***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (42)***

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

ceva interesant
citez
Zaharul si alimentatia copilului mic
Continutul articolului:
Ne-am obisnuit ca alimentele cu fructe si variatele deserturi sa fie dulci. Sunt atat de gustoase! Dar sunt si bune pentru copilul mic? Nutritionistii sustin ca organismul chiar are nevoie de zahar. Dar in cantitati mici. Nu trebuie sa-i dati zahar copilului in primele 12 luni de viata. Laptele de mama, formula (laptele praf) si fructele, legumele si cerealele contin zahar. Cititi in continuare pentru a afla recomandarile despre zahar de la Desprecopii.com.

Cristalele albe si dulci de zahar sunt produse din sfecla de zahar (sau trestia de zahar). S-ar parea ca faptul ca acest produs purificat este obtinut din plante ar trebui sa-i confirme folosirea fara restrictii. Iar organismul chiar are nevoie de zahar. Dar in cantitati mici.

Nu trebuie sa-i dati zahar copilului in primele 12 luni de viata.

Laptele de mama, formula (laptele praf) si fructele, legumele si cerealele contin zahar.

Copiii de un an ar trebui sa primeasca numai 30 g, iar cei de trei ani numai 40 g de zahar.

Sarcina principala a unui produs dulce este sa furnizeze organismului carbohidrati. Apoi acestia sunt transformati in glucoza. Glucoza este o sursa universala de energie si stimuleaza pofta de nancare.

Totusi, nu trebuie sa-i dati copilul dulciuri inainte de cina. Zaharul pe care il contin nu are valoare nutritiva, dar are un continut ridicat de calorii. Iata de ce copilul nu va mai manca imediat dupa ce primeste dulciuri.

Nascut cu inclinatie spre dulciuri

Laptele mamei este primul deliciu culinar al unui bebelus. Este dulce, deoarece contine zahar din alimentele consumate de mama. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa indulciti ceaiul sau piureul copilului.

Bebelusul va manca un mar sau un morcov cu placere, bucurandu-se de gustul lor natural. Mai mult, glucoza naturala din aceste fructe este mai utila organismului.

Copilul cere ciocolata?

Dieteticienii nu recomanda nu recomanda astfel de dulciuri copiilor sub 3 ani. Ciocolata contine multe grasimi, deci solicita mai mult stomacul si pancreasul. Copiii alergici nu ar trebui sa manance deloc ciocolata.
Este mai bine ca prajiturile, produsele de patiserie si inghetata sa fie excluse din meniul copilului. Asemenea „bunatati“ sunt grele pentru sistemul digestiv.

Caramelul este si el nerecomandat, deoarece afecteaza smaltul dintilor.

Dulciurile recomandate

Insa nu toate dulciurile sunt interzise in alimentatia copilului. Dupa 1 an, puteti incepe sa-i dati treptat copilului si dulciuri, putin cate putin. Puteti indulci putin ceaiul sau puteti sa adaugati o jumatate de lingurita de zahar intr-o portie de mancare pasata.

SFATUL DE LA DESPRECOPII

Aveti de gand sa preparati un desert pentru copil intr-o zi de sarbatoare? Le puteti face si gustoase si hranitoare. Folositi numai ingrediente naturale si evitati sa folositi cantitati mari de frisca, unt sau smantana. Iata in continuare cateva sugestii.

Placinta estica (3 ani)

INGREDIENTE:
1 pahar de faina
2 pahare de zahar
3 oua
1 pahar miez de nuca
1½ pahare de stafide
1½ pahare de caise uscate
1½ linguri de apa minerala

PREPARARE:
Turnati apa clocotita peste miezul de nuca si caisele uscate, apoi strecurati-le si taiati-le marunt. Adaugati stafidele, zaharul, faina, ouale su putina apa minerala. Amestecati bine. Turnati amestecul intr-o tava mare (grosimea stratului din tava nu trebuie sa depaseasca 1,5 cm). Coaceti la cuptor 35-40 de minute. Placinta poate fi mancata in ziua urmatoare.

Jeleul de fructe

Este alcatuita din zahar, melasa si suc de fructe (mere, agrise si coacaze). Aceste substante dulci au si calitati curative! Consistenta jeleului si pectina bandajeaza tubul digestiv si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Cumparati numai jeleu de fructe moale.

Mierea de albine

Este un produs foarte gustos, avand si calitati medicinale. Aceasta delicatesa produsa de albine creste imunitatea, ofera energie, ajuta organismul sa lupte rapid cu virusii si sa invinga bolile. Nu uitati insa ca mierea este si un alergen puternic. Dati-i copilului cu precautie, nu mai des de 1-2 ori pe saptamana.

Produse de tip bezea (marsh-mallow)

Sunt obtinute din piure de fructe de tip baca (in general, de genul merelor), melasa, albus batut spuma si zahar. Alegeti-le pentru prima data pe cele cu vanilie sau cremoase. Apoi dati-i copilului din cele cu fructe si cu nuca de cocos rasa. Iar ca glazura inca nu sunt recomandate pentru copilul mic.

Fructe glasate

Pot inlocui cu succes acadelele. Copilului ii vor placea fructele naturale in siropul dulce. Exista multe tipuri din care puteti alege si va puteti rasfata cu mere, pere, pepeni, ananas, si mango.
Este foarte usor sa gatiti aceste bunatati rafinate: taiati fructele in bucati si fierbeti-le in sirop de zahar.

Dulceata, gem, marmelada

Copilul le va adora! Trebuie doar sa fiti atenta. Incepeti cu 2-3 lingurite. Mai intai dati-i un gem de mere sau de pere, apoi dati-i un gem de fructe de padure, de coacaze sau de zmeura.
inchei citatul

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

tot eu, deci am vazut ca sint la voi borcanele de la hipp bio, am verificat pe situl lor sint sigur certificati bio, ptr ca au semnul care trebuie AB-ul de catre ecocert, deci din punctul de vedere daca sint bio sau nu, astea sigur sint bio. si am vazut ca nu au zahar.acuma asta e parerea mea ce scrie pe produsele in franta ca sint certificare sigur sint http://www.graine-de-bonne-sante.com/hipp-t7.html
si aici tot despre ei http://www.hipp.fr/bio/bio_index.asp

gabiu, aici toate cerealele au fier, se pare ca e diferit la voi

carmen, citesc mult, ma informez, caut, si cind gasesc info utile le pun si ptr voi

doxinu, am ris cind am vazut poza, chiar nu ma asteptam, scumpul de el, ce cirliontat e din fata nu ma asteptam sa fie ca david al meu din spateincearca si asa nu ai nimic de pierdut, uite al meu papa bine de mi-e frica sa nu=l deochi, azi a papat 1 mar bio facut de mine, 1 para tot facuta de mine si tot bio, si 3 sferturi dintr-un borcanel de 130 mL cu dovleac +cerealele 2 portii de 50ml, plus lapte sin la cerere. vei reusi sint convinsa si vom ride impreuna peste citeva luni de grijile tale de acuma. eu maninc mai mult acuma decit cind eram gravida si din pacate maninc si porcarii.....mi-e sete tare si maninc mult,

piticagogosica, si al meu se mai trezeste noapte la titi de 2 ori, citeodata e de sete, alte ori e de consolare, sa dea domnu sa cistigi la loto si sa vina si bebe3, ptr ca sinteti o familie tare frumoasa. of, ma gindesc ca si eu in 4 luni trebuie sa incep munca, bafta tie la inceperea muncii luni

petit_ange am uitat sa te felicit ptr dintisori, bravo

motannel, vai frumos, felicitari ptr mersul catel!

la multe lunisoare piticilor de azi ca e mare lista, sa fiti sanatosi!

didi,e bine ca ai facut specificarile astea acuma am inteles mai bine, de la para face si mai mult caca, trebuie morcov fiert si orez(cereale bebe)

vas, pupici si de la noi, ma bucur sa te vad in anul nou, te astept cu vesti mai multe

cu motul, noi i l=am taiat la 1 an lui dominic, de fapt nasul lui l=a taiat, desi nu cred sa fie un obicei catolic....am facut si noi tava din care a ales in primul rind mous-ul de la calculator, apoi banii, cartea si cheile de la masina, am pus firele de mot pe un ban de argint e in seif la banca cu pasapoartele, apoi am dat o masa la restaurant.cam asta a fost

mica, super, asa scria si in info ce ti le-am dat, 2 ore sau 4. ma bucur ca ai rezolvat. da cu zapada mi-a dat andrada poze si ma bucur tare mult ca a ajuns zapada de la mine la voi, in schimb la noi vin +11C saptamina asta, nu-mi vine sa cred pur si simplu ptr o luna ianuarie in canada!!!da io nu ma plingam vazut pozele, ce scumpa e maya, si david are un sac de jucarii de la ikea dar albastru, si lui dominic ii place sa se bage asa in sacul lui, frumoasa maya in zapada, si nasucul rosu

elteka, buna ideea lui eimotto cu iepurele, asa macar stim cine nu este inca iepuras!

ancamari, cu placere sa iasa fara chin al doilea dintisor

ckristina, tin pumnii strinsi tare ptr tine, un pupic si multa sanatate

miniuta, mi-ai lipsit,de fiecare data cind bintuiam pe culinar.ro ma gindeam la tine, sanatate la micut

chiqui, am vazut poze cu pitica pasionata de delfin, o scumpa ce mai

LA MULTE LUNISOARE PTR O FETITA SPECIALA! SONIA MICA NOASTRA LUPTATOARE!!!!!!!!SANATATE CU CARUL FATA DRAGA!pupici pe inimioara

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Sonia de Kay

Cezar Andrei de MicaM
LA MULTE LUNISOARE SARBATORITILOR NOSTRII!!!!!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Multumes de raspuns fetelor!
PEPESIasa e!Chel la spate si claie de par in fata.Zici ca poza cu cheliuta apartine altui copil dar nuuuuuuuuuuuu,este a lu domnu' parosul!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by Graviduta
Madi, parca tu spuneai ca Palicari a zis Milli, Fulga sau Brenac, nu? O fi bun si La Dorna? In fine. O sa fac experimente, si cu calciu, si cu iaurt. Ca, daca tot ii bag lapte de vaca, nu vad de ce nu i-as face cu iaurt. De fapt vad, ca e mai mult calciu, da' daca gustul e nasol...
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea

Graviduta Palicari mi-a spus Brenac, Milli, sau Zuzu, in ordinea asta. Eu i-am dat Milli galben si i-a placut mult, dar zilele astea nu am mai gasit si am incercat sa ii dau Brenac (Prim) dar nu a mancat (acum nu stiu daca nu a mancat din cauza iaurtului sau din cauza fructelor pe care le amestecasem in el). Ieri i-am cumparat iaurt de la Tnuva (avem un prieten care lucreaza in domeniu si ne-a spus ca laptele din care se fabrica Tnuva e de calitate si procesele de fabricatie sunt sigure - nu lucreaza la Tnuva ). O sa incerc sa ii dau azi din el, sa vad daca vrea. Palicari a justificat mentionarea acestor marci si datorita faptului ca iaurturile ar fi mai dulci.
Ce fel de carne de vita folosesti? Adica care parte din vita?

Motannel si Ana prefera piureul de legume fara carne. Cand ii pun carne in el nu il mananca.

Soniuta!!!

Cezar Andrei!!

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

LA MULTI ANI SONIA!

LA MULTI ANI CEZAR!

Michelle mamica de Mario Dominic 15.05.2007

POZE

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

LA MULTI ANI SONIA!

LA MULTI ANI CEZAR!

Elteka, iepurasu e cunoscut pe aici, la scutece, dar, fiecare isi stie data dintilor. 18 martie 2005 apoi nr 2 la 6 zile, astea in bucuresti, nr 3, sus la Paris pe 15 mai, nr 4 acasa...si alte discutii cine trece in lista una e trecuta una nu e, de asta io am tacut.
Voi aveti dinti? Ma uit acu la poze.

Miniuta, m-am gandit la voi. Ma gandeam sa te caut pe dincolo.
Nasol cu daruri putine, dar, virusi multzi.

Sobi, ai gasit pediatru? vroiam sa iti zic pediatra ta mi s-a parut cea mai buna de aici de la capsunici, nu stiam ca-i neonatoloaga. Te-am intrebat la un moment dat cum se numeste. Daca as fi in locul tau as intreba-o pe ea ce imi recomanda. Doar ei se cunoasc cel mai bine.

Carmen-so, ai rezolvat cu bona cleptomana?

Doamnelor vroiam sa va zic ca David al meu nu are dearee, doar face kk des, cat o maslina. si ii ies okii nu alta. Ma gandeam la o problema la sfincterul anal, nu la colonul.
Ma intreb cat de tare se minuneaza Andrada sau Florina_paflo de profanarile pe care le debitez io p'aci.

Azi, e Boboteza si m-as duce dupa aghiazma la biserica. Sa vad cum scap de urlatoare care doarme. As face 30 minute pe jos, nu ma incumet cu bicicleta pe vremea asta.

Imi aduc aminte ca ma trimitea mama azi sa iau aghiazma de la biserica, si era card de copii; era o ghetza ca la patinoar si aveam grija sa nu sparg coferu', iar maine ne boteza tata, de Sf Ion, el mergea boteza viile, copacii. Voi aveti astfel de amintiri?

hai ca am plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

tot io ca am uitat ce vroaim sa intreb initial

1. Ralucami, cum te simti?

2. Voua va place branza asta prelucrata cu pastile? Io am incercat cu lamaie dar parca-i facuta din malai.

Cea mai buna branza e facuta din laptele care nu-i prelucrat UHT (din pacate in De tot laptele e prelucrat asa) il pui intr-o galetusa pe calorifer, iese laptele prins( daca il lasi de seara pana dimineatza) de care pomenea Paflo si, il incalzesti un pic, asa caliu si apoi il pui intr-o strecuratoare.
Asta e branza perfecta pt bebelusi. Io ma minunez cate retete complicate aveti numai pe asta simpla si naturala ca la bunica nu o primiti. uneori nu tot ce era pe vremea bunicii tre aruncat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Pepsisuper pozicile! Frumoasa familie! Si ce de jucarii!!! O intrebare off-topic: in poza cu cozonacii sunt nite melcisori cred. Daca ai timp, imi poti scrie reteta?
Mica Maya e o frumoasa. Mie imi place in poza de la brad cand se uita curiuoasa la tatal tau cred. Era in brate la mama ta.
Didi, care e laptele neprelucrat UHT? Pediatra Micai ii zicea exact invers parca?

Mami de Livia (08.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

LA MULTI ANI SONIUTA IUBITA!!!

pepsi multumim pentru informatiile despre zahar. Nici eu nu vreau sa ii dau dulciuri pana pe la 3 ani, dar tentatia e mare. In sensul ca o sa vada o gramada de copiii mancand si atunci o sa ceara si ea.

mihamora nici Maya nu mananca branica cu banana. O sa incerc si eu sa le mixez sa vad daca ii place asa.

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze

Mergi la inceput