Diversificarea (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

buna mamici

eu am bebe de 6 luni jumate ,hranit la san si am inceput diversificarea la 5 luni cu suc de morcovi..ptr a-l ajuta pe bebe sa faca kki.(era costipat si a luat tratament mult timp. acum e ok) pe langa asta papam mar copt si cate un pic de para. de obicei ii dau fructele pe la ora 10-11-sau chiar12 daca doarme prea mult si nu apuc sa-i dau mai devreme. papam si supica pe la 14-15 si piure de legume ( morcov, cartof si patrunjel..ff putin)
din toate acestea edi papa putin, inca nu am inlocuit total nici o masa de lapte. intrebarea mea este..cum imi dau seama ca a papat destul? edi al meu suge oricand il pun la san.
ce legume as putea sa-i mai dau?
avocado ..se gateste sau sa da asa crud?
la ce varsta e indicat sa-i fie inlocuite 3 mese de lapte cu papa?

va multumesc.
mami si edi

http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.c5qxmnvj&x=0&y=-v3oux6
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.70cfcnbb&x=0&y=5th0zj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
am inceput si noi diversificarea de vreo 4 zile si merge destul de greu,a dica e destul de mofturos.Pediatra mi-a spus sa ii dau fructe dimineata si la 5, mai putin fructe rosii si piersici la cre copii fac alergie.Am inceput cu pireu de fructe de la milupa apoi am papat un borcanel mic de hero, cu fructe combinate.
Alex are 5 luni si are 8800, la nastere a avut 4350, si are 70 de cm.initial am vrut sa incep diversificarea la 6 luni, dar luna trecuta a luat doar 600 de grame si doctorita a zis sa incep.Nu iid au cereale, deoarece nu ii prea plac, si doctorita a zis ca ingrasa si la Alex nu e nevoie.
Am incercat sa iid au biscuiti fara gluten de la milupa dar nu ii rpea plac, poate seamana cu noi ca nici noi nu mancam biscuiti
ma duc sa citesc capitolele trecute si mai vin.
va pup pe toate si va doresc un wek placut sa aveti

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishuta spune:

Buna mamici!!
ma incearca si pe mine unele intrebari legate de papica si mai ales de cantitatile pe care ar trebui sa le pape un bebe de 8 luni.
Aylin te salut si-ti urez bebita sanatoasa si papacioasa!!
Noi am inceput diversificarea la 5 luni jumatate si asta pentru ca beba mea, alaptata exclusiv, se saturase efectiv de atata lapte! A inceput foarte pofticioasa cu piure de mar, para si banana, separat sau mixate impreuna si a fost un mare fan supa de legume, mai mult piure. Cerealele nu le-a acceptat nicicum, iar acum, la 8 luni am inceput cu greu sa luam ceva iaurt simplu, din comert. Chiar vroiam sa te intreb Aylin cum faci tu iaurtul si branzica, din ce lapte si cum le legi?
La inceput supa era facuta din legume mixate cu mai multa zeama, cartof, dovlecel, morcov fiert separat, telina, pastarnac iar acum avem deja un piure grosut din cartof dulce, morcov,dovlecel,telina,pastarnac, putina ceapa, f putin ardei, si din cand in cand, fasole verde.
M-ar interesa si pe mine cantitatile pe care ar trebui sa la manance acum, desi stiu ca fiecare copil este diferit si fiecare ia in ritmul lui. A mea de exemplu, mananca, in general,cam jumatate de ceasca de fructe dimineata,o ceasca de supa, acum si cu o lingura de carnita( am introdus-o dupa 7 luni jumate)sau jumatate de galbenus iar seara...cateva lingurite de iaurt. Bea cam 5 sau 7 sute de ml de lapte praf nan2 , pe zi si cam asta este tot.
Problema este ca nu prea ia in greutate, cam 350 de grame pe luna, asta de cand cu diversificarea iar mai nou, de cateva zile nu mai are chef nici de papita ei zilnica... Are 70 de cm, 7.600 kg si se misca incontinuu, merge de-a busilea, este sanatoasa dar...nu prea ia in greutate.
In legatura cu masa diversificata total, se considera diversificata cand nu mai ia lapte dupa masa deloc sau cum? Ca eu nu inteleg. Beba mea dupa ce mananca , cam la jumatate de ora bea si un bibe de 90-120 de lapte.
Si iar ce nu reusesc sa fac cu ea este sa-i cresc cantitatea de mancare. la supa, chiar daca ii place, nu ia o lingura in plus de ceasca ei.
Astept si eu sugestii de retete poate isi revine si cu apetitul nou pierdut !
va salut si va doresc bebei mancaciosi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sonietchka spune:

