***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (43)***
Raspunsuri - Pagina 7
ELTEKA spune:
quote:
Originally posted by An@
aveti card miles&more? si daca da, ati folosit vreodata milele acumulate pt un zbor gratis? ca eu am si ma bate gandul sa "dau o fuga" prin germania. ca si acolo sunt reduceri (abea s-a intors sotu') si mi-e dor de niste vremuri...milele astea acumulate au vreo valabilitate sau se anuleaza daca nu le folosesti dupa un anumit timp?
mami de Ana (22mai)
Da. Fa-ti cont pe miles-and-more.com cu numarul de pe card. Acolo o sa vezi listare cu calatorii facute, balanta la mile si cand expira (ca expira, da). In general iti trebuie 30.000 pentru o calatorie in Europa.
(De Prevenar scrisese parca Pepsi - ne scrisese sa-i dam PM daca e ceva).
Petit_ange
In scaun si numai in scaun de cand m-a sfatuit Pepsi, ca altfel voi alerga dupa el prin casa (imi amintesc de mine...). Eu il mai pun in scaun de cateva ori pe zi si-i dau jucarii, ca sa nu creada ca ala e doar scaun de tortura 5-6 lingurite e foarte bine, e mai bine de un sfert de borcanel, trebuie doar sa vezi cum ia in greutate, daca e in regula, atunci atat ii trebuie ei sa manance, ma gandesc.
Elias mananca "binisor" (6 lingurite) cartof cu dovlecel de la Hipp. Restul...pe locul 2 morcov cu ceva, pe 3 dovleac cu cartof.... Marul e bleaks, banana e uuuks, piersica e nnmm, si para e "deschid gura, da' pe jumatate sa nu ma traga curentul"
Eu ii pun o lingurita-doua de orez peste fructe, ca ala ii placuse din start (desi acum nu-l mai vrea gol). Absolut dar absolut nimic nu-l incanta. In afara de lapte, sigur . Urmeaza sa facem poimaine cunostinta cu Doamna Mazare si apoi fructe de padure.
Mamica lui ELIAS, 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel
andradap spune:
An@, de PREVENAR nu stiu decat ca vizeaza pneumococul... si deci poate preveni infectiile ORL cauzate de TULPINA X,Y,Z a pneumococului... Daca in schimb copilul intra in contact cu tulpina "M" NU mai are nici-o protectie... In functie de varsta la care se administreaza prima doza se fac una-doua sau chiar 3 doze...
Andrada de ANTONIO (12 Mai 2007)
FILMULET ANTONIO
poohy spune:
@An, merci de raspuns! Da, am facut testele de alergie, maine am si rezultatele. Lui Manu nu i s-a recomandat antihistamic, desi alergologul (care ne va trimite la alt alergolog pediatru) a zis ca in cazul unei crize mai accentuate ar trebui
Am citit despre efectele secundare ale antihistamicului :( Nici eu nu as vrea sa ii fac asa ceva galustei
Multa sanatate micutei Ana ;)
Salteaua nu s-a stricat (sau asa mi se pare) - am si eu protectie, dar nu o pun ca si asa Manu transpira super mult, daca ii pun si protectie cine stie ce face.
Nu stiu nimic de Prevenar, eu am alta nedumerire - sa ii fac sau nu antirubeolic la 9 luni (parca antirubeolic nu rujeolic e, nu?)
Elteka, avem si accidente d'astea... O pun in pat si uit sa pun protectia, si pana ma intorc sa iau scutecul... ;)
Vas, felicitari pentru dintisor!
Petit_ange, eu as da un kg de la Manu :))) Ce ti-e si cu mancarea asta, dar fiecare copil are ritmul lui. Daca e vesel si fericit asta conteaza ;) Azi in schimb e prima oara cand nu a cerut lapte dupa legume! Si ieri a papat 1/2 de mar, iar azi aproape 1 mar
Kay, pe unde esti? Ce mai face Soniuta mica?
Florina, cu intarziere - multa distractie in Austria!!
Chiqui, Manu cand a facut otita a fost foarte agitata, plangea in continuu, nu se linistea nici in brate. Apoi a avut niste secretii abundente din ureche. Si reactiona imediat ce te apropiai de urechiusele ei
Cat o mai dura frigul asta?
Anca & Manu 02.06.2007
Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
DidiAlex spune:
Salutare,,
Andrada, multzam mult de raspuns, de aici si dupa mess.
ai presupus totul corect.
Dar, atat constipatia cat si otita asta, mai ales otita e noua pt mine.
Orelistul mi-a zis ca nu-i nik anormal in otita atsa si ne vedem marti la 7 zile de antibiotik. am plecat cu un sentiment de usurare de la el pt ca, am cunoscut vreo cativa ORL-ist dar nici unu ca asta.
