Diversificarea (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

ana1980, a treia masa se introduce pe la 7 luni cand se da iaurt cu branza sau fructe. eu am inceput diversificarea la 5 luni.

ceamica, al tau bebe este f bine; e" in grafice" cum ar spune altii. acum depinde si ce inaltime are.
rares are la 7 luni 10.2 kg dar nu este grasut deoarece masoara 73 cm. era grasut daca avea aceiasi greutate si 67 cm. si e normal ca sa ia putin in greutate iar spre varsta de 1 an se stabilizeaza spre 10-12 kg.

pupici !

gogosel, mamica lui rares-mihai (11.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceamica spune:

multumesc ptr raspuns gogosel.
Sebastian are 65cm acum la 6 luni , dar tot ma deranjeaza ca a slabit !

Ema , mamica lui Sebastian ( 21sept 2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

gogosel multumesc Noi luni facem 7 luni. Si eu tot de la 5 luni am inceput. De la prima fata nu am cum sa situ ca a mancat san foarte mult, adicapna la 1an si4 luni. Pana atunci(cand am intarcat-o fortat) numai gusta manacarea si atat.

Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
Ceva poze
nasterea in apa
www.elipetromed.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

ceamica, este normal. pentru ca ei se zbenguiesc mai mult acum chiar daca mananca f bine. de ce crezi ca iau bebeii cate - kg in primele luni? pentru ca nu se misca mai deloc si ca dorm f mult. si cam toti copilasii sunt grasuti cand sunt bebei si apoi slabesc . daca nu e o scadere mare, eu zic ca nu are rost sa iti faci griji. asemenea "fenomene" i se intampla si lui rares.

pupici!

gogosel, mamica lui rares-mihai (11.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Diversificarea alimentatiei - pareri
andini
Trimis la - 04/04/2008 : 12:00:46
--------------------------------------------------------------------------------

Mamicilor,

am un baietel de 6 luni si tocmai incepem diversificarea alimentatiei. Pana acum a fost alaptat la san si incepem diversif cu supita de legume. dr ne-a recomandat sa facem supa din morcov, telina, pastarnac si ceapa. Carnita o vom introduce cand bb va papa piureul de legume si abia pe la 8-9 luni sa introducem cartoful, ardei, rosie, patrunjel.
Sucul de fructe mai asteapta cam o saptamana, asa ne-a recomandat.
Ati auzit despre ceapa c-ar fi alergenica? Baietelul meu are DA... Voua ce v-au recomandat drii, cu ce-ati inceput...ca la ce alimente "tratate" se gasesc pe piata nici nu mai stiu ce-i bun si ce nu.
multumesc pt raspunsurile voastre,

andini, mami de Vladut

andini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

de ceapa ca ar fi alergenica eu n-am auzit, decat ca ar balona, la fel si patrunjelul. Telina in schimb am citit pe indeva ca ar fi alergenica. Si stiu si eu o persoana (sex masculin) care dupa ce a mancat o salata de telina, a facut alergie. Eu ii pun in piure (am inceput direct cu stadiul de piure) si dovlecel (e de pe piata ce-i drept, poate n-o fi chiar asa de tratat, ii dau coaja jos oricum)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andini spune:

de dovlecel stim si noi ca e f bun, insa ce se gaseste acum la piata e cel "perfect"- din import...deci tratat la greu. Vom astepta pana iese cel romanesc, sper, mai sanatos.
De morcovi ati auzit ca sunt stropiti si dr ne-a zis sa facem suc doar de mar...
o sa innebunim cu atatea chimicale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Andini, eu am inceput sa-i dau ceapa MArei tarziu, cam de o luna, de cand am inceput sa-i gatesc efectiv. Pana acum i le faceam la abur, iar ceapa fiarta are un gust...cah..Nu i-am dat supa clara deloc, pt ca nu a acceptat-o, ci direct piure din legume fierte la abur. Insa nu am auzit ca ceapa sa fie alergena. Poate doar in cazuri speciale, in mod individual, in functie de copil.
Legat de dovlecei - eu i-am dat Marei la greu, e adevarat fara coaja. La fel si morcov. Il curatam de coaja, dar nu prin razuire cu cutitul, ci ca pe un cartof. Suc de morcov nu i-am dat pt ca mi s-a stricat aparatul de facut suc, i-am dat numai suc de mere si f putin timp, pt ca i-am introdus pulpa (mar dat pe razatoarea de sticla). Pe langa ce ai spus tu, ii dadeam si broccoli, radacina de patrunjel si inca ceva, dar nu mai stiu sigur. Daca te uiti in capitolul 2 al acestui subiect, o sa gasesti acolo. Sigur am scris. Multa bafta cu diversificarea!

