Flacai si Domnisoare de aug-sept-oct 2004 (127)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

DANINA si sanatate si puiuteti tale!...mai,ce bine ca ai pus-o pe schiuri,e super!!!...eu de la 3 ani am schiat,si mi-a placut la nebunie,si acum mie dor de schi!!...ai mei amandoi parintii au schiat,tatal meu ma cobora din Postavar de sus,intre picioare pe schiuri,aveam 3 ani,se mira toata lumea,eu insa eram super incantat si adevarul este ca nu imi era deloc frica...hmm,ce amintiri frumoase... eram tare fan sport,sa zic asa,si acum sunt


DANIELA,si eu sunt de acord cu colectivitatea...al meu merge de la 2 ani si 2 luni,ca mai repede nu era loc la gradinita la care am vrut,de la 8-8,30 la 12,30...acum e super incantat,de fapt el nu mi-a plans deloc,iubeste sa fie cu copiii,la noi e un chin daca stam in casa si nu iesim zilnic in parc,sa se joace cu toti prietenii,si chiar daca nu sunt in parc cei cunoscuti el se joaca cu oricare copil care il gaseste,...plus ca si eu cred ca fara colectivitate sistemul imunitar nu se inzdraveneste...insa fiecare cu ideile si conceptiile lui...eu asa vad lucururile,clar la noi gradinita e un lucru FOARTE bun si dorit!


Insa eu am alta viziune despre a lasa copilul la gradinita/respectiv scoala,mai tarziu de ora 3-4...nu accept asta..mi-am propus ca job-ul pe care il voi face sa nu afecteze foarte mult timpul petrecut cu copilul...poate e gresit poate nu dar eu asa vad lucrurile..prefer sa fac bani mai putini si sa las cariera la o parte pt al avea pe el aproape,aici e urata viata,"murdara", ajung copii sa fie ai nimanui,dezaxati,cu depresii si altele...familii pline de bani,si nu numai, cu copii drogati sau fugiti de casa,fete gravide la 12 ani si altele de genul..e o problema a societatii...dar pleaca de la faptul ca, copii de mici sunt lasati in "plata Domnului",pe la crese si scoli pana tarziu,cresc cum apuca,foarte independenti...parintii nu au timp de educatia lor...sunt de acord ca trebuie sa aiba independenta lor,dar cu limite zic eu...atata timp cat noi suntem plecati copilul creste singur...asta e parerea mea,cred ca am mai discutat despre asta,sper sa nu supar pe nimeni,era doar o discutie,o opinie...oricum fiecare face cum crede ca e mai bine pt ea si familia ei!

la toata gasca si sa auzim numai de bine!!




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Buna!

Danina super ca ati pus-o pe schiuri!

Si noi am avut o realizare weekendul asta la patinoar, a mers Ioana tinuta de mine doar de o manuta (pana acum o tineam de subsuori sau, cel mult de ambele manute, in fata mea). Ii place la nebunie. Zice ca vrea sa patineze ca Anika (asta e o printesa din filmul ei preferat, "Barbie si al ei Pegasus Magic").

Sambata am fost la un botez, a fost super misto, cred ca erau vreao 25-30 de copii, intre 1 an jumate si sase ani, s-au distrat pe cinste, au venit si niste zane si niste vrajitoare, am stat pana la 10,30 si de abia am reusit sa o luam de acolo.

Danyce am vazut pozele de la Madrid, foarte frumoase! Cum a rezistat Alma? Ati reusit sa va plimbati cu ea?

Sunt perfect de acord cu tine in ce priveste job-ul mamicilor si exemplul pe care trebuie sa il dam fetelor noastre.
Si pentru mine, desigur, Ioana e cea mai importanta si incerc ca tot timpul liber sa il petrec alaturi de ea, iar atunci cand suntem impreuna facem tot felul de lucruri pe care nu le face cu ceilalti. Pe de alta parte insa tin la job-ul meu, care imi aduce nu numai satisfactii materiale (adevarul e ca eu sunt cea care aduce multi bani in casa) dar si intelectuale. Am invatat si m-am straduit mult ca sa ajung unde sunt acum si nu as putea sa renunt. Iar la ceea ce fac eu nu exista jumatate de norma.
In fine, asa cum ati spus si voi, asta e optiunea mea si respect si inteleg pe cele care au o alta parere.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004)
3 ani!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Am inteles ce ai vrut tu sa zici, insa e important cand esti cu ea ce ii oferi tu, dar la tine nu se pune, tu esti gospodina nu gluma.

