Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (46)
Raspunsuri - Pagina 19
Roxana_G spune:
Neata. Pare ca sunt mai bine copiii, Andrei a avut mai putini muci, dar nu cred ca de la picaturi ci pur si simplu i-au scos ieri grosul. Eu am avut cosmaruri cu dermatita aia, am facut o fixatie cum aveam cu picioarele. Puteti sa ma credeti nebuna, cred ca si sunt de altfel, dar eu nu cred ca e atopica. Este o reactie la ceva insa nu imi dau seama inca. O sa mai investigam.
Teodora, la cine ai mers in Budimex? Tare as mai vrea o opinie despre dermatita lui Andrei. Acum obiectiv el are pielea uscata specifica dermatitei atopice dar nu si restul manifestarilor. Iar rinita lui e virala, bag mana in foc, chit ca ii fac analize de sange. O rinita alergica este diferita, sigur ca stranuta mult, insa presupune ochi rosii si lacrimosi, muci aposi, etc. Nu are simtome de rinita alergica, eu am citit mult despre asta pentru ca la racelile frecvente ale Alexandrei am suspectat-o si de asta. De fapt per ansamblu ma indoiesc de fondul alergic al lui Andrei, motiv pentru care voi cere testele cu pricina, chiar daca nu sunt 100% relevante. Dupa episodul de alergie edematoasa a Alexandrei toata lumea ne prezicea un viitor sumbru cu un teren alergic evident si pana la urma nici gand de teren alergic si nici nu s-a mai repetat episodul.
Cat despre serviciu, eu nu l-as lua, chiar ca tabara aia pe el si cu virusii astia mai bine nu. Nu stiu ce sa zic de CRM, eu nu am nici o sansa, dupa ce am citit la voi nici nu mai incerc.
Imi pare tare rau de problema cu masina de spalat, e belea fara ea si mai chin daca e asa innacesibila. Off!
Piciulika, condoleante, Dzeu sa il odihneasca! Am reusit sa intru pe site si sa vad un ursulet scumpic foc. Pana acum nu mergea parola, adica o introduceam, dadeam enter si disparea pur si simplu de acolo ca si cum nu am introdus-o. De abia acum am vazut bradutul vostru si Craciunelul frumos foc. Nu imi vine sa cred ca am pierdut pana acum. Noi suntem mai bine, mama in pat la odihna, imi e tare frica de investigatiile de saptamana viitoare. Iar eu capsata cu dermatita atopica.
Urmy, nu cred ca ar fi o tragedie sa ii pui pe piept, credeam ca vrei sa il impachetezi cu totul. Habar nu am ce sa zic, cert este ca nu prea am auzit de tehnica asta la bebelusi si nu imi dau seama de ce. Acum sincer, trebuie mare grija cu transpiratia aia, e mai rau sa transpire si sa se usuce pe el, fie-mea asa racea cand venea de la gradi cu transportul lor. Eu as opta pentru aerosolii aia, care sigur actioneaza intern acolo unde trebuie. Ce rau imi pare de Tudor, ieri dupa ce am plecat de dr ma tot gandeam la voi, ca a fost ghinion sa dea in bronsiolita (e un virus care da 90% din cazurile de bronsiolita, VRS). Multa sanatate si aveti grija!
Si_bv, nu este asa dura metoda de aspirat, stai linistita. Dispozitivul ala are o supapa, el nu trage cu puterea aspiratorului, nici sa nu te gandesti. Poti testa pe pielea ta, pe mana,sa vezi ca abia se simte. In plus e o nimica pe langa aspiratorul profesional de la clinica, unde sunt puse furtunele cu diametru de 2-3 mm care se baga prin nas pana in gat. Acela e mult mai eficient si de o mie de ori mai traumatizant, l-au folosit si la mine la sinuzita de pe sarcina.
Ana, la Andrei a inceput pe genunchi pentru ca se tara. Insa nu e de la lapte, dr zice ca daca intrerupi alergenul nu mai sunt probleme. Si uite e de o luna pe HA si e mai rau. Dermalin folosesc de atunci si tot asa. Am observat insa ca e mai sensibil la materialele hainelor, de ex nu suporta sosete de lana (asta e chestie tipica de DA) si la anumite costumase de bumbac face mai rau ca la altele.
Sabina, cred ca Sofia e in extaz. Si Alex mi-a zis ca si-ar dori un Jerry sa il tinem in casa cu noi.
Tomasa, eu am incercat la Andrei si apa aia termala si nu mi s-a parut mai bine. Oare o merge si la DA?
Andries, si nasii nostri au patit-o cu baiatul lor de vreo 2 ori, s-au intors cu el din Turcia cu tot felul de virusi si s-au chinuit mult sa scape de ei. Fie-mea a avut noroc, am mers cu ea si la turci si la greci si chiar si in Cipru, tot asa degusta toate mizeriile, si nu a facut nici o enterocolita la mare. Niciodata. Dar de la gradi nene, am patit-o de cateva ori bune, anul trecut eram la un pas de perfuzii, 14 scaune apoase pe zi, nu mai vazusem asa ceva. Cei de la gradi se jurau ca nu mai au cazuri, insa eu vorbisem cu 2 mamici din grupa si stiam ca si copiii lor au avut, dar forma mai usoara, in plus auzisem in vestiar chiar in ziua in care i s-a declansat enteroviroza o discutie intre 2 mamici de fetite la grupa mare care descriau cam acelasi lucru, chiar si varsaturi in gradinita (se pare ca fusesera chemate sa ia fetele de acolo).
