Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (46)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Piciulika, draga mea, condoleante.
e f f greu pt voi....Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.

eu sunt moarta de somn.Aseara a adormit Gheorghe la ora 1...dupa care eu am vrut sa citesc din dilema si eventual sa-mi fac ploan pt piesa de compus.Si cum savuram eu linistea....m-a vizitat Jerry.
va spun sincer ca inlemnesc de frica, mi-am chemat sotu sa doarma jos cu mine(el doarme in pod cu Sofia, ca avem o sg camera si podul la munte) Fata a vrut sa ramana in pod, a zis ca ei nu-i e frica si ca vrea sa vine soricelu la ea

da io nu stiui ce sa fac, sincer, m-as intoarce la Bucuresti, da nu stiu cum, ca n-avem numerele noi la masina, vin abia dupa 7 ianuarie.
si sunt ca babele alea din tom si jerry de fricoasa , n-am deloc umor cu un biet soricel.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

quote:
Originally posted by slippers76

Si bv, cand faci iaurtul de casa folosesti prima data un iaurt cumparat cu bifidus. Pe urma folosesti din iaurtul de casa care iti ramane, ca nu poti sa-l folosesti mai mult de 2-3 zile. Laptele il iei din comert, dar sa nu fie UHT, ca ala nu se prinde. La noi nu merg nici servetelele uleioase. Mi se pare ca ii fac chiar mai rau decat cele umede. Asa ca apa e sfanta, si ne spalam la fund la fiecare schimbat de scutec.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

dar nu are voie lapte de vaca...sau e exceptia permisa.

Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Piciule, imi pare rau pt. socrul tau... Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu-ti mai face griji ca nu ai putut veni in tara cu Radu, el stie ca ii esti alaturi si soacra ta la fel.
Si_bv, ti-a raspuns minunat Ana cu privire la reteta iaurtului de casa. Cel UHT nu se prinde, nu stiu de ce, trebuie un lapte pasteurizat dar mai putin tratat, mai natural. Eu foloseam pt. preparare lapte la punga, lapte integral deci gras. De retinut, pt. copii nu se folosesc niciodata lactate sau branzeturi degresate, numai integrale pt. ca ei au mare nevoie de grasimile bune din lapte.
Pt. prima cantitate de iaurt vei folosi din cel cumparat (eu luam iaurt cu bifidus de la Prodlacta si am fost mereu multumita, nu are amidon si conservanti), iar pt. urmatoarele dati vei pastra din iaurtul tau de casa o cantitate suficienta cat sa reinnoiesti procesul. Si inca ceva, eu il faceam in oala din aia, de pamant, ca o strachina adica, mi se parea mai naturala. Daca mai este ceva intreaba-ma.
Teodora, eu am mai scris, nevoia de dulce e clasica in alaptare asa ca nu te blama pt. lipsa de vointa. Ea iti va reveni o data cu scaderea prolactinei. La fel si silueta, sunt sigura, ba chiar iti pot prezice kg. mai putine ca inainte de alaptat.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Tomasa, eu data trecuta am slabit alaptand...acuma ioc! si dupa alaptare, la vreo 6 luni, am inceput sa ma ingras usor usor.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Cecilia, enterocolitele sunt fff pacatoase, eu mai am putin si-mi dau doctoratul in ele , din pacate pt. mine. Totusi cred ca pt. bblusii nostri nu reprezinta deocamdata un mare pericol (mai ales pt. cei fara frati mai mari), sunt inca mici si tinuti sub glob de sticla, conditii optime de igiena. Marele pericol va aparea o data cu socializarea, mersul de-a busilea, bagatul obiectelor in gura, prin parc, mucuri de tzigara, lins pereti de lift, pantofi, etc. Cred ca am reusit sa te ingretzosez suficient . Oricum nu e de gluma cu asa ceva, multumim ca ne-ai avertizat.
Betty, nu are voie lapte dulce de vaca pana la 1 an intr-adevar, dar iaurtul este fermentat cu bacterii bune si reprezinta o etapa a diversificarii. Oricum iaurt din altceva decat din lapte nu exista. Si toti copiii pana la 1 an papa iaurt. Ma refer la copiii sanatosi, fara intolerante dovedite la lapte de vaca. Ca e facut in casa sau din comert, tot din lapte de vaca este facut. Si branzica la fel, daca nu cumva alegi sa o faci din lapte praf, dar asta mie mi se pare exagerat, desi am mai auzit pe la mamici. Cred ca-si pierde toate proprietatile benefice pt. stomac. Numai cand ma gandesc sa mai si fierb laptele praf....
Cu iaurtul ideea e doar sa nu te grabesti si sa-l introduci prea devreme, pe la 8-9 luni e ok. Si, ca orice aliment de diversificare trebuie introdus in cantitati mici si, daca observi o cat de mica reactie alergica, il opresti.
Slippers, si Tudor a avut o dermatita de contact pe la 1 an, la gat si se intinsese pe fata. O facuse la zona de contact a unui pulover din lana cu balele de pe fetisoara si gatul lui in perioada de maxima eruptie dentara. A trecut repede si fara urmari cu un tratament adecvat. Nu a recidivat iar el e super ok acum, fara teren alergic. Dar am fost atunci la dermatolog, o perioada am schimbat detergentul normal cu Dermalin si de atunci am descoperit apa termala Avene al carui fan fidel am ramas pana in ziua de azi. Dermatologul avea si el un baietel mic si mi-a spus ca este esentiala pt. curatarea feti in perioada dintilor, m-a invatat sa-l spray-ez in plina figura si ii si placea, se scutura ca un caine.
Piciule, am uitat sa-ti zic ca ma bucur ca ti-au placut pozele Craciunului lui Tudor, sunt foarte induiosatori copilasii in fata Mosului si eu m-am topit cand le-am vazut emotia din ochisori. E asa frumoasa varsta asta a copilariei mici si a inocentei...imi doresc sa i-o prelungesc cat mai mult lui Tudor.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Neatza!