Crismir erau pitici de iti venea sa-i mananci nu alta, asa ca mi te inchipui pe ski-uri asa micuta, mai ales avand parinti cu experienta.

Avem niste prieteni de familie, care ea la 44 ani si el 45 ani, acum au un an au invatat sa se urce pe ski-uri, iar acum in fiecare weekend cu zapada sunt pe partie de dimineata pana seara.



Danina si Diana - strengarita familiei

Poze 2006 DIDIUTZA 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

L-am inscris la "scoala", ma rog gradinita si va merge de la 8:45 la 14:45 zilnic, asa ca am rezolvat si cu mancatul in stilul familiei mele. Sunt de aceeasi parere cu Mirela la acest capitol. Familia mea are alt program de mancare decat familiile olandeze, asa ca nu imi voi schimba eu stilul doar pt ca traiesc acum in Olanda, poate ca peste 3 ani ajung in America, asta inseamna ca va trebui sa imi schimb iar programul vietii mele pt ca traiesc acolo? Nu cred... In fine fiecare cu iedeile si cu programul sau, nu vreau sa deranjez pe nimeni.
Ma bucur mult ca programul acestei scoli este doar pana la 14:45 pt ca apoi va veni copilul acasa. Si aici sunt o sumedenie de copii vai de ei saracii, cred ca pe peste tot in lumea asta sunt si iar sunt de acord cu Mirela,sa lasi copilul acolo mai tarziu de ora 15:00 mi se pare a nu fi bine pt dezvoltarea lui din toate punctele de vedere. Dar din nou ma repet fiecare cu ideile lui.
Eu am posibilitatea de a sta cu el asa ca ma bucur si savurez cu toti porii mei daca pot spune asa toate clipele. Poate unii ma considera nebuna, dar Tristan pt mine este totul. Iar noptile in weekend muncesc asa ca sunt rupta pot spune toata saptamana.
Cam asta ar fi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, mamici,

Fiecare aveti dreptate in felul vostru si sunt de acord cu atentia pe care trebuie sa le-o acordam copiilor, de timpul pe care il petrecem cu ei. Pentru mine cele mai frumoase ore ale zilei sunt cele petrecute cu Alma, jucandu-ma cu ea sau citindu-i povesti,facand diverse activitati...dar ea cred ca s-ar plictisi nespuns stand doar acasa, asta e firea ei..e un "animal social" (asta ca sa o citez, traducand literal, pe una din educatoarele Almei).
Azi am fost, dupa cum spuneam, la a 2-a scoala, care nu mi s-a parut nici pe departe la fel de interesanta ca prima si oricum reactia Almei mi-a intarit convingerea (la prima scoala nu o mai puteam aduce acasa, iar aici nu parea interesata de ce se facea,iar atmosfera era mult prea serioasa). Asadar, am ales, urmeaza sa o inscriem in urmatoarele saptamani la prima scoala vizitata.
Mda, cat despre statul la scoala peste program si intre ore...asta e iar o poveste lunga (in NL exista posibilitatea ca la amiaza - intre 12-12.30 in fct de scoala - copilul sa mearga acasa doar pt 1 ora pt a lua masa si pt a se intoarce inapoi - eu exact la ora asta, a pranzului, ma refeream eu in mesajele mele anterioare; pt asta mi se pare mie inutil sa stau acasa doar pt ora asta de la amiaza, doar pt a gati sau pt a pregati un sandwich cand pot foarte bine sa-i pun pachetel si sa-l pape impreuna cu ceilalti copii care raman la scoala in pauza mare). Ziceam iar in posturile anterioare ca am aranjat deja sa am 2 dupa-amieze complet la dispozitia Almei (in 2 zile pe saptamana ar iesi la 12.25 si exact de zilele astea e vorba; eu as lua-o acasa exact la ora aceea urmand sa o duc la dans, la inot sau pur si simplu sa ne ocupam de altceva impreuna) si asta chiar in scopul de a petrece timp de calitate cu d-ra. In celelalte 3 zile o voi lua la ora 16.30, iar asta ar insemna ca ea de la 15.30 la 16.30 sa se joace exact intr-o cladire alaturata scolii, cu alti copilasi, supravegheati tot timpul de persoane adulte, pana vin eu. Cat despre visele de cariera, Mirela draga, sa stii ca mi le-am adaptat existentei si prioritatilor...am refuzat o promovare anul trecut tocmai pt a-mi scurta orele de program, tocmai pt ca Alma e mai importanta decat orice cariera posibila, tocmai pt ca tin la timpul petrecut cu Alma. Daca o sa mai un bebe, cum imi doresc de altfel, sigur nu voi lucra mai mult de 3 zile, timp de vreo 2 ani. Atata ca nu voi renunta definitv sa-mi folosesc neuronii in cadrul unui job solicitant ca al meu...voi scurta doar perioada petrecuta acolo. Pe de alta parte, eu nu functionez bine daca nu combin munca intelectuala cu cea fizica. Imi place sa dau tot ce e mai bun pe toate planurile, dar sa nu fac doar un singur lucru, nu-mi place rutina, ci diversitatea. Ei, cam atata despre alegerile mele, sunt convinsa ca Alma nu va ajunge o drogata, chiar daca o fi traind ea in Nl. Hai ca asta-mi aduce aminte de o faza care m-a lasat masca si amuzat deopotriva (asta intre paranteze vorbind): in tp examenului de licenta, povesteam eu ce povesteam in franceza despre institutiile Uniunii Europene si diverse relatii de afaceri internationale cand aud ca prin vis intrebarea "dar tu daca tot mergi in NL, nu ti-e frica de drogati?" (profa respectiva ma cunostea bine si stia ca eu urma sa ma mut aici). No comment.
In alta ordine de idei, aici am vazut copii mai "dusi de acasa" si needucati, chiar cu mame stand full-time acasa, asa-zis la dispozitia lor. In acest caz prefer totusi calitatea cantitatii.

Ca si pentru celelalte mamici de pe topic, si Alma e totul pentru mine, e sensul existentei mele, dar mi se pare oricum nonsense sa ma mai explic.


Naty
, merci de aprecieri! D-ra a rezistat chiar super bine, avand in vedere ca am parcurs zilnic kilometri intregi. O fi semanand cu soacra (ea parcurge cate 20 de kilometri pe zi cand are chef - asta de placere si pt conditia ei fizica). Nici jobul meu nu e chiar reglabil la part-time, dar avand in vedere ca reusesc sa fac uneori munca a 2-3 persoane aproape simultan in doar 8 ore (renuntand la pauza pt a o lua mai repede din loc spre casa), o sa pot sa-mi scurtez programul si atunci chiar o sa fac doar munca mea, o sa-mi organizez eu timpul cum o sa vreau. Mai vad eu exact ce se intampla pana in toamna, dar seful meu e deja de acord sa-mi acorde sansa asta pt ca stie ca ma misc mult mai repede si-s mai flexibila decat colegii mei olandezi. Si la noi tot eu aduc cei mai multi bani in casa, mai ales ca am proiectele astea suplimentare de tradus acasa (pe astea le fac noaptea; in orice caz cand doarme Alma).

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

DANIELA,mai,sper ca nu mai inteles gresit,eu nu ma refeream la cineva anume,sau la o tara anume...vorbeam chiar despre America cand am zis de droguri,am si uitat ca si NL e pe listele cu asa ceva...eu vorbeam din perspectiva mea si a locului in care traiesc...si oricum cred ca la voi e diferita situatia,ai acolo socrii,cat de cat te pot ajuta la nevoie,ma gandesc eu...plus ca poate sotul e dupa-masa acasa(nici asta nu e sigur,asa presupun eu,soryyy,daca nu e asa)...la mine sotul are un program mai aiurit,lucreaza noaptea si week-end-ul...cel putin pt inca cativa ani...asa ca eu imi dedic mai mult timp copilului(decat el,la asta ma refeream)...cat despre job,e super ca ti-ai gasit asa ceva,si ca programul e cat de cat flexibil...si eu tot asa ceva am cautat...de asta am stat acasa atata timp...acum din februarie in sfasit voi produce si eu,...dar am asteptat o varianta cat mai buna pt a avea timp si de copil...la noi altfel ar fi insemnat sa-mi vad copilul de la 6-7 seara ,iti dai seama 2 ore si gata la somn...si nu ar fi avut timp sa stea absolut deloc cu noi,pt ca si tati lucreaza..deci asta e problema,adica eu nu pot lasa copilul asa...desii sunt cazuri aici,chiar multe,in care asa traiesc dragii de ei...poate unii parintii nici nu au incotro...eu ,din fericire,mi-am permis sa stau acasa...acum mi-am gasit ceva la care voi putea lucra si de acasa si program scurt(daca e cazul)...in fine,m-am justificat putin,pt ca nu vreau sa ma intelegi gresit...stiu ca e super sa ai o cariera,mie mi-ar fi placut,inainte de a avea copilul...acum e altfel...cred ca m-am schimbat tare mult ,fara sa-mi dau seama...gandacei astia ne "sucesc mintile"...hahahah

Am vazut-o si eu pe Alma,scumpica tare,ca de obicei...frumoasa vacanta!!!

