***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (23)
Raspunsuri - Pagina 12

ankaa spune:
MONICOASA-felicitari pt cei 2dintisori si pt "tata".Cred k taticul e tare mandru
.Si al meu vrea numai in brate,plimbat.Dar eu una ma gandesc cu groaza la momentul cand vor incepe sa mearga..si va trebui sa fim tot dupa ei
.
Acum chiar am plecat la culcare.
anka, fericita de Florin Alexandru(23.06.07)
POZE
Alex papa

Ninutza spune:
Irinuca_usa, pentru Erika
,
Addinel, pentru Maria
Lavini, pentru Radu Andrei
,
Abras, pentru Sara Kaly
Am reusit sa vad pozele la toti capsuneii...se pare ca pe plantatie avem numai capsunici de soi.(nu mai zis de mamici si tatici)
Pupici!
http://mirunamaria.blogspot.com/
Miruna Maria, 5 iunie 2007

Pepsi spune:
valen, la multi ani, sa fii fericita si sa ai copilasi sanatosi!
liviana, mi se face pielea de gaina cind ma gindesc ca puiul tau e bolnav....tin pumnii sa gasesti un chirurg bun si sa treceti cu bine peste operatie, pup puiutul bolnavior ! da, am sa-ti arat poze de la parada si de la circ, circul e in decembrie, parada e simbata viitoare
elteka, pai ia fa bine si viseaza=ma data viitoare, ca m-am intors de la doctor cu vali si liviana!hei hei pai daca tu esti dudulica eu ce sint?
acuma ca vorbesti de foc in semineu, si eu abia astept sa facem unul, si sa vina inceputul lui decembrie ca sa facem brad!si eu ii dau vit D lui david atita timp cit e alaptat ca aici nu e prea mult soare....si aici sint mure galbene
si lubenita galbena, drum bun in calatorie
paflo, scrie mesajele in word asa nu le mai pierzi. buna idee, sa stii cu detergentul, am sa cumpar din nou ce foloseam. ii hidratez f bine pielea.multumim de pumnii strinsi, sa-mi spui cum evolueaza la Sofia petele. m-am hotarit pina la urma si nu-l vaccinez pe dominic nici anul acesta, o singura data ne-am vaccinat toti si am fost mai bolnavi in anul ala ca niciodata, mai ales sotul meu care e bolnav o data la 10 ani. si eu ii dau lui dominic echinaceea si propolis, am mare incredere in efectele ei, si la mine merge si la dominic ii dau cu mare incredere, de cind ii dau i-au scazut gripele, aici produsele de echinaceea sint doar de la 2 ani in sus. am vazut si aici osciloccinum, dar nu zice de la ce virsta se da, si sint pastile, tu, cum ii dai sofiei?e special ptr copii?(am citit pe net ca studii clinice au demonstrat ca oscilo are efect placebo sau putin superior, tu ce stii?)
tamara, umiditatea trebuie sa fie intre 30-50%, cel putin asa scrie la mine pe higrometru, mie imi place mai mult spre 50, daca ai 65 nu ai nevoie de umidificator, poate cind e mai frig, ca atunci scade
monicoasa, felicitari ptr dinti si ptr tata
ali24, si eu ma uimesc sa vad cit sint de receptivi astia mici! al meu vrea sa iasa ziua, ii place in casa un timp apoi se foieste, il scot la aer ii place tare mult, sau iesim cu masina. uite reteta de papanasi, eu nu am dat niciodata gres cu ea, ies pufosi si tare buni, fac reteta asta de citiva ani.
la multe lunisoare Maria de Adinel, Radu de Lavini
noapte buna
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia

Paflo spune:
Neata!
Se pare ca am facut-o de oaie! Am umblat ieri ca bezmeticii sa-i cautam scaun de masa la fatuta.Practic am facut un tur de forta prin doua mall-uri si, tot n-am gasit nimic care sa ne si placa si pe care sa nu dam nici o caruta de bani.Partea proasta e ca am umblat atata cu gaza dupa noi si astazi imi este infundata si tuseste!Chiar o viroza nu cred eu ca a apucat sa ia ieri si deja sa se manifeste, mai probabil prin mecanism iritativ (unul din mall-uri abia s-a deschis si inca era praf pe acolo, plus aerul conditionat...), cert e ca puiul meu nu e bine, si asta din cauza noastra!Imi vine sa-mi trag palme!Ca sa nu mai spun ca am avut parte aseara si asta-noapta de niste concerte... (bietul copil era epuizat).
Carmen_So il dizolv in putintica apa si il dau cu un biberonel mic-mic (de 30 ml, dar nu-i pun atata apa, cam vreo 10-15 ml), dar care are in varf un cioc (ca si canile acelea din care beau ei cand sunt mai mari), dar fara supapa, deci curge para-malaiata. Plus ca, fiind dulce, ii si place. La inceput il dadeam cu lingurita, dar pierdeam destuld mult din elsi am renuntat. Cu tetina nu vrea sa-l bea, dar ea nu bea nimic in afara de lapte di tetina.
Tamarasp, nu am reusit sa fac nimic sa nu ne mai trezim de multe ori noaptea (nici nu cred ca am incercat). avem nopti f bune, si nopti in care ne trezeste de nenumarate ori (in final ajunge la noi in pat de cele mai multe ori).Asteptam sa crestem!
Monicoasa, in mod normal, leziunile de pitiriazis rozat Gibert, odata sterse de pe piele, nu ar trebui sa reapara.Ia neaparat legatura cu un dermatolog, sa nu fie, de fapt, leziuni de tip eczematos (care pot semana uneori cu pitiriazis-ul rozat) care sa fie in contextul vreunei alergii-ceva.
Pepsi, e buna ideea cu world-ul.Si noi suntem mari fani Echinaceea (sotul meu a avut lucrarea de diploma axata pe ea ). adevarul este ca atunci cand luam Imunogrip, facem rar viroze sau facem forme f usoare.Recunosc ca nu am citit despre Oscilo mare lucru, dar incercarea moarte n-are. Oricum, studiile pe medicamente homeopate nu sunt prea riguroase din cate stiu, deci nu stiu cata relevanta au.Pana acum i-a mers ok cu Oscilo (ia deja de aproape doua luni) - soacra si sotul au fost raciti rau la un moment dat, iar Sofia a a facut doar niste muciori discreti. Om vedea. Am decis sa-i alternez cure de Oscilo cu Imunogrip Junior.La noi sunt granule si le dau dizolvate in apa (sunt administrabile si la sugari si gravide). Mi-am aruncat o geana pe reteta de papanasi. Cam asa ii fac si eu, dar la final se pot face si cu fructe: dupa ce ii scoti din apa in care au fiert se pune deasupra putin unt sau smanatana si un sirop facut inainte din cateva felii de portocala peste care s-a putin zahar (cam cu o ora inainte sa aiba timp sa lase zeama),plus cate o felie de portocala pe fiecare papanas (portocala taiata perpedicular pe feliile ei, sa iasa ca o floricica). Ies dementiali!Se pot folosi si alte fructe, dar cei cu portocale raman preferatii mei.N-am mai facut de mult, poate ca atac si eu unii azi!Eruptia e relativ ok, a mai ramas chiar la limita superioara a scutecului, si ma tot gandesc daca nu cumva e si de la scutece (Pampersul a bagat acum un model nou cu nu stiu ce senzatie de curatenie ce se mentine....in fine, e pe baza de aloe - care e un potential alergizant)-. Trecem din nou pe Huggies, care ne plac mai mult si sper sa fie ok(Pampers era luat de nevoie caci aici inz ona nu se gasesc Huggies).
La multe lunisoare, Erika de Irinuca, Maria de Addinel, Radu Andrei de Lavini si Sara Kaly de Abras!Sa fiti sanatosi, voiosi si iubiti!
Florina si Sofia (09.05.2007)

Irinusha spune:
'Neata mamici de capsunuci! Pupici pe bbici!
Mie mi-a dat fi-mea scularea la 5.45 , asa ca am profitat si am urcat nise poze aici si aici .
Nu pot sa ma vait, Doamne ajuta, doarme bine ... ieri seara la 19.00 dormea dupa orezul cu laptic (200 ml), pe la 1.30 si-a cerut lapticul (230 ml) si s-a trezit deci la 5.45 ... pe la 6 m-am ridicat din pat sa nu-mi scol barbatii ca se pusese pe "vorbit" ...
Io deschid un club ptr. copii matinali, ca am doi ... cine stie si cunoaste e bine-venit! ;)
Inca o data multumiri ptr. primirea calda! si
Si multumiri si ptr. trecutul in listuta!
Pup si eu cu drag capsunelele Erika, Maria, Radu, Sara, care fac azi lunisoare! La cat mai multe cu multa, multa sanatate!
Pepsi, te ptr. revenirea la piticii nazdravani!
Ce-am auzit eu de alergie? - ca n-am prins mesajul. Are probleme David? Ca tu doar alaptezi! Sper ca n-am citit bine si va doresc multa sanatate!
Minuta, suntem "vecine" :) aproape.
M-am mai uitat si eu peste pozele voastre si subscriu mare si tare: ce-i mai frumosi, destepti si "mai cu mot" copii sunt cei de mai-iunie! :D
Am citit pe aici si de o capsunica de iunie, care deja a luat-o din loc ... am citit bine? CA atunuci pot spune doar WOW si felicitari!
Vali, ma bucur ca te-ai linistit in privinta lui Andrei. Trebuie sa te gandesti ca-s deja mici indivizi cu toanele lor, nu pot fi tot timpul veseli si bine dispusi. Pupici!
Io-s pro vaccinare. Lui Melie i-am facut deja Infarix-ul si Prevenar-ul ... lui Cris (baiatul cel mare) i-am facut toate vaccinurile posibile in afara celui contra varsatului de vant si bum, l-a facut. I-au ramas semne urate pe fata, asa ca-i musai sa i-l fac lui Amélie. Dar cel contra gripei nu il fac ... am avut eu o experienta nasoala cu el si de atunci sa nu mai aud.
Mie pediatra mi-a recomandat branzica si iaurturile din luna a 8 a, laptele de vaca stiam ca se da dupa 12 luni. Cris a primit lapte de capra, dupa care unul de copii (Milupino de la Milupa) pana pe la 2 ani si ceva. Acum primeste lapte de vaca si lapte de capra, ba amestecate, ba o data unul, alta data celalalt ... ambele bio. Ne-a mers bine asa.
Deci noua ne-a recomandat in continuare fulgi de orez, legumele (morcov, cartof) cu carnita (de pasare, 2x/sapt.), fructe, toate introduse usor, pe rand. Noi suntem inca la morcov, dar sunt tare suparata ca-i scaunul f. tare. Ieri s-a chinuit saracuta cu un carnacior tare rau de tot ... i-am dat lactoza, a facut mai moale si usor, acum de dimineata iar s-a chinuit la un crampei. Of! Nu-mi place deloc!
Diversificarea asta depinde de regiune/tara. Mamicile din tarile sudice dau sigur copiilor ulei de masline, italiencele introduc f. devreme parmigiano (nu stiu daca se scrie asa) ... daca copilul e bine, papa cu placere, de ce nu!
DidiAlex, ce pitic de 2004 ai? Acum am vazut ca ai un David micutel! Sa-ti traiasca! :)
Cris mai e gelos ... io-s singura la parinti, nu cunosc sentimentul, dar cred ca-i normal si ca n-o sa dispara deloc. Insa nu mai face crize de gelozie, s-a obisnuit cu noua situatie. O iubeste pe Melie si are grija de ea. Binenteles ca mai vrea sa bea/manance/sa-l sterg la fund/etc. exact cand ii dau sa pape ei sau o adorm ... m-am obisnuit, nu ma mai stresez. La voi cum e?
Gata, s-au trezit barbatii mei, gata cu netul. Va pupic, doresc capsunicilor bolnavioare multa sanatate si mamicilor o duminica linistita!
Mamica de Cristian (3 Mai 2004) &
Amélie (26 Iunie 2007)

gabiu spune:
multumim chiquitita, ali24, addinel
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
minunea mea
poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunele de mai-iunie2007

Graviduta spune:
Fetelor, oi fi visat eu sau am citit pe undeva ca branzica se poate face si cu lapte praf?
Asa, si mai am o intrebare: e mai bine sa-i dau vit D simpla (exista si in forma uleioasa?) sau Vigantol (asa cum ii dau acum)?
Noua pediatra ne-a spus ca nu ii face Prevenar, mi-a explicat si de ce, dar nu mai retin (ceva cu tulpini inactive), asa ca merg pe mana ei. Eu, in afara de vaccinurile obligatorii de cand eram mica, nu am facut niciun vaccin. tuturor capsuneilor luni-versati azi!!!
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea

Motannel spune:
Stau prost cu timpul, insa va rog sa-mi rsaspundeti la o Intrebare>
Am luat orez de la Nestle si am adaugat o lingurita in lptele praf Humana 2 gata preparat! Am procedat corect sau trebuie sa inlocuiesc o masura de lapte cu lingurita de orez???
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Graviduta spune:
Daca orezul este fara lapte, nu trebuie sa inlocuiesti. Si eu tot asa fac. Prepar Nan1 normal (6 lingurite la 180 ml apa) si apoi pun o masura de fulgi deorez de la Milupa. Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea

gabiu spune:
graviduta, si eu am citit ca se face dar cu lapte praf integral
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
minunea mea
poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunele de mai-iunie2007