Buna.
Am si eu o intrebare.... hmmm, de fapt mai multe.
Fetita mea face in curand 5 luni si are 6.400. Inca o alptez si ma gandeam sa incep diversificarea la 6 luni. Am mai avut o tentativa, cedand la insistentele celor din jur, dar am renuntat repede. Eu sunt mare sustinatoare a alaptatului si nu am cedat la nici o presiune gen "n-ai suficient", "nu vezi ca nu se satura". Dupa parerea mea e destul de durdulie. Si doarme deci se satura. Acum problema e ca as vrea sa incep diversificarea dar plec in vacanta cu ea cu tot evident taman cand ea are 6 luni jumate. Si desi acolo am bucatarie la dispozitie, nu stiu ce sa fac. Vom fi plecate vreo 10 zile. Sa incep cu cereale si sa stea numai cu ele aproape o luna? Sa incep mai devreme? Ce sa fac?
Va multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: natynic
Subiect: cu ce incepe diversificarea?
Trimis la: 30/05/2008 17:47:27

Am o fetita de 4 luni, nascuta prematur cu greutate foarte mica (1300 g), alimentata exclusiv prin formula de lapte praf.
Pediatrul mi-a recomandat sa incep sa-i dau suc de morcov si mere, intre mese. Am povestit acest lucru aici pe forum si multa lume mi-a sarit in cap, ca nu e bine, ca fructele sunt prea acide pt stomac si ca diversificarea trebuie inceputa cu supa de zarzavat si mai tarziu.
In cartea sotilor Capraru am gasit acelasi principiu recomandat mie de pediatru: de la 3 luni suc de fructe, din luna 5 sau 6 incepe diversificarea cu supa SAU cereale, in functie de greutatea copilului. Totusi si argumentele contra au un temei.
Adresez intrebarea CU CE si CAND se incepe diversificarea parintilor cu ceva experienta; nu ma intereseaza raspunsuri teoretice, ci experienta practica a parintilor.

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
Minunea mea

Raspunsuri:

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Jackie
Raspuns la: 30/05/2008 18:39:29
Eu tin minte de la primul copil ca am inceput pe la 4 luni exact cu suc de mere. De morcovi nu-i faceam ca n-aveam cu ce sa-l storc. A urmat supa de multe legume, apoi cu cereale, tocmai pentru ca era dolofana fata si nu prea avea nevoie de asta... Asa ca dupa parerea mea e bine...
Pofta buna...

Jackie - 2xmami

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Donia
Raspuns la: 30/05/2008 18:43:26
In America de Nord diversificarea incepe cu cereale, pediatrii spun ca sunt cel mai bine tolerate de tubul digestiv. In plus, au mai multe calorii decat supa de legume sau sucurile de fructe.
Eu am inceput cu cereale la baietelul meu, dar la aproape 6 luni. Cereale de orez amestecate cu apa, dar dupa ce ii dadeam sa suga. Pentru ca laptele este inca alimentul principal, contine tot ce ii este necesar bebelusului. La varste mici ideea e sa inveti copilasul sa accepte gusturi noi, texturi noi, pentru ca substantele nutritive tot din lapte si le ia inca.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Autor: Sheannamp
Raspuns la: 30/05/2008 18:57:44
Din experienta proprie: am inceput diversificarea la 5 luni corectate (respectiv 7 luni jumate de varsta reala).
In afara de mofturi (care au aparut mai tarziu), nu am avut nici o problema de toleranta digestiva sau alergii.

Pentru prematuri se recomanda ca diversificarea sa se inceapa tinand cont de varsta corectata si nu de cea reala (atat teoretic cat si practic). In jur de 4 luni jumate -5 tinandu-se cont si de dezvoltarea neurologica si dorinta acestuia de a incerca si altceva
Imaturitatea digestiva se rezolva mai incet la ei.

Cartea lui Capraru este depasita iar oricum informatiile nu se refera la copilul prematur ci la cel la termen (in ceea ce priveste varsta de incepere a diversificarii).
Sucul de portocale are risc alergen si in plus da intolerante digestive daca e dat sub 6 luni (atat din punct de vedere teoretic cat si practic, asa cum rezulta si din pataniile unor colege de-ale noastre).
In loc de Capraru iti recomand acest ghid OMS despre alimentatia sugarului
http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Multumesc mult pt raspunsuri! Deocamdata fetita mea e pe formula Humana1, nici macar pe asta nu stiu cand ar trebui sa o inlocuiesc cu Humana 2...care se recomanda de la 4 luni...dar iarasi, oare aici vorbim de varsta corectata? Probabil ca da...

