Diversificarea (2)
Raspunsuri - Pagina 16
lavini spune:
Subscriu si eu la ideea cu borcanelele, nici eu nu le prea agreez, nu i-am cumparat decat fructe ca sa nu se plictiseasca de atata mar, dar ii dau cam un borcanel pe saptamana(jumatate azi, cealalta maine).Legumele piure i le pregatesc eu in fiecare zi, din astea chiar nu i-as cumpara decat daca am fi nevoiti sa plecam si sa nu am acces la bucatarie.Asa zic si eu, sa renunti la biscuiti(eu nu ii dau deloc, astia obisnuiti au gluten si nu vreau sa ii dau mai devreme de 8 luni), si la cereale sau fainoase in general.
Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin
kokiy spune:
I-am facut si eu azi la pranz carnita de pui (am fiet-o pana s-a inmuiat apoi am schimbat apa si am pus si legumele la fiert). Am facut pulpita cu morcov , putin cartof si zeama de la fiertura (le-am pasat cu blenderul) nu prea l-a incantat.Se uita la mine cu o figura , m-a mai si scuipat de vre-o doua ori. Nici pe mine nu ma incanta sa-i dau borcanele(sicer costa destul), dar la inceput nu prea mi-a primit mancarea mea , in schimb borcanelele le devora.Oricum de ceva timp am inceput sa le combin cu fructe coapte.
Biscuitii sa stiti ca-i dau speciali fara gluten de la Hero.
Out eu nu i-am introdus inca . Spuneti-mi daca voi dati iautul combinat cu ceva sau il dati simplu? si ce cantitate?tot (125g) sau jumate?
Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)
lavini spune:
eu ii dau un iaurt intreg(uneori mai ramane cate ceva).I-am dat si simplu, dar de obicei il combin cu dovleac copt sau cu banana.Ou nu i-am dat inca, mi-a zis ca de la 7 luni.O sa vezi ca se obisnuieste treptat cu mancarica ta, nu-ti fa probleme, o0 sa uite gustul borcanelelor.
kokiy spune:
pentru incurajari Lavinia.
http://good-times.webshots.com/album/561771891BVRDSh
Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)
gogosel spune:
[[ikokiy, FOAMEA ESTE CEL MAI BUN BUCATAR! si sa stii ca faci asta spre binele lui, a sanatatii lui. incearca mai tarziu daca ii vei mai da biscuiti, sa ii prepari tu in casa; ai putea sa faci mai multi si sa ii bagi la congelator(eu am scenariul diversificarii in minte!!!!); mult mai sanatosi asa.
pupici!
gogosel, mamica lui rares-mihai(11.08.2007)
Graviduta spune:
Dragi mamici, o sa postez aici ceea ce a scris o mamica de capsunica dupa vizita la dna dr Gina Palicari, pediatru specializat in nutritie. Mie mi se par informatii utile, sper sa va ajute.
quote:
Originally posted by Madi
Buna seara la mamici si capsunici.
Am fost si noi la doctor si o sa scriu aici ce sfaturi mi-a dat, poate mai ajuta pe cineva. (Chiquitita)
Mi-a spus ca refuzul Anei de a deschide gura poate avea mai multe cauze: 1 ar fi ca am fortat-o si am insistat prea mult cu mancarea (ceea ce cred ca pe undeva e adevarat, ca la un moment dat se poate sa fi insistat prea mult cu lingurita pe langa gurita ei), 2. o carenta de fier, 3. o cantitate prea mare de vitamina D. Eu ii dadeam 3 pct/zi (asa mi-a recomandat medicul de fam) si mi-a redus cantitatea la 2 pct/zi. Mi-a recomandat de asemenea sa ii dau fier. MI-a spus ca daca refuzul alimentelor se datoreaza carentei de fier, dupa 2 saptamani ar trebui sa se vada imbunatatiri.
In privinta alimentatiei mi-a spus sa ii dau in continuare diversificat, dar in nici un caz sa nu o fortez, sa o las in ritumul ei, si sa incep treptat sa nu completez mesele cu lapte. A spus ca mai degraba sa aiba mai multe mese, apropiate ca timp, cu alimente diversificate, decat sa nu ii dau deloc si sa ii dau mereu lapte in schimb. Edit: sa nu se inteleaga ca mi-a spus sa nu ii mai dau lapte. Mesele de lapte raman ca atare.
