*Colectia aniversara de toamna-iarna 2005* (178)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Oh, Doamne Taniuta, am ramas fara cuvinte cind am citit!
Sint sigura ca va fi bine Che, acum mi se pare o banalitate faptul ca aseara am plins cind am vazut buza lui Rachie sangerind, in urma unei cazaturi bruste. Nu pot sa-mi imaginez cit de lungi au fost minutele acelea pentru tine, pina sa ajungi la Stefan! Va doresc tot binele din lume!

Joy draga mea, imi pare rau ca treci prin momente din acestea.
Eu am rugat citeva cunostinte in ultima perioada sa stea putin cu Rachie, cit sa-mi rezolv niste treburi, si la intoarcere mi-au spus sa nu ma supar, au mai avut grija de multi copilasi, dar asa ceva nu au mai intilnit, dupa cca doua ore vroiau sa-ia ia zborul. L-am lasat si pe tati in repetate randuri cu ea si mi-a spus ca nu stie cum m-am putut descurca cu un copil atit de incapatainat si capos, care face numai ce vrea. Cei care au stat cu ea nu au spalat, lucrat la firma, facut curat, mancare, etc. ceea ce faceam eu cit o tineam acasa.
Morala: este foarte greu singura, ia-ti un ajutor, da-l pe Vlad la gradi, fa ceva si nu te complace in situatia asta, la un moment dat o sa-ti vina sa-ti iei campii! Orice, dar fa ceva si cit mai curind. Nu mai face pe eroina sa le iei pe toate asupra-ti , ca de putut, poti, dar cu pretul sanatatii. Imparte responsabilitatile, ca nu o sa-ti ridice nimeni statuie si la sfarsitul zilei vei fi epuizata.Nu-ti mai fie mila de tati care vine obosit, pune-i un plod in brate ( pe cel mai crizat) si tu stai linistita cu celalalt. Pune-l sa sa-si incalzeasca singur mancarea, implica-l si pe el in activitatile tale, ca vrea, ca nu vrea. O sa depasiti si perioada asta grea, este greu fiindca este iarna, dar mai spre primavara o sa fie mult mai usor, arunci un tricou pe ei si-i scoti pe-afara la pascut si-si mai consuma din energie.
Ripleyut, sa nu uitam ca sotul lui Joy nu a vrut copilul, stia ca o sa le fie greu ( desi eu sint ferm convinsa ca acum este tare mandru si fericit cu doi baieti) si deci se poate disculpa cu replica " eu ti-am spus ca o sa fie greu, descurca-te! " deci situatia ei este putin mai delicata, iar tie felicitari ca ai reusit sa-l implici pe tati fara sa simta ca este o corvoada, pentru multi barbati este greu sa priceapa ca rolul de parinte trebuie impartit si nu este numai responsabilitatea mamei.

Lavi scumpa, reusita pentru operatia tatalui tau si tie sa incepi cu dreptul serviciul in februarie. Ma bucur ca te-ai rasfatat si ti-ai facut de cap cu cumparaturile, face bine la psihic si ten .

Bun sosit celor care au fost plecate, sa fie cu reusita pentru tot ce v-ati propus pe anul acesta, am vazut toate pozele - sper sa nu uit pe cineva; cu Madutza si puiul, cu Pumba si frumoasele, pozele lui Meems si Riannuca cea cuminte careia nu-i displacea deloc compania atitor baietei )cu Bia printesuca si Cata ( sper ca s-a vindecat buzita fetei), cu Ioana si crestinul ( sa-ti traiasca!!, mamaaa, ce maricel este frumuselul! ) cu Bianca si Serbanelulda, ai stofa de fotomodel,esti subtire foc, ah...nu-mi mai aduc aminte, singurele pe care nu le-am vazut au fost ale lui Cami si Daria, trebuie sa mai caut in urma, am vazut comentarii dar nu am vazut pozele.

