Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (50)
Raspunsuri - Pagina 9
betty78 spune:
quote:
Originally posted by Yaia
Carpatino, cu 3-4 flori intr-un ocean nu se face primavara! Doamne, ce mai scot din mine la ora asta tarzie!
Mai, azi e diferita treaba. Dupa baita, Tudor dormea o repriza scurta de 30-40 de minute si apoi adormea intre 23 si 1. Acum a adormit pe la 21:30 si nu s-a mai trezit. E drept ca e ziua cu vaccinul si am citit pe la voi ca dorm mai mult, dar chiar asa? Nu ca ma plang, nu ma intelegeti gresit. Doar ca ma tem sa nu ma tina treaza la noapte.
Si aici exact asta mi-a spus azi asistenta: ca pot incepe sa-i dau piure de morcov sau cartof. I-am spus ca prefer sa mai astept pana pe la 5 luni si a zis ok, doar sa stiu ca am unda verde in cazul in care vreau sa incep. Si vad ca e ca in Germania, cu acelasi lucru incep si aici. Mie imi suna tare bine deocamdata si cred ca asa voi incepe, cu piureuri de morcov si cartof, apoi poate supita si abia apoi sucuri de morcov si mar.
Ca citisem articolul site-ului postat de cineva in capitolul trecut (scuze, nu imi amintesc persoana draguta, sa ma ierti), eu nu am de gand sa dau zahar in primul an de viata, nici macar fiert in mancarea pregatita pt. bebe.
Va urez o noapte buna!
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
poti sa ii dai glucoza....este permisa si chiar indicata
Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario
Gabriela77 spune:
Buna dimineata, mamici si bebici!
Asa, aprops de sterilizare, si eu ma gandeam ca treptat ar trebui sa fac trecerea, ca doar nu oi steriliza la nesfarsit.
Apropos de jucarii care le tot scapa din mana pe jos, voi ce faceti? Le spalati? Ca alea de plastic poti, dar cele de plus...Ca ea cum baga tot in gura, ma gandeam si eu...Cele de plastic si cele pt dentitie le-am mai clatit sub jet, dar celelelate nu. E rau?
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)
Roxana_G spune:
Neataaa. Andrei e ok, 37.7 acum, insa nu prea a vrut sa pape. Doarme tun inca, si eu voiam sa plec sa imi recoltez analizele alea de Chlamydia ca sa nu imi stea pe creieri.
Andreea11, sper ca va fi totul bine azi. Aseara uitasem sa iti spun ca Andrei avea efectiv una din labe indoita de la mijloc, nu era numai rinichi, era o adancitura mare acolo si acum nu mai este deloc. In cazuri exceptionale metatarsus se agraveaza la mers, in rest Jianu considera ca noi cu masajul doar dam o mana de ajutor la ceea ce se corecteaza singur.
Gabi, sa stii ca si eu ma bucur ca s-au adaptat copiii unul cu altul. Sigur, Alex mai e geloasa, in special cand e vorba de alte persoane nu de mine si de taica-sau. Adica oricine altcineva care il giugiuleste pe Andrei sau il ia in brate. Moment in care incepe si ea cu plansul si cu prostiute de atras atentia.
Diwana, stai linistita, ca bebeii fac nazuri si la mancare. Chiar s cei mancaciosi, cand o sa le dea dintii te apuca disperarea cu unele mese. Eu la Alex am sterilizat pana pe la 5 luni, apoi am rarit, si de la 6 luni deloc. Ma batea gandul sa mai raresc sterilizarile astea si la Andrei.
Annisia, pai cam asa ziceam si eu, daca spal bine biberoanele as cam lasa-o moale cu sterilizatul. Cat despre borcanele, banuiesc ca ai luat din alea de scrie 4 luni pe ele, dar mi se par prea variate fructele. Eu sunt mai panicoasa acum ca al meu e cu pielea lui si suspiciunea doctoritei de teren alergic. Zic a doctoritei ca eu nu cred. Dar ala cu mar si morcov e perfect si pentru noi.
Danielle, eu subscriu la parerea Annisiei, nu sunt chiar asa sensibili bebelusii si nici nu bine sa le cream noi sensibilitati. Eu sterilizez cu lichid din cel de la Chicco si lasa o aroma pe sticle. In rest ti-a explicat Urmy.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
betty78 spune:
Rox mie mi-a zis doctoritza ca ar fi ok pana la 38.5 ....asa ca nu trebuie nici un supozitor...oricum vad ca acuma a scazut sub 38
Annisia eu la nascare aveam 64, am iesit din spital cu 57, apoi intr-o saptamana am ajuns la 52 kg, dupa care m-am urcat la 54kg si uite asa variaza intre 53-54 din septembrie incoace. Iar de azi incep sa bag si elevit ca in curand raman cheala asa ca sigur urca cantarul
Sabina cred ca ai tu o pasa mai nasoala; ai tot ce si-ar putea dori o femeie: 2 copii frumosi si reusiti, o cariera de succes.....ce vrei mai mult. Iar aia din bransa ta, care nu au copii, o sa ajunga ei la batranete si o sa regrete nespus alegerea facuta si atunci o sa vedem cine este mai implinit.