Ca alimente mi-a recomandat pe langa radacinoasele clasice, dovlecelul, de la 8 luni broccoli, mi-a spus ca piureul sa il fac din 2-3 legume, nu mereu toate, si nu mereu aceleasi. Mi-a recomandat de asemenea sa ii adaug unt in piure, unt FARA sare, si daca ii dau si zeama de la supa, sa adaug ulei in aceasta zeama(de masline sau de porumb). A insistat sa ii dau iaurt neaparat (va amintesc ca Ana face 8 luni) ori simplu, ori amestecat cu fructe si cereale. De la 8 luni mi-a spus ca pot sa ii dau mamaliguta cu unt si iaurt. Mi-a spus ca ideal ar fi sa punem copilul cu noi la masa, sa vada ca si noi mancam. A spus ca poate sa i se dea sa guste din ce mancam noi, cu conditia ca mancarica sa fie FARA sare, sanatoasa si dietetica. Pot sa ii dau supa cu galuste, cu conditia ca galustele sa fie facute doar cu galbenusul, la fel si perioasoare, daca acestea sunt facute din carne de pui, orez si doar galbenus. Mi-a recomandat sa nu ii dau banana si citrice.
A insistat sa nu o facem sa manance cu giumbuslucuri, lasat sa se uite la tv etc.
Despre apa/cei (ca Ana nu bea) a spus ca nu este absolut necesar atat timp cat bea cel putin 600 ml de lapte.
Per total mi-a placut de Gina Palicari, are foarte multa rabdare, am stat o ora inauntru, nu m-a expediat, mi-a raspuns la orice am intrebat-o, iar sfaturile dansei mi s-au parut foarte rezonabile. Sper sa le si pot aplica. Eu am fost multumita ca Ana nu s-a speriat, nici cand a pipait-o, nici cand a ascultat-o, nici cand s-a uitat in gatul ei, ocazie cu care a vazut dna doctor si cam cum sigilam noi gurita la masa M-a pus sa stau mereu langa copil si mi-a spus ca in aceasta perioada teama de separarea de mama se manifesta foarte acut. Pacat ca la policlinica Batistei conditiile sunt precare, ca asemenea doctori ar merita mai mult.
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
Madi spune:
Graviduta
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Madi spune:
Urmand sfaturile doamnei doctor de a-i da iaurt, am cumparat iaurtel de la Milli. Ieri i-am facut pentru prima data broccoli. I l-am amestecat cu morcov si unt. Fierte la aburi. Initial nu a vrut sa manance. Am zis sa incerc sa ii dau sa guste iaurt. I-am dat o lingurita de iaurt cu cereale (am cereale simple, de la Milupa, cele Bio 7 cereale - au si gluten, sunt recomandate dupa 6 luni). Am vazut ca ii place, i-am dai dat vreo doua lingurite, dupa care mi-a venit ideea sa ii amestec putin piure de legume in iaurt si l-am rugat pe tati sa ii dea sa manance (tot Gina Palicari a sugerat sa nu ii mai dau numai eu sa manance - ca poate ma asociaza pe mine cu fortatul). Nu va spun ca a ras si iaurtul si piureul, ca imi era teama sa nu vomite la cat a mancat. Deci a mancat 125 g de iaurt amestecat cu vreo 100..cred sau mai putin grame de piure.
Azi de dimineata i-am ras un mar, l-am amestecat cu o lingurita de iaurt si cu cerealele de care v-am spus mai sus..si l-a papat si pe asta. Cu mai putin entuziasm, ce-i drept, insa e un pas inainte ca deschide gura. Doamne ajuta!! Pana acum vad ca iaurtul m-a ajutat :) Sa vedem acum la pranz, ca i-am pregatit dovlecel cu cartof dulce. Sa imi tineti pumnii!
Asa creste Ana
iula78 spune:
Si eu am mai folosit trucul "bag ceva ce-i place in ceva ce nu-i prea place dar trebuie sa manance", dar cred (si acum asta fac) ca trebuie sa-i lasam sa afle gusturile diferitelor mancaruri si sa riscam sa nu le placa. Ma refer la introducerea iaurtului in alte feluri de mancare.
lavini spune:
Madi, felicitari!In sfarsit lucrurile intra pe fagasul normal.Ma bucur mult ca Ana a inceput sa pape, sper din tot sufletul sa nu mai aveti probleme de acum inainte.