Rachie devine din ce in ce mai recalcitranta, este greu sa o stapinim, noptile noastre sint mult mai albe decit au fost vreodata, nici cind era bebelusa nu a fost atit de nasol, eu aveam un copil caruia ii placea sa doarma, acum , nici sa nu auda, ne chinuim cu orele s-o culcam seara, se trezeste in toiul noptii si mai petrecem citeva ore albe pina spre dimineata. Marti o duc la d-rita ca ceva nu mi se pare in regula, schimbarea asta radicala nu-mi suna a bine.
In plus, ea nu vrea sa o imbracam ( Roxi, sa sa raspund intrebarii tale, nici vorba de mers pe-afara! ) sa-i schimbam pampersii, de pus manusi sau caciula in cap, nici vorba, doar cu forta, nu vrea sa mai faca absolut nimic, nimic. Din cauza lipsei somnului este toata ziua maraita, nimic nu-i convine, noua ne vine sa ne luam campii insa tati ma ajuta mai mult ca niciodata, de cind vine de la servici pina la ora de culcare ( cind sta cu ea si 3 ore) numai el sta cu fata, iar eu stau noaptea, cind se trezeste din somn.
Asta-noapte s-a trezit la ora "obisnuita" 2 , m-am dus la ea si l-a preferat pe taica-su. Dupa o ora l-a expediat cu "nu pace tati, vleau mami!" si m-am dus eu. Dupa alta ora l-a preferat pe taica-su din nou. Exclus sa ne culcam toti trei, nu vrea. In timpul acesta m-am perindat sa incalzesc lapte, apoi a sa aduc apa, apoi ...nu mai stiu. Dimineata sintem epuizati si cu baeriile complet descarcate. Ma consolez cu gandul ca nu poate tine o vesnicie situatia asta.Dar este greu al naibii.

Biculet, sper ca sotul tau a ajuns cu bine!

CristinaN, felicitari pentru progresul cu casa!

Referitor la starea mea de depresie, este ciudat, exact in ziua cind s-a implinit un an de la tristul eveniment, atunci m-am potolit. In ziua aceea m-am dus in oras si mi-am propus sa-mi fac absolut toate poftele, sa-mi cumpar absolut tot ce vreau, ca sa-mi ridic moralul. Am intrat prin magazine care altadata imi faceau cu ochiul, dar sufletul era inca indoliat, nu mi-a trebuit nimic, treceam prin raioane si plangeam, ma intrebam ce draq colind in loc sa stau linistita acasa. A doua zi, m-am simtit de parca cineva mi-a aruncat o galeata plina cu apa rece peste sufletul infierbantat. Din ziua aceea nu am mai plans, si este un progres destul de mare, zic eu. Ceva s-a schimbat, nu stiu sa explic ce si cum. Poate nu degeaba se insista pe perioada de un an de doliu.

Inca nu am luat-o razna,deci sa nu vi se pare deplasata intrebarea mea - vroiam sa o pun de mult, dar mi se parea macabru in preajma sarbatorilor- voi credeti in reincarnare?
Nu mi-am pus intrebarea asta niciodata fiindca ma depaseste subiectul, nu am citit, nu m-am documentat, nu m-a pasionat, dar eu cred/simt ca sufletelul pe care l-am pierdut se va intoarce intr-o forma sau alta la mine. Este posibil asa ceva? Simt asta atit de puternic, si stiu ca nu o sa "let go" pina nu o sa am o dovada palpabila in fata. Mi-este frica sa comentez cu altcineva ,se poate interpreta ca am luat-o razna si ca suferinta mi-a intunecat mintile, dar sentimentul este puternic. Na, ca iar mi-au dat lacrimile. Of!
Voi ati citit,stiti ceva despre acest concept mistic?
Sper ca nu v-a socat afirmatia mea, este una de bucurie si speranta.

va pup,

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Inuta draga ce mult ma bucur ca incepi sa depasesti tristul eveniment. Asa zicea si unchiul meu dupa ce i-a murit sotia ca a fost tare greu primul an pana a trecut prin toate: Craciun, Pasti, etc, fara ea. Dupa un an s-a linistit. Doamne ajuta!

Ina, scuze ca pun problema, daca-i total pe langa iarta-ma: daca nu mai poti si nu mai poti naste un bb nu te-ai gandit sa adopti?
Sufletul tau e mare, la fel dorinta de a avea o familie mare si copii in jurul tau. Eu stiu mai multe cazuri fericite, rapid mi-au venit in minte 4, si nu de pe forum. Cel mai tare m-a impresionat vanzatoarea de la magazinul de langa noi, e la vreo 50 de ani si mi-a zis ca a nascut 2 baieti si apoi a adoptat o fetita, ca voia si o fata.

Sunt sigura ca Rachel isi va reveni, trebuie sa-i gasiti "cheita".

Apropo de perioada asta din viata mea, chiar ma gandeam ca de multe ori e altfel decat te astepti: ne asteptam ca intre Craciun si Revelion sa ne distram, sa ne relaxam si cand colo tata a facut febra, ne-am speriat, l-am dus la spital.... iar in perioada asta cand credeam ca vom fi stresate suntem linistite in privinta lui, e in forma, analizele au devenit foarte bune... asa ca am bagat putina relaxare, shopping, filme, prieteni...

Chiar, nu merge nimeni la Z maine si baga un ochi de ciorapeii Silviei ???
Albastru deschis, marimea 31/34, ciorapi lungi (strampi, dres, nu sosete; au si sosete acelasi model). I-am rezervat fusta si 2 bluze asortate dar din pacate n-au marimea ei la ciorapi aici la Z din Timisoara.
Daca va nimeriti la vreun Z si vreti sa ma ajutati....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Lavi draga , am pus problema adoptiei cu muuuult inaainte de a o naste pe Rachie,dar jumatatea mea a insistat, a sperat si a crezut ca noi vom putea avea copiii nostri, mi-a declarat sincer ca nu ar putea trata un alt copil ca si cind ar fi al lui. Am pus problema si dupa ce-am pierdut ultima sarcina, dar acum nici nu s-ar mai pune probelma, i-ar trata clar diferit , ceva de genul " copilul adoptat a dat in copilul noastru" nu ar fi echitabil si cel adoptat ar fi din start defavorizat, ori eu l-as vrea linga noi sa-i ofer o viata mai buna si multa dragoste, pe care nu as putea-o suplini de una singura.
Daca as insista, sigur ar accepta ideea adoptiei dar ar trece ani buni pina sa ne vedem cu copilul, am mai facut niste demersuri cu ani in urma si totul este de durata, iar timpul nu mai este de partea mea.

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

Tania m-am rugat cu adevarat sa stii! ma bucur ca sunteti bine.
Lavi este Z pe Mosilr-obor?numai pe acolo am drum. stiu numai de MINIBLUE.
si David se tavaleste pe jos si urla instantaneu dc vrea ceva si nu primeste, arunca cu toate dc de ex. incearca sa faca un turn din cuburi si ii cad.consider ca e trasatura de familie si ii dau ignore dc e aberant ce-mi cere sau il ajut. cand se tavaleste pe jos si nu-l bag in seama tot el zice"sus" si e si sasait!
Joy dc postai mai devreme! am stat 2 sapt acasa!
Ripley felicitari ptr organizare!
Ioana am vazut micul crestin seamana cu tine!mi-a placut si ca a-ti fost foarte eleganti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Tania ,e cumplit prin ce ati trecut ,nu vreau sa ma gandesc ce-ai simtit ,mi se taie picioarele doar daca incerc sa ma pun in situatia ta ...Dumnezeu e mare si face minuni ,nu avea cum sa se intimple asa o nenorocire !
Ii doresc lui Stefanel recuperare rapida si fara repercursiuni ,slava Domnului ca si-a revenit iar tie multi ,multi pupicei ca esti o mamica tare !!!
Lavi ,eu am Plaza aproape si as fi putut merge la Z dar imi ia tati masina ca a lui cam patineaza ,are cauciucuri mixte iar eu de iarna si mere mai bine pe zapezi ,chiar ma gandeam azi sa dau o fuga sa vad daca au ciorapei pt Silvia cind mi-a dat tati vestea cea mare ca ma lasa pieton citeva zile :(((,imi pare rau
Ripley,ce bine ca ai fete cuminti si cooperante ,d'asta te descurci asa de bine ,plus ca ai bona de care esti multumita ,asta simplifica mult lucrurile .
Ina ,ma bucur ca ti-ai revenit ,o sa uiti cu timpul ,o ai pe Rachel sa-ti aline sufletelul :),eu cand sint mai suparata imi iau puiul in brate si uit de tot .