Ti-ar sta bine si o freza ca a Sofiei, cu ceva suvite aramii si blond aluna, dar si cu freza descrisa de Annisia.
Ufffffffff, m-am plictisit in casa.........vreau si eu in oras.....
Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario
Roxana_G spune:
Betty, i-am pus supozitor pentru ca nu imi dadeam seama la cat poate ajunge noaptea, putea sa fie in crestere si asta insemna sa il tot trezesc sa ii iau temperatura. Alex a fost ok initial dupa vaccin de 4 luni, avea 37.5, am iesit afara si cand am ajuns acasa m-a uimit ca atarna ca o carpa cand am vrut sa o dezbrac. I-am pus termometrul si avea 39.6, asta numai in 2 ore. Asa ca nu stiam cum poate sa evolueze la el si am zis sa ii pun preventiv. Cat despre stat in casa...eu turbez si alta nu.
Gabi, eu mai spal din cand in cand jucariile de plastic, insa oricum i le mai ia si Alex, le imprastie peste tot si nu pot sa urmaresc mereu si nici sa spal non-stop. Cele de plus nu le spal, incerc sa evit sa puna altii mana pe ele sau sa le tarasca Alex pe parchet, dar nu reusesc totdeauna. Imi amintesc ca la Alex eram mai stricta, si cand a inceput sa stea in picioare si punea ea mana peste tot, inclusiv in parc si apoi baga in gura, am decis ca oricum e inutil sa mai spal atata. Insa era ceva mai mare.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
bikmaria spune:
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)-LA MULTI ANI!sa cresti mare ,frumos si sanatos ,voinicule .
ANDREEA11 spune:
Merci frumos Roxana, si eu sper sa fie bine. Acum tb sa-i dau sa manace si pana la op, adika la 15,30 nu mai are voie. Saracutul si asa nu prea mai are pofta de mancare, acum nu-i mai dau nici vreo 2 mese! Oricum cand venim ii dau o portie maaaaaaaaaare de cereale.
TINETI-NE PUMNII VA IMPLOR!!!!!!!
Andries spune:
Neata'
Cu Infanrixul fetele o sa ma injurati rau de tot, dar eu stiu de la pediatra mea ca da reactii la 4 si la 6 luni, mai ales la copiii predispusi la alergii. Ea mi-a spus ca a avut doua cazuri f naspa si ca ea nu lucreaza cu Infanrixul, doar daca mamele vor neaparat. Eu am incercat sa va spun chestia asta dar era asa o campanie pro Infanrix aici ca n-am indraznit. Vestea buna este ca reactiile trec in maxim doua zile, hai trei.
Eu am facut pasteur (pentaximul) mergand pe principiul ca la el nu s-au raportat reactii si ca pasteur este pe piata vaccinurilor de atata amar de vreme. I-am pus supozitor preventiv, pentru durere, nu mi-a facut febra.
Andries
Andries spune:
Asa... acum cu biberoanele.
Eu am lucrat la Apa Nova si STIU cat de nenorocita poate fi apa aia de la robinet.
Chiar daca nu le sterilizati ca la carte (fierte 5 minute sau abur 20 minute sau chimic) este recomandat sa le spalati bine si sa le opariti pana la varsta de 6 luni a bebeului astfel incat la bb sa nu ajunga apa de la robinet nefiarta.
Eu asa am procedat la Victor, la 6 luni am renuntat la sterilizare treptat, cum face acum Annisia.
Acum eu am sterilizator cu aburi in care imi incap pana la 8 biberoane, il pun o data pe zi si-mi ajunge.
Ca linge copilul o paturica, o jucarie, mana mea... treaca mearga, dar apa aia e groaznica.
Aveti grija sa nu bea din ea la baie.
Andries
Andries spune:
Cu diversificarea...ideea este (tot din experienta vorbesc) sa faci diversificare cu un scop, nu de dragul diversificarii sau pentru ca asa spune pediatra.
Scopul ar fi ca la varsta de 1 an, 1 an si doua luni copilul mic sa poata manca la masa cu parintii.
Atunci trebuie sa ai in vedere cum vrei sa fie mesele; supa la ora 11-12 sau la 16-17? Eu am vazut scheme in care sucul de morcov sau supa e bagata la ora 17, eu personal nu recomand pentru ca la 1 an nu stau sa-i dau supa la 17 seara.
Opinia mea este ca trebuie sa ajungi la urmatoarea situatie:
dimineata lapte, lapte cu cereale
pranz: supa
ora 17: mar cuu branza, fructe cu branza si biscuite, cu cereale, etc.
seara lapte.
De aceea eu as da sucul de morcov si legumele la masa de la 11.
Andries