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
tomasa spune:
Andries, am auzit ca pt. Rotavirus acum este vaccin. Eu lui Tudor nu mai are sens sa i-l fac, dar l-as incerca macar pt. mititica. Tu stii ceva de el?
Rox, in principiu ar trebui sa mearga, macar ca hidratare... Din fericire cu DA n-am experienta. Eu atunci am folosit si Trixera si Exomega de la A-Derma si a mers bine cu amandoua, iar tu spui ca nu vezi mare imbunatatire cu ele.
Urmy, eu cred ca deja Tudor al tau e destul de mare ca sa doarma cum se simte el bine, chiar si pe burtica. Nu vad ce s-ar putea intampla rau la 3 luni si ceva, cu conditia sa il supraveghezi si sa nu aiba carpe in jur, paturici, etc. Tudor al meu asa dormea de la 4 saptamani. Stiu ca nu este indicat, dar el altfel tresarea si se speria cu manutele, nu dormea mai deloc. Pt. noi a fost singura solutie.
Sabina, eu cred ca vei slabi si acum. Daca nu va merge de la sine poti incerca un regim insa eu stiu de la nutritionista (dr. Tivadar din Universitar care e f. buna) ca jocurile sunt facute numai la 6 luni de la sfarsitul alaptarii si pana atunci nu trebuie intreprins nimic drastic, pt. ca mai rau poti deregla.
Deci daca alaptezi sa zicem 1 an si jumatate, te apuci de regim numai cand copilul face 2 ani, atunci poti trage linia si sa vezi cu ce ai ramas si daca trebuie facut ceva.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
sim_stoian spune:
Ma duc la Stefan, ma striga. Revin mai tarziu.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare
Roxana_G spune:
Tomasa, Trixera nu am incercat inca, numai Exomega si de ieri Atoderm. Chiar nu vad nici o imbunatatire, doctorita ma suspecta ca nu ii dau, chiar mi s-a parut insinuanta ieri cand se mira ca la toti copiii carora le-a dat a fost miraculoasa si la Andrei nu are efect.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
mihailescu teodora spune:
Piciulika,scumpa mea,multe condoleante si putere-si tie si lui Radu sa treceti peste aceasta pierdere!Banuiesc ca e tare greu!Multumesc lui Dumnezeu,mie imi traiesc toti bunicii-si din partea mamei si a tatalui,deci Mihnea are 4 strabunici.
Din fericire,n-am simtit gustul amar al vreunei inmormantari,nici nu doresc!Dar stii cum este,Dumnezeu le aranjeaza pe toate!
Nu fi trista,il ai pe Michael linga tine si impreuna il consolati pe tati!
Roxana,am fost in prima faza la dr.Ioana Trita,e pediatru generalist,dar ea a vrut sa-l vada si dr.Vladu Luminita-dermatolog.Tratamentul propus de dr.Trita a coincis cu cel de la dermatolog!
Revin,s-a trezit Mihnea!
Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
mihailescu teodora spune:
Hai c-a fost alarma falsa...
I-au dat Atoderm PO Zn si clatiri cu ceai de galbenele si musetel,parti egale+1 lingura de bicarbonat alimentar,in 3 zile era ca nou.Noua ne-au zis dermatita de contact.Avea pe lobii urechiuselor si dupa urechi,si in zona gatului,sub barba,pina la piept.Erau niste buburuze mici si dese si-am dedus atunci ca-l si mancau,ca era tare fericit cand il dadeam pe-acolo cu cremutza!
Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
sim_stoian spune:
L-am trimis pe sot la Cora dupa scutece si m-a sunat sa imi spuna ca e gol raftul la 7-14 kg . L-am pus sa imi ia Libero 10-16 kg sa vedem daca ii vin sa nu. Daca nu, raman pentru cand mai creste si trag eu o fuga pana la Real, poate au astia.
Povestioare
sim_stoian spune:
Atodermul ala e chiar bun. Mi-a zis pediatra sa il dau pe Stefan pt ca avea pielea f uscata in zona unde se inchide scutecul, chiar se descuama.
Povestioare
sim_stoian spune:
Unde ati disparut fetelor? As vrea sa il scot afara pe Stefan, dar e prea frig, asa ca aerisim bine de tot si stam in casa.
Povestioare
myral spune:
Sim eu mai eram pe aici dar sunt deprimata ca e marea naspa in continuare deciNici eu nu o scot afara, nici ieri nu am iesit dar am aerisit de 4 , 5 ori.Annisia multumesc pt lamuriri eu o sa incerc chiar daca pare uleioasa treaba dar astept intai sotul.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)