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de irinadum23

am un baietel de 4 luni , incepusem diversificarea la trei luni jumatate cu supa de legume is suc de fructe dar i-au revenit colicii nu stiu ce sa fac daca sa continui cu diversificarea sau nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

neata fetele,

primiti-ma si pe line in clubul vostru. sa va zic de noi.

avem 8 luni si ceva, mancam foarte putin incepand cu varsta de 2 luni (in primele doua luni ne-am facut ca un gogosar si apoi nu am mai mancat). am inceput diversificarea la 6 luni cu chiu cu vai pentru ca nu vroiam nimic. de altfel nici acum nu prea mancam. ne plac cerealele cand avem chef, fructele la fel, legumele insa nu ne plac de niciun fel, cateva lingurite pacalite cu iaurt.

sa va spun parerea mea. dupa ce am citit si rascitit ce se recomanda in diverse tari, ca stiti si voi ca in fiecare se recomanda altceva, eu am decis sa ii dau banana de la bun inceput (in multe tari este considerata fruct de inceput si sincera sa fiu nu am auzit de alergie la banana). in anglia cel putin se recomanda sa ii dai copilului cam orice, mai putin prajeli, carne de porc, zahar si sare in exces, picant, miere, capsuni, fructe de padure, kiwi, albus de ou. de pe la 8 luni se recomanda si introducerea cepei si a usturoiului in alimentatie si a mancaricilor normale, respectand indicatiile de mai sus cu privire la ce NU. asadar se face ciorbita cu bors, perisoare, retete chiar mai complicate. telina la fel, nu chiar in primele luni. spanacul de la 8 luni (cel la borcanase mai devreme). nu citrice pana pe la 7 luni.

eu nu i-am dat biscuite petite beurre si nici nu ii voi da, pot sa imi recomande toti pediatrii din romania. mai degraba biscuitei pentru copii daca vreti neaparat. eu am inlocuit biscuitele cu cereale. biscuitele doar daca vreti sa molfaie bebe singur la el.

alimentele de inceput ar fi: cartof, morcov, dovlecel, pastarnac, cepa fiarta si nepasata (se scoate inainte), telina (la fel se scoate inainte de a pasa), broccoli, mere, pere, caise, piersici, avocado. si altele care nu imi vin in cap acum. apoi se introduc fasole, mazare, conopida, mango, papaya. citrice dupa 8 luni. brazica de vaci, iaurtul sunt foarte bune (eu le fac in casa pe amandoua fara calciu lactic si fara zeama de lamaie), carnita (gana, vita, in anglia pulpe de pui), galbenus de ou. de la 8 luni se fac tot felul de budinci, dovlecei cu branza la cuptor, mamaligute, gris cu lapte etc. eu am niste retete de la o colega de odisee din anglia.

nu mai stiu ce sa mai zic, daca aveti intrebari sau sugestii, le astept cu mare drag.

de intrebat am si eu o mie de intrebari, incepand cu cantitatile pe care ar trebui sa le manance un bb de 8 luni, de cum masurati cantitatile...mai aud si de masura de cereale si nu stiu cat e o masura de cereale, in cutiile de cereale neexistand masuri.

imi cer scuze ca nu e organizat mesajul meu, e scris pe fuga pentru ca sunt la serviciu. va pupacesc si astept sugestii si intrebari.

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput