Intretinere la 2 cam-sunt consternata!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by eveline

Eu (cu parere de rau) cred ca bat recordul si m-as mira sa mi-l egaleze cineva: 6.3 mil, 3 camere, 3 persoane, apometre si repartitoare Ce-i drept ca fiica-mea de o luna e intr-una bolnava si am tinut caloriferele la maxim. Cica ceilalti locatari fac economii, tin caloriferele la mai mic....Treaba lor, insa eu ma gandesc ca mai bine platesc la caldura decat la medicamente....naspa e ca luna asta am platit si intr-o parte si in alta...

n u s e p o a t e !!!

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by dianocica

quote:
Originally posted by eveline

Eu (cu parere de rau) cred ca bat recordul si m-as mira sa mi-l egaleze cineva: 6.3 mil, 3 camere, 3 persoane, apometre si repartitoare Ce-i drept ca fiica-mea de o luna e intr-una bolnava si am tinut caloriferele la maxim. Cica ceilalti locatari fac economii, tin caloriferele la mai mic....Treaba lor, insa eu ma gandesc ca mai bine platesc la caldura decat la medicamente....naspa e ca luna asta am platit si intr-o parte si in alta...

n u s e p o a t e !!!

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Eveline,

Rapartitoarele sunt o investitie care in loc sa te faca sa platesti consumul real iti scot din protofel si banii pe care ar trebui sa-i plateasca vecinii economi
Noi nu ne-am pus repartitoare din aceasta cauza, au fost sedinte de bloc in care "a curs sange" pentru ca pensionarii vroiau neaparat, insa cei mai tineri, care s-au mai interesat cum stau lucrurile s-au opus si momentan au iesit castigatori.
Mai ales ca avem contor de caldura la intrarea in bloc asa ca platim la Radet exact ce primim.

La noi, tot 3 camere, 3 persoane, caldura non-stop si caloriferele pe max: 320 RON, avem si apometre.

AM inteles ca se pregateste un scandal cu repartitoarele, care au fost (de ce nu ma mir) afacerea cuiva. Ele nu sunt o solutie fezabila care sa reflecte consumul real individual plus ca inregistrarile nu sunt deloc reale.
De ex la socrii mei in baie calaoriferul este oprit tot timpul si cu toate astea rapartitorul inregistreaza.
Eu mi-am pus semne de intrebare de cand apareau la televizor reportaje cu "ghid de utilizare a repartitoarelor":
- nu deschideti geamul camerei pana nu opriti caloriferul si acesta nu se raceste complet, astfel repartitorul inregistreaza mai mult;
- pe timpul functionarii caloriferului sa nu existe perdea sau alte paravene in fata acestuia, altfel repartitorul inregistreaza mai mult;

Banuiesc ca si daca respira mai mult de o persoana in camera repartitorul inregistreaza altceva decat atunci cand camera e goala .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by ramiris

Eu mi-am pus semne de intrebare de cand apareau la televizor reportaje cu "ghid de utilizare a repartitoarelor":
- nu deschideti geamul camerei pana nu opriti caloriferul si acesta nu se raceste complet, astfel repartitorul inregistreaza mai mult;
- pe timpul functionarii caloriferului sa nu existe perdea sau alte paravene in fata acestuia, altfel repartitorul inregistreaza mai mult;

Banuiesc ca si daca respira mai mult de o persoana in camera repartitorul inregistreaza altceva decat atunci cand camera e goala .

Daaaa... si noi am primit indicatii pretioase de genul asta... orice om normal nu crede asa ceva... normal ca iti baga asta pe gat, pt. ca atunci cand lasi geamul deschis si merge caloriferul temp. in camera se schimba, e mai mica, si inregistreaza mai putin decat trebe...
Si sa nu pun ceva ud (evident rece) la uscat si sa acopar repatitorul ca o sa inregistreze mai mult...
Noi n-am avut cum sa nu punem pt. ca la noi in bloc pana si aia tinei sunt pusi pe facut economie (in mintea lor).
Pt. ca stiu destul persoane care nu au, care stau cu caloriferele la maxim, platesc mai putin la intretinere decat astia din bloc care fac economie... Bine, nu mai putin decat aia care le tin inchise mereu... banuiesc ca sunt si din astia... nu stiu cum pot sta asa... e problema lor... dar si a noastra pana la urma... ca io le incalzesc si peretii lor reci

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

s-a afisat si la noi intretinerea pe noiembrie. 320 ron la 3 camere confort 2, 3 persoane. in conditiile in care avem repartitoare, dar la o camera e caloriferul inchis. apometre si contoar gaze.

mi se pare destul de mult mai ales ca nu e foarte cald in casa.

Monica si www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Ramiris, dar la voi in bloc cei care stau la ultimul etaj au in apartament aceeasi caldura ca si ceilalti? Si daca nu, platesc mai putin? Mie nu mi se pare corect sa platesc la fel ca ceilalti in conditiile in azi-dimineata erau 15 grade in camera chipurile cea mai caldjuroasa din casa. Eu de asta vreau repartitoare. Sau daca nu, fac precum Androix, unde vad o teava trantesc un calorifer.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

ellej nu prea cred sa fie vreo diferenta...

Chiar spuneau ca la cei cu geamuri termopan costurile la capitolul caldura poate fi cu 20-30% mai mult decat la restul, pt. ca izolatia este mai buna... ceea ce nu m ise pare normal.
Daca eu tin caloriferele la maxim si am 20 de grade ca am geamurile bune si izoleaza, iar unul care tine caloriferele tot la maxim dar are 15 grade in casa... de consumat, consumam la fel, dar repartitoarele inregistreaza diferit, iar de platit normal, tot diferit...
Ce vreau sa zic, la acelasi consum, unul plateste mai mult decat celalalt.

Comparand costurile la caldura de la cei cu repartitoare, la cei fara... am ajuns la concluzia ca-i mai bine fara...
Si soacra'mea, la fel ca si majoritatea din bloc, au vrut repatitoare... si au platit in rate timp de cateva luni... iar acum destui ar renunta la ele... daaar... au dat bani pe ele, cum sa renunte Asa mai baga o economie, mor de frig o iarna intreaga, unii poate dau pe medicamente cat nu dadeau la caldura, dar sa scoata investitia de pe repatitoare...
Ma distreaza administratorul cand citeste repatitoarele... e scoata de fiecare data cat consumam, mai ales in dormitoare... unde stau la maxim non-stop... E clar ca nu se apropie niiimeni de noi... si zau daca e prea cald... 22 de grade maxim.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by elyanne

ellej nu prea cred sa fie vreo diferenta...

Chiar spuneau ca la cei cu geamuri termopan costurile la capitolul caldura poate fi cu 20-30% mai mult decat la restul, pt. ca izolatia este mai buna... ceea ce nu m ise pare normal.
Daca eu tin caloriferele la maxim si am 20 de grade ca am geamurile bune si izoleaza, iar unul care tine caloriferele tot la maxim dar are 15 grade in casa... de consumat, consumam la fel, dar repartitoarele inregistreaza diferit, iar de platit normal, tot diferit...
Ce vreau sa zic, la acelasi consum, unul plateste mai mult decat celalalt.

Dar tu iti poti da calorifere pe minim, pe cand eu chiar n-am ce face. Doar sa bag bani la greu in termopane si mai ales izolare in tot apartamentul cu polistiren. Pana la urma, corect e sa plateasca fiecare caldura pe care o are (sau nu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Si eu am vazut azi cit costa doar caldura la 2 camere, in conditiile in care caloriferul de la bucatarie il tin inchis si avem si repartitoare, deci cind plecam mai reduc si caldura. 280 de lei numai caldura pe noiembrie!!! Banuiesc ca intretinere va depasi 4 milioane lejer. Mi se pare ffff mult pentru ca anul trecut caldura era cam la jumatate.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ellej

Dar tu iti poti da calorifere pe minim, pe cand eu chiar n-am ce face. Doar sa bag bani la greu in termopane si mai ales izolare in tot apartamentul cu polistiren. Pana la urma, corect e sa plateasca fiecare caldura pe care o are (sau nu).

Corect nu e nici cum... Daca mie mi se pare prea frig in camera cu caloriferul dat la maxim si dau drumul si la un reseu, repartitorul poate inregistra si caldura degasata de reseu... si platesc de doua ori... odata la factura de curent si odata la caldura ...
Nu zic ca nu-i bine sa paltim cat consumam sau cat caldura avem... numai ca repatitoarele sunt o mare porcarie... nu inregistreaza cum trebuie... sunt f. usor de influentat de factorii externi... nu e ca la contorul de gaz sau cel de curent...
Iar pana or fi astia in stare sa faca un contor bun pt. asa ceva, eu personal nu as pune...
Mai ziceau intr-un reportaj ca romanu-i inventiv si a gasit variante ca sa "pacaleasca" repatitorul cu gheata sau cape reci... e normal asa? Nu mi se pare... Au cum sa te verifice? NU
Probabil ne vor obliga ei sa renuntam la repartitoare cand se vor aduna "pierderile"... sau vor mari pretul atat de mult incat sa le acopere... iar cei corecti o sa plateasca de o sa-i usture...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by ellej

Ramiris, dar la voi in bloc cei care stau la ultimul etaj au in apartament aceeasi caldura ca si ceilalti? Si daca nu, platesc mai putin? Mie nu mi se pare corect sa platesc la fel ca ceilalti in conditiile in azi-dimineata erau 15 grade in camera chipurile cea mai caldjuroasa din casa. Eu de asta vreau repartitoare. Sau daca nu, fac precum Androix, unde vad o teava trantesc un calorifer.

Instalatiile de caldura sunt gandite sa compenseze racirea agentului termic spre etajele superioare, de aceea cu cat te duci mai sus cu atat caloriferele au mai multi elementi.
Eu stau in acelasi bloc cu parintii, ei mai sus si eu mai jos. La mine e mai cald si am crezut ca e din cauza diferentei de 7 etaje dintre noi. Insa eu am parchet si termopane si peretii exteriori izolati si ei nu aveau.
In momentul in care si-au pus termopan la o parte din casa s-a simtit imediat imbunatatirea confortului termic.

O vecina de la et 10, in aceeasi situatie cu mine, are la fel de cald in casa, chiar mai cald pentru ca are si balconul inchis cu termopan :).

Problema este ca daca iti pui repartitoare NU PLATESTI CAT CONSUMI. Daca le inchizi de tot platesti mai putin (nu deloc, pentru ca oricum paltesti un procent pentru caldura pe care o aduca tevile care iti trec prin casa) insa daca le tii deschise ca acum platesti mai mult.

Cel mai eficient este sa ai contor la bloc sau... ca sa ai si confort si sa platesti exact ce consumi si sa consumi cat vrei: centrala proprie.

Mergi la inceput