Comori de nov-dec 04 (169)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

onitzooo nu mai stresa copilul, ce il vrei pictor?, pai de ar fi cu calificative si la fimiu, oricum numai I cred ca ar avea, el oricum e mult mai mic ca celialti si in plus in grupa mijlocie, a avut perioade cand desi mami a dus panou ca nu aveau, desenele lui nu apareau acolo, ca ... sau ca.... dupa ce le-am stresat bine acum le pun, , si ce va mirati de anotimpuri, noi suntem la animale , domestice, la socoteli, da da socoteli, capitol care sincera sa fiu nu m-a interesat( am intrebat-o odata pe edu cum se descurca la activitati, si mi sa raspuns ca poeziile le repeta dupa ele cateodata e atent, dar la socoteli nu prea stie el sa raspunda, ( socoteli, totusi are 3 ani ce sa raspunda, si ce o insemna nu prea stie, asta tot ea stie, nu ma priveste) de pictat picteaza frumos , de clorat coloreaza nu pot zice, ( aaa sa intamplat sa nu ii gasesc pctura pe panou si la intrebarea de ce nu e mami desenul tau aici, sa mi se raspunda, eu nu am pictat pt ca nu am avut chef, eu am desenat cu culorile de creioane colorate, ok si aici cine e devina, copilul ca nu a avut chef sau edu care nu se impune, ca era ora de pictura )
la mine cand vin cu texte dalea ca nu e cuminte nu sta, le raspund suav. doamna acasa e cuminte dar daca aici a vazut ca i se pernmite si e rasfatat, nimini nu se impune el ce sa faca
nu mi te plangi mie ca al meu e mai cu mot cand tu il lasi sa deseneze la pictat sa se joace la desen ca e mic si nu sta, e mic nu sta, pai e mic e cuminte, nu? cum poate fi rau ca e mic, na logica la masa in fata lor, nu il controlezi ce imi zici mie frate, cu tine si in grija ta e
cat despre calificative, nu te mai stresaaaaa, poate sa ia si o mie de IIIIII el trebuie sa nu perceapa asta ca un rau, nu il forta , totul e o joaca pentru ei, e gradi nu scoala, si daca la gradi te stresezi pt un I pai la scoala ce ii faci?

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

sunt total de acord cu try si paxela si toate fetele ai vazut ca au spus la fel...onitza, nu te mai stresa ...ruxi face doar niste oameni(care numai a oameni nu seamana) , asa ea zice ca face pisica si tot cam asa face numai ca-i face coada trage niste linii si zice ca scrie...coloreaza dar nu cu ce culori trebuie...degeaba am incercat si eu si alex sa-i spunem ca are modelul acolo sa o ajutam nu vrea...face numai cum vrea ea pictat la ea inseamna multe culori puse la un loc...dar este atat de fericita, vine la mine si-mi spune este un cadou pentu tine mami...si zmangalitura aia pentru mine este cel mai frumos tablou in clipa aia...

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by try
Tu faci sa ai tot timpul o prajitura in casa?

DA! Ca daca nu am ma apuca deznadejdea.

Amira, Robert si mami Miha

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danette

Miha, multe luni si ani inainte micutei tale!
Am vazut pozele cu praji... vaaaaiii, ieri Aime, azi tu... ma omorati!
Scrie-mi te rog cand ai timp reteta la tortul cu 3 feluri de cioco.
Ca ma gandesc sa mi-l fac de ziua mea.

Multumim,Dana!
Reteta tortului este www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/13415/TORT-CU-3-FELURI-DE-CIOCOLATA/" target="_blank">aici. Eu l-am modificat nitel,in sensul ca am facut blatul de la prajitura Krem a la krem,mi s-a parut mai bun si mai usor de facut.Si am folosit 150ml smantana,200ml frisca si 200g ciocolata pentru fiecare crema in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

quote:
Originally posted by try
Tu faci sa ai tot timpul o prajitura in casa?

