Pneumonii repetate

Pneumonii repetate | Autor: ellej

Link direct la acest mesaj

De cateva zile baiatul meu de 2 ani are niste crize de tuse, de regula noaptea pe la 2-3, ca si cum s-ar ineca cu saliva. Nu e racit, n-are muci, n-are febra, mananca, doarme normal si nu inteleg de unde vine tusea asta sporadica.

A avut luna trecuta pneumonie asociata cu o criza de astm, apoi laringita (deci doua spitalizari, a doua oara iesind din spital cu o enteroviroza), dar se restabilise. Acum a aparut tusea asta seaca, uneori seara si o repriza noaptea.

Am reinceput de ieri sa-i dau Aerius, intrucat pediatra mi-a spus ca e antialergic si i-l pot da pe termen lung, ia Singulair de 2 luni si va continua inca vreo 3-4 luni, i-am "prepapat" o ridiche neagra si i-am dat ieri doua lingurite. Saptamana viitoare vom repeta cura de Lantigen B.

Ati trecut prin asa ceva?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

e o criza astmatica . Incearca sa mergi la dna Basca la spitalul de pneumologie , iti da ratament adecvat si trece .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Ligeea, merci de raspuns, la asta ma gandeam si eu. Inca nu se stie ce declanseaza acest astm (poate sunt cauze genetice, si eu am avut astm in copilarie, apoi a trecut de la sine). Stiu ca trebuie sa faca niste teste, insa intrucat a luat cortizon luna trecuta in doua reprize (la pneumonie si la laringita), am inteles ca trebuie sa mai treaca o perioada.

Din cate am inteles, si Singulair-ul si Aerius-ul ii sunt prescrise tocmai pt acest astm. Oricum o sa vedem ce zice pediatra, insa ma interesa sa aflu si parerile voastre.

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Si eu am avut doar bronsita in copilarie iar la cel mic s-a declansat de la o bronsiolita .
Nu face decat iarna o data sau de doua ori cand raceste .
Parerea mea e sa mergi la un pneumolog -pediatrii sunt mai aerieni si prescriu ori prea mult ori prea putin .
Dna Basca e specialiasta in pneumologie pediatrica , eu nu i-am mai dat cortizon de loc de 2 ani-adica ventolin sa flexotide doar cate o cura de 30-40 de zile de singulair in oct-nov (cand si raceste de obicei )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LILIMAR spune:

M-am confruntat si eu cu problema asta cind baiatul meu era la fel de mic ca al tau. In disperare de cauza dupa ce am incercat tot felul de tratamente care aveau efect doar pe moment am incercat si tratament homeopat. Spre surprinderea mea dupa o iarna de tratament homeopat au aparut si rezultatele. Asta nu inseamna ca nu am mai tusit niciodata sau nu a mai racit, dar crizele erau din ce in ce mai usoare si fara complicatii. Mie mi s-a mai recomandat cura heliomarina pe timpul verii si inot tot timpul anului. Au avut si astea importanta lor in cazul baiatului meu fiindca intaresc sistemul imunitar. Multa sanatate si sa cresteti mari si voinici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

ellej, astmul trece de la sine? fetita mea are un diagnostic de astm neconfirmat inca... e posibil sa fie, dar totusi cica e prea mica sa ii puna diagnosticul... nu stiu ce sa mai inteleg... Cat despre tusea din timpul noptii, si eu am mai citit ca este asmatica.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by monaraus

ellej, astmul trece de la sine? fetita mea are un diagnostic de astm neconfirmat inca... e posibil sa fie, dar totusi cica e prea mica sa ii puna diagnosticul... nu stiu ce sa mai inteleg... Cat despre tusea din timpul noptii, si eu am mai citit ca este asmatica.

Pediatra mi-a spus ca la majoritatea copiilor astmul se rezolva pana pe la varsta de 5-6 ani, la unii in adolescenta si un procent mai mic raman cu el toata viata. In cazul meu a trecut pana la varsta de 6 ani si n-am mai avut probleme de genul asta pana acum (deci de 24-25 de ani). Nu mai tin minte ce medicamente luam, ma indoiesc ca pe vremea aia exista cine stie ce tratament (tin minte insa crizele de sufocare, avea loc mereu noaptea si faptul ca bunica imi punea ceara calda pe piept si ma linisteam).

Nici al meu nu are un diagnostic sigur; a avut o criza de insuficienta respiratorie, la a doua pneumonie, si de atunci ia Singulair. Au spus ca e probabil un astm de natura congenitala.

Mergi la inceput

LILIMAR, multumesc pentru urari, ma bucur ca ati scapat de astm. Vreau sa ma informez si asupra tratamentului homeopat.

Singulair-ul mi-a fost recomandat de 3 medici (doi de la Elias, unde a fost internat si pediatra, care de altfel imi da lunar reteta gratuita) ca fiind foarte bun, deci oricum continui tratamentul, insa ma intereseaza orice alte informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ellej, e posibil sa fie alergie la praf.
Elimina-l pe cit posibil din camera in care doarme. Scoate carti, plante, covor, draperii etc. Nu folosi lenjerie de pat din puf si spala totul cu apa fiarta cit mai des posibil. Nu lasa mutunache prin camera si pune in cutii sau dupa usi inchise tot ce poate acumula praf.
Pernele care nu pot fi spalate (si alte asemenea obiecte) le poti pune intr-o punga si le tii o zi la congelator. Mai mor din acarieni.
Sanatate multa micutului.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Ramona, merci de sfaturi, ai dreptate. Intr-adevar, are covor in camer si o mie de animale de plush pe care e drept ca le bag din cand in cand la masina, insa trebuie sa le gasesc un alt loc decat in camera lui (macar cand doarme).

Ma gandesc sa schimb covorul cu ceva care sa se poate spala mai usor. Mi-e sa nu raceasca, toata ziua e pe podele si la noi in apartament e mai frig. Am sa incerc pe cat posibil sa elimin acarienii si praful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LILIMAR spune:

Ce nu ti-am spus despre tratamentul homeopat este faptul ca el poate fi facut in paralel cu cel alopat. Si eu in momentele in care facea febra sau tusea se complica dadeam si tratament alopat.Partea buna a tratamentului homeopat este ca nu este nociv sau toxic pt.organism si chiar inlatura se pare efectele toxice ale medicamentelor alopate.Important, daca iei hotararea sa urmezi tratament homeopat, este sa gasesti un medic bun si sa te tii riguros de el. Inca odata multa sanatate !

Mergi la inceput