Povestile...de groaza..pt. copii...
Raspunsuri - Pagina 9
gazzella spune:
quote:
(Off topic : da, la nivel de subconstient nimic nu s-a schimbat de la omul cavernelor asta nu inseamna insa ca trebuie sa ne intoarcem sa traim acolo cum par sa ne invete unii. Angoasele ancestrale sunt studiate azi de catre "psihologia evolutionista", o carte excelenta despre acest subiect este cea a lui Desmond Morris, Maimuta goala, acolo sunt explicate multe dintre comportamentele umane fundamentale ca provenind din trecutul preistoric al omenirii. Candva ele au reprezentat adaptari la un mediu care azi nu mai exista insa asta nu inseamna nici pe departe ca trebuie sa ne cataram iar in copaci asa cum ar putea interpreta unii, dimpotriva. Insa acesta este un cu totul alt subiect)
http://www.epjournal.net/
http://www.epjournal.net/filestore/ep05102183.pdf
hai Doruletz, curaj!
mai ai un pic si zau ca te declar AP

da' de unde ai dezvoltat tu fixul cu cataratu' ?
si cum ziceam copiii nostri se inscriu in continuumul societatii noastre, continuum familiei(vezi ca lasasem un link mai sus) deci chiar mi-e greu sa-i vad facand piroage, cel mult LEGO cu tatal lor si mai incolo vor desprinde si placerea de-a face pe snobii prin muzee

parol ca-i purtam si pe acolo

dar chiar ca am incheait
feteler, referitor la povestile clasice, la trei ani e devreme pentru ele, acestea putand sa fie citite ceva mai incolo
la aceasta varsta (3 ani are fiul meu, iar broscuta e doar de un an si-o intereseaza basmele cam cat il intereseaza pe catel) fiind suficiente povestioare scurte cu ursuleti care merg in padure sa culeaga fragulete
ceva in genul lui Little Bear, il cunoasteti?
iulia_b spune:
Toate drumurile duc la Roma...
Hai sa fim seriosi, angoasele unora au un substrat mult mai adanc decat lupul si balaurul din povesti . Si cred ca ar trebui rezolvate si intelese inainte de a fi proiectate asupra propriilor copii. Se cunoaste, domle..![]()
Amethyst spune:
gazzella da ce ti-a casunat pe doruletz?![]()
eu chiar daca nu am aceeasi opinie ca ea, din moment ce si-o expune civilizat, argumentat, frumos chiar ... eu nu inteleg aceasta inversunare din cauza unor opinii opuse alor noastre.
iulia dar tu crezi ca exista copii deosebit de sensibili care proiecteaza in realitate sensul acestor povesti si capata temeri pe care altfel nu le-ar fi avut in copilarie?
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
gazzella spune:
mai nimic
ca nu-i place ei AP pot sa accept, dar ca-l expune pentru ceea ce nu este nu mai pot sa accept
in rest toate bune
dar de ce ma intrebi ce mi-a casunat?
ea si-a expus civilizat parerea cum ca AP nu este mai mult sau mai putin decat alaptatu' pana la maturitate (+ restul ineptiilor), de argumentat n-a argumentat, putea doar sa balbaie ceva pentru ca chiar nu ar avea argumente care sa poata sa sustina asemenea exagerari (culmea ca acuza ca exagerarile ar fi de alta parte
)
frumos? da! zau ca are un stil care-mi place si-o urmaresc chiar cu placere
deci...
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by iulia_b
Toate drumurile duc la Roma...
Hai sa fim seriosi, angoasele unora au un substrat mult mai adanc decat lupul si balaurul din povesti . Si cred ca ar trebui rezolvate si intelese inainte de a fi proiectate asupra propriilor copii. Se cunoaste, domle..
Aceste temeri ale mele au existat numai in copilarie si au trecut fara urma. Totusi cred ca unele dintre povestile "clasice" nu mai sunt de actualitate si nu mai reprezinta pt. copiii nostri ce au reprezentat pt. noi. Prefer sa le spun copiilor mei de aproape 3 ani povesti scurte si placute cu animale si copii - cum a mai mentionat cineva aici mai devreme.
Maria
gazzella spune:
si pentru ca am vazut ca la discutie a participat si-o persoana care intelege it las un link
e una din cartile lui Bettelheim - Il mondo incantato
eu de obicei de pe forumuri imi iau doar chei, trimiteri, idei
e greu de sapat in psihoanaliza lui Bettelheim, care e si mult contestata, pe de alta parte e totusi bine sa incercam sa intelegem ratiunea celor expuse de acest psihoanalist daca vrem sa avem o imagine cat mai completa a ceea ce poate sa insemne impactul basmelor clasice asupra psihicului copilului
http://books.google.com/books?hl=it&id=M4ywjvNBKZoC&dq=bettelheim&printsec=frontcover&source=web&ots=YLHCYAbdM8&sig=aIag2LBu5wuaM3G2Ibk-aTdsgLY#PPA15,M1
si inca ceva ca sa vedeti ce aveam in minte cand spuneam Little Bear, care-i adorabil si are un efect mult de assanare (aducere la suprafata si vindecare) a eventualelor traume nascute in copilarie
http://video.google.it/videoplay?docid=-8179433673355254048&q=little+bear&total=4659&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2
http://video.google.it/videoplay?docid=6257846957930735895&q=little+bear&total=4659&start=10&num=10&so=0&type=search&plindex=0
http://video.google.it/videoplay?docid=8959732814213722668&q=little+bear&total=4661&start=20&num=10&so=0&type=search&plindex=9
sunt delicioase![]()
in stilul acestor desene animate sunt povesti, deci solutii exista
sarbatori fericite!
theo_2004 spune:
gazzella sunt super.
si noi urmarim aceste desene si cele cu winnie. si povestile cu el si prietenii din cartile tiparite. au max 10 pagini cu cate 3 randuri si desene mari.
mami lui theo nascut la 29.Oct 2004
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
gazzella spune:
quote:
Originally posted by Monicabb
M-am amuzat copios la subiectul asta...
Pentru ca mie imi plac foarte tare povestile am primit cadou de la sotul meu 'Povestile Fratilor Grimm', mi-a scris si o dedicatie: "Iubitei mele Monica, o poveste in care suntem si vom fi..., etc."
Aici sa vedeti povesti de groaza. Baietii astia au avut o problema. Eu ca adult mor de ras de altfel, dar nu i-as citi copilului meu in veci asa ceva.
Fragmente pentru exemple:
'...Mortul insa i-a strigat:
-Am sa te sugrum.
-Ce? a raspuns tanarul, treci indata inapoi in sicriu!
L-a ridicat, l-a aruncat in sicriu si a trantit capacul deasupra...'
(Povestea celui ce a plecat in lume ca sa invete ce-i frica)
sau
'...
-Buna seara, mama!
-Buna seara, Hans! Unde ai fost?
-La Gretel.
-Si ce i-ai dus?
-Nimic.
-Si ea ce ti-a dat?
-Nu mi-a dat nimic. A mers cu mine.
-Si unde ai lasat-o?
-Am legat-o cu o funie, am dus-o in staul si i-am dat iarba.
-Ai facut o mare prostie Hans. Trebuia sa-i daruiesti priviri, ochi plini de iubire.
-Nu-i nimic, asa am sa fac.
Hans s-a dus in staul, a luat viteii, oile, le-a scos ochii si i-a daruit lui Gretel. Gretel s-a suparat, si-a taiat funia, a fugit din staul si s-a casatorit cu Hans.'
(Hans cel istet)
sau
'...Domnul Korbes, innebunit, incepu sa urle si vru sa fuga in lumea larga. Cand ajunse la usa, piatra de moara il lovi de moarte. Se pare ca domnul Korbes era un om foarte rau, asa ca si-a primit pedeapsa.'
(Domnul Korbes)
Mai vreti?
Monica, mama lui Dragos (6 decembrie 2006)
hai ca recitesc intregul topic
pasajul asta e bestial

ceva ani in plus si ni se intorc asa pruncii acasa
http://www.publiblanes.net/Fondos/Musica/marilyn_manson.jpg
dianocica spunea pe undeva ca ea a supravietuit 27 de ani fara unele povesti
asa si io, atat doar ca am trait cu un sentiment tare ciudat ca nu eram capabila sa le ascult, citesc
fetita cu chibriturile imi creea niste angoase fantastice, pe Creanga il cunosc mult in afara povestilor sale invatand tarziu ca nu-i nimic rusinos sa nu-ti placa capra cu trei iezi, adica sa n-ai cultura
si si asta amintea Bettelheim, un copil isi va alege acea poveste care-l va ajuta sa depaseasca anumite temeri, conflicte interioare si ca nu oricarui copil ii este benefica oricare poveste doar in teoria ca vindeca
iar aici intervine bunul simt al parintelui care va ocoli capra cu trei iezi la trei ani si-l va lasa pe acesta s-o descopere sau mai putin la varsta lecturilor proprii
tre sa ies, revin cand pot
doruletz spune:
iarasi off topic: gazzela, inteleg ca te-au marcat profund opiniile mele la un subiect mai vechi, ma bucur sa aflu asta. Merci pentru interesul pe care mi-l porti (si pentru publicitatea gratuita) insa, asa cum bine ai remarcat, subiectul de fata este despre altceva, prin urmare, dupa parerea mea, ar trebui ca "ineptiile" debitate de unii sau altii sa ramana macar pe marginea povestilor sau sa fie sterse de moderatori.
Daca insa e atat de vital pentru tine sa afli parerea mea despre alte subiecte, poti sa le deschizi aci si promit ca daca suna interesant poate chiar am sa si raspund la ele ( in masura timpului liber disponibil care nu pare a fi atat de mare ca al tau). Desi nu prea cred ca are rost, din linkurile si remarcile pe care le-ai facut deja se vede ca nu ai inteles nimic din ceea ce am scris eu, nici la subiectele trecute, nici prin alte parti. Sfatul meu este sa recitesti mai intai mesajele respective si de data asta sa incerci sa treci informatiile prin propria gandire, sa treci dincolo de citatele si parerile psihologului X (care, neaparat, ca sa fie luat in considerare, trebuie sa stim daca a fost alaptat cel putin de 5 ani si daca nu cumva in copilarie a purtat soseste albastre cu floricele roz, ceea ce ar fi fost o fatala eroare care cu siguranta a facut din el un adult frustrat si depresiv
).
Cum insa stiu ca spiritul critic nu este chiar la indemana tuturor, am sa iti dau si un indiciu: m-am pronuntat intotdeauna impotriva exagerarilor anumitor idei ... si rareori impotriva ideilor in sine (un exemplu pentru conformitate)
sarbatori fericite si tie, daca mai ai si alte nelamuriri poti folosi PM-ul cu incredere
gazzella spune:
gresesti, Doruletz, ma refer la faptul ca nu ma mai intereseaza citusi de putin parerea ta, deci chiar nu o sa-mi mai pierd timpul (chiar, de unde-ti rezulta tie ca l-as avea?)
din fericire pentru mine nu-mi esti punct de referinta (cum spuneam, tu te balbai, nu argumentezi si acolo unde nu ai argumente incerci sa devii ironica reusind sa devii mult mai putin)
deci...sarbatori fericite si tie!
Bendis, 10 luni
solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
cin cin
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "