Diversificarea (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

e muuuult prea devreme sa te gandetsi la diversificare!
in legatura cu ceaiul/ apa nu iti face prea mari griji; al meu copchil , in varsta de 7 luni, nu se omoara nici cu una, nici cu alta. daca nu se constipa eu zic sa nu il fortezi. ii dai ceaiul indulcit sau nu?ca poate si gustul amar ii displace desi se zice ca ei nu cunosc aceste notiuni "gustative". eu il indulcesc cu glucoza (1 lingurita la 100 ml ceai)
dar cand va simti el nevoia sa bea, o va face. urmareste si pipi cum este. daca este apropare incolor, nu iti face griji, iar daca este inchis la culoare (concentrat) ....atunci il mai pacalesti cu cativa mililitri de ceai. eu una asa faceam.

gogosel, mamica lui rares-mihai (11.08.2007)

http://community.webshots.com/user/lauraiordache_2005?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghelada spune:

Offff. Si eu am o fetita minunata de 6 luni, dar mancam foarte greu sau f putin.

Eu inca nu am priceput ce sa ii dau sa pape, cat sau cum.

La 4 se trezeste pentru o portie de tatica, la 8 idem. Pe la 9-10 ii dau ori 70 ml de suc de mar+morcov ori mar cu biscuite (abia de catevea zile, pana acum ii faceam cu cereale de orez fara gluten). Marul il manaca si nu prea, adica abia daca manaca jumate de mar, f rar tot marul. La jumate de ora - o ora, ii mai dau in completare tatica si dormim vreo 15-20 min. Pe la 12 sau 13 depinde de ea ii dau un biberon de 180 de nan1. Iar mai doarme vreo jumatate de ora/max 1 ora, pe la 13 jum-14. Apoi ii fac ori supica ori piure de legume , pe la 15-16, pe care le mananca foooaarte greu (stau cate o ora pana manaca, si am observat ca ii place mai mult piureul la borcanel.. a mancat jumate de borcanel, fata de ala facut de mine unde trebuie sa trag de ea). Dupa piure in completare ii dau lapte, daca vrea si adoarme iar, vreo jumate de ora/o ora. Pe la 7 jum ii dau laptic cu fulgi de orez, vreo 120 ml. Dupa baita, pe la 8 jum 9 maxim adoarme sugand la piept. Toata ziua bem ceai neindulcit si apa fiata/plata (120-150 ml). Si iar vine o noua zi.

Ce vroiam sa zic, este faptul ca, mi se pare ca nu prea manaca si nu stiu inca ce pot sa ii introduc. Cand manaca se comporta de parca ar fi o mare plictiseala mancatul asta... se trage de pantaloni, se foieste, se rasuceste, se MURDARESTE, mai ridica de picioare etc... mi se pare ca parca nu ar avea rabdare sa manace... azi a mancat o jumate de borcanel de la humana de piure. L-a papat timp de o ora. Maine ii voi face iar piure in casa... sa vada daca il manaca.

Din ce faceti voi piure? Ca poate ii pun prea multe, cu toate ca i le-am introdus relativ incet pe toate: morcov, pastarnac, patrunjel, telina, un cartofior, un fir de ceapa, mai nou un fir de conopida si unul de broccoli...poate nu ii plac astea. Si pun fff putin unt si un praf de lapte nan1.

Ce pot sa ii mai dau?? In plus am impresia ca parca tot nu stie sa manance cum trebuie. Parca linge tot. Accepta lingurita.

Cand vad alti bb ca manaca o ceasca mare plina de cate ceva si parca ar mai manca!!! Noi mancam fff putin. Si parca si lapte nu bea foarte mult... la o masa nu depaseste 180 ml. Ii dau si formula pentru ca nu am suficient lapte.

Mi se pare tare grea diversificarea asta. Si parca imi ia f mult timp sa prepar si nu am timp suficient sa ies afara mai devreme de 13... bine, ca acum e si racoare uneori.. dar la vara ce voi face? pana fierb biberoanele, fac ceaiul si curat legumele, trece o groaza de timp.. daca mai trebuie sa si gatesc ceva

Noroc ca minunea mea e sanatoasa... si a fost ok cu greutatea pana acum.

Cred ca am scris prea mult, insa pana ajung saptamana viitoare la dr sa isi mai dea cu parerea as vrea sa mai aud de la voi cate ceva, ca sunteti poate mai cu experienta.

