Pneumonii repetate
Raspunsuri - Pagina 11
ellej spune:
quote:
Originally posted by alra
http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=22782
un link interesant. am gasit exact simptomele laurei - tuseste la efort, la aer rece, repetat noaptea, orice mucisori se lasa cu tuse zdravana. asa mi-a zis si doctora ieri - tot ce ii zic e clasic pentru astmul la copii. si se pare ca alergiile pot fi una din cauzele declansatoare insa nu singura.
noi am constat ca daca ii lasam caloriferul electric noaptea tuseste mai putin.
vedeti ca in articolul acesta recomanda fulare la copii la gura si nas. deci au dreptate babele
Vacanta cu Laura in Romania
Si eu am avut "astm de copil" si a trecut pana in sase ani e la sine.
Inainte eram contra fularului pe gura, ca l-am urat toata copilaria, dar iarna asta am facut orice sa nu mai respire aer rece, inclusiv fularul la gura.
Ii "speli" imunitatea ? Lol
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
alra spune:
asta ne-a intrebat si pe noi daca nu am avut astm sau alergii in familie. eu nu tin minte asa ceva, bunica mea zice ca eu nu eram bolnava des. la fel si taica-su.
io credeam ca bolile astea sunt de occidentali si ca noi avem "gena" buna. poate ca aici doar sunt diagnosticate mai mult ![]()
JARMO spune:
Alra, daca link-ul tau ar fi fost si tradus , era si mai de folos celor ce au copii astmatici si fara nici o cunostinta de engleza ...
alra spune:
imi pare rau, eu asta am gasit si mi s-a parut la obiect.
probabil ca daca faci sapaturi gasesti si informatii in romana.
ary_v spune:
Cunosc povestea fularului la gura pana tarziu primavara. Alti copii erau fara caciulita si robert cu fular la gura. Poate ca are rolul lui fularul dar chiar daca l-a purtat toata iarna tot a racit in fiecare luna. Asa ca nu stiu ce sa mai zic.
Mai peste tot citesc faptul ca astmul nu se vindeca, desi am mai auzit cazuri in care copiii dupa 6, 7 ani nu au mai avut nimic.
La noi sunt cazuri in familie dar cred ca si poluarea are un rol foarte important in toata povestea asta. Cred ca sunt mai multi factori cumulati.
alra spune:
da, cica e declansat de factori iritanti (fum polurae), efort, alergii, virusi, aer rece
eu am citit ca la 6 ani ar trece, asa mi-a zis si pediatra.
ary_v spune:
La voi cred ca e un pic mai simplu pentru ca nu a ajuns inca sa aiba weezing (sau are?). Sper sa aiba dreptate medicul si sa treaca.
Mie mi-au spus multi sa fac tot posibilul sa merg cu el la o salina. Cica nimic nu se compara cu salina. Multi copii foarte bolnavi si fara speranta s-au vindecat acolo. Acum incerc sa ma interesez si de posibilitatea asta.
alra spune:
nu, a avut doar odata la o bronsita mai serioasa. oricum are o forma mai usoara caci nu ajuns niciodata la pneumonie ci se opreste la bronsita. de fiecare data e acelasi template - tuseste, se agraveaza tusea si fara puf intr-o saptamana face temperatura 40 si tuseste pana vomita. atunci e diagnosticata cu bronsita.
insa de cate ori iese in aer rece sau se agita tuseste - exact ca in articolul din link. si tuseste noaptea la orizontala.
ary_v spune:
E interesant link-ul. Deja stiam ce e acolo ca am tot citit. Se gasesc si subiecte in limba romana foarte multe. Eu am tot citit de cateva saptamani pana ce am renuntat pentru ca mai tare ma sperie unele lucruri. Si asa de cand am aflat ca ar putea fi astm l-am terminat pe saracul copil. Mie frica sa il las sa alerge, pana si sa rada mai cu pofta, mi se pare ca de la orice s-ar putea declansa o criza. Nu mai zic la tobogan, ca acolo alearga cel mai mult, stau intr-un stres continuu. Cred ca asta e cel mai greu lucru pentru parinti. Sa incerce sa nu devina paranoici (sa vada praf peste tot etc) si sa lase copilul sa duca o viata normala.
alra spune:
eu sunt exact invers - sunt bucuroasa ca stiu ce are si ca poate fi tinut sub control. e ingrozitor de enervant sa ai copilul tot timpul bolnav si sa nu stii din ce cauza, mai ales ca o gramada de destepti vin cu tot felul de explicatii.
eu sub nici o forma nu vreau sa dezvolt vreo psihoza in ceea ce o priveste pe Laura caci stiu copii mult mai bolnavi care au fost in concedii si la drum lung si care sunt lasati sa faca de toate in limitele lor. Laura are insa deja o istorie - nascuta devreme, infectie la nastere, gauri la inima, insa de fiecare data am intrebat clar la doctor ce trebuie sa facem si ce nu si ne-am tinut STRICT de ce a zis doctora.
cu gaurile la inima de exemplu am auzit tot felul de sfaturi de la prieteni toate menite sa ma bage in boala, nu am tinut cont de nimic, doctora ne-a zis sa ne comportam ca si cand nu ar fi, asa am si facut.
iara noua ne tot repeta pediatra ca Laura e mai degraba un copil sanatos decat bolnavicios si ca arata super.