Pneumonii repetate

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

as dori si eu un link in lb. romana despre astm, cine doreste ... va rog ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Atitudinea asta este cea mai buna. Asa incerc si eu sa gandesc, mi-a fost un pic mai greu la inceput dar incet incet ma obisnuiesc. Acum daca il vad ca alearga prin camera sau sare in pat si mi se pare ca as vrea sa il opresc, prefer sa ies din camera si sa il las sa se joace.
La noi a fost o evolutie treptata. Pana la 1 an eczema, pana la trei ani bronsite (cu foarte multe secretii) si iarna asta pneumonii (in special ultima cu weezing).
Cred ca ati trecut si voi prin multe si e foarte bine ca ati reusit sa ramaneti optimisti. Asa e cel mai bine pentru copil pentru ca altfel le transmitem si lor teama noastra si vor deveni niste copii fricosi care nu vor mai avea curaj sa faca nimic. De asta si incerc sa ma controlez, sa raman calma ca sa pot lua cele mai bune decizii pentru el.

Mergi la inceput

http://www.sfaturimedicale.ro/articole/articole/astmul-bronsic-si-cele-mai-frecvente-intrebari-despre-astm.html
SfaturiMedicale.ro - Astmul bronsic si cele mai frecvente intrebari despre astm
Poti sa dai o cautare pe google si gasesti mult mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Foarte bun linkul, imi doresc sa il fi avut cand am aflat prima oara de suspiciunea de astm, chiar daca nu sunt experta in engleza.
Aceiasi poveste si la noi: tuse, tuse si iar tuse.
Acum avem tratament cu singulair, la nevoie ventolin. De la pneumonia de la revelion nu a mai avut crize si weezing. A mai fost racit. Chiar in aprilie de doua ori, dar tusea a trecut intr-o saptamana si nu avea sindrom bronchoobstructiv. Cand am auzit zvonurile despre Singulair m-am panicat si am vrut sa opresc tratamentul, dar acum nu mai sunt de aceiasi parere.
Sper din tot sufletul sa-i treaca in jurul varstei de 6 ani. Noi avem astmatici in familia sotului, asa ca nu se stie. Multe nopti am pierdut, el tusea, eu plangeam! Isi mai dau cate unii cu parerea: ba ca fac prea multa curatenie in casa ( este si alergic la praf), ba ca umbla prea dezbracat, ba ca e prea frig in casa ( 22 de grade - indica termometrul), ultima raceala a fost pusa pe seama unei inghetate , care de altfel a fost topita foarte bine, pe care i-am dat-o cu 3-4 zile inainte!
E mai usor sa cautam vinovati decat sa facem ceva pentru copii!

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu urasc persoanele care vin cu astfel de explicatii si care te invinovatesc pe tine ca mama!

sincer am o problema cu atotecunoscatorii si devin foarte agresiva la orice fel de "sfat"

pe mine medicul de familie m-a sfatuit ca in cazul in care e alergica la praf (de fapt acarianul de praf) sa nu am nici un fel de covor si sa spal laminatul de la ea din camera si cu apa in fiecare saptamana. eu oricum ii spal des cearceaful de pe pat si sacul de dormit.

relativ la grade - belgienii tin 8-10 in dormitoare si 20-21 in sufragerie. la ei caldura noaptea e oprita complet.
noi tinem 19-20 in dormitoare si 21-22 jos, iara noaptea lasam caldura pe 19 jos caci altfel ne sufocam. Laurei ii las in ultima vreme caloriferul electric insa cu grija sa nu sara de 20 de grade, e d'ala cu termostat.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Nona imi vine sa rad. Cum adica faci prea multa curatenie in casa? Pai daca e alergic la praf tocmai asta trebuie sa faci. Mie mi-a dr ca si jucariile trebuie sa i le spal odata la 2 zile. Cu cat reusim sa eliminam mai mult alergenul cu atat e mai bine. De asemenea mi-a spus ca medicamentele ajuta intr-o proportie de 20% restul de 80% este efectul indepartarii alergenului. Cu praful e cam dificil, ca in totalitate nu ai cum sa-l indepartezi, dar cu cat mai mult cu atat mai bine. Nu te mai lua dupa toti "binevoitorii" ca si eu sunt satula de sfaturi pe care nu le cer si de care nu am nevoie. Ca nimeni nu stie ce e in sufletul tau si nimeni nu vrea binele copilului mai mult decat tine. De vorbit e foarte usor, mai ales cand nu ai trecut prin aceesi situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

o alta sugestie ar fi sa ii trageti salteaua cu aspiratorul.

