Strumfi de iulie-august 2007 (49)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Andra mie mi se pare ok asa cum ai facut pana acum. Iar daca Mara nu a avut probleme pana acum nu ai de ce sa te ingrijorezi. Este important sa ai incredere in tine si in instinctul tau.

Eu m-am ghidat dupa reactiile fiica-mii pentru diversificare si pana acum a fost ok. Si ea are zile cand papa doar supica, si doar cateva lingurite de piure, si zile cand mananca tot piureul. In privinta cantitatilor eu am mers pe ideea ca daca se satura nu mai vrea si imi arata ea singura si asa si face. Sufla in ligurita si e clar ca nu mai vrea.

Noi am inceput cu legumele: morcov, dovlecel, intai separate apoi combinate. Am incercat cu ardei dar nu i-a placut. Azi i-am dat cartof si nu prea i-a placut dar a mancat putin. Maine o sa ii dau cat o sa vrea, azi i-am dat doar cateva lingurite.
Meniul Denisei este acum:
dimineata ora 10- 1/2 mar ras
pranz: ora 13- supa legume+piure legume
seara: 18-19 cereale cu lapte, cu lingurita, groase ca un gris.
In rest, san cand vrea ea.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

www.flickr.com/photos/brazuca22/2149302612/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Deni la 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

vivela, ai dreptate. dar eu ziceam de zilele de dinainte de vaccin, adica dc pot sa-i introduc cu 3-4 zile inainte de vaccin un aliment nou. e logic ce ai zis tu cu zilele de dupa si inclin sa iti dau dreptate. dar e vreo problema dc i-am dat ceva nou in zilele de dinainte? eee...si ca s-o zic pe aia dreapta...eu i-am dat deja ceva nou azi si vaccinul il facem vineri...si tot azi am auzit faza cu neintrodusul inainte de vaccin. acum ce sa mai fac? ca nu mai am ce. sper sa fie ok. oricum cartoful nu cred ca ii poate da alergie. ca daca e asa, eu am duc sa ma spanzur ca la cate alergii am eu inseamna ca dc Mara va fi alergica la cartof atunci va "manca" doar apa plata cu lamaie si o voi face fotomodel de talie internationala.

Brazuca, si eu zic ca am procedat instinctual. faza e ca noi o hranim pe Mara cu formula si dc nu mananca cum trebuie eu nu stiu dc e ok s-o trec inapoi pe lapte, odata ce i l-am scos. asa cu sanul e usor. ca Deni poate fi alaptata oricand. oricum eu mereu fac o cantitate mai mare de supa din mai multe legume si apoi le impart in 2 feluri de supa si 2 feluri de piure. dc nu ii place un fel sigur ii place celalalt. pana acum n-am dat gres niciodata.

Andra de Mara Teodora

Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

quote:
Originally posted by AndraZ

vivela, ai dreptate. dar eu ziceam de zilele de dinainte de vaccin, adica dc pot sa-i introduc cu 3-4 zile inainte de vaccin un aliment nou. e logic ce ai zis tu cu zilele de dupa si inclin sa iti dau dreptate. dar e vreo problema dc i-am dat ceva nou in zilele de dinainte? eee...si ca s-o zic pe aia dreapta...eu i-am dat deja ceva nou azi si vaccinul il facem vineri...si tot azi am auzit faza cu neintrodusul inainte de vaccin. acum ce sa mai fac? ca nu mai am ce. sper sa fie ok. oricum cartoful nu cred ca ii poate da alergie. ca daca e asa, eu am duc sa ma spanzur ca la cate alergii am eu inseamna ca dc Mara va fi alergica la cartof atunci va "manca" doar apa plata cu lamaie si o voi face fotomodel de talie internationala.

Brazuca, si eu zic ca am procedat instinctual. faza e ca noi o hranim pe Mara cu formula si dc nu mananca cum trebuie eu nu stiu dc e ok s-o trec inapoi pe lapte, odata ce i l-am scos. asa cu sanul e usor. ca Deni poate fi alaptata oricand. oricum eu mereu fac o cantitate mai mare de supa din mai multe legume si apoi le impart in 2 feluri de supa si 2 feluri de piure. dc nu ii place un fel sigur ii place celalalt. pana acum n-am dat gres niciodata.

Andra de Mara Teodora

Povestea Marei

Eu nu am pregatire medicala, pot doar sa presupun ca organismul lupta mai multe zile (prin acea reactie alergica) sa elimine ceea ce nu-i convine si ideea e sa nu se intersecteze cu vaccinul (deci si pt zilele de dinainte).
Eu nu cred ca e cazul sa iti faci probleme, mai ales daca nu ai observat pana acum nimic in neregula la Mara. Oricum, spune si medicului cand te duci la vaccin, ca sa stai tu linistita.

Apropo, Mara e o frumoasa .

_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Vivela, ai dreptate, dar deja e tardiv....ca daca nimeni nu a spus asta nicaieri eu nu am avut de unde sa stiu ca asa ceva nu se face. pana acum eram doar pe lapte si nu era problema, iar daca citeam undeva inainte sa aflu asta astazi sigur nu faceam "prostii". eu ma gandeam ca mai stie cineva de faza asta si poate ne ajuta sa stim de acum inainte, iar fetele care inca nu au facut vaccinul de 6 luni sa fie puse in tema. oricum iti multumesc mult pt sfaturi. dupa opinia mea au fost cu "cap" si f logice. multumim de complimente.

aaaa...m-am tinut sa-ti spun ca v-am vazut intr-o seara in Cora, erai cu David in ham si v-am recunoscut din poze....dar nu stiam numele tau (am avut tunci un lapsus) si mi s-a parut ciudat sa vin la tine si sa-ti zic : "stii, te cunosc de pe forum etc" mi s-a parut ciudat rau si am lasat-o balta. poate data viitoare imi iau "inima-n dinti". asa ca daca vine la tine vreo "nebuna" si iti zice ca te stie de pe forum, sa stii ca eu sunt.

Andra de Mara Teodora

Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Andra, se prea poate sa fi fost eu/noi. Frecventez Cora cu pruncul in marsupiu. Data viitoare chiar te rog sa iti "iei inima in dinti", nu mushc .

Noi inca n-am inceput diversificarea, deocamdata sunt la stadiul de informare. Ma consolez cu gandul ca nu exista o reteta valabila pt toti copiii, ca bebe impune regulile pana la urma. Totul e sa nu fac greseli mari.
Ce am facut totusi a fost sa ii fac cunostinta cu lingurita, i-am dat lapte de la mine cu ea, a fost f receptiv, a deschis gurita imediat si isi mula buzitele dupa ea, ca si cum ar stii sa manance din ligurita. Doamne ajuta sa fie bine. Oricum, o sa incep pe la 5 luni jumate, pt ca o sa trebuiasca sa incep serviciul de la 1 aprilie si n-as vrea sa mi-l diversifice vreo bona cu mere rase si biscuti .

_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

noi am fost la doctor azi, avem 6580g (nesperat pentru noi), continuam pe laptic. o sa facem din nou vaccinul care a fost facut in maternitate pentru ca nici urma de floricica pe manuta.

si zise doctorul ca daca ia bine in greutate o sa o tot tinem pe laptic. adica fara diversificare. desi eu nu cred ca o sa mergem noi asa de bine.

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

cred ca o omor pe soacramea! nu ma intrebati de ce......
scuze, da simteam nevoia sa "tzip" undeva!

*mihaela*

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Buna fetelor,

Am si eu o intrebare referitoare la diversificare. Noi am inceput acum o saptamana cu cereale de orez pe la ora 11. Toate bune si frumoase.
Catarina nu are un program foarte fix de mese asa ca ma straduiesc sa il fac acum.
Intrebarea e: dupa cate zile se inlocuieste a doua masa? Ma gandesc sa ii dau cereale in biberon seara ca sa nu ma mai terorize din ora in ora cu suptul. Sincer mai am putin si imi cad sfarcurile.
Si inca o intrebare: daca ea sta fara sa manance in timpul zilei 3 ore de ce vrea sa manance noaptea din ora in ora? Sa fie foame sau somn nelinistit?
Astept parerile voastre. Multumim

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

quote:
Originally posted by karligutza

4 poze care spun TOT! totul despre Adeluta, somn, vaccin si Anya20! ea e la mijloc!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Sunt asa de dulciiiii ca nu e nevoie sa mananci dulciuri le manaci din priviri.

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput