Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (57)
Raspunsuri - Pagina 15
Lumi_Nag spune:
Saliut
Val, daca ne adunam mai multe sa stii ca si eu as vrea sa comand.
Stefimic,nu pot spune ca te inteleg ci doar ca imi imaginez cum te simti.Eu zic sa lasi trecutul in urma si sa te bucuri de sufletelul pe care il ai langa tine si pentru care tu reprezinti universul.
La multi ani bondareilor si albinutelor care azi se fac mai mari decat ieri cu o luna!
Mamica fericita de ingerasul mult iubitGeorge Catalin
radcarmen spune:
Magdutah da era flamand rau Matei. Si are niste dinti ca si fierastraul.
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu
radcarmen spune:
Fetele, ce mai stiti de Stefanya? Sper ca sunt bine, sanatosi.
Stefimic, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva, cred ca si eu as fi procedat in acelasi mod tot din frica de a-i spune tatalui meu, mai ales. M-a ferit Dumnezeu si nu a fost cazul. Stiu ca e foarte greu sa nu te gandesti, dar bucura-te de puiul tau mic si incearca sa inchizi rana.
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu
karra80 spune:
ANDREI si MIHAI
Sa fiti sanatosi, cuminti si sa aduceti numai bucurii parintilor!!!
Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
Luna 9
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/76195/ticker4.png" target="_blank">Varsta Winnie
florin-a spune:
Buna ziua la stup
Scuzati graba dar am nevoie de un raspuns sau opinie dc ma puteti ajuta:am fost cu Ana-Maria la medic pt ca inghitea greu si avea si din cand in cand tuse neproductiva.Mi s-a adeverit:ROSU IN GAT.SE PARE CA ESTE PREDISPUSA SA FACA ROSU IN GAT DIN CAUZA AMIGDALELOR MAI MAI PE CARE LE ARE ASA DIN CONSTITUTIE!!!Pulmonar nu are nimic deci infectia nu a coborat pt ca si eu am luat-o din pripa.
Ca tratament i-a dat:Nurofen(daca face febra si pt dintisori ca are gingia fff umflata dar tot nu vrea sa sparga si o chinuie mititca), Eurespal 4ml de 3 ori pe zi,Ketof 2,5 ml doar seara la culcare si Amoxiciliana sa am in casa in caz de se inrautateste tusea
Intrebarea mea este:pot da concomitent Eurespal cu Stodal(pe care eu il aveam deja in casa)??
Eurespal da cumva somnolenta??
Va pupic dulce dulcesi va multumesc pentru intelegere!
Varsta Ana-Maria
http://b1.lilypie.com/uFCEp3.png
elpower spune:
quote:
Originally posted by Mihael@quote:
Originally posted by stefimic
am revenit dupa ce am mai vazut poze cu bebeii vostri si mi-au placut la nebunie!
am vazut albumul lui kytty si am fost impresionata, am vazut o familie fericita si implinita si asta am vazut si la zadi. ma impresioneaza mereu familiile cu mai multi copii, de elyanne nici nu mai vorbesc pt ca tu ar trebui sa te simti in al 9-lea cer,
promit sa vizionez si celelalte albumuri de mamici cu 2 pitici dar si pe cele cum sunt si eu cu un pitic. sunteti niste mamici extraordinare , ma simt minunat alaturi de voi si voi reusiti mereu sa-mi dati curaj sa fac lucruri pe care poate nu as fi reusit sa le fac, chiar si dorinta noastra de a avea al 2-lea copil.
si acum as vrea sa va spun un lucru care pe mine ma macina.
in momentul de fata ar fi trebuit sa fiu mamica de 2 bebelusi dar cum eu (asa m-a consider acum) am fost lasa si nu am avut curaj sa-mi infrunt parintii am ales sa fac in asa fel incat acel sufletel sa nu vina pe lume.
eu eram studenta in anul 3 iar sotul meu in anul 4 si am crezut ca acel copil ne va impiedica sa terminam facultatea si sa ne dezamagim parintii, asa ca dupa chinuri groaznice in mintea si in trupul meu am hotarat sa fac avort.(eram in 12 saptamani, pt ca nu eram capabila sa iau hotararea si nu stiam cum sa-mi anunt parintii)
de atunci nu am avut liniste pana nu am reusit sa raman gravida cu stefi si sa vad ca este sanatos.
atunci am realizat ca eu o sa fiu cea mai buna prietena a copiilor mei si i-mi doresc sa ii fac sa inteleaga ca pot veni sa-mi spuna orice pt ca vom gasi noi o rezolvare.
de regretat cred ca voi regreta toata viata.
simteam nevoia sa vorbesc cu cineva despre acest lucru si cele mai potrivite mi-ati parut voi mamicilor.
sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea.
daca a mai trecut cineva prin asa ceva as vrea sa ne spuna poate asa nu ma voi mai simti singura care a facut asa ceva.
va multumesc din suflet ca ma ascultati mereu.
cata mami de STEFAN(9.03.2007)
Cata, eu am trecut prin aceasta experienta, exact din aceleasi motive...subiectul este insa mult prea dureros ca sa pot vorbi despre el... nu am putut sa mi-o iert si nici nu cred ca voi putea...voi avea mereu o rana in suflet.
Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)
Poze la 8 luni
Varsta Stefaniei
E valabil si pentru mine si uneori ma intreb cum de mi-a mai dat Dumnezeu sansa sa imi tin in brate un copil. Dificila si prosteasca decizie! Pregatit nu esti niciodata, dar trebuie sa iti asumi unele probleme. Eu n-am stiut sa o fac.
pentru tot !
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
karra80 spune:
Pt cine intereseaza am gasit pe net:
Dovlecel cu sos de smantana
de la 6 luni
- un dovlecel mijlociu se curate, se scoate miexul cu samburii si taiat cubulete
- 150 ml lapte
- 1 lingurita smantana
- 10-15 g fulgi de orez (sau alte cereale instant pentru copii)
- 2 lingurite ulei de masline sau unt (cat o nuca)
Se fierbe dovlecelul in putina apa, cu un varf de cutit de sare. Separat se amesteca laptele cu cerealele, uleiul si smantana si se fierb 15 min obtinandu-se o crema groasa. Se adauga peste dovlecel si se mai fierbe totul inca 10 min.
Se poate servi ca atare sau in amestec cu carnita sau galbenus de ou.
GOGOSI DE CARTOFI
de la 8 luni
- 250 g cartofi,
- 10 g unt,
- 10 g branza rasa,
- 1 galbenus.
Cartofii copti se curata de coaja, se zdrobesc bine si se amesteca cu unt, branza si galbenusul de ou. Se asaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras si se coc la foc iute.
.
Ostropel din pui cu piureu de cartofi
peste 8 luni
Timp de pregatire: 12-15 min.
Timp de coacere (ostropel): 1-1/2 ora
Timp de fierbere (cartofi): 15 min.
Ingrediente:
Piureul de cartofi: 2-3 cartofi mari, sare, 30-40 g.unt, lapte cat cuprinde
Ostropelul: 1-2 piept de pui (sau 2-3 copane de pui), sare, piper, un praf de cimbru, 1/2 cutie cu rosii in bulion, sau 3-4 linguri cu bulion de rosii, 3-4 catei de usturoi taiati felii; optional - 1-2 lgt. Vegeta, 1-2 lg. vin (alb sau rosu)
Se pune intr-un vas de Jena carnea de pui se condimenteaza se toarna apa (cat sa cuprinda toata carnea), se toarna rosiile (pasate cu furculita - bine)sau bulionul, usturoiul, vegeta si se pune un capac sau folie de aluminiu.
Se lasa la cuptor timp de cel putin 1 h. apoi se pune vinul (optional) si se mai da la cuptor (fara capac) pret de inca 15-20 min.
Se pune ostropelul in farfurie asezonat cu piureu de cartofi si se poate servi cu salata verde, sau de castraveti acri sau gogosari.
Este o mancare usor de mancat apreciata de copiii "mofturosi", care se plictisesc atunci cand au in fata o mancare "grea".
Mult succes in preparare si POFTA BUNA ! piticilor dvs.
PAPANASI CU BRANZA
de la 6 luni
- 100g BRANZA DE VACI DULCE;
- 20g FAINA SAU GRIS;
- O JUMATATE DE OU;
- 5g DE UNT SAU 1/2 LINGURITE SMANTANA;
- 10g ZAHAR.
Se amesteca branza de vaci cu oul si zaharul, apoi incorporezi totul cu grija in faina sau gris; cu o lingurita inmuiata in apa iei "bile" din compozitie si le pui la fiert intr-un vas cu apa deja clocotita cu putina (ffff)sare; e gata cand papanasii se ridica la suprafata si ii poti lua; se servesc cu smantana sau cu unt; cine vrea "ceva dulce" ii serveste cu dulceata sau sirop de fructe.
PATEU DELICIOS
de la 7 luni
- 2 cartofei
- 3 ficatei pasare
- 50 g lapte
- o lingurita unt
- ½ lingurita smantana
Se fierb cartofii cu ficateii. Apoi, se zdrobesc, se adauga untul, laptele, smanatana si se amesteca bine.
