Diversificarea (3)
Raspunsuri - Pagina 17
blue_hat spune:
Buna,
Am o intrebare. Fetita mea are 6 luni si o saptamana si dr ne-a recomandat sa introducem si branzica de vaci in alimentatie (am inceput la 5 luni jumatate diversificarea). Mi-a zis sa nu ii dau branza facuta cu calciu in casa, ci sa ii dau branzica proaspata de vaci gata preparata, de aia care se gaseste in comert ambalata fie ca un pachet de unt sau in cutii. Eu am gasit de aia dietetica (nu mai stiu firma) si ceva mai grasa (de la Milli), ambele fara sare.
Voi ati dat la copilasii vostri?
natynic spune:
Blue hat, exista branzica de vaci de la Covalact, mai des folosita de mamici. Eu sunt mai prudenta si ii fac branza calcica in casa, si nu cu lapte de vaca ci cu lapte praf (plus calciu lactic si zeama de lamaie); si iese buna si destula.
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
puisorul spune:
Noi suntem in cautare de retete pentru masa de seara. Pana acum i-am dat cereale, fructe sau iaurt cu fructe. As vrea sa ii dau mamaliguta dar nici nu stiu de la ce varsta as putea sa ii dau si nici in ce combinatii. Deci ne ajutati si pe noi?
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Dana-Bianca spune:
Puisor nemtii zic ca de la 7 luni se poate da la bebelusi (faina de malai adica). Cat despre masa de seara, spun ca pana la 10 luni cel putin poate fi exact la fel ca si gustarea(de dimi, sau dupa amiaza, fiecare dupa cum e obisnuit)...asta insemnand cereale cu fructe, sau cereale cu lapte (cereale insemnand la ei orice...ovaz, alac, gris).
In orice combinatie, se adauga putin ulei sau unt.
Natynic imi spui si mie te rog cum faci branzica cu laptele praf(aprox. cantitatile ma intereseaza)...sau si "procesu tehnologic" de fapt
.
Multumesc.
Pofta buna piticilor.
blue_hat spune:
Natynic,
multumesc pt raspuns. Apropo de laptele de vaca, peste tot am citit si eu ca e bine de evitat pana la o varsta (pana la 1 an parca), si totusi majoritatea mamicilor prepara branza cu lapte de vaca ...
Iar cu laptele praf .. m-am gandit si eu, dar nu stiu ce fel de lapte praf si cat.
Multumesc pt raspuns oricum, ma mai gandesc daca ii dau branzica gata cumparata sau ii fac cu lapte praf, daca aflu cum. O sa caut si branzica de la Covalact, sa vad cum e ambalata, ca aici am eu o problema :), nu imi inspira incredere sistemul de inchidere al ambalajului tip pachet de unt.
emyemy spune:
Buna fetelor!
Ce mai faceti, dar ingerasi?
Noi am avut probleme dupa vaccinul de 6 luni.Am avut febra si am vomat 3 zile la rand.Am mers la dr si ne-a cam speriat cand ne-a spus ca este posibil sa avem probleme la somacel
.Ne-a luat pe loc sange din degetel si ne-a facut analiza, a iesit ca avem o bacterie intestinala.Imediat ne-a luat si proba din fundulet ca sa vedem despre ce bacterie este vorba.Am mers dinn nou la dr vineri si ne dat raspunsul la analiza. Nu avem nici o problema la stomacel.Dr ne-a spus ca toata starea de rau poate fi de la vaccin![]()
De sapt asta incepem sa papam si noi carnita.Voi cum pregatiti carnita la bebei?
Va doresc o zi frumoasa!
natynic spune:
Emyemy, carnita ii dau de pui sau gaina (piept, pulpa), de curcan sau, azi chiar, de porumbel
, ca mi-a facut rost sotul. O fierb bine, de obicei la steamer, cam cu 5 minute mai mult ca legumele si o pasez cu blenderul, amestecata cu legumele. Cateodata mai fierb si in apa, mai ales gaina care cere mai mult timp si atunci adaug in piure si un pic de supica rezultata. Incepi cam cu o lingurita de carne si cresti treptat. Si nu te sperii de cum va mirosi kk ![]()
Branzica de vaci din lapte praf: folosesc Bebelac 2 (e ieftin, gustos si destul de gras; atentie, cu Bebelac 2 iese mai bine decat cu 1, nu stiu de ce). Fierb 400 ml apa plata si cand da in fiert adaug 12 masuri de Bebelac, apoi 4 pastile de calciu lactic, amestec si mai las un clocot, sting focul, adaug zeama de lamaie (nu multa dar nici cateva picaturi), acopar si las sa se raceasca minim 30 minute. Apoi strecor prin tifon. Cu schema asta zerul se separa ff bine si se obtine maximum de branzica. Cantitatea asta o folosesc in 2 zile, amestecat cu fructe la ora 10 aproximativ.
Sigur, ar fi poate timpul sa o fac din lapte integral pt ca oricum deja ii dau iaurt si ala tot din lapte de vaca e. dar cum inca am o cutie de Bebelac in casa, pastrez deocamdata reteta![]()
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
luny spune:
notat, Naty!![]()
LUNY
, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
luny spune:
pentru cine e interesat uitati ce am gasit despre spanac, pe www.wholesomebabyfood.com
Spinach - Steamed**
10 months+
1. Thoroughly cleanse fresh spinach and pick out damaged leaves
2. Steam in a pot with a steamer basket insert (water should just peek through the holes of the basket).
3. Leaves will shrink and appear wilted when done.
(DO NOT USE COOKING WATER TO PUREE!)
4. Drain and puree spinach in blender or food processor,
5. Add fresh water until mixture is of the desired consistency.
**Nitrate risk! Do not serve homemade spinach to an infant under 10 months old! Spinach puree MUST be immediately eaten, frozen or stored in the refrigerator! Studies done on spinach and nitrates in particular have shown that with improper storage and preparation, the nitrate levels may actually increase. Proper preparation and immediate use or storing via freezer method will help eliminate this risk in leafy vegetables..
LUNY
, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!