An@, noi am facut PRENEVAR-ul de 3 ori, a fost al doilea vaccin-a doua intepatura langa infarix care l-a facut cam toti capsuneii.
Sa stii ca azi dupa medic am trecut asa in viteza prin magazine. Nici nu se compara reducerile astea cu alea de pe LR. Ma oftic rau ca iar nu am ascultat de Ella si am citti aiurea si am mers doar pe rosu si nu pe verde. S-au cam epuizat toate, mai ales pt baiat 108.
Asta e www.laredoute.fr/vente-longue-parka-matelassee.aspx?productid=324090008&documentid=346107&categoryid=23110319&single=&hasnext=1&hasprev=1&direct=false&pagesize=16" target="_blank">haina pe care mi-a comandat-o Ella
Elteka, tu ai comandat pan la urma ceva. Io am incercat in seara asta sa ma inscriu dar colegu e plecat cu R la o intalnire si in el imi puneam baza sa ma scoata din franceza.
Pepsi, nu am inteles cum te-am scos?! de unde?
Sa stiti ca de cateva zile e tare frumos pe plantatie. Otita mea bantuie pe aici :)
Am vazut un filmuletz cu Cip de Flore Roman (multzumesc mult de info cu otita ) si am obs ca e umblaretz, mare umblaretz.
Si, am vazut si filmul cu Antonio. Andrada, in urmatoarea etapa,asa in max doua luni, o sa scoata baiatu tot din sertare si se urca in ele. Cu gunoiul cum stai?
Avem inca un Epuras? Felicitari Eliza de VAS .Si voi ati trecut in lumea dintosilor
Chichi, intr-un an garantat merge fata iar tu vei uita cronologia miscarilor.
Cristina_ pitesti Cum te simti?
Ancamari, numai pe gresie va sta. R al meu doarme mai nou in kiloti si ii las 19 grade in camera, adika peste noapte ii inchid caloriferu.
In un rand si plec ca nu am fauct nimik azi. Pe langa copil marait am net-uit la greu dar nu am luat nik:(
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by Ioana13
am o intrebare: folositi tetina cu taietura stea, pentru mincare mai groasa? Azi a cumparat tati(crezind ca ia altceva) si a nimerit de asta. Merita sa o mai folosesc daca are 7 luni si maninca cu lingurita mincarea groasa?
va pupam
Ioana mama de bebe
Patrick Alexandru (01.06.2007)
ii puneam laptele cu cereale, dar a meu mai lenes si nevoita de rubedenii sa invatz copilul cu bibe (Chichi nu e bun familionu in zona :))am luat in cruce (kreutz) si numai cu aia a servit laptele cu sau fara cereale.
Io mancare nu i-am pus niciodata in bibe. la partea asta nu iti pot spune.
Edit: in veteza am citit ce am vrut io, nu ce ai scris tu:)
Nu, nu o mai folosi daca copilul mananca deja cu linguritza.
Dar ati pierdut bonu, oare nu merge sa o schimbe ?
o alternativa ar fi sa o pastrezi pt bb2 sau da anuntz la mica publicitare :))))
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by tamaraspt
[didialex] analiza e f importanta sa vada cu ce este infectia, dar mai ales ANTIBIOGRAMA. Din pacate la noi antibiograma au facut-o fara sa se uite la varsta si erau antibiotice pt adulti. Si a durat vreo sapt antibiograma, e adevarat in ro.
Deci se poate da acelasi antibiotic si la otita si la infectie urinara daca este vorba de acelasi bacil/bacterie
si noi am luat intai antibiotic cu spectru larg, dar nu a fost bun, la noi ara clar ca luasem ceva din maternitate. si am fost la orl sa vada cum arata timpanul si aveam 2-3 sapt.
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
Corect, asa mi-a zis si pediatra, dar Toma ma numesc.
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by ancamari
Graviduta - multumesc pt info scrise sapt trecuta despre redoute. Sa stii ca Jasmine mi-a raspuns azi f. prompt, dar in rest ai dreptate, acolo e un mic clan si nu mai e loc pt altele. Dar putem si noi sa intram si sa le mai "aerisim", cred ca multa lume nu intra din motivele scrise de tine, nici eu nu am intrat pana acum.
A, pai eu nu le bag in seama rautatile. Imi vad de treaba mea si de ce ma intereseaza pe mine. Si, daca pot sa ajut si am timp, de ce nu? Eu i-am luat Marei pt vara masura 81 si sper sa-i vina, ca 74 (masura anterioara) i-ar fi fost mica in vara. O sa fie cam intre masuri. Acum depinde si de producator, ca i-am luat Marei un pulover 74 si arata ca de 81, e destul de mare. Sper sa-i vina in toamna.