Pui cu sos alb si garnitura de orez
de la 9 luni
400 g piept de pui
40 g ceapa
25 g morcov
25 g radacina patrunjel
75 g unt( margarina)
10 g faina
100 g orez
10 ml zeama de lamaie
1 gabenus de ou
7 g sare
Bucatile de carne spalate se pun la fiert in circa 2 litri de apa cu putina sare(3 g) si cu zarzavaturile intregi. In timp ce carnea fierbe, se spumeaza, apoi se acopera vasul si se fierbe in continuare. Cand este bine fiarta, se strecoara, carnea se pastreaza intr-un vas acoperit.
Din 50 g unt, faina si zeama in care a fiert carnea se prepara un sos alb mai subtire, care se fierbe 25 min; apoi se amesteca cu galbenusul si cu 2 g sare, se acreste dupa gust si se toarna peste bucatile de carne fiarta.
Orezul se alege, se spala si se caleste usor in restul de unt(25 g) apoi se stinge cu doua cani de zeama in care a fiert carnea. Dupa ce a dat un clocot, se adauga 2 g sare si se pune intr-un cuptor incalzit, tinandu-se la foc mic timp de 25 min.
Bucatile de carne se servesc cu garnitura de orez.
Se poate da copiilor de la varsta de 9 luni.
Rezulta 6 portii x 120 g
calorii 260/portie
Mamaliguta fiarta in lapte - peste 9 luni
250 ml. lapte / 100 ml. apa / 2 linguri mari pline cu varf de malai / 2 linguri branza de vaci / 1 lingura smantana / putin unt / sare dupa gust Se pune la fiert laptele indoit cu apa. Cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul "in ploaie". Se adauga sarea. Se fierbe timp de 25-30 minute, la foc mic, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn. Cand mamaliguta este gata, se adauga untul si branza de vaci. Se amesteca bine. Se pune intr-o cescuta uda, apoi se rastoarna pe o farfurie. Deasupra se pune smantana. Se serveste calduta.
Eu una eram in pana de idei, sper sa-i placa la copchila mea ca de maine ma pun pe treaba......
Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
Luna 9
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/76195/ticker4.png" target="_blank">Varsta Winnie
alexia3 spune:
florin+a nu eurespalu#355; da somnolenta, ci ketof care este acelasi lucru cu peritolul...de care s+a vorbit aici (eu am folosit si una si alta...pe rand atunci cand a fost cazul)iar amigdale mari...cam asa au toti copiii si odata cu varsta copilul creste dar amigdalele numai cresc si in timp se rezolva problema.
revin ...
vazut iupuraasul rozator de patut...
http://community.webshots.com/user/alexiabryan
http://www.totsites.com/tot/alexiasibryan
http://www.totsites.com/tot/bryancontinuare
lushulika spune:
quote:
Originally posted by Val_
Felicitari bondarei si albinute pentru progrese si dintisori. Felicitari Anne pentru "mama".
Am intrat si eu pe site-ul cu cereale, lapte etc si intr-adevar sunt mult mai ieftine. Din cate am vazut shippingul nu se schimba la cantitati mai mari asa incat daca mai vrea cineva sa comande ceva ne putem cupla.
Apropo de ce zicea Zadi pediatra mea asa face si dureaza intr-adevar cam 45 de minute chiar o ora.
Totusi desi asa a procedat si ultima oara (acum o saptamana) si a spus ca totul este ok fetita mea are in continuare o tuse seaca. Pediatra noastra spune ca tuseste pentru ca se inneaca cu saliva dar as vrea sa mai cer si parerea altcuiva.
Recomandati-mi si mie un pediatru bun, va rog.
Noi cautam acum scaun de masina care sa fie isofix si care sa stea din constructie (adica sa nu il pui tu) cu spatele la mers, pentru ca ne-am documentat si se pare ca sunt cele mai sigure.
Deocamdata am gasit doar la Volvo un model, cu 2000 RON. A gasit cineva ceva mai rezonabil?
Poze cu Mariuca
Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)
"Am invatat ca un om are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus doar cind trebuie sa-l ajute sa se ridice" - Johnny Welch - ''Marioneta''
Mariuca in prima luna
www.sonia.as.ro" target="_blank">Pentru inima Soniei
Sa il ajutam pe Marian
Am luat noi de la Kidex scaun cu isofix de la bebe confort, 9-18 kg, 990 ron. Sunt f incantata de el, e super solid si are o gramada de mici kestii practice.
Am inteles ca si la Baby expo o sa fie, la acelasi pret.