DA! Ca daca nu am ma apuca deznadejdea.

sotul meu mai zice cateodata sa facem o pauza sa nu mai mancam dulce...si daca nu avem o zi prajitura zice n-ai nimic dulce??/ hai sa iesim in orash...si mancam acolo

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Onitza, sunt de-a dreptul uimita ca se continua faza cu calificativele. Nu te pune la mintea lor. Nu e deloc normal sa stimuleze performanta si competitia la 3 ani. Mai bine ca saracii copii nu inteleg ce-i cu literele pe desene sa nu apara frustrari si interiorizari. Nici cu sistemul de aici nu sunt impacata pentru ca pana la scoala singura cerinta este sa stie literele si numerele, dar nu-i testeaza, se presupune ca le invata ca le tot repeta. La 3 ani copii trebuiesc testati la diverse activitati si lasati sa faca ce le place pentru a le vedea aptitudinile. Acum ele ce vor sa iasa toti graficieni, pictori. Spune-le ca nu-i meserie banoasa si preferi sa-l vezi economist/inginer sa puna mana sa-i invete cifrele ca asta te intereseaza pe tine nu sa piarda timpul aiurea. Daca ti-as arata desenele Anei te-ai si mai e si laudata, chiar azi am aruncat unul la gunoi la servici, l-am gasit in geanta mea si nu ma prindeam ce-i mazgalitura aceea. Si carti de colorat are destule dar nici nu i le mai dau ca-si bate joc de ele, macar sa termine ce a inceput.
Eu astept sa intre Mihaela, ca Diana parca avea rabdare si desena in contur. Dar desen pe tema data e cu totul altceva, sunt curioasa ce spune si ea.
Try, ma bucur ca se vede luminita de la capatul tunelului si scapati in 7 ani de datorii.

Bai mie nu mi-a placut tortul de portocale, prea portocaliu .

Miria, eu sunt de-a dreptul ingrozita de ce vad aici. Copii in scoli si gradinite nu sunt deloc certati sau apostrofati, este interzis sa ridice cineva tonul la ei, calificativele fiecaruia sunt secrete, parintii le primesc personal. Atat fetele cat si baietii sunt coafati destul de extravagant si cei mai multi au cercei in urechi, sprancene, limba si mai stiu eu prin ce zone.
Si Ana a facut scandal la posta, era obosita dar vroia o bombonica de la un aparat de acolo. Cred ca de fapt era guma. Si cum n-a fost cuminte i-am spus ca nu-i voi lua. Si asa a inceput scandalul. La un moment dat un domn s-a oferit sa-i puna el 5000 de lei la aparat sa-i ia guma. I-am zis ca nu se poate, in primul rand ca nu-i dau guma si in al doilea rand tocmai ce-i spusesem ca nu va primi ca n-a ascultat. Poate am fost putin nesimtita fata de oamenii pe acolo dar nu-mi incalc eu regulile la bazaielile ei. Si lumea daca se uita ciudat treaba lor, datoria mea este sa-mi educ copilul si oricum ar trebui sa inteleaga ca in ziua de azi copii nu mai sunt intimidati prin bataie si frica si au si ei personalitatea lor si-si fac de cap uneori. Sa nu o certi niciodata pe motiv ca "se uita lumea la tine", poti sa-i spui ca nu rezolva nimic daca este rea, ca te supara pe tine si mult, mult calm.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by onitza

L-am pus sa desneze si sunt multumita...e adevarat ca am stat langa el si l-am avertizat sa fie atent sa nu depaseasca linia, dar atat! si uitati cum A DESENAT! cum vi se pare??? hai ca sar de pe fix!!! si asta pt ca este o diferenta mare intre lucrarea de la gradi si cum face acasa. Ce am mai observat este ca are obiceiul sa deseneze cu creionul si sa priveasca in alta parte ....dar m-am mai linistit...

M-ai complexat de tot! Robert nici nu VREA sa invete macar sa tina corect creionul in mana,daramite sa mai si deseneze.Sau sa stea cumintel la masuta.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by try
El se uita in oglinda si facea bzzzz din buzite si a inceput sa faca clabuci la gura. Era ca piticii lui alba ca zapada.

[ Pupam piticul simpatic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Miha pupici multi, iti intorc inzecit complimentul cu adorabila ta ! ma distreaza teribil fratiorii astia care ar face orice sa aiba o haina, o jucarie de la cel mai mic. Aime inca o data multumim si iti garantez ca bombonicii sunt onorati iar mami indulcita toata.