Mi-am luat si eu ghete, dupa ce m-am enervat azi-dimineata, ca nu gaseam nimic sa-mi vina/placa. Ce-mi placea nu-mi venea, adica cizmele nu se incheiau pana sus, ca am gamba mai groasa, am gasit niste ghetute de iarna care merg si de zapada si de oras, dar erau masura 40, si eu port 38..In fine, am gasit unele in Cocor, producator roman, din piele natrala. Am dat 160 de ron. As fi dat si mai mult, dar asta am gasit. Sunt multumita de ele, ca nu-mi intra apa. Da' era sa-mi rup gatul ca aluneca rau.
Elteka, si Mara face la fel cu zgariatul, tras de buze, de nas, de par etc. Acum a descoperit cum face buza de jos cand treci un deget peste ea si-mi face mereu asa. Cred ca o distreaza.
Tamarasapt, Pepsi, dar poate fi otita si fara durere? Marei i se aduna mult cerumen, mai ales daca nu o curat o zi, dar nu da niciun semn ca ar durea-o ceva. Ma gandeam sa ma duc la un ORL-ist, asa, de control.
An@, si eu tot asa faceam cu Mara cand era constipata. Ii indoiam piciorusele peste burtica si o tineam asa cateva minute. Mara nu a facut Prevenar, ca pediatra a zis ca nu ii trebuie.
Kay, Ramona, Paflo , pe unde sunteti?
La multi ani pentru capsuneii aniversati azi, maine, poimaine si raspoimaine!!!
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
ancamari spune:
DidiaLEX - UITE CA BANTUI SI EU PE AICI,MA CHINUI DE O ORA SA ADORM pETITUL SI NU REUSESC, MOMENTAN AM RENUNTAT. Scuze pt scris dar e calare pe mine, imi jumuleste si parul asta putin care nu a cazut inca. Mai zic eu in franceza daca m-oi pricepe. Eu am mai comandat si azi un cos plin, dar cu lucrusoare ieftinioare pt Petit (din alea reduse). Acum astept 4 colete. Am promis solemn ca "m-am linistit", dar mi-e asa greu si grasa si rupta-n fund si fara sa pot pleca si eu sa ma plimb prin magazine... Haina aia e f.f. frumoasa, eu nici nu m-am uitat la capitolul respectiv.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct
poze nov-dec
mica0307 spune:
elteka mi-a zis ca e de la frig, copiii mai fac iritatia asta cand ii scoti pe frig afara. Si in nici un caz sa nu dam cu crema cu galbenele. Nu e recomandata nici pentru noi. Mi-a dat o crema sa ii cumpar sa ii treaca roseata (nu stiu cum se numeste ca nu am cumparat-o azi tre sa ma duc maine) si sa o dau de fiecare data cu crema grasa inainte de a o scoate afara.
an@ eu am card mille miglia. Intra pe site-ul alitalia si fa-ti. Insa tre sa calatoresti mult ca sa faci mile destule pentru zbor gratis. Si mai uita sa le si treaca . Eu la 2 zboruri de america si cateva in europa de abia am vreo 13.000 (si zborul de america e vreo 4000-5000 mile).
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze
numai_eu spune:
Buna seara, buna seara!
Mai scriu si eu doua vorbe sa nu ma dati disparuta de tot.
De luni am inceput serviciul, asa ca s-as dus naiba timpul meu liber. Si cu reducerile astea pe LR, pe acolo mi-am facut veacul cand a dormit piticul. In seara asta am reusit si eu sa fac o comanda, poate mai strang si pentru maine una, ca nu am reusit sa vad prea multe produse deocamdata. Mai mult am comandat pentru prietenele mele azi, ca erau stresate ca se termina produsele.
Azi am facut si noi 7 luni. Nici nu-mi vine sa cred cand a trecut timpul. Am rasfoit ultimele pagini si voiam sa va multumesc pentru urari si sa urez si eu LA MULTE LUNI! sarbatoritilor de azi si din ultimele zile.
Mai citisem cateva randuri dupa ultimul meu post. Multumim de felicitarile pentru progresele facute si felicitam si noi pe toti puiutii care au invatat ceva nou zilele astea.
Chiquitita tu ma intrebasei de jucaria pe care e pozat Andrei in picioruse. E ceva pentru mers, dar din cate am vazut eu astea sunt recomandate de la 9+. Noi am primit-o si i-o pusesem prin casa mai mult pentru zdranganelele pe care le are atasate. Dar el s-a gandit sa o foloseasca altfel.
Didi am vazut ca ziceai ca te duci ca David la spital ca e bolnavior. Se simte mai bine acum? Pupam piutul sa se faca bine.
Maine incepe weekendul si sper sa am si eu mai mult timp de forum. Revin atunci si sper sa fiu si la zi cu cititul.
Noapte buna!