Orlando_Andreas
(9.12.2005)
si Mada

Revelion

www.onetruemedia.com/shared?p=4735f6859c47291132f727&skin_id=6&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">Al II-lea an de viata (montaj )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Tania, postarea ta m-a lasat fara cuvinte! Fii puterinca; stiu ca iti este greu (eu si acum mai plang cand imi amintesc prin ce am trecut cu Daria, si mi-e teama fff tare sa nu se repete ...am devenit obsedata de verificatul temperaturii), insa fii tare si gandeste pozitiv, o sa fie bine!
O imbratisare calda pentru Stefan si pentru mami si ma rog in continuare la Dumnezeu isi revina cat mai repede si fara repercursiuni!

Ripley, ma bucur ca ai povestit despre voi! (de multe ori am tendinta sa te abordez pe mess sa te intreb ce mai faceti, dar nu vreau sa te deranjez) E bine ca fetitele tale sunt cooperante si intelegatoare si ca tati te intelege si te ajuta! Mi-au placut mult postarile tale, si cele pentru Joy si cele despre voi!

Inuta draga ma bucur ca iti este bine si ca ai trecut acel "prag" ! Sa stii ca si eu tind sa cred in "reincarnare"; e ceva ce nu pot explica, dar simt ca se poate ...

Cam atat pentru azi. Am serbat-o si noi pe Daria ieri, dar nu am apucat sa pun poze; poate maine! Noapte buna!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

negaracristina asta am citit si eu prin carti si intra-adevar functioneaza - citeodata - sa le spui care sint consecintele unor actiuni. Chiar ma gindeam azi mergind pe strada ca unul dintre cele mai bune "cadouri" pe care i le putem face copiiilor nostru este sa-i invatam care sint consecintele propriilor actiuni. Cred ca pe noi ne-au invatat parintii mult prea putin si eu una sufar mult ca adult de pe urma acestei educatii. Cred ca le datoram respect ca pentru orice alta finta umana sa-i invatam sa ia decizii si sa le explicam consecintele.

Si apropos de respect, tot cartile zic si eu aplic doar selectiv - din pacate - tot ce povesteste si pumba/ In general daca le oferim optiuni copiilor le aratam ca ii tratam ca pe o persoana, nu ca pe yun supus. Cartea in care citisem eu zicea cu umor sa avem grija ce optuni le oferim ca doar nu vrem sa la oferim ceva ce nu avem chef sa daca, de exemplu: vrei sa mergi cu 2 pulovere pe tine sau vrei sa mergi in chiloti la -10 C, ca s-ar pute as aleaga varianta a doua pe care va trebui sa o respecti.

Doamne, ce se intimpla cu Stefan??? Tania, am citit cu sufletul la gura paginile astea ca sa aflu ce se intimpla. Iti multumim din suflet ca ne-ai scris! Stefanelul are ingerasul lui forate bun paznic acolo la el pe umeras care o sa-l apere intotdeauna de toate relele. Ce noroc cu mama ta care a avut reactia potrivita! Sanatate multa! pentru voi.

Joy sa stii ca si pe mine m-au apucat de citeva ori crizele cu ea, cind nu voia sa doarma si eu stimeam ca turbam. E groaznic si eu mi-am jurat ca nu o sa se mai intimple, dar stiu ca e greu citeodata. Dar incearca sa te gindesti in viitor la cum ii poate afecta pe copii in bine sau in rau starea ta de spirit. Noi toate vorbim aici si ne aruncam in sfaturi, dar tu esti singura care poate schimba lucrurile. Pentru binele tau, in primul rind. Un mare de la mine pentru tine.

Anda Ce faceti?

