Diversificarea (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Buna fetele
Am si eu nevoie de ajutorul vostru ca sunt total debusolata si stresata.
Am o pitica care azi implineste 4 luni, o alimentez exclusiv san, am mai incercat ceiut nu vrea, formula i-am dat fff putin la inceput cand nu aveam suficient laptic, a vrut initial, acum nu vrea biberon sub nici o forma. Problema este ca luna aceasta nu a luat deloc in greutate desi in primele doua luni a luat f bine. Dr a zis fie sa-i dau supliment formula fie sa incep diversificarea....si mi-a insirat pe hartie de sucuri, de piureuri de legume..cereale. Eu am citit tot ce ati scris voi aici plus ce mai scriu si prin carti si sincer nu as vrea sa incep acum diversificarea, as mai astepta inca o luna. Mi-e teama totusi sa nu gresesc asteptand avand in vedere ca nu a luat deloc in greutate. Mai este si problema ca pe la 6 luni jumate sunt nevoita sa ma intorc la munca si atunci as vrea sa cam fie diversificata, sa-i dau laptic de-al meu dimineata si seara daca s-o putea. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa incep totusi cu cereale pe la 4 luni jumate si celelalte incet de la 5 luni? VA multumesc mult

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Alexia de Natalia Maria 20.02.2008

prietene DC .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

quote:
Originally posted by alexia28

Buna fetele
Am si eu nevoie de ajutorul vostru ca sunt total debusolata si stresata.
Am o pitica care azi implineste 4 luni, o alimentez exclusiv san, am mai incercat ceiut nu vrea, formula i-am dat fff putin la inceput cand nu aveam suficient laptic, a vrut initial, acum nu vrea biberon sub nici o forma. Problema este ca luna aceasta nu a luat deloc in greutate desi in primele doua luni a luat f bine. Dr a zis fie sa-i dau supliment formula fie sa incep diversificarea....si mi-a insirat pe hartie de sucuri, de piureuri de legume..cereale. Eu am citit tot ce ati scris voi aici plus ce mai scriu si prin carti si sincer nu as vrea sa incep acum diversificarea, as mai astepta inca o luna. Mi-e teama totusi sa nu gresesc asteptand avand in vedere ca nu a luat deloc in greutate. Mai este si problema ca pe la 6 luni jumate sunt nevoita sa ma intorc la munca si atunci as vrea sa cam fie diversificata, sa-i dau laptic de-al meu dimineata si seara daca s-o putea. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa incep totusi cu cereale pe la 4 luni jumate si celelalte incet de la 5 luni? VA multumesc mult

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Alexia de Natalia Maria 20.02.2008

prietene DC .

buna Alexia!

avand in vedere ca nu ia in greutate, da, poti introduce cereale in lap[ticul tau... de ex. sunt fulgi de orez sau cereale cu mar si morcov... care se dau de la 4 luni... dar si astea ar trebui date in biberon, sa fie semilichide, insa tu zici ca fetita nu accepta biberonul... eu zic sa insisti cu biberonul zilnic, ca-l va accepta la un moment dat... nu ti-ai facut o analiza a laptelui? poate calitativ e mai sarac si de-asta nu ia in greutate... si atunci e musai sa introduci lapte praf sau cereale in lapticul tau...

sanatate multa si sa auzim de bine!

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC

are mama o fetita...

Eric in centrul de joaca

http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

eu zic sa citesti subiectele despre alaptat si sa vorbesti cu fetele care au experienta in sensul asta. e pacat sa inlocuiesti tzatzica.
mai gandeste-te. diversificarea o poate face si persoana care va sta cu bb, in colaborare cu tine. mai amana. macar pana la 5 luni si jum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by eladea2005
avand in vedere ca nu ia in greutate, da, poti introduce cereale in lap[ticul tau... de ex. sunt fulgi de orez sau cereale cu mar si morcov... care se dau de la 4 luni... dar si astea ar trebui date in biberon, sa fie semilichide, insa tu zici ca fetita nu accepta biberonul... eu zic sa insisti cu biberonul zilnic, ca-l va accepta la un moment dat... nu ti-ai facut o analiza a laptelui? poate calitativ e mai sarac si de-asta nu ia in greutate... si atunci e musai sa introduci lapte praf sau cereale in lapticul tau...

sanatate multa si sa auzim de bine!

Asta e reclama mascata la formule si teorii invechite si demult excluse de puericultura moderna!
Analiza laptelui nu se mai face nicaieri in lumea civilizata pentru ca laptele mamei este din principiu cel mai sanatos si mai nutritiv aliment pentru copilul ei, in primele 6 luni de viata.

Apoi, diversificarea nu se incepe mai devreme de 5 luni indiferent de tipul de lapte folosit.