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theli spune:

Buna fetelor!

Am venit si noi aici...am o fetita de 4 luni si 4 zile si de 2 zile am inceput diversificarea. Are 7.200g si 62cm, a fost alaptata panala 3 luni si de la 3 luni fix a trecut pe formula (Milumil1, si de 4 zile Milumil2). Am inceput (la recomandarile pediatrei) cu cereale-fulgi de orez instant (prima zi o lingurita adaugata in lapticul de dupa-amiaza, apoi cate 2, apoi vedem cum merge si mai bagam si a 3-a lingurita).Noi am inceput mai tarziu decat ne-a recomandat pediatra (ar fi trebuit sa incepem la 3 luni cu sucul de morcov) pentru ca asa am simtit eu (pitika lua bine in greutate,plus ca mie personal mi s-a parut prea devreme la 3 luni).A acceptat f. bine cerealele (doar aseara cand i-am adaugat a 2-a lingurita de fulgi a mancat doar jumate de biberon).e usor constipata de felul ei (asa a fost si canbd o alaptam, de cand cu formula parca s-a mai reglat) dar nu s-a constipat mai rau de cand cu fulgii de orez.
Urmeaza ca la o saptamana de la introducerea cerealelor (care s-a suprapus si cu trecerea pe milumil2) sa bagam sucul de morcovi (cete 5ml, apoi 10, pana ajungem la 50ml), dupa care suc de mere (io ma gandeam ca e sezonul piersicuteleo, dar tre sa intreb pediatra).Apoi supita (la inceput strecurata, apoi adaugam pe rand cate o leguma pasata-incepem cu morcovii),si de pe la 5,5luni branzica calcica.

Cam asta e schema noastra, acu sa vedem cum reactioneaza la ea.Nu cred sa fie probleme ca pitika mea daca-i e foame haleste orice (si manecutza de la salopeta e buna).

Va tinem la curent,

Bebici frumosi si sanatosi!!!

Theli mamica de Maia

http://maia-nicolau.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

quote:
Originally posted by Sonietchka

Buna.
Am si eu o intrebare.... hmmm, de fapt mai multe.
Fetita mea face in curand 5 luni si are 6.400. Inca o alptez si ma gandeam sa incep diversificarea la 6 luni. Am mai avut o tentativa, cedand la insistentele celor din jur, dar am renuntat repede. Eu sunt mare sustinatoare a alaptatului si nu am cedat la nici o presiune gen "n-ai suficient", "nu vezi ca nu se satura". Dupa parerea mea e destul de durdulie. Si doarme deci se satura. Acum problema e ca as vrea sa incep diversificarea dar plec in vacanta cu ea cu tot evident taman cand ea are 6 luni jumate. Si desi acolo am bucatarie la dispozitie, nu stiu ce sa fac. Vom fi plecate vreo 10 zile. Sa incep cu cereale si sa stea numai cu ele aproape o luna? Sa incep mai devreme? Ce sa fac?
Va multumesc,

Mariuca , Ana-Sofia 06.12.2007

De ce nu incepi diversificarea dupa ce te intorci acasa?Nu e grav daca nu incepi fix la 6 luni.noi am inceput-o la 6 luni jumatate si a inceput sa accepete papica la 8-9 luni.Pana atunci ma rugam de el in toate chipurile si nimik.Acum papa si san bineinteles ca nu a renuntat dar avem si 4 mese solide.Cand va mai papa el doar lapte?toata viata are timp sa pape mancarica!

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

quote:
Originally posted by olim

salutare tuturor
am inceput si noi diversificarea de vreo 4 zile si merge destul de greu,a dica e destul de mofturos.Pediatra mi-a spus sa ii dau fructe dimineata si la 5, mai putin fructe rosii si piersici la cre copii fac alergie.Am inceput cu pireu de fructe de la milupa apoi am papat un borcanel mic de hero, cu fructe combinate.
Alex are 5 luni si are 8800, la nastere a avut 4350, si are 70 de cm.initial am vrut sa incep diversificarea la 6 luni, dar luna trecuta a luat doar 600 de grame si doctorita a zis sa incep.Nu iid au cereale, deoarece nu ii prea plac, si doctorita a zis ca ingrasa si la Alex nu e nevoie.
Am incercat sa iid au biscuiti fara gluten de la milupa dar nu ii rpea plac, poate seamana cu noi ca nici noi nu mancam biscuiti
ma duc sa citesc capitolele trecute si mai vin.
va pup pe toate si va doresc un wek placut sa aveti

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

doar 600gr ... scuza-ma ca intreb dar dupa parerea pediatrei tale cat ar fi trebuit sa ia in greustate un bebelus?