Ina esti fenomenala cu cita atentie citesti toate mesajele noastre. Multumesc lui D-zeu consortul a ajuns cu bine, aterizat cu mare dificultate intre doua furtuni teribile.
Smaranda a trecut si ea printr-o faza de dormit prost noaptea si de trezit, chiar cu vreao luna inainte sa plecam in Romania. Retrosepctiv pot fi doua cauze: agitatia din casa legata de problemele cu mama sau, mai banal, niste masele incapatinate. E posibil sa fie tot masele si la Rachel, ca altfel nu vad alt motiv.
Iar la incapatzinare noi am gasit un antidot foarte familiar: Bunicu'! Cu care nu se discuta, se executa!

Cit despre reincarnare, eu nu stiu ce sa zic, ca doar sint crestina si dogma crestina nu permite asa ceva. Dar pot sa-ti spun ca eu i-am dat fiica-mii numele nestiind ca si bunica paternala a mamei mele purta acelasi nume si, mai mult, cind era bebelusa vreo 3 oameni diferiti mi-au spus despre ea ca pare "an old soul" adica cineva care a mai fost odata pe-aici pe Pamint. Cine stie!

Ripley Ce bine ca ai mai aparut si tu pe-aici.

Lavi sanatate tatalui.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Tania , ce bine ca ne dai vesti bune!!! Ai avut mare noroc ca mama ta a stiut cum sa reactioneze si la salvat pe Stefan.Te asteptam cu vesti cat mai bune!

Ina , chiar e ciudat la voi cu nedormitul lui Rachel , poate o deranjeaza ceva (poate nu e ok salteaua, sau poate nu vrea sa doarma singura....) Un mare de la noi sa i-si intre in progremul ei normal de somn. Voi cum va simtiti? A-ti inceput sa mancati normal sau tot regim?

Mada , cum a fost la Unirea la locul de joaca? Unde este mai exact ca nu il stiu. Miru si-a consumat energia acolo?

Bic , cum se simte mama ta? E bine ca sotul tau a ajuns cu bine acasa

Camy , vreau poze de la ziua Dariei, abia astept sa va vad

Am vorbit azi cu , CristinaH sau intors cu bine din Franta, au avut un mini concediu pe cinste, o sa intre ea sa va povesteasca mai multe.

Ioana , sa va traiasca micul crestin tare scump si elegant iar Maria e o scumpica .

Revin maine cu poze de la zapada

www.dropshots.com/catalinairina#albums/Decembrie%202007/2007-12-07/12:02:27" target="_blank">Poze de Decembrie

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

tania- doamne doamne e mare si are grija de Che sa se faca bine! nu am cuvinte. putere multa.
urla, tipa ,sa elimni toata tensiunea si durerea ,ca usor nu ti-a fost !sa auzim de bine.

ina - putintica militarie?noi aplicam " vrei in camera ta?"
si asculta de cele mai multe ori ,daca nu, ajunge in camera ei ,dupa care vine si ma pupa .
inainte de ADY am trecut prin o experieta asematoare cu a ta,am pierdut o sarcina (8 sapt) atunci preotul mi-a zis sa nu adun in mine totul,sa vorbesc despre acel copil,sa-i dau nume , dumnezeu a avut planuri mari cu el daca a decis sa-l cheme atat de devreme langa el.timpul vindeca,cu greu ,dar vindeca ranile.

ioana- pozele tale degaja atata multumire sufleteasca ,atata pace ,si liniste,sunt suberbe ,nasi foarte eleganti,taticul fericit si mandru se vede de departe, iar tu arati super dupa 2 nasteri.
copii- STEFAN e un dulce cu camasa ,iar Maria o domnisoara eleganta.

bic - cumnata mea de care vorbeam e speech therapist,e incredibil cum discuta cu acel copil ca de egal la egal ,dar ea tinea haturile ,sa ma exprim asa....m-a pus pe ganduri .....eu am fost crescuta sub deviza " mama stie cel mai bine" dar ,din cate am vazut, se poate si altfel.

La multi ani ,tuturor celor care poarta numele de Ion,Ioana! sanatate si toate cele bune parintilor,bunicilor celor dragi cu numele de Ion Ioana!

Adeline( 16.12.2005)Claire(7.12.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

meems- ultima data cand am fost la medic ,Ady ,facea parte din cei 75% la inaltime.
lavi- tinem pumnii ,sa iasa bine operatia.

Adeline( 16.12.2005)Claire(7.12.2001)

Mergi la inceput