Diversificarea (2)
Raspunsuri - Pagina 12
tudorcatalin spune:
buna mamicilor,
voi ce ati dat mai intai la 6 luni?
carnita de vita(vitel)sau a-ti inceput cu 1/2,3/4 si ou intreg?
o zi buna fetelor, si pupici pt capsunele si capsunici.
magda ,mama lui tudor catalin (17.06.2007)
iula78 spune:
Fetelor, eu multe din ce spuneti voi ca "nu trebuie" am facut si nu s-a intamplat nimica rau: i-am introdus banana cam de pe la 4 luni si jum, carnita de pe la 5 (supa, impreuna cu carnita, bagate in blender), ou de pe la 6, biscuiti amestecati cu fructe, iar acum, la 7 luni si jum ii mai dau, cand am, cate un covrig, sa-si faca baiatul de lucru si tare mult ii place, ca asa isi verifica si el cei doi dintisori. Si am uitat sa va spun ca de la 6 luni l-am pus in premergator, iar acum merge tinut de manute. Nu va spun lucrurile astea sa ma laud, dar prea exagerati, unele dintre voi. Ia mai intrebati-va mamicile, ca sa nu spun bunicile, ca o sa-mi sariti in cap, cum numarau ele zilele pana cand sa va dea sa mancati mai stiu eu ce... Si pana la urma tot voi va stresati mai mult, apoi pe bietii copii ca nu respecta "planul" ori "calendarul" diversificarii. Sper sa-mi dati macar putina dreptate.
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by iula78
Fetelor, eu multe din ce spuneti voi ca "nu trebuie" am facut si nu s-a intamplat nimica rau: i-am introdus banana cam de pe la 4 luni si jum, carnita de pe la 5 (supa, impreuna cu carnita, bagate in blender), ou de pe la 6, biscuiti amestecati cu fructe, iar acum, la 7 luni si jum ii mai dau, cand am, cate un covrig, sa-si faca baiatul de lucru