ati incercat vreodata sa bateti in soare o saltea sa vedeti ce se ridica din ea?

ary, am citit linkul de la tine. acolo e vorba de astm, nu de "astm de copil". mie pediatra mi-a zis ca sunt diferite. din cauza asta tot citesti tu ca nu se vindeca si eu ca dispare la 6 ani

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Bineinteles ca nu ascult astfel de sfaturi. Am renuntat la covoare, am pus parchet laminat , am cumparat saltele noi, aparat salin.
Mai greu a fost ca am renuntat la toate jucariile de plus ( am cazut de comun acord intr-un final sa le urcam in pod, eu asi fi vrut sa le dam sa se bucure alt copil de ele).
Iata ce am citit de curand despre calciu, lucru pe care nu l-am stiut.
"Prin stabilizarea membranelor celulare calciul micsoreaza amploarea proceselor alergice. Acesta este si motivul pentru care in cazul unor reactii alergice (rinite, urticarie, astm bronsic, etc) sunt recomandate doze adecvate de calciu."
Din intamplare face tratament cu calciu, din cauza unor sechele de rahitism, dar medicul nu ni l-a recomandat cand avea pufuri, iar din cate am inteles este recomandat in tratamente indelungate cu cortizon.

In sfarsit cineva care nu se uita crucis la mine!

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Alra poate ai dreptate. eu am dat cautare astm nu astm la copii. Daca e asa e bine. Sa speram ca va trece.
Stiu ca strang mult praf. Dar si covoarele. Eu am pus doua mochete usoare pe care le pot scutura in fiecare zi. Nici nu iti poti imagina cat praf se strange de la o zi la alta. Nici nu stiu de unde.
Nona oare sa fie intamplare? Si Robert are sechele de rahitism si desi am facut tot ce trebuia (fiind descoperit la 4 luni) nu s-au remediat f mult. E clar are probleme in a asimila calciu pentru ca de baut lapte bea in fiecare zi si i-am dat si vigantol. Acum eu ii dau osteocare (care mi se pare cel mai bun de pana acum) tu ce ii dai? Si ce mai vreau sa stiu e daca folosesti pronto sau altceva cand speli pe jos sau pt praf. Eu pana acum am sters numai cu apa.

Mergi la inceput

Cu lipsa de calciu nu stiu daca e intamplare, dar nu cred.Si acum bea aproape un litru de lapte pe zi. Cand era mai mic bea un litru jumatate. Ce ma nedumireste pe mine este de ce nu mi-a zis doctorul sa-i dau, mai ales ca a vazut ca are sternul infundat si mi-a zis ca trebuie dus la innot. Ii dau Calciu Pharco la indicatia medicului de familie + Multi-sanostol. Nu stiu sa zic daca-i merge bine sau nu ca il ia abia de 2 luni ( 10 zile pe luna). Despre Osteocare am auzit si eu ca ar fi foarte bun si chiar intentionam sa intreb medicul daca e mai indicat.
In legatura cu covoarele , noi am luat unele micute de la Ikeea care incap in masina de spalat si la doua saptamani le spal. De scuturat, la fel in fiecare zi. Praful obligatoriu se sterge cu carpa uda, ca sa nu se ridice. Pe jos spal cu ce imi vine : apa chioara sau mai stiu eu ce, dar cel mai des cu Pronto ca imi place cum miroase si am observat ca nu are nici o reactie la parfumuri. Totusi evit odorizantele, la fel si parfumurile pt mine si tati le folosim rar. La mine in casa nu se fumeaza nici macar in bucatarie. Stam la curte, cine vrea iese afara chiar de sunt -10 grade. Noi ne-am lasat de tigari, dar oricum nu fumam in casa.
Doctorul mi-a spus ca ar exista o solutie anti-acarieni care se poate pulveriza pe covoare, saltele, etc. Nu am gasit la noi asa ceva . Am intrebat la farmacii, la chimicale, am cautat pe net, ioc. Totusi trebuie sa fie ceva. Am mai auzit de parafina cu otet, dar nu stiu de unde se ia parafina lichida. Daca stiti ceva, va rog sa-mi spuneti si mie!

Sanatate multa!

Mami de Denisache

Mergi la inceput