RALU,bine ca ai gasit scoala cum ai vrut... si pe Tristan...mai baga poze cu voi...arati super,ce fain ai slabit...eu m-am cam ingrasat...hai poate ne auzim cumva in direct


RALUCA(naty) si voua,si bravo pt puita ca merge la patinoar,e super!!!...in curand ne spui ca patineaza singurica!

la toata lumea si sa auzim numai de bine!



Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

La noi gradinita, din pdv-ul Elenei e o joaca oricum... E la grupa mijlocie pt. ca nu i-a placut de doamna de la grupa mica... asa ca e cea mai pitica si face cam ce vrea ea... daaar e cuminte (spre deosebire de acasa)... face ce vrea e ain sensul ca daca nu stie ceva la lectii... are motive... e mica...
Acolo mananca toooot si mancaruri pe care acasa nici nu le gusta... mananca singura aproape tot... acasa se prosteste...
Face engleza... atat cat aude si baga la cap... e bine. Nu mi-a zis pana acum nimic in engleza, da rdaca face la fel si cum vorbitul... o sa treaca o vreme si o sa ma trezezc ca-mi zice direct o propozitie...
Merge la dansuri... unde e o zbantuiala... dar consupa energia, deci un lucru bun...
Merge la calculator... unde nu vroiam... dar nu pot sa-i zic tu nu mergi, cand mergea toata grupa...
Nu-i place la karate... unde-mi spune ca nu vrea pt. ca astea's pt. baieti

Acasa, si cu terorile mici pe cap, singur n-am suficient timp si rabdare sa ma ocup la fel de mult de ea cum se ocupa doamnele la gradinita... E adevarat ca sunt 20-25-30 in grupa, si o singura doamna, dar oricum face mai multe lectii cu ei decat as face eu doar cu Elena...

Eu nu prea vad ca odata intrata acolo... gata s-a terminat cu joaca... pt. ca ea mai mult se joaca la gradinita, daca n-are chef s-o duc, n-o duc... Abia l-a scoala s-a termiant cu distractia... gradinita e de acomodare... Si culmea, ii place, ar merge si in we si in vacante... si nu pricepe de ce doamana nu-i acolo..... daca ea vrea sa mearga...

Iar cel putin in cazul meu... are mai multe de castigat daca merge acolo, decat daca st cu mine acasa... pt. ca pur si simplu nu am timp sa fac tot felul de lectii cu ea... sau sa coloram, sau sa citim... Reusesc sa-i citesc povesti cand o bag la somn, la pranz... si pe urma seara cand mai sunt si alti "oameni mari" pe acasa, mai coloram amandoua sau facem un castel din piese leggo, sau puzzeluri... Altfel, trebuie sa fiu cu ochii si urechile pe toti trei...

A... la noi programul de gradi este pana la ora 13:30... la 14:00 e acasa... E inscrisa la programul lung, dar n-o las acolo sa doarma... Am inscris-o asa ca sa manance acolo la pranz... pt. ca la program scurt am impresia ca trebuie luati inainte de masa... Iar asta a fost inca un motiv pt. care am dus-o la gradinita... pt. ca acolo, cu altii in jur, mananca...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... amica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Danyce ar fi super sa iti aranjezi asa programul de munca, cum s-ar spune "sa impaci si capra si varza".
In ce ma priveste, in domeniul meu, exista doua categorii de persoane: unele cu program lejer, dar platite foarte prost si cu o munca nu tocmai interesanta si altele platite bine, cu o munca antrenanta, dar care te solicita full-time. Mai exact, exista avocati care lucreaza la firme mari sau medii, castiga binisor sau chiar foarte bine dar petrec mai tot timpul la slujba, de dimineata pana seara, inclusiv multe week-enduri (eu sunt un caz fericit printre acestia, datorat faptului ca sunt asociat in firma, asa ca imi permit sa vin in fiecare zi pe la 10 si sa nu vin niciodata in weekend). Pe de alta parte, exista avocati angajati pe bani oarecum putini la firme (in-house lawyers) cu program lejer si munca de rutina. A si mai sunt o gramada care aproape ca n-au de pe ce bea apa, prind cate un proces din cand in cand si mai mult stau pe acasa.

