Diversificarea (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Vreau sa va intreb de la ce varsta se poate da spanac la bebelusi? Eu i-am facut azi pentru prima data si i-a placut destul de tare asa ca as vrea sa stiu si parerea voastra. Pot sa ii dau in continuare sau mai asteptam?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Poti sa-i dai. Pana la urma, de fapt de 2 chestii se tine cont la momentul introducerii unui aliment nou: de potentialul de a provoca alergii si de mai buna sau mai dificila toleranta digestiva.
pt prima problema, eu personal zic ca, daca e sa fii alergic la ceva ESTI si e poate chiar mai bine sa stii asta mai de devreme. Daca ii dai copilului de la 6 luni un aliment recomandat de la 8 din cauza ca e alergen si nu pateste nimic (de prima data) e ok sa-i dai in continuare.
valabil si pt a doua situatie.
Asta e motivul pt care, pt evitarea problemelor se recomanda sa incepi cu cantitati mici, prin tatonare.
Dar spanacul e f ok si esti a doua sau a trei apersoana care povesteste ca a avut mult succes, trebuie sa incerc si eu la Iulia. dar de unde ai facut rost de spanac????

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

buna .am un bebede aproape 7 luni si ma confrunt si eu cu probleme in diversificarea lui adica nu vrea leguma numai dac bag iaurt in ele si asa numai cateva lingurite iar a 2 mare problema a mea e ca de cand cu diversificarea nu maivrea sa suga. a fost alaptat exclusiv la san pana la 6 luni, pardon cu perioade in care refuza sanul si ma mulgeam si ii dadeam, dar acum nu mai vrea sa suga decat nopate si mai mult semiadormit si si atunci numai putin iar eu imi fac probleme ca nu bea nici minimul de lapte care ar tb sa il ia
si vroiam sa va intreb daca nu stiti dac i permis la ac varsta usturoiul pt ca am citit parca tot pe aicica l-a bagat o mamica in legume ca numai asa vroia sa le pape

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

Veronica -mami lui Marc-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana-Bianca spune:

buna seara mamici si pitici diversificati.

Hop si noi, adica Dana si bulina ei Ingrid. Urmaresc cu interes subiectul vostru, Ingrid s-a nascut in Germania, acum suntem citeva luni bune in Romania si in plina diversificare. Noi am inceput dupa modelul nemtesc(la 4 luni jumate) respectiv cu piure de morcov si in fiecare saptamana am introdus cite o alta leguma, facut pauza citeva saptamani si acum are masa de pranz complet inlocuita cu meniu; respectiv legume si carne.
Pana acum a mancat morcov, pastarnac, telina, cartof, praz, spanac si brocoli. Ultimele in combinatie la borcanel.
Eu nu i-am gatit pana acum, dar in Romania din pacate nu este varietate foarte mare la borcanele(sau poate ma insel, desi am rascolit toate marile magazine)....asa ca am purces la pregatire.
Noroc ca bulina mea maninca deocamdata cu placere mai...orice
Acum urmeaza sa inlocuim biberonul de dupa-amiaza cu cereale cu fructe. Om vedea de maine cat succes avem.
Cam asta e planul nostru....poate inspira pe careva.
A.....este numai pe lapte praf, nu bea ceai, suc, insa apa cu tare mare spor.
Sper sa ma ajutati va rog si sa ma luminati cum sta treaba cu branza de vaci si iaurtul...Voi ati incercat asa ceva...in combinatie cu fructe, sau cum?
Ingrid acum are 6 luni...cred ca cu asta trebuia sa incep

salutari si pofta buna

Mergi la inceput

Natynic, cred ca ai dreptate si daca totul e in regula o sa ii mai dau spanac. Eu am luat spanac congelat, l-am fiert pe abur impreuna cu un catel de usturoi, si apoi l-am mixat cu un galbenus fiert si cu laptic propriu

Veronica, pitica mea e cea cu usturoiul, dar cred ca de fapt legumele gatite la aburi sunt motivul pentru care accepta si legumele.

Dana-Bianca, eu ii dau branza de vaci amestecata cu fructele de la micul dejun. Iaurt, inca experimentez sa fac iaurt de casa, dar i-am dat de la Humana cu piersici si i-a placut foarte tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

puisorul ce aparat cu aburi ai ? ma gandesc sa iau unul sa nu fie prea mare, doar pt el ca am vazut unul de la philips era ff mare pana il speli ... ca de altfel si storcatorul de fructe l-am luat destul de mare pt ca m-am uitat sa aiba putere mare , 650 dar si ala lpan ail spal...da ce nu facem noi pt bebeii nostrii

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

Veronica -mami lui Marc-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana-Bianca spune:

Puisor multumesc! De la cate luni ai introdus de fapt branzica de vaci? Si care ar fi proportiile? Cate fructe (ma gandesc piure, sau?) si cata branzica?
Si vorbim de branzica facuta acasa....respectiv cea calcica?
Weekend fain...chiar si cu vremea asta mohorata de la Cluj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui emyemy

Buna NeliaCris!
este nascut pe 10.03.2008.Noi acum avem o alta problema.Puiutul meu de cateva zile face cacuta verde, sper ca nu este diaree acuta,cum am citit in cartea MAMA SI COPILUL.Mamicilor ce cereale le dai bebeilor vostri?Noi ne gandeam sa mai adaugam la masa de la 10-11 pe langa suc si cereale.Aici am gasit cereale care se prepara cu apa fiarta.Dar este bine sa-i dai banana asa de mic.Din cate stiu eu banana se da de la 8 luni in colo sper ca nu gresesc.PUPCI

kk verde facea si Alessia, nu e pb, la diaree e lichid, apos.
- banana am introdus-o ca al doilea fruct dupa mar coptl cate putin, 1-2 feliute, apoi mai mult; este cel mai complex fruct, insa parerile sunt impartite; la 5 luni i-am dat banana.
- cerealele care se fac cu apa au LAPTE, iar daca papa formula trebuie sa ii iei doar cereale ce se pregatesc cu laptele pe care il bea; nu trebuie amestecate lapturile! cereale bune am luat de la novalac(cele cu prune si caise uscate), nutriben(au aroma de vanilie), acum ca e mai mare nestle.

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

POVESTEA NASTERII

http://picasaweb.google.com/mariusadrianalex/6LuniAlessiaALESSIA 6LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Vreau sa va intreb de la ce varsta se poate da spanac la bebelusi? Eu i-am facut azi pentru prima data si i-a placut destul de tare asa ca as vrea sa stiu si parerea voastra. Pot sa ii dau in continuare sau mai asteptam?

poti sa-i dai, dar mare grija, SPANACUL NU SE REINCALZESTE! se papa dupa ce e gatit, pt ca nitratii se transforma in nitriti si fac rau bebeului.

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

POVESTEA NASTERII

http://picasaweb.google.com/mariusadrianalex/6LuniAlessiaALESSIA 6LUNI

Mergi la inceput

Veronicka, aparatul l-am luat de la Altex si este de la Tefal cu functie de Vitamin +( adica are putere mai mare si se fac mai repede alimentele deci pastreaza mai mult din vitamine). E voluminos si asta, pentru ca are trei vase dar eu folosesc unul singur in care ii pun si carnita si legumele.
Dana-Bianca, i-am dat branzica de vaci de la 7 luni. Eu ii fac din 250 ml de lapte si cu zeama de lamaie. Apoi o combin cu fructele care le mananca in mod obisnuit.

Mergi la inceput