In primul rand, condoleante, Piciulika si Radu!

Myral, eu am luat Additiva Magneziu, sunt niste pliculete cu praf efervescent. Uite, o sa intreb iar zilele astea care e treaba cu calciul si magneziul si iti spun.

Andreea, da' Syberia2 l-ai incercat?

Simona, stiu tratamentul ala de la Gerovital, aveam o colega de camera la camin care il folosea, dar imi aduc aminte ca mirosea urat, dar era eficient.

Annisia, as incerca si reteta ta, sa vad. Cred ca o sa iau intai tratamentul ala de la Kallos si daca e bai in continuare, apelez la el. Sunt convinsa ca e bun, dar ma gandesc la par uleios si parca nu ma trage asa de tare inima.

Husband a plecat sa o conduca pe mama la gara, sper sa nu aiba intarzieri trenul si sa stea in frig saraca. Mi-e inima cat un purice cand ma gandesc.

De vreo saptamana am inceput sa iau Elevit si fier cu vit C. ei bine, daca in timpul sarcinii fierul mi-a produs diaree, acum m-a constipat. Ciudat, dar asta e, o sa iau macar o cutie.

Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Neata'

Piciulika imi pare tare rau, Dumnezeu sa-l odihneasca. Condoleante. Nu te acuza ca nu ai plecat si tu in tara, atmosfera de la o inmormantare nu e prielnica pentru alaptat si Dumnezeu sa ma ierte, dar mortii cu mortii si vii cu vii, bebelusii sunt cei mai importanti in viziunea mea.

Tomasa cu enterocolitele iti dau dreptate, desi...ca fapt divers eu am fost cu Victor la mare la un an, mi-a molfait inclusiv mucuri de tigara de pe plaja din nisip (da, da stiu trebuia supravegheat, l-am supravegheat, crede-ma nu stiu cand le-a luat) si nu a patit nimic. In schimb, in primul an de gradi, dupa o vacanta in care unii copii mai cu bani au fost in tari exotice au venit cu un rotavirus de-acolo ...de mi se ridica parul in cap si acum!! Eu alta explicatie nu am pentru ce s-a intamplat acolo, peste 20 de copii bolnavi, unii pe perfuzii in spital, un virus plus lipsa de igiena. Problema a fost depistata chiar de parintii care fusesera in vacanta, fetita lor a stat internata foarte mult si ei au avut posibilitatea unor investigatii complete.

Sabina de ce nu pui o capcana?

Annisia te rog mai spune-mi o data cum se numeste restaurantul la care ati facut voi botezul si daca ai si un numar de telefon iti raman recunoscatoare. Ma pregatesc de botez si nu prea am oferte bune din pacate.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Annisia, cum e cu cura de ananas?

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com

Mergi la inceput

Da, chiar asa. Cum e cura cu ananas si de ce e doar pt laptarii inchise?

Povestioare

Mergi la inceput

M-a sunat sotul, mi-a zis ca trenul a plecat, dar mama era in picioare. Au incurcat tembelii naibii placutele intre 2 vagoane si era nebunie acolo. S-a dus sotul dupa conductor si i-a dat niste carne verbal, asa, ca dupa sarbatori, i-a facut panarama mare de a intarziat si trenul plecarea, dar macar s-a dus prostul dracului in vagon acolo sa faca ordine. O sun pe la 12 pe mama sa vad daca sta pe locul ei sau nu, ca daca nu, ii reclam pe astia pe unde pot. M-am saturat ca de mere padurete de tara asta de rahat.

Povestioare

Mergi la inceput