Sa adaugi in laptele matern cereale nu o poti face daca bebelusul suge si este total nerecomandat sa ii dai cu biberonul laptele muls pana la varsta de 5 luni. Motivatiile ar fi ca laptele va scadea, copilul va refuza sa suga si asa ajungi sa il privezi pe copil de cel mai bun lapte din lume: laptele mamei sale.

A nu respecta regulile de mai sus (sustinute de Organizatia Mondiala a Sanatatii in ghiul acesta http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english) si a populariza sfaturi perimate poate fi periculos pentru sanatatea copiilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

fetele, vlad are 1 an si ii fac pentru masa de pranz supa si piure de legume. Pentru asta fierb cartof, ceapa mica, morcov, radacina de patrunjel, telina, radacina de pastarnac, o bucatica de ardei, dovlecel.

Am nevoie de niste sfaturi ca sa iasa piureul mai gustos:

Ce legume e indicat sa nu le mixez in afara de ceapa si ardei?
Ce alte legume mai adaugati la piure?
Puneti si un varf de unt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

brava Sheannamp!!!

analiza laptelui... pana sa citesc acum, nu am auzit in viata mea asa ceva!!! fetelor in ceea ce priveste alaptarea am si eu o rugaminte, lasati modernismele si aduceti-va aminte ca facem totusi parte din regnul animal!!!

am facut un curs pentru gravidute in italia, si pediatra ne-a zis ca pentru a gasi solutia unei probleme trebuie sa ne imaginam ca suntem maimute!!! ce ar face o maimuta in cazul asta... ? ... si-ar pune puiul la san, l-ar mangaii sa stie ca este ocrotit si poate manca linistit!!!

stiu ca suna dubios, si noi la vremea acea am ramas socate, dar cand am intalnit o problema si am privit-o din punctul de vedere al unei maimute, ne-am dat seama ca functioneaza!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sobi

fetele, vlad are 1 an si ii fac pentru masa de pranz supa si piure de legume. Pentru asta fierb cartof, ceapa mica, morcov, radacina de patrunjel, telina, radacina de pastarnac, o bucatica de ardei, dovlecel.

Am nevoie de niste sfaturi ca sa iasa piureul mai gustos:

Ce legume e indicat sa nu le mixez in afara de ceapa si ardei?
Ce alte legume mai adaugati la piure?
Puneti si un varf de unt?

Andreea si Vladut (22.06.2007)
POZE

este mai sanatos sa adaugi una/doua lingurite de ulei de masline decat unt, contine vitamine din grupa b care ajuta mai mult decat grasimea animala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Va multumesc mult fetelor pentru sfaturi, gata m-am hotarat, nu o ascult pe dr, incep cu diversificarea dupa 5 luni, o sa o alaptez exclusiv in continuare chiar cu riscul de a nu lua in greutate. O sa-i modific un pic programul, in sensul ca nu o sa-i mai dau sa pape chiar asa la o ora jumate cum cere ea, ca ea cere asa repede, papa max 5 minutele si gata nu mai vrea. Astazi, la sfaturile unei prietene bune, am lasat-o fara papa 3 ore, m-am jucat cu ea, m-am plimbat, am dansat....sa uite de foame si dupa 3 ore a mancat ceva mai bine.
Va pup si numai bine.

prietene DC .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Alexia...aceeasi problema am avut-o si eu cu fetita mea, dar pentru ca ea nu mai avea pofta de mancare si sugea foarte putin n-a mai luat in greutate mai deloc de la 4 luni...insa n-am avut incotro, pentru ca n-a acceptat biberonul deloc deloc (nici acum, desi am insistat si tot insistat...macar pentru apa, suc sau ceai) si chiar daca a luat mai putin , adica 200gr pe luna ma declar multumita ca e santoasa si vioaie. Am inceput diversificarea la 5 luni din acelasi motiv, la recomandarea dr. insa merge foarte greu...papa doar cateva lingurite si tot tzatzi e baza. Mai intru in panica uneori pentru ca am fluctuatii la productia de lapte si sunt zile in care parca n-ar fi nimic acolo,..insa fata suge, molfaie, adoarme si asta e!...sper ca a doua zi va fi mai bine. Poate ca nu e bine ca o las asa, insa nu pot sa ii dau cu forta sa manance

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

fetelor, daca copilasii vostri dorm linistiti o ora 2- 3 (acum depinde de varsta) dupa ce au supt, inseamna ca au stomacul plin. stati linistite ca foamea i-ar trezi!!!
si pentru a avea mai mult lapte nu trebuie sa dati ceaiuri, apa sau alte lichide... chiar daca e cald...

Mergi la inceput