Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
sanduta spune:
pufulet74da cateodata simpt ca nu sunt eu pe primul loc. Asta nu inseamna ca nu e un sot minunat. Are multa rabdare cu mine, eu fiind o incapatanata, dar in aceasta perioada il simpt foarte aproape de mine si cred ca asta conteaza pana la urma.
Laura10si al meu plange de imi sparge urechile dar ma incurajez ca toti copii plang findca ei asa comunica cu noi. Uneori oameni nu se inteleg dar incearca cu multa rabdare sa o faca. Cred ca asta ar trebui si tu sa faci sa te incarci cu rabdare cand copilutul tau plange si sa incerci sa vezi care e cauza. Si mie Cezar se plimba cu sanul cand la stanga cand la dreapta cand pe spate. Eu ii prind capul cu manuta cand alaptez ca sa nu ma raneasca si cand simpt ca vrea sa miste in tin un pic mai fortat. Mie mi-au spus ca din cauza ca nu-i ajunge laptele, adica se goleste sanul si nu mai vine lapticul dar el mai vrea, asa am ajuns noi la lapte praf. Poate si copilasul tau e un mancau ca al meu
. Pentru durerile de san poate ar fii bine o zi doua sa te mulgi si sa-i dai cu biberonul sa iti mai revii. Poate te mulgi mai mult si vezi realmente cat papa pana sa se sature.
Eu astazi am incercat sa ma duc pana la mama ca a fost ziua ei. Dar acolo Cezar iarasi scandal si cred ca nu prea ii place sa doarma in alta parte decat patutul lui. Cineva zicea ca dupa botez se mai linisteste.
Dupa soti dar sunt niste persoane minunate si care ne ajuta enorm pe fiecare dintre noi, fiecare in felul sau, propun o alta tema.
Ce spuneti de soacre????
Voi incepe eu. Soacra mea ma inebuneste rau de tot. In primele 3 saptamani venea zilnic la noi si il lua in brate de fiecare data fie ca dormea sau nu. Si bineinteles ca il scutura in brate. Pana m-am enervat si nu i-am mai deschis usa. Am spus ca eram iesita. Si tot asa vreo cateva zile pana a renuntat. Dar s-a plans sotului care bineinteles a venit sa ma i-a la rost. La care eu foarte diplomata am intrebat daca o vede pe mama mea venind zilnic in vizita la mine? Si cu asta gata discutiile. Eu o sa ma intorc la lucru in septembrie asa ca pana atunci mi-am propus ca Cezar sa fie ingrijit doar d mine si sot.
Sanda si voinicul ei, Cezar Rares
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
vali_delide spune:
Sanda, daca despre sot nu prea am comentat, despre soacra o sa o fac. Si o fac pentru a o lauda: sta foarte aproape, la doar o statie, dar nu vine niciodata fara sa sune, nu e aia "atoatestiutoarea", nu incepe cu chestii gen "pe vremea mea", sau "lasa, ca nu stii tu". Momentan este singura persoana in care am incredere deplina sa pot sa-mi las printesa daca am treaba.In plus vine si-mi spala lucrusoarele, nu o ia in brate aiurea, in privinta asta chiar ma pot lauda cu soacra-mea.
Ziceai de Cezarelul tau (si pe nepotelul meu il cheama asa), ca nu doarme in alta parte...pai pitica mea nu doarme nici in alta camera acasa, doar daca o pacalesc si o pun in balansoar...altfel, nu vrea si pace...in schimb, daca nu e obosita sau nu-i e foame, sta cu lume multa, se uita de la unul la altul...mor de ea cand o vad, ma topesc toata!
Valentina, cea mai fericita de
Andreea Stefania (07.12.2007)
www.flickr.com/photos/14121585@N04/sets/url" target="_blank">printesa roz
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxxy80/Roxxy80.jpg)
Roxxy80 spune:
Laura, sa stii ca eu am fost la un pas de depresie in primele 2 saptamani. Principalul motiv a fost faptul ca vroiam sa alaptez, iar el nu putea prinde sfarcurile (care intrau inauntru), nu aveam lapte prea mult. Eram super stresata din orice, copilul plangea foarte mult, dormeam super putin si nu puteam manca nimic. L-am trecut pe lapte praf si pe urma a inceput sa manance si el o data la 3 ore. Din momentul in care am inceput sa dorm cam 6 ore pe noapte (dar nu legate), am inceput sa-mi revin. Inainte nici nu-mi mai dadeam seama cand dormeam (imi spunea sotul ca am dormit).
