Diversificarea (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Buna, dragi mamici!
Am o fetita de 4 luni si o saptamana. Am alaptat-o exclusiv pana acum, insa nu prea mai papa bine si lapticul a cam scazut, si odata cu el a scazut si fata mea in greutate. Dr. mi-a sugerat sa incep diversificarea, insa nu prea imi vine. As fi vrut sa pape laptic macar pana la 5 luni-5 si jumatate.
Daca as incepe totusi, cu ce ar trebui sa incep, ca supa de legume nu cred ca ii tine de foame!(asa mi-a recomandat dr).
Voi ce ma sfatuiti?

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

creem, fierbe legume si blenduieste-le, nu-i da zeama goala, eu niciodata nu i-am dat zeama goala de supa.mi se pare prea fada...

dar totusi as sugera sa incepi cu niste cereale cu fructe dimineata pana reusesti sa-i inlocueisti complet aceasta masa...mai apoi legume blenduite

sau daca nu vrei asa, da-i la pranz doar legume fierte si pasate....

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

carmen multumesc mult de carte

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Creem, imi dau si eu cu parerea, daca problema e ca nu mananca suficient lapte, supa de legume chiar daca e cu legumele pasate e foarte putin calorica, doar umple stomacul. Poate ai putea introduce cereale daca puiuta nu e prea dolofana. Nu stiu, eu cred ca asta as face.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

gogosel, ms de raspuns, merg saptamana asta la pediatru sa vad ce ma sfatuieste si el
otis, vreau si eu cartea, pls

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

As avea o mare rugaminte.
Acest topic este unul foarte cautat iar informatiile despre diversificare nu sunt niciodata suficiente.
De aceea, din respect pentru cei care il citesc "din scoarta in scoarta" si conform cu regulamentul DC haideti sa limitam cat putem mesajele de ordin personal si cele in care se solicita carticica electronica de diversificare.
Aceasta se gaseste postata in primul capitol al acestui topic.
Pentru solicitari de acest fel va rog sa folositi optiunile oferite in acest scop: PM sau direct prin mail.

Acestea fiind spuse, urmatoarele mesaje off-topic vor fi automat sterse, fara un alt avertisment anterior.

Multumesc pentru intelegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

nici eu nu am vrut sa deranjez
fetelor, mie mi-a spus pediatra sa ii dau deja suc de fructe, totusi mi se pare prea devreme la 3 luni jumate.Alex are 8kilograme la varsta lui, l-am nascutcu 4350, dar totusi nu cred ca e pregatit, voi ce parere aveti?
Eu ma gandeam sa incep dupa 4 luni, mai ales ca la 4 luni trebuie sa ii schimb si laptele.

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Dar daca nu mai e de ajuns laptele matern, nu se poate da formula pana la 6 luni si abia apoi sa incepeti diversificarea? Mie aici asa mi-a zis doctorul, exclusiv lapte (matern sau formula) pana la 6 luni, pt ca nu e suficient de dezvoltat stomacelul ca sa digere si alte mancaruri. Eu am fost norocoasa, am laptic, nu f. mult, dar exact cat are nevoie bebelina. Dar daca as fi ramas in pana, i-as fi dat doar formula, pana la 6 luni...

mami de Sonia Elizabeth (4 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

Mamicutze dragi, mai am si eu ceva intrebari.

Daca va mai amintitzi cand ati introdus a treia masa? La ce varsta a copilului si de cand ati inceput diversificarea?

Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
Ceva poze
nasterea in apa
www.elipetromed.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceamica spune:

ce sa ma fac?

am inceput diversificarea cu supita de legume si apoi piure.
cert este ca am plecat de la 7480g la 5 luni , l-am cantarit pe la jumatatea lunii si avea 7950 , apoi 8030 si acum a ajuns la 7850g si maine face 6luni.
adica a luat 370g.
nu ma deranjeaza ca a luat doar atat , dar de ce a slabit?
am citit ca este posibil sa slabeasca dar de ce mi se pare totusi in neregula!?

Ema , mamica lui Sebastian ( 21sept 2007 )

Mergi la inceput