AAA si alte fructe ce sa ii dau.. ca piersici nu sunt acum... para ii dau cate putina ca iese afara...

http://community.webshots.com/user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

anghelada, iti vorbesc din proprie experienta..copiii alaptati la san pana la 6 luni accepta greu diversificarea...eu vad ca la voi sunt deja 3 mese diversificate pe zi..la 6 luni..noi la 6 luni aveam o singura masa de fructe dimineata, si restul tz..am incercat si eu sa il diversific ca la carte, la fiecre masa, dar pustiul meu se satura cu fructe si tz in prima faza..nici acum la 1.3 ani nu mananca 3 mese..se satura cu doua..si cu tz.....parerea mea sa nu fortezi copilul sa manance neaparat 3 mese, fiindca este posibil ca la aceasta varsta sa-si acopere necesitatile cu fructe si tz si cateva linguri de piure..sau fara....e inca mica, nu poti sa ai pretentia la 6 luni sa iti manance din castron absolut tot...eu zic ca-i dai prea multa mancare..tz la 6 luni inca isi face treaba..lasa copilul in ritmul lui, sa manance cat vrea..si o lingurita doua poate sa-i ajunga...daca masa e consistenta..cei ce mananca mult la aceasta varsta sunt cei alaptati cu bibe, cei diversificati devreme (4 luni) sau cei realmente mancaciosi

sa nu o fortezi sa pape mai mult decat ii cere organsimul..daca doarme dupa tz..e clar...inca se satura cu tz..noi am mers cu tz mai mult decat papa solida pana pe la vreun an...si lua constant in greutate pana la un kg ..si am realizat ca medicii se insala cand spun ca laptele de tz nu mai e bun dupa 6 luni sau nu acopera necesitatile....am vazut pe pielea mea ca il satura, chiar si la 9-10 luni...

mult succes!

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

ca fructe noi papam banana cu cereale dimineata, sau cu mar ras ( un mar intreg)..atat..astept fructele de sezon.....

Mergi la inceput

Multumesc Desiree.

Eu eram ingrijorata ca manca putin dar acum m-am linistit. Banana inca nu i-am dat. Doar mar si fff putina para din cand in cand... eu ma gandeam ca daca nu mai papa doar la san, poate ca trebuie sa manace mai mult.. la san bea la 4 , 8, si 20.30. In rest nu prea am lapte. Pana la 4 luni jum nu am avut pb apoi a inceput sa scada productia
Am vazut in parc copii la 6 luni, care mancare tare muuult, dar erau si mai grasuti... si probabil ca au inceput si mai devreme diversificarea. O las cat vrea ea... oricum daca nu vrea pot sa stau si in cap ca nu deschide gura..

M-am hotarat si nu ii mai introduc alimente noi pana nu vb cu dr. Iaurt, branzica, out, carnita, peste, probabil ca manaca mai tarziu..

Apropos, ieri mancam cu sotul peste la gratar cu salata, si ea fiind cu noi in bucatarie, i-am dat pe limba un fir de peste pe care l-am molfait cu placere, mi s-a parut mir.. eram curioasa sa vad ce fata face... si a molfait cam jumatate din unghia mea ca si catitate.. Sper ca pe viitor sa pape peste, ca noi suntem mari consumatori. Mai ales de cand am descoperit pangasius, l-am "convertit" si pe sot...

Mergi la inceput

Scuze de greseli, dar am scris repede sub presiunea fie-mii si nu am mai "revizuit" mesajul.

Mergi la inceput

anghelada, poti sa-i faci branzica calcica (cu pastile de Ca, din lapte dulce fiert) si sa ii freci branzica cu mar, cereale sau banana (cand te hotarasti sa-i dai)..in loc de biscuite sau altceva

in loc de unt, care e cam gras acum pt ea ti-as sugera ulei de masline maxim o lingurita...untul doar un varf de cutit, daca totusi il folosesti

iaurt, carne, mai incolo..stomacelul ei trebuie sa se obisnuiasca cu noua alimentatie mai intai inainte de a manca proteina animala sau fermentatii gen iaurt

mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
am si eu un ingeras de 3 luni si jumate, si ma gandeam ca pe la 4 luni jumate sa incep diversificarea.Deja am cuparat o gramada de cereale, insa nu stiu cu ce sa incep.Imi putet da si mie va rog cartea cu diversificare?Multumesc anticipat.
Voi cu ce ati inceput?
mai citesc si celelate capitole si revin cu intrebari
va doresc sa cresteti mari si sa fiti sanatosi toti,
mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Olim, trimite-mi pe PM adresa ta de mail, si-ti voi da cartea!
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

carmen multumesc din suflet

mami si Alex

Mergi la inceput