In ceea ce priveste plansul bebe-ului, eu am tot citit ca pana la 3 luni ei cam asta fac: mananca, plang, dorm. Si Matei plange cateodata vreo jumate de ora non-stop si pe urma se potoleste dintr-o data si rade. Sunt micuti si trebuie sa avem rabdare (stiu ca e usor de spus dar trebuie sa ne cautam puterea in noi). Cred ca toate avem momente in care simtim ca cedam, dar momentele astea se uita in timp.
iti doresc sa-ti gasesti puterea si calmul. privste in ochisorii copilului tau si gandeste-te ca el are nevoie de o mami linistita si puternica.
Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!
crisstiana spune:
Buna fetelor!
In primul rand vreau sa urez tuturor mamicilor Un an nou mai bun si plin de bucurii si impliniri alaturi de bulgarasii vostri!
Multumesc tuturor fetelor care m-au felicitat pt. nastere si desi a fost greu, sper ca a fost intr-un ceas bun.
Eu n-am mai intrat de cand am venit acasa din spital pt. ca micutul nostru are colici si ne terorizeaza la maxim. Urla ca din gura de sarpe din cauza durerilor si sta mai mult la mami si tati in brate decat in propriul patut.Am incercat o gramada de ceaiuri, dar nimic nu da rezultate
In alta ordine de idei, recuperarea mea dupa cezariana e varza. A inceput sa-mi curga puroi intr-o parte a operatiei , cred ca s-a desprins putin si momentan suntem pe antibiotice desi alaptez.
Dar problema care ma framanta cel mai tare e ca bb meu se ingrasa prea repede. Avem deja trei saptamani si cantarim 5 kg. La nasetere a avut 3,2 kg, iar la o saptamana , la iesirea din spital avea 3,4 kg. De doua saptamani de cand suntem acasa a pus pe el 1,6 kg. Nu e prea mult.? Pediatra a zis ca e cam grasunel, dar doar atat.Il alaptez la cerere, desi sanii mei sunt varza. Nu stiu cat mai rezist. Eu slabesc pe zi ce trece, iar el pune la kile de numa.Nu are un program inca, mananca ba la 20 de min.,ba la 2 ore, cand cum.
Vreau sa va intreb daca cunoasteti cazuri similare sau daca e normal sa creasca atata in greutate. Stiu ca in sapt 3-4 au un puseu de crestere, dar totutsi.... Oare e vreo boala sau sunt cumva dereglate ceva glande? Nu stiu ce sa cred. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi . Mi-e frica sa nu fie bolnav.Prea repede creste, e vizibil de la o zi la alta, iar cand il iau in brate il simt tot mai greu. Ce sa fac???
Crisstiana 40+
AMR maxim 6 zile!
sanduta spune:
crisstiana si noi am patit la fel. Adica ne-am nascut cu 3,700 la iesirea din spital aveam 3,730 si dupa care:
2 sapt:4,100
3 sapt:4,500
4 sapt:5,000
5 sapt:5,540
6 sapt:5,800
7 sapt:6,000 adica ieri
si eu m-am ingrijorat bineinteles. Am reusit sa-i fac program de mese a cate 4 ore distanta insa tot lua in kg prea mult dupa parerea mea, asa ca am intrebat pe pediatra. Ea a spus asa copilul nu pare gras si oricum poate e mai mancau, nu ar trebui sa ma ingrijorez acum cat timp se alapteaza. Dupa aceea daca la un 1 an consider ca mananca prea mult si ca e gras atunci se incearca un fel de control al meselor si ma refer la cantitate. La aceasta varsta nici nu prea ai ce sa le faci pt ca plang saracutii de foame. Eu iti recomand sa te linisteti si sa profiti de momentele minunate pe care le petreci cu copilasul la sani indiferent cat mananca. Daca observi ca nu se mai satura de la sanii tai consultate cu pediatrul tau.
Sanda si voinicul ei, Cezar Rares
darleena spune:
Neata mamicile mele dragi.
Azi dau eu ca m-am trezit cu noaptea in cap.
Azi mergem si noi sa ne facem vaccin...tineti=ne pumnii, desi simt eu ca pitica mea e o curajoasa si ca nu va avea nicio reactie adversa.
Crisstiananu te ingrijora de greutatea piticului tau, el acum creste cat ii trebuie lui. In niciun caz sa nu=i restroctionezi mancarea.
Si a mea la doua luni are 6 kg dar e si lunguta (63 cm) si mananca de rupe, dar sunt sigura ca nu va fi intotdeauna asa. Oricum ei pe la 4 luni incep sa nu mai creasca asa de tare, deci se vor stabiliza.
Si ca exemplu ma dau pe mine...eu am fost o dolofana in primul an de viata, dupa care alerga maica-mea cu lingurita dupa mine ca nu mai mancam nimic.
Si toata viata am fost slaba, doar acum cand am fost insarcinata m-am ingrasat, dar am dat repede jos (mai am de slabit vreo 5 kg)...asa ca nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi cu
baby KARA (7.11.2007) SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC
Povestea nasterii
www.flickr.com/photos/22116220@N08/" target="_blank"> poze
ellis spune:
buna dimineata!
mamicile care dati completare sau exclusiv lapte praf, spuneti-mi si mie la 2 luni cat mananca bebeii vostri , la ce interval orar si cate mese /zi?
a mea a inceput sa doarma f bine noaptea si ma impinge cu ultima masa la ora 23, eu baita ii faceam la ultima masa care cel ,a tarziu a fost la 22, deci ii faceam baita la 21.30. acum ma gandesc sa-i fac baia la 20 si sa-i mai dau o masa mai tarziu? cred ca-i stric tot programul ca ea nu se mai trezea noaptea, doarme de la 23-7.30; avem 6 mese/zi. cum sa procedez?
Ellis,de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
Anne_Ma spune:
Neata'!
Ellis, din punctul meu de vedere ar trebui sa-i lasi programul asa cum l-a facut ea. Ai grija sa nu il strici! Si a mea are alimentatie mixta si noaptea doarme foarte bine, iar baia este la 22.00. Dupa baie mananca si pe urma somn de voie.
Fetele cu copii coliciosi, incercati ceaiul de ceapa. La noi a facut minuni.
Va pup pe toate!
MAMI DE IOANA
www.flickr.com/photos/22197252@N07/" target="_blank">POZE PERLUTA MEA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ancadragoman/ancadragoman.jpg)
ancadragoman spune:
quote:
Originally posted by Laura10
buna seara mamici si bebici
eu cred ca sunt in pragul unei crize de nervi... chestia aia cu depresia postnatala cat dureaza oare, ca noi avem o luna si eu sunt mai rau ca la inceput... cand pange bebe ma apuca nervii asa de rau ca incep sa plang si eu si nu mai pot, il las in pat si-mi vine sa urlu... azi in plus a facut si pipi pe mine si am simtit ca nu mai pot...
pe noi alaptatul ne chinuie enorm, copilul meu nu prea stie sa suga, am eu impresia caci pana acum ii curgea in gura laptele si acum, ca el curge mai greu, nu apuca bine sanul si pe mine ma doare... s-au inflamat mameleoanele si apuca doar varful si ma termina nervos
plus ca atunci cand suge sta ca arcuit pe spate si trage de tzatza asa si in stanga si in dreapta de zici ca-i elastic si pe mine ma doare de nu mai pot... mananca 160-180 ml la o masa ca i-am facut proba suptului caci am primit cantar electronic... si cu toate astea tot ii este foame...
sunt disperata, sunt nervoasa, simt ca nu mai pot... si nu stiu cum sa fac sa ma linistesc
cat priveste treaba cu taticii, si al nostru e minunat dar saracu in capul lui se sparg toate: cand soacra face ceva, el si-o ia, cand bb plange tot pe el ma razbun... am senzatia ca sunt o mama si o sotie rea...Tudor-Matei 11 Decembrie 2007
Laura
Laura poate nu ai sfarcul format si el mititelul nu are cum sa prinda,eu asa am patit si mi-am luat mameloane la la Avent care sunt ff bune si asa m-am linistit.Incearca si tu si vezi cum va este.
anca
![](mamica.gif)
![](bibe.gif)
poze
povestea nasterii
www.onetruemedia.com/shared?p=4b8052e7751d7af3c4b841&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ancadragoman/ancadragoman.jpg)
ancadragoman spune:
Vali eu stau in Berceni dar nu am pediatru,dupa botez o sa ma duc la Budimex si gasesc eu unul acolo
anca de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze
povestea nasterii
www.onetruemedia.com/shared?p=4b8052e7751d7af3c4b841&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet