Diversificarea (3)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Oare ceo fi insemnand exact cooking water?...Apa in care l-ai fiert? Aha, incep sa inteleg. Ff interesant!!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Eu ii dau carnita de ceva timp mamarutei. De gaina si de vita, ca se pare ca nu e buna carnea de animale tinere( au prea mult colagen si urati) dar inca nu m-am lamurit cu cantitatea care trebe data la o masa. Daca ma puteti lamuri, dar nu cu gramaj. De exemplu: o lingura sau doua, o jumatate de piept de gaina de marime medie, o bucata cat podul palmei, cam asa ceva. Ca nu am cantar de bucatarie sa pot cantari cantitatea.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adab spune:

Azi incerc sa-i dau si eu spanac fetitzei mele. Voi respecta "regulile" gasite pe net de Luny.
Intrebare: le-ati dat bebeilor vinete? in ce combinatie ?

Mergi la inceput

.u, vinete nu, nici nu mi-am pus problema inca, sincer. Nu stiu de ce
Puisor, pai eu ii dau, sa zicem, o bucata cam cat suprafata insumata a celor 4 degete de la o mana (adica fara cel mare, normal ). Ma fac inteleasa?-ca alt termen de comparatie nu-mi vine in minte.
As mai vrea sa stiu daca dati fructele crude (toate) sau coapte. Azi i-am dat fetei mar crud pt prima data, nu s-a pasat bine si s-a inecat ingrozitor cu o bucatica mica, tolomaca; apoi a varsat tot ce mancase . in rest insa i-am dat crude si piersici si pere si caise si nu au fost probleme, nici la pasat si nici de toleranta digestiva. E pacat sa lipsesti copilul de niste vitamine esentiale.

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emyemy spune:

Buna fetelor!
Referitor la fructe crude, si eu am incercat sa fac mar pasat cu blendarul, dar fara rezultat .Am dat marul pe razatoarea mica. Cezar a papat aproape jumatate de mar ras fara nici o problema.Pana acum nu i-am dat de loc mar copt.Trebuie sa mai incercam si alte fructe
Noi avem problema cu kk, cred ca este constipat.Am incercat sa il ajut cu temometru dar a facut foarte putin si chinuit.I-am facut si ceai de musetel dar fara nici un rezultat.Ma poate ajuta cineva?
O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

ce varsta are bebelusul tau emyemy?
renunta la metoda "termometru" ca sa faca bebe kk! nu stiu de asemenea ce legatura are ceaiul de musetel cu constipatia, eu nu stiu sa fie diuretic acest ceai...

alte metode de incercat sunt:
- lichide cat mai multe in general;
- sa pape cel putin un iaurtel (150-200 grame) pe zi;
- sa pape un fruct care ii poate asigura un tranzit intestinal mai rapid/mai usor gen: pruna, para, strugure, caisa...
- sa pape cereale (daca e mai maricel) care contin si grau! (atentie graul contine gluten - deci daca are pana in 8 luni bebelusul tau este recomandat sa nu ii dai cereale cu gluten!)

Sanatate multa!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

ca sa reusesti sa pasezi marul bine (fara sa se oxideze) foloseste o razatoare de sticla sau de plastic... se gasesc de cumparat la raionul de ustensile de bucatarie in orice hipermarket!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

si inca ceva: marul copt poate CONSTIPA! deci atentie! mai bine fructe crude daca deja il suspectezi de constipatie...

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Asa e, marul constipa. Incearca para sau piersica, sunt f bine tolerate, f agreate de cei mici, se paseaza splendid de usor si va face kk pt tot neamul . Sau alaturi de mar adaugi avocado, crud si pasat-iarasi, efect garantat!

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

pana acum doar am citit din umbra subiectul si am invatat multe de la voi...as vrea sa dau si eu un sfat mamicilor cu bebei constipati. este foarte bun in astfel de caz sucul de morcov crud! depinde de varsta lui bebe, eu ii dau lui teo, de aproape 6 luni, cam 50-60 ml. cand are prbl cu constipatia, elimin banana si cerealele de orez si ii dau mar crud, piersica si cereale de ovaz. e bine sa se evite si administrarea carnii pe perioada aceasta si introducerea fibrelor. marul crud este bun, plus ca este o sursa excelenta de vitamine. prin fierbere, fibrele isi pierd valoarea, iar vitamina C este distrusa la peste 40 de grade, fiind termolabila...

la cei cu diaree, supa de morcovi fierti si mucilagiul de orez sunt fantastice! plus apa argiloasa sau smecta, care contine tot argila.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput