Ai nostri, ca brazii! 54

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Crinuta poate ca ai putea sa ceri de la Calapod o adeverinta in care sa scrie ce a avut copilu si sa iti dea si un aviz de apt pt colectivitate, ca sa ii dai peste nas directoarei. Asta ca sa mergeti la serbare iar apoi il muti unde vrei tu. Iar parintilor care il vad le spui ca nu a avut rujeola si ca diagnosticul a fost de roseola.

Mona ma bucur tare mult ca sunteti bine!!

Alina sarcina usoara in continuare!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Da Ana Maria, asa cred ca voi face, dar mi-e ca nu ma va crede desteapta. Numai determinari de anticorpi vor dovedi.

Una peste alta, Rayan ia antibioticul de buna voie si nesilit de nimeni, dar sa va spun cum, ca veti rade, de nu se poate:
noi,il infasuram in prosop mare, ca sa nu dea din maini, si cand plangea si deschidea gurita, eu ii bagam imediat lingurita cu Klacid.
Ei bine, a treia zi, i-am explicat frumos de ce e nevoie de medicament, etc, el a inteles, a acceptat teoretic sa il ia, dar, numai cu ..... prosopul .. ;), va vine sa credeti?
De atunci este obligatoriu sa il infasuram cu prosopul, si sa fim amandoua cand il ia.
Azi dimineata pentru ca eu dormeam, si el trebuia sa ia Klacid la 8 dimineata, la fel a cerut prosopul si a luat fara probleme.
Acum, a gasit flaconul si a luat singur cateva picaturi, noroc ca l-am observat.
NU-mi vine sa cred ce schimbare fata de primele 2 zile cand era de acord sa ii facem injectii, sa nu mai vina Mos Craciun, sa nu mai primeasca nimic, doar sa nu ia medicamentul, ca " nu e bun".
Apropos de " nu e bun", eu am fost mereu de acord cu el, spunandu-i ca stiu ca nu e bun, ca medicamentele nu sunt menite sa fie bune la gust, ci sa ne ajute sa ne facem bine.
A inteles ce i-am spus, am simtit ca discut de la egal la egal, ca ma asculta, si cand ii pun intrebari imi raspunde.
Oricum, mai avem vreo 3 zile de luat, si va trebui sa ne conforma, sa il infasuram in prosopul mare, asa, de ritual, ca ii place lui, deoarece acum deschide singur gurita sa ia antibioticul.
Stie ca dupa aceea primeste guma, bombonica, iar dupa ce il ia, isi cere rasplata.
Arata tare haios cu prosopul, parca ar fi un imparat roman, si atat ii place incat ar fi in stare sa umble toata ziua asa.

Sincer mi-a fost teama ca ne vom chinui toata saptamana cu antibioticul asta.

Revenind la dozari de anticorpi, chiar ma gandeam in dimineata asta ca pe la 6 ani se reface RAR, si eu inainte de a-l reface, vreau musai sa stiu sigur ce a avut, chit ca eu stiu deja in proportie de 99%, dar vreau analiza de sange clara.

In rest, saracul copil e plin de energie ( acum mi-a luat telefonul si il suna pe Mos Craciun), e disperat de atata stat in casa, face numai nazbatii, tipa, aoleuuuuuuuuu, dar il inteleg.
In cateva zile il voi scoate, dupa ce termina tratamentul pentru pneumonie, ca oricum, nu mai e contagios de cateva zile.

Apropos de pneumonia interstitiala, ma gandeam ca eu am fost de bun simt si le-am sunat si le-am spus ca are asta, si atunci nu s-au speriat? Adica pneumonia asta e mai putin grava?
Le-am si spus ca e viral, asta dupa analize, nu dupa ochi, pentru Calapod asa lucreaza, pe fapte, dovezi, nu presupuneri ieftine care denota amatorism.

Ma rog, mai este cineva la cafea?

Fetele, haideti sa facem lista si sa strangem banii.
Adita sau Erica, oricare dintre care ajunge, sa intrebe de avans. Sigur va trebui platit ceva.
Sunt curioasa cati copii vor veni.
Patricia, intreab-o si tu pe prietena ta daca vine sigur.
In rest, daca mai aveti si voi prietene cu copii, parerea mea este ca pot veni, daca sunteti si voi de acord.
Eu am vazut pozele si arata bine.
Oricum, noi parintii vom sta jos, vom dansa, vom manca, ii vom urmari pe ei pe monitoare, iar ei vor fi sus, cu personalul de supraveghere si cu Mos Craciun.
Suna bine, nu?>

Inca ceva: mama este profund dezamagita ca, s-au grabit sa sune sa ne informeze ca Rayan nu poate veni inca 3 saptamani de acum incolo, iar la intrebarea mea ce va face cu serbarea de Craciun, aud " nu stiu, asta e, imi pare rau":, in loc sa aud " gasim noi o solutie, iti trimit materialele lucrate pe mail, faci tu cu el, il inveti tu cantecele " ( ca tot ne spuneau ca e cel mai bun la muzica, si oare de ce, nu ca fac eu cu el?).
Nu s-au oferit sa ne trimita materialele tematice saptamanale, nu au sunat deloc sa intrebe la modul sincer ce face puiul, nu doar sa arunce o intrebare, mai mult din obligatie morala, iar apoi sa treaca la adevaratul motiv pentru care au sunat.
Daca la inceput simteam ca le pasa, sau macar mimeaza asta, acum simt ca, si daca l-as retrage maine, nu ar fi nici o problema, avand in vedere ca acum au mai multi copii.
Trist, dar adevarat.
Eu si acum tin legatura cu unii parinti ai fostilor mei elevi, si nu mi-am permis niciodata sa refuz dialogul cu un parinte, pe motiv ca sunt ocupata. Intotdeauna am fost available pentru parinti, am stat si am discutat tot ce era de discutat, si niciodata nu am expediat pe nimeni. Asa mi se pare normal si firesc, iar meseria asta o faci din pasiune, altfel lasa-te de ea.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Buna mamici!

Vladut are tot intre 37 si 38,4- ieri am vb cu asistenta si mi-a zis sa merg maine sa-l vada d-na doctor. Pana ieri nu a avut altceva decat putina febra, dar azi-noapte a tusit putin si s-a trezit ragusit putin, iar de azi dimineata mai tuseste si are gatul inflamat si stranuta. Ma duc maine sa vad ce zice doctorita, sper sa nu ii dea antibiotic. Azi-noapte s-a cam agitat, a vorbit mult in somn, a plans...pe la 5 dimineata i-am dat panadol, avea 38,3 si apoi a dormit neintors pana la 9 jum.

Eu am fost azi in IDM si tare sunt incantata ca mi-am luat niste cizmulite frumoase si comode si o vestuta cu helanca mai de gravidutza frumoasa foc.

De cateva zile il simt pe bb cum ma loveste, pana cum il simteam doar cum se misca. Mona, tu intrebai, de la 12 saptamani l-am simtit prima data, "fluturasii" din burtica, si acum la 18 saptamani ma loveste. E tare dragut sa simt iar si ma simt foarte bine

Crinuta, deci conteaza pe noi la petrecere, daca nu vrea nimeni meniu de adult nu vreau nici eu, le luam doar la copii sii eu ii voi lua lui Vlad niste carti de colorat sau de povesti pt. Mos, ca ii plac mult.
Oricum, eu la cateva zile ii mai cumpar o carte sau doua, am gasit acum unele cu colinde foaaarte frumoase.

Apropo de gradi, imi pare rau ca te consumi si ai si de ce, chiar e dreptul lui sa mearga la petrecerea de Mos. Ce situatie aiurea, iar femeia aia, directoarea chiar e absurda!

Alina, Vlad mai are pampers la somn, la amiaza si noaptea, dar face ziua la olita si kk si pipi de la 2 ani fara o luna, cam asa.

Oana 18+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Bubu, ce ma bucur ca pot conta si pe voi.

Maine facem lista, sa stiti. Trebuie sa stim cati copii avem pana acum.

Bubu, sa stii ca nu e doar directoarea, ci si ownera, deci e si mai grav.
Oricum decizia mea e luata, sunt atatea gradinite, incat chiar nu merita sa imi bat capul. Oricum cochetam cu ideea de a-l muta, din N alte nemultumiri, care tin tot de administratie, nu de educatoare, carora nu am nimic sa le reprosez, deoarece il iubeau mult pe Rayan, si era rasfatatul lor, asa ca mi-a grabit decizia.

Legat de Vlad, fa-i o hemograma in regim de urgenta, pentru a vedea daca e vreo infectie virala sau bacteriana. In functie de asta stii ce sa faci, indiferent daca medicul iti da antitiotic.
Una peste alta, daca trec 10 zile de febra, chiar si mica, iti recomand radiografie la plamani, indiferent ca medicul iti spune ca nu se aude nimic.
Repet ce mi s-a spus si mie" pneuomonia se vede, nu se aude.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Crinuta, pai de cand citesc de Rayan, ma gandesc sa nu faca si el ceva, doamne fereste...de joi tot face intre 37 si 38,4, iar azi a inceput sa tuseasca putin, dar are gatul inflamat rau. Sa vad ce zice maine pediatra.

Shobo, pe unde esti? A avut sotul pofta de cremsnit si a luat si el foi din alea de la supermarket si am facut si eu crema de pe pachet. Pe ultima foaie insa n-am mai pus crema si astept acum sa se inmoaie, l-am dus in balcon.

A mai facut cineva cremsnit din asta??

Oana 18+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

La noi este a doua zi fara febra, fara alte simptome, doar cu usturimea ochilor din cand in cand trebuie sa mai vad ce si cum. Daca ma luam dupa dr de la Babes si-i dadeam antibiotic????? Asa ca, fetelor, aveti mare grija cu ce medic stati de vorba! Mai bine cereti o a 2a parere daca nu sunteti sigure ca v-a prescris antibioticul pe bune.

Bubu, sanatate multa lui Vladutz! Poate aveti noroc sa fie doar viral si sa scapati fara antibiotic.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Fetele, de-o saptamana caut un ceai de fructe FARA AROME si nu gasesc.
La ce naiba o mai fi nevoie sa puna arome, unii pun si coloranti, ca fructele de padure sunt si colorate si aromate??? Mai sunt si f scumpe!! In plus am gasit legume congelate cu gust de unt...

Nihil sine Deo!

Mergi la inceput

Eu nu cred ca ajung azi in Berceni pt ca ma simt f rau, am fost ieri la tara si am racit, de luat n-am luat nimic deocamdata...

Nihil sine Deo!

Mergi la inceput

Adita, crezi ca ajungi tu? Sau Bubu?

Erica, imi pare rau ca nu te simti bine. Si eu tot tusesc si nu ma tratez, si vad ca nu trece.

Anda, tu esti multumita de Smiley Kindergarten? Este si asta pe lista mea de vizitat, fiind aproape de noi. Mi-ar prinde bine o parere.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Da, sunt multumita de gradinita desi acum la serbare ne-au scris sa ne pregatim cam de un milion jumate de copil.
Nu stiu cat ti-ar placea tie, Crinuta, gradinita e intr-o casa mica, sunt clase micute si sala de mese e in alt corp de cladire, la fiecare masa ii echipeaza cu hainele de exterior si ii muta din cladire in cladire. Au insa o curte superba pentru vara, cu leagane si castel si tot soiul de chestii de cocotat, toate umbrite de niste copaci mari. Au si masina care transporta copiii acasa, ceea ce pt mine e minunat ca la ora 18 o iau din fata blocului.
Insa se gateste bine, bucatareasa e foarte atenta la fiecare copil, pt. Iri pregateste separat zilnic mancarica fara pui si fara chestiile care ei ii sunt interzise. Au schimbat tot meniul ca sa poata avea si ea macar un fel pe zi pe care sa-l manance ca toti copiii. Au schimbat si marca de lapte, acum nu mai cumpara decat Napolact, au renuntat si la cascavalul feliat. Inca am vazut almette in frigider insa Irinei nu i se da. Una peste alta... e ok la banii astia si la programul lung. Au curs de dans si de muzica incluse in taxa lunara, exista si optionale o multime (karate, patinaj sau role vara si inot tot vara). Carolina, educatoarea e foarte de treaba. Avem un caiet in care scrie zilnic ce au facut, si la sfarsitul saptamanii primim intr-o mapa ce au lucrat copiii (desene, colaje). Mi se pare ca se insista cam mult pe fisele alea cu continut matematic dar poate e doar imaginatia mea de umanista careia nu i-a placut niciodata matematica. Au fost copiii si la circ si la teatru, cand era frumos ii ducea in gradina botanica o data pe saptamana. Ce nu stiu este daca te primeste acum, in grupa Irinei din cate stiu eu sunt deja 10 pici. Daca vrei iti dau nr. directoarei sa vorbesti cu ea.
In alta ordine de idei, azi as vrea sa ajung la Walton, la magazin. Poti sa-mi explici si mie exact cum dau de el ca m-am mai invartit pe langa cocorul ala intr-o zi si nu am nimerit. Ai idee daca gasesc la ei o tava pt muffins? Si cam cat costa colorantii alimentari, daca stii? Merci.

Mergi la inceput