Try la noi functioneaza exact invers treaba cu last minute -cu cat e mai tarziu cu atat mai scump.Inca nu se aplica conceptul asta in Romania, nici la bilete de avion, nici la vacante (cred, sper sa ma insel spre binele nostru ). So bafta la un pręt minim, suna bestial insulele.Noi venim cum ziceam pe 23 march, asa ca asteptati-ne. Aha, acum am citit din urma si am vazut ca i-ai explicat toata teoria Bitsulinei.

Onitzo ce frumos a desenat fii-tu fata de Alexander.Al meu trage niste dungi maro si negre pe toata foaia de mai mare frumusetea.Dar teacher il lauda si ii spune ca este bine, dar se poate si mai bine, si ii explica cu niste cuvinte foarte simple unde mai poate imbunatati. Cele de la gradinita voastra au probabil o schema de urmat pe parcursul anului- acum dam calificative, acum mancam, acum dormim, nimic personal, nimic adaptat pe cerintele/ puterile / talentele copilului tau.Totul imi face impresia de gramada – trupa acum colorati ! – ce iese sa va spalati mai parinti pe cap. Cum ziceam, Alexander e varza la desen,si desi e ajutat nu are rabdare sa termine o plansa, sau o mazgaleste toata ca sa zica ca a terminat-o, dar educatoarea imi spune ca ii place mult sa cante, sa inventeze versuri, ii pare foarte bine dezvoltat motric si potrivit pentru sportul ala sau ala. Si nu o aud spunand fiecarui parinte acelasi lucru, ca pe o poezie.

Mi-am luat azi steamer ca mi s-a pus pata pe gatit sanatos. Am tot recitit despre diversificare din toate colturile lumii, si vad ca prin Anglia, state, Canada se recomanda fierberea cat mai vitaminizata si nu fiertura de 2 ore pentru o lingurita de supa. Asa ca bag in curand un morcov la steamer si diversificam plodutul.Doamne…cand o fi trecut timpul asa repede, parca ieri nasteam.E asa scump acum Yannis ca rade tot timpul, foarte des bufneste in hohote din te miri ce, cel mai des cand il vede pe fra-su jucandu-se si tipand prin casa, scoate clabuci de balute si gangureste cand suntem doar noi 3.Cand apare si altcineva, inclusiv ta-su , tace chitic.

Try super bulbuceala de la gura lui Adrian.Ma intreb..ce-o fi simtit saracu ? nu protesta de nici un fel de gust?

Monicut eu zic ca noi ne facem apti de teatru pana sambata, deja e mai bine.Pute toata casa a - pot sa zic oare> - basinica - de la ridichea neagra, dar fetelor a fost singura care i-a alinat nitel suferinta.Mucocucu, ambroxol, poxipol sau cum s-or numi nu au facut fata...

ianuarie.

Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis crestinat. (28.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Si ca sa continui pledoaria pentru cat ma doare undeva de cum deseneaza in momentul asta fii-miu spun alta: i-am cumparat de la Selgros ( ce de jucarii misto acolo...nu ma asteptam) niste puzzle de covor cu cifre pe ele.Am adus cumparaturile in casa si am iesit sa parchez masina.Am cautat un amarat de loc vreo 10 min si cand m-am intors m-a chemat sa-mi arate ce stie el.Matusi-mea intre timp ii desfacuse jocul, i-a spus de 2 ori fiecare cifra dupa care i le amesteca si el le punea in ordine.Si DA , le-a pus corect in ordine crescatoare.O sa-l intreb si maine sa vedem daca a retinut ceva, sau doar are memorie vizuala buna. La fel s-a intamplat si cu animalele din carticeele alea mici cu animale domestice/ salbatice.Le stie pe toate fara gres, stie care are copite, cioc, imi explica azi ca nu am cum sa vad ochisorul porumbelului ca are un ochi pe o parte si unul pe cealalta, dar intoarce capul repede si vede bine cu amandoi.Am vrut sa continui conversatia cu el, dar i s-a parut apoi mai interesant sa se apuce sa-mi demonstreze cum face porumbelul cand se uita dupa ceva si a inceput sa se agie, sa intoarca capul, sa sara intr-un picior...cam atat a durat ora noastra educativa, 5 minute.Si ce daca?

ianuarie.

Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis crestinat. (28.08.07)

Mergi la inceput