Pneumonii repetate

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Nici mie nu mi-a spus nimeni sa ii dau calciu si mai ales ca la ultimele analize in spital i-a iesit lipsa de calciu destul de mare. Asta e.. E bine ca mai exista si mamele care sa tina cont de toate aspectele care le scapa medicilor. Si robert tot cu sternul are probleme in rest e ok.

De solutie antiacarieni nu am auzit dar momentan incerc sa fac curat cat mai des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Am fost azi la policlinica si, of, o luam de la capat. Trecem iar pe cedax, aerius, flixotide. Tuseste de vreo 2 saptamani, productiv, mi se pare mie, insa are raluri si nu da semne sa treaca. Sper ca voi sunteti mai bine...

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Multa sanatate la baietelsi sa se faca bine!
Noua Singulairul ne-a priit, nu a mai avut episoade astmatice, desi a racit de vreo 5 ori in doua luni jumate. Acum sa vedem ce efect o avea si salina aia artificiala...

Mami de Denisache

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nona_denis

Noua Singulairul ne-a priit, nu a mai avut episoade astmatice, desi a racit de vreo 5 ori in doua luni jumate. Acum sa vedem ce efect o avea si salina aia artificiala...

Mami de Denisache

Multumesc, la fel si voua.

V-ati cumparat asta http://www.salin.ro/office/index.php?language=ro ? ca ma bate si pe mine gandul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Ellej dar nu mai face tratament cu flixotide?? Noi suntem inca pe doua pufuri pe zi si parca de cand am inceput tratamentul s-a remis la o rinita alergica. A Racit de doua ori cu febra mare dar nu a facut pneumo. O fi si de la vaccin nu stiu, ca la cate i-am dat...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ary_v

Ellej dar nu mai face tratament cu flixotide?? Noi suntem inca pe doua pufuri pe zi si parca de cand am inceput tratamentul s-a remis la o rinita alergica. A Racit de doua ori cu febra mare dar nu a facut pneumo. O fi si de la vaccin nu stiu, ca la cate i-am dat...

Nu, l-am intrerupt (cu acordul medicilor). Intr-adevar, de cand cu asocierea singulair / flixotide a mai racit, cu febra, dar fara pneumonie. Acum vad ca iar a inceput, deci i-l reintroducem.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ellej

quote:
Originally posted by nona_denis

Multumesc, la fel si voua.

V-ati cumparat asta http://www.salin.ro/office/index.php?language=ro ? ca ma bate si pe mine gandul.

Aparat Salin avem din Ianuarie. Nu stiu sa spun daca-i bun ori nu. Schimbari in bine in starea copilului sunt, numai ca nu cred ca sunt datorate numai aparatului. Defapt eu de ex nu pot zice ca respir mai bine.
Daca intrebarea cu aparatul a fost pusa vis-a-vis de ce am zis eu cu salina artificiala, ei bine eu ma refeream la cea unde te duci sa respriri aer de salina Uite aici:http://www.salinacenter.ro/servicii.html
Personal am insotit copilul numai de doua ori la salina artificiala, dar pot sa spun ca dupa ce am iesit de acolo, chiar am simtit ca respir mai bine. Acum cat de bine i-o face vom vedea. De racit a racit chiar spre sfarsitul curei, de se mira si asistenta, asa ca mare baza nu avem.
Si noua ne-a intrerupt tratamentul cu Singulair. Reluam in toamna.
Vaccinul Pneumo 23 v-a fost recomandat? Noi l-am facut si pe asta.

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Nu, pediatra a zis ca nu crede ca Pneumo 23 e necesar. Mai degraba un vaccin antigripal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

buna mamici,

stiu ca subiectul e vechi, dar fiindca "sezonul" bronsitelor si pneumoniilor incepe, si pt ca noi tocmai am trecut prin 2 crize in nici o luna... simt nevoia sa redeschid subiectul, sa caut informatii, solutii si, de ce nu, sprijin de la mamici care au trecut si probabil inca trec prin aceleasi probleme ca si noi.

marc are aproape 2 ani si are, inca de la nastere, probleme cu plamanii. nascut prematur, cu probleme de respiratie a trecut prin multe episoade de boala. incerc sa fiu scurta si va dau istoricul lui medical:
- prematur nascut la 35 sapt, cezariana, insuficienta respiratorie, oxigen la terapie intensiva pt 2 zile
- 2 sapt de la nastere: prima pneumonie = axetin intravenos, aerosoli cu ventolin
- 7 sapt: stenoza de pilor operata, anestezie generala = antibiotic intravenos, medicatie post-operator, ramas cu reflux gastroesofagian diminuat cu timpul
- 7 luni-10 luni: 3 otite, 2 infectii urinare = 5 antibiotice orale in 4 luni si unul intravenos (ampicilina, parca)
- 10 luni: bronho-pneumonie obstructiva (prima criza de sufocare, oct 07) = axetin intravenos, hidrocortizon intravenos, aerosoli cu ventolin; tratament ambulator puf-uri cu becotide 2 luni
- 14-15 luni (martie-aprilie 08): 2 bronsite astmatiforme una dupa alta, pufuri cu ventolin, eurespal, fara antibiotic; continuat tratament ambulator singulair 2 luni
- mai - septembrie: pauza (in iulie o enteroviroza cu varsaturi si perfuzii dar fara medicatie)
- sept 08: bronho-pneumonie virala, facuta la mare, in bulgaria = axetin intravenos, hidrocortizon intravenos, pufuri cu ventolin
- oct 08: bronsita astmatiforma cu criza obstructiva, facuta dupa 5 zile de intrat in salina praid (!) = hidrozortizon intravenos, pufuri cu ventolin; tratament ambulator prescris ieri pentru urmatoarele 6 luni (oct 08-aprilie 09): prednison 2 zile, puf-uri cu ventolin inca 5 zile, apoi pufuri cu flixotide timp de 6 luni si singulair 4mg timp de 6 luni.

nu stiu daca mai conteaza sau nu ce s-a intamplat pana acum, cert este ca TREBUIE sa ma lamuresc pe ce cale s-o apucam. inainte de a da dintr-o criza in alta. nu ma sperie atat de tare ca e un copil sensibil si ne organizam activitatile si viata in functie de nevoile lui, cat ma sperie mai tare riscul de a face in orice clipa o criza bronhoobstructiva.

cum se manifesta la marc o criza bronhoobstructiva (cu cuvintele mele de economist)= respiratie superficiala, spasticitate (se ridica pieptul si abdomenul rapid si des), suierat, gafait, agitatie extrema, stare de sufocare si de disconfort fizic evident, raluri crepitante (sau cum s-o fi numind, se simt pe spate, sub omoplati, ca un tremurat, apar mai ales la pneumonie dar nu neaparat). la ultima criza, cea de vineri, la 5pm nu avea nimic, doar tusea sec, la 10pm era evident ca ii scade oxigenul pt ca nu mai reactiona normal, gemea si parea ca se sufoca. in 15 minute eram la urgente, dat intravenos HSH (hemosuccinat hidrocortizon parca asa scria pe fiola) si pufuri cu ventolin. si-a revenit dupa 15-20 minute, primele 24 ore a mai avut inca 2 momente de criza dar mai putin intense. de ieri suntem acasa, totul e ok acum, gafaie, suiera, dar e foarte activ si tusea e suportabila, usor productiva.

am sa ma opresc acum aici, sper sa reapara mamicile care au postat iarna si primavara trecuta la acest subiect.
am citit pe fuga toate cele 13 pagini, le reiau pt ca e multa info si inca sunt nedormita dupa etapa cu spitalul...

sanatate!

Marc 2- si Ianis 4

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mergi la inceput

Eu tot pe aici sunt.
Nu am ajuns chiar la pneumonie, dar racelile se repeta la maxim doua saptamani.
Acum il incearca tusea de vreo doua. Azi la pranz a tusit si in somn. Abea maine ajungem la doctor.

Multa sanatate

Mami de Denisache

Mergi la inceput