Pneumonii repetate

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Monu baietelul meu a luat 1 an singulair pana acum in aprilie. L-am intrerupt pentru ca nu am vazut nici o schimbare si asa mi-a prescris medicul. Am citit si eu ce se zvoneste legat de singulair. E posibil sa agite un pic copilasii. Al meu a fost mai agitat dintotdeauna asa ca nu prea imi pot da seama daca a avut vreun efect asupra lui sau nu. Mai degraba a fost agitat zilele trecute ca i-am lasat tv deschis pe cartoon si nu m-am mai putut intelege cu el. Daca tie ti se pare ca e mai agitata vezi sa nu fie de la altceva si daca nu este alta cauza mergi la un medic. Cum adica s-a albastrit ultima data?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Respira greu, suiera, era alb albastra la fata si in jurul guritei albastra. cred ca era de la lipsa de oxigen. ultima data ni s-a spus ca daca mai face o raceala din asta va trece la astmatici si ni s-a dat singulair. dara zi am observat ca iar suiera cu toate ca de o luna ia singulair.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

BIZARII'S WORLD

Mergi la inceput

ary, ce ii dai in loc de singulair?

, mami de printese

BIZARII'S WORLD

Mergi la inceput

Noua ni s-au recomandat pufuri flixotide, doua pe zi si doar in cazul in care suiera pe timpul zilei si are probleme cu respiratia un puf de ventolin. Acesta va fi tratamentul timp de 3 luni dupa care voi merge iar la control si vom vedea.

Mergi la inceput

Ary merci de raspuns. sanatate multa va doresc.

, mami de printese

BIZARII'S WORLD

Mergi la inceput

Cu placere! Multa sanatate si voua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

hello,

si fata noastra are probleme cu caile respiratorii, dar nu ajunge la pneumonie ci se opreste la bronsita. una peste alta cam toata iarna tuseste, cel putin noaptea. mai tuseste daca se agita si face efort.

am fost azi la dr pentru testele de alergii si sa vedem ce putem face. i-a pus alergeni pe mana si au iesit toti negativi.

concluzia doctorei - "astm de copil", cica nu e acelasi lucru cu astmul la adulti si trece pe la 6 ani. apare in lunile reci, pe noi ne tine din octombrie pana cand vine vara.
orice virus cat de mic merge in caile respiratori direct. deci chiar daca e un virus care la un copil provoaca numai niste mucisori nesemnificativi, ea poate face bronsita din el.

ce e de facut? - puf cu ventolin si pulmicort (cortizon) cat timp tuseste pana se trateaza tusea, puf cu pulmicort 200µg de 2 ori pe zi, incontinuu, pana da caldura.
deci in concluzie e dependenta de puf si doctora mi-a zis foarte categoric ca NU E NICI O PROBLEMA puful cu cortizon in dozajul prescris chiar si pe termen lung.

In rest Laura e sanatoasa tun, daca o vezi are fata de copil sanatos, bucalata si rosie in obraji. Cica e ok.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Alra cred ca pulmicort-ul e din aceesi gama cu flixotide-ul. Cam acelasi tratament il avem si noi, dar la el s-au inrosit zonele unde era alergenul pt praf si cel de par de pisica. Totusi nu te ingrijoreaza atata cortizon la un copilas atat de mic? Macar de ar avea efect sa nu i-l dau degeaba.

Mergi la inceput

ba m-am ingrijorat si am tot intrebat insa doi doctori mi-au spus foarte categoric ca nu e nici o problema daca tin dozajul de 200micrograme X 2ori pe zi. medicul de familie mi-a explicat ca molecula de cortizon e mare si ca nu trece din plamani.
cica cortizonul e un antiinflamator si ii tine plamanii curati si bine functionali.

eu ma bucur ca stiu care este problema si ca am o solutie. sper ca acuma cu lectia stiuta sa nu mai ajunga sa faca bronsita. oricum, vara nu trebuie sa ii dam nimic (vara trecuta nu a tusit deloc) deci asteptam cu interes sa se faca cald si in Belgia

voiam sa va ma zic ca imi pare bine ca stiu despre ce e vorba pentru ca am auzit cele mai mari si enervante ineptii de la binevoitori: ca e bolnava ca "sta pe jos", ca e din cauza mea ca o spal in fiecare zi si "ii spal imunitatea", etc etc. probabil ca si voi auziti explicatii similare de la "experti"

Mergi la inceput

http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=22782

un link interesant. am gasit exact simptomele laurei - tuseste la efort, la aer rece, repetat noaptea, orice mucisori se lasa cu tuse zdravana. asa mi-a zis si doctora ieri - tot ce ii zic e clasic pentru astmul la copii. si se pare ca alergiile pot fi una din cauzele declansatoare insa nu singura.
noi am constat ca daca ii lasam caloriferul electric noaptea tuseste mai putin.
vedeti ca in articolul acesta recomanda fulare la copii la gura si nas. deci au dreptate babele

Mergi la inceput