exista o organizatie internationala (mai putin in romania) care sustine alaptarea la san si acolo spun ca in primul trimestru trebuie sa puna un minim de 175gr pe saptamana, in al doilea trimestru in schimb un minim de 85gr pe saptamana. deci as pune ca greutatea luata in ultima luna este foarte bine!

eu nu inteleg de ce se grabeste lumea cu diversificarea!!! lapte de la mama copii pot avea pentru o perioada atat de mica, iar mancare vor manca o viata intreaga!!!

tot aceasi organizatie sustine alaptarea exclusiva la san pana la 6 luni implinite dupa care trebuie introduse alte alimente...

ce se rezolva cu o diversificare atat de rapida? poate pe vremuri cand mama trebuia sa se intoarca la servici cand copii erau mici, dar acum cand poti sta langa bebelusul tau 2 ani... efectiv nu inteleg... lamuriti-ma si pe mine

apropo organizatia de care zic asta pentru a verifica ceea ce am spus, sa nu ziceti ca sunt inventii este la leche league

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: theli
Subiect: Program bebe 4 luni
Trimis la: 19/06/2008 10:42:13

Buna!

Am o bebelusha de 4 luni care e cam lenesa (doarme de la 9 seara pana la 8.30-9 dimineatza.Trebuie sa-ncepem diversificarea si nu prea stiu cum sa-i organizez mesele...
Voi ce program aveti la bebeii de 4-5 luni?

Theli mamica de Maia

Raspunsuri:

Autor: eld
Raspuns la: 19/06/2008 10:53:39
Stiu ca recomandarea e ca diversificarea sa inceapa la 6 luni, noi asa am inceput. Si am inceput cu fructe, la masa de la ora 11,00. Daca incepi cu legume, i le introduci la masa de la 13,00 - la pranz - pentru ca asa urmeaza sa le manance si mai tarziu.
Oricum, vorbeste cu pediatrul si vezi ce zice el.

Eld, mami de fetite -Theodora (25.01.03) si Irina(5.05.08)

Autor: theli
Raspuns la: 19/06/2008 12:18:27
N-o mai alaptez de: la 3 luni si pediatra ne-a recomandat sa incepem de la 4 luni jumate diversificarea, cu sucul de morcovi si apoi cu suc de mar.
Programul ei e cam asa:
Ora 8.30-9.00 - prima masa (Milumil2 200ml)
11.30-12.00 - masa 2 (170ml)
15.00-15.30 - masa 3 (170ml)
18.30-19.00 masa 4 (170 ml Milumil2 + 2 lingurite de fulgi de orez - de 2 zile am inceput sa-i dau)
la ora 20.30-21 - baitza
21.30-22.00 ultima masa (200ml laptic).

Problema mea e ca mesele le are intre masa de 10 si pranz (ora 13-14)...de-asta ceream si alte pareri (alte exemple de program de bebe la aceeasi varsta).

pupici la bebici si mamici

Theli mamica de Maia

Autor: alina2006
Raspuns la: 19/06/2008 16:02:10
cand se trezeste lapte, la masa nr 2 (11-12) ii dai suc din ce in ce mai mult pana ajungeti la fructe pasate cu completare lapte pana se satura de fructe si nu mai cere lapte, asta zic eu cam in decurs de 2-3 sapt. apoi, dupa ce termini si poti spune ca i-ai inlocuit masa asta, poti incepe cu supa de legume ( sa zicem pe la 5 luni ) in jurul orei 14-15. nu-i bai ca este mai tarziu, asa era copilul meu dar in timp s-a reglat ( atunci eram si eu nelinistita ca nu mananca pranzul la 12-13 ca altii- nu toti sunt la fel. eu i-am dat direct pireul de legume, zeama nu prea i-am dat doar putin, mai mult de sete, cu completare lapte care il mai avem si acum inainte de somn. apoi somn. bine, cred ca bebe mai are un somn dupa fructe, nu? iar masa nr 4 ( cu iaurt sau cereale sau ce-i mai dai ) dupa ce le-ai terminat de tot pe astea.
sau daca tot ai inceput cu cereale, inlocuieste-o pe asta de tot adica sa nu-i mai dai lapte dupa ea, incearca sa i le dai cu lingurita.
eu incepeam inlocuierea unei mese si dupa ce o terminam pe aceea, ma legat de cealalta, adica un produs nou cam o data pe saptamana. doar supa i-am facut-o din mai multe legume din prima!

nu stiu daca m-am facut inteleasa dar sper ca te-au ajutat cele cateva sfaturi!

sa va faceti mari si frumosi si sanatosi!

Mergi la inceput