Eliana e bine ca Elenei ii place la gradi si ca tu, fiind acasa, poti sa o duci doar cand are chef si sa o iei la pranz. Eu, daca as duce-o as renunta la bona si atunci ar trebui vrea - nu vrea sa o duc zilnic si sa o las pana dupa masa.

Ai pomenit un subiect la care ma gandeam de mult si chiar vroiam sa va intre si pe voi ce credeti. Eu nu sunt de acord cu calculatorul la copii asa de mici, acasa nu are niciodata acces la laptop, nici macar nu prea stie ce e ala, decat ca e un obiect pentru oameni mari (pe care il numeste "laptoc"). Nu prea as vrea sa faca nici la gradi. Dar, vorba Elianei, cum sa-i spui ca ea nu are voie daca toti ceilalti copii se duc?
Si, in general, cum sa le spunem ca lor nu le sunt permise anumite activitati (cu care noi nu suntem de acord) daca vad ca alti copii de-o seama cu ei le fac?


Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004)
3 ani!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Salutare
De cand ma pornesc sa va scriu si eu tot nu apuc.
Parerea mea este ca ar fi ideal daca un parinte ar putea sa '' impace si capra si varza'' , adica sa aiba un serviciu bine platit si doar pana la pranz, iar restul timpului sa il acorde copilului. Cred ca oricine si-ar dori asta; dar nu oricine poate avea asa ceva.
Eu am serviciul pana la 17.30-18. Ajung acasa dupa 18( uneori mai devreme, sa zicem la 17.30 daca plec la 17.00 din birou)
Nu imi ramane ft mult timp daca mai pun la socoteala ca mai trebuie sa fac mancare, sa spal vasele, sa mai strang prin casa....
Si asta in conditiile in care am un serviciu nu extrem de solicitant, dar nici platit extraordinar sa zicem.
Cu maare placere as lasa tot si asa sta acasa cu ea, dar bani nu imi da nimeni asa, de ochi frumosi, si ca sa ii asigur tot de ce are nevoie, trebuie sa muncim amandoi.
Normal ca nu sunt de acord nici cu mamele, care lucreaza ca sa avanseze pana la imposibil si pana la nu stiu ce nivel, vazandu-si copilul doar dormind. Dar cred ca cel mai important e sa gasim un echilibru in care sa ne simtim bine si noi si copilul.

referitor la pc, nici eu nu vreau sa o invat pe Amelia pc-ul. Ea stie ca la pc se '' lucreaza'', ca mama face bani lucrand la el.
Se uita doar la cate 1-2 desene pe zi la pc.
E cam greu sa explic de ce unii au si ea nu are voie. Eu incerc de obicei sa ii aduc argumente despre daune si ii spun ca ceilalti copii nu stiu ca le-ar putea face rau, ca daca vrea, eu o las sa..( de ex, sa manance multe bombo, sau sa stea mult la desene) dar o sa vada ca pe urma nu o sa ii fie bine( o sa o doara burtica, o sa isi strice ochisorii).
Nu stiu ce metode mai sunt si mi-e cam frica de momentul cand va incepe scoala unde fitzele devin din ce in ce mai mari


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Naty... acasa nici Elena nu prezinta interes pt. calculator... stie ca mai lucreaza la calculator (deci nu-i de joaca)... la laptoc (si noi tot asa ii zicem...) n-are voie... e al lui tati si nici mami nu umbla la el, ca se upara tati
Dar la gardinita... ce sa-i fac... nu prea ai cu cine... majoritatea parintilor au impresia ca daca merg copii la calculatoare e f. bine... ce sa ii invete la varsta asta? Chiar nu'si dau seama? iar cei care fac cursurile au tot interesul sa ii atraga pe toti (de la toate grupele)... Ca doar suntem in Romania... interesu-i mare si din partea directoarei... asa ca... toate grupele fac "calculatoare".
Iar multi parinti vor asta... Nu prea am ce sa zic... si sa-i interzic Elenei, cand toti merg, iarasi nu pot...



Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput