Diversificarea (2)
Raspunsuri - Pagina 17
tudorcatalin spune:
noi am papat numai cu lingurita mancarica solida. si folosim si lingurita de plastic si de metal, din cand in cand. asa am simtit cel de-al treilea dintisor astazi , la 6 luni si 5 zile.din biberon bem doar ceai, eu beau laptic de la mami.
o zi buna fetelor, sa va iasa cozonacii si sarmalele
pupici la capsunele si capsunici
Madi spune:
quote:
Originally posted by iula78
Si eu am mai folosit trucul "bag ceva ce-i place in ceva ce nu-i prea place dar trebuie sa manance", dar cred (si acum asta fac) ca trebuie sa-i lasam sa afle gusturile diferitelor mancaruri si sa riscam sa nu le placa. Ma refer la introducerea iaurtului in alte feluri de mancare.
Iula78La mine ideea nu era neaparat sa manance orice, chiar daca nu ii place, desi asa pare dupa ce am scris. Noi aveam o problema cu deschisul guritei la mancare, indiferent de mancare. Nici eu nu vreau sa ii bag iaurt in orice o sa ii dau, doar de dragul de a o vedea mancand. A fost un "truc" folosit momentan ca sa o fac sa deschida gura.
Lavini
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
lascu spune:
fetelor,acum citeva zile ma plingeam la voi ca meu nu vrea sa manince biberonul si ca il cam fortez.Am fost la pediatru si am intrebat de ce nu vrea sa manince si mi-a raspuns ca nu are nici un motiv.mai nou ne-a introdus si supa de legume pe care am incercat-o astazi si nu ne place dar mai incercam si cu rabdare nu se stie.meu are 5 luni si 7kg si ma gindeam sa introduc putin suc de portocala dupa masa de fructe de dimineata.Voi ce paree aveti ,credeti ca este prea devreme?
doxinu spune:
quote:
Originally posted by lascu
fetelor,acum citeva zile ma plingeam la voi ca meu nu vrea sa manince biberonul si ca il cam fortez.Am fost la pediatru si am intrebat de ce nu vrea sa manince si mi-a raspuns ca nu are nici un motiv.mai nou ne-a introdus si supa de legume pe care am incercat-o astazi si nu ne place dar mai incercam si cu rabdare nu se stie.meu are 5 luni si 7kg si ma gindeam sa introduc putin suc de portocala dupa masa de fructe de dimineata.Voi ce paree aveti ,credeti ca este prea devreme?
Din cate am citit io sucul de portocale se da de la 8 luni la fel si babanele pe care multi dr. le recomanda de la inceputul diversificarii.(tu insa daca ai incredere in pediatrul tau ii asculti recomandarile).
Poti incepe cu suc de morcov,sau de mar si piersica este recomandata de la inceput.Acum nu cred sa gasesti decat turcisme!
Io am inceput cu supica de zrzavat la pranz ,pe la 2-3 ii dau suc de morcovi cateva lingurite iar de 3 zile ii dau si suc de para caci suntem foarte constipati
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty
Graviduta spune:
Lascu, de regula sucul de portocala se da mai devreme doar daca bebeul e constipat. Parerea mea este sa mai astepti un pic sau, daca tot vrei sa i-l introduci, sa i-l diluezi. Mie pediatra imi spusese sa-i dau Marei in dilutie 1:1, adica 10 ml suc cu 10 ml apa. Dar asta pt ca era constipata. Iar eu ii dadeam o data la 2-3 zile, nu in fiecare zi. A, si mi-a spus sa-i dau mai poe dupa-amiaza, dar nu am intrebat de ce. Poate ar fi bine sa i-l introduci dupa o masa de cereale, daca ii dai cereale. Ca sa aiba un pansament gastric, sucul de portocale fiind mai acid.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
oimpia_76 spune:
Poate ma ajutati si pe mine cu sfaturi, vad ca ati trecut prin multe in ce priveste diversificarea.
Fetita mea de 5 luni si o sapt. are 6,4 kg. E alaptata exclusiv si intre 4 si 5 luni, la recomandarea a doi doctori (li s-a parut ca nu ia f. bine in greutate), am incercat sa ii dau cereale fara gluten. Dupa 2 zile de incercari, nu a mai vrut sa deschida deloc gurita, asa ca am sistat imediat orice tentativa de diversificare. Acum, dupa 5 luni, am incercat din nou. I-am dat o lingurita-doua de suc de morcov de la Hipp, care parea ca ii place. Am zis sa incerc si cu suc de mere, dar nu i-a placut deloc. Am mai lasat-o 2-3 zile si am incercat cu cereale. Nu vrea sa deschida gurita. II pun putin pe buze, ia cu limba, dar nu par sa-i placa, pt. ca tot nu deschide gurita. Am incercat cereale si de la Milupa, si de la Nestle, si de la Humana. Nimic.
Nu stiu ce sa mai fac, poate nu ii plac cerealele? Sa incerc cu altceva sau sa o mai las o sapt. doar cu laptele meu? Nu pare mancacioasa, pt. ca nici lapte de la mine nu suge f. mult, desi am lapte destul.
Nu deschide gurita la nimic, iar daca ii strecor totusi ceva in gurita nu da semne ca e incantata. E greuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! Sunt la al doilea copil nemancacios. Nu vreau sa o fortez sub nici o forma, dar totusi...ce e de facut?
Multumesc.
Graviduta spune:
Oimpia, eu nu stiu ce sa-ti spun, ca n-am avut probleme cu Mara. Poate stiu fetele. O sa copiez intrebarea ta si la subiectul nostru, poate stie vreo mamica. Daca gasesc vreun raspuns, ti-l trimit.
Poate fetita ta nu e pregatita pt diversificare. E vioaie, sanatoasa? Ce as face eu daca as avea vreo problema cu Mara ar fi sa ma duc sa discut cu Gina Palicari, despre care mentionam mai sus.
Diversificarea
oimpia_76 spune:
Graviduta, Sofia mea e f. vesela. Insa e drept ca de 3 sapt. ne luptam cu o bronsita luata de la surioara mai mare, care merge la gradinita. Parea ca i-a trecut si a reinceput. Sigur asta e cauza inapetentei, in ceea ce priveste lapticul de la mine si de aceea nu insist cu diversificarea. Am incercat astazi, insa, putina supica cu morcov si telina si surpriza: asa deschidea gurita de frumos. Deci cred ca nu ii plac deocamdata cerealele. Oricum, f. putin i-am dat si asteptam sa se faca bine complet, apoi mai vedem. O sa va citesc in continuare, pt. ca ma intereseaza subiectul despre diversificare si poate mai invat lucruri noi.
Olimpia.
An@ spune:
Oimpia, nici a mea nu era prea cooperanta pe la inceputul diversificarii, strangea buzele, intorcea capul, incepea sa planga,... ma rog tot circul de rigoare. Si a mea e slabuta si nu mai lua deloc in greutate (tot la san exclusiv era) deci am fost nevoita sa insist cu diversificarea, ca nu mai mergea. Deci metoda mea: aveam langa mine diverse jucarii, tel mobile, telecomnada, reviste, ..sticle de plastic, cam ce stiam ca o atrage si i le fluturam pe la nas. Parca avea un buton: cum intindea mana dupa ele, se deschidea gura. Nu i le lasam in mana sa se joace, ci doar sa le atinga, loveasca. Cum se plictisea de una cum i le schimbam si tot asa pana manca piureul, biberonul, cerealele,...Si noi tot la 5 luni si tot cu cereale am inceput. Acum deja 3 sferturi din mancare o mancam fara nici o jucarie, abea spre sfarsit cand suntem cam satule si plictisite ne mai rasfatam cu cate ceva ca sa mancam tot. Ce mai era? la inceput i-a dat mama mea sa manance si eu prestam show-ul (ma gandeam ca pe mine ma asociaza cu suptul). In plus i-am facut program de masa: nu ii dadeam mai devreme de 3 ore sa manance. Acum o lungim la 4 ore ca mananca mai mult si ii tine de foame. Si sa vezi acum ce deschide gura, ca nu prididesc eu cu lingurita.
mami de Ana (22mai)
Graviduta spune:
An@, merci ca ai postat tu aici.
Oimpia, uite ce a mai raspuns o mamica de mai-iunie 2007.
quote:
Originally posted by Motannel
Oimpia_76, una dintre fete .... Doxinu parca ... i-a dat copilului un medicament ... vitamine ... si avea o pofta de mancare teribila! Imi pare rau ca nu-mi amintesc exact ... dar poate gaseti tu ... era ceva cu S ....
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
Diversificarea