***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (42)***
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
Madi spune:
quote:
Originally posted by Graviduta
Va rog frumos, vreau si eu o reluare la facutul branzei, ca am citit ce-ati scris voi, da' n-am salvat si-acum hop-top tre sa fac si eu pt Mara. Pediatra mi-a zis sa iau lapte la punga, "din ala ordinar", un iaurt mic de 200 g, sa pun laptele la fiert; dupa ce a fiert si e cald, sa pun iaurtul, se branzeste, scurg in tifon si iese o mana de branza. Si am intrebat-o daca nu e mai bine sa fac din lapte praf formula sau sa fac cu calciu efervescent. Singura obiectie a ei a fost ca are un gust nasol. Acum nici nu stiu cum sa fac, ca atat laptele la punga, cat si iaurtul sunt din lapte de vaca. Voi cum faceti?
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
Graviduta eu i-am facut branzica din lapte gras, nu la punga, ci la cutie, si cu calciu lactic..doar ca Anei nu ii place. Eu fac asa: pun 250 de ml de lapte la fiert, il las sa dea un clocot, pisez 1 pastila de calciu si las sa dea in mai multe clocote pana se face branzica, si apoi strecor. In cartea cu retete pentru bebe pe care parca Androix a postat-o pe mail, este si reteta de branzica cu iaurt, cum ti-a spus tie doctorita: "Branzica de vaci se prepara dintr-un litru de lapte pe care-l fierbi. Dupa ce a fiert, dai focul mic, mic si pui un borcanel de iaurt 125g, si amesteci din cand in cand sa nu se prinda. O sa vezi ca incet, incet incepe sa se separe branzica de zer. Daca dupa 10-15 minute vezi ca nu se separa pui cateva picaturi de zeama de lamaie si sigur se va face branzica. Cand e gata o strecori prin tifon sau o strecuratoare fina, dar nu chiar de tot zerul. O pui apoi in ceva cu capac si o bagi la frigider, putand sa o pastrezi maxim 3 zile."
Madi si
![](bebe.gif)
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ckristina spune:
multumim de urari! uram si noi sarbatoritilor zilei
sa mi tineti si mie pumnii maine; ma operez din nou la san;in octombrie m am operat de mastita si puroiul a revenit in forta; de data asta voi avea doar anestezie locala;off... mi s a luat de spitale si de medici si de asistente;
ma bucur insa ca e bianca bine; azi la fix 7 luni are 70cm si 8 kg; de revelion a fost la mama si a dormit o noapte cu geamul apropiat dar neinchis si n a racit; a prins o doar putin curentul la ochisor... i se umflase dar dupa 2 doze de kanamicinaH, si a revenit;
tamara, tu intrebai de pete? a avut si bianca...rau; i am dat cu unguent cu hidrocortizon1% si o spal in fiecare seara cu tarate cu galbenele/musetel; i au trecut; am scos borcanasele,banana si arielul; acum i am reintrodus papa la borcanase si banana...de la ariel le a facut; foloseam ariel la sac de 10 kg profesional si are multa soda,cred; acum i am luat dalin lichid
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
Buna mamici de capsunici!Fetelor care inca mai alaptai voi aveti asa o foame care nu se duce niciodata?Io mananc intr-una si parca tot as mai manca.la 3 ore mi se face foame iar parca as fi STEFAN.Este adevarat ca de aproape 2 saptamani alaptez exclusiv iar ca domnul nu vrea sa deschida gurita.Da parca foamea asta nu am mai avut-o pana acum.Voi?
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ioana13/Ioana13.jpg)
Ioana13 spune:
Despre brinzica, eu am facut cu sucul dintr-o jumatate de lamiie la un litru de lapte si instant s-a facut brinzica. Laptela atunci incepea sa fiarba. Din lapte de vaca...
Ioana mama de bebe
Patrick Alexandru (01.06.2007)
mica0307 spune:
graviduta mie mi-a spus dr sa nu ii fac din lapte la punga, ci doar din cel la cutie UHT. Si sa pun il el cand fierbe in clocot 2-3 pastile de calciu lactic pisate.
Am pus cateva poze noi incepand de aici
Si aici un filmulet cu Maya cand se ridica de pe spate in fund. Sau face abdomene .
Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze
miniuta spune:
la multi ani! si bine v-am gasit in 2008, an care sper sa va aduca multe bucurii alaturi de cei dragi, si mai ales alaturi de capsunele-capsunei.
am disparut cam mult, de pe la craciun, dar am scutire: am avut musafiri pe banda rulanta. cinci ani de zile am stat singuri cuc si acum ca il avem pe david au venit toti calare . de craciun am avut un cuplu de prieteni in vizita, si de pe 30 au venit altii care au plecat ieri. am umblat si am vizitat si am incercat sa recuperam ce am pierdut in ultimii trei ani de cand nu ne-am mai vazut, asa ca am ramas lata dupa ce au plecat. totul combinat cu o raceala crunta facuta de mine, cu david care a facut febra, rosu-n gat si altele....sunt rupta, nu mai pot. am fost ieri si azi la doctor, azi cand ne-am intors acasa aveam alti musafiri (cu tot ca imi sunt tare dragi, m-am bucurat ca nu au ramas si peste noapte). luni mai vine cineva pentru o noapte la noi si gata, ne intoarcem la rutina noastra calduta
.
am citit din urma, dar nu mai pot raspunde, am vazut ca s-a cam raspuns la intrebari, voi ati fost mult mai active decat mine. n-am vazut pozele dar poate m-oi invrednici si eu saptamana viitoare sa recuperez.
david a fost tare cumintel de sarbatori, dar chiar si asa nu a primit foarte multe cadouri (elteka, multumim ca ai intrebat de noi ) dar in schimb multa atentie si pe final virusi
, dar speram ca se face bine repede repede.
o sa incerc sa pun si eu ceva poze zilele urmatoare, chiar daca nu l-am imortalizat rozand la brad.
acum ca v-am amintit de noi ma duc sa ma culc si ne mai vedem saptamana viitoare. sa fiti cuminti si mai ales sanatosi!
mamica lui david(21.05.2007)
Graviduta spune:
Multumesc, fetelor, pt raspunsuri. De luni ii introduc si carnea de vita si, dupa ce ajung la 6 lingurite, cred ca-i bag si branzica. Nu m-as grabi. Si, oricum, ma gandisem si eu tot din lapte la cutie sa-i fac. Madi, parca tu spuneai ca Palicari a zis Milli, Fulga sau Brenac, nu? O fi bun si La Dorna? In fine. O sa fac experimente, si cu calciu, si cu iaurt. Ca, daca tot ii bag lapte de vaca, nu vad de ce nu i-as face cu iaurt. De fapt vad, ca e mai mult calciu, da' daca gustul e nasol...
Am vazut ca Milupa au cereale bicuiti cu lapte. Poate va intereseaza . Sunt cu gluten, ca au toate cerealele.
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
mihamora spune:
Gabiu - ce ochi frumosi are Albert
ckristina - iti tinem pumnii pentru maine, sa treaca repede si sa fii sanatoasa.
Doxinu - si mie imi este cam foame,ce sa zic...
Eu fac branzica din 250 ml lapte la cutie , zuzu si 2 pastilute de calciu,eu nu le sfaram,chiar nu stiam ca trebuie.
Dupa ce ii fac branzica ii pun si o banana si o fac la blender,cand ii dadeam neblenduita nu ii placea, era innecacioasa cred.
Mica - ce munceste Maya,draga de ea
Michelle mamica de Mario Dominic 15.05.2007
POZE
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!
Motannel spune:
DidiAlex, multumesc pentru informatii! Mi le-am salvat ... pe masura ce mai raspund fetele, sper sa-mi fac o baza de date!!!
Ancamari, multumesc pentru felicitari!
Graviduta, cum pasezi carnea? Nu stiu cum sa o mai fac sa o accepte si Teodora! Cu blenderul iese fina dar tot se stramba! MAi degraba papa doar legumele pasate!
Mochigan, multumesc! Ti-am admirat flacaul! Ce cizmulite frumoase i-ai luat! Te rog sa-mi zici ... ce e un covrigel de grinda? La noi nu exista!
Ckristina, sanatate maxima!
Doxinu, nu stiu ce sa spun cu foamea ... cert este ca acum sunt mai grasuta decat eram imediat dupa nastere ... nu stiu cu cat, nu foarte mult ca tot cu aceleasi haine ma imbrac, insa e clar ca am ceva in plus! Am avut mare pofta de dulce ... in timpul sarcinii nu am mancat aproape deloc dulce ... si de aici explicatia kg in plus! Sper sa-mi revin (si eu inca alaptez) acum ca s-au terminat si sarbatorile!
Mica, felicitari pentru tanara sportiva!
Miniuta, ce viata tumultoasa aveti!!! Imi pare rau ca sunteti bolnaviori ... sanatate maxima!!!! Am vazut si admirat baietel ochios frumos cu bujori in obrajori! E mortal acolo unde a adormit pe jos ... Teodora nici in patut nu adoarme singura ...
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
Motannel spune:
LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI DE 6!!!Sonia de Kay
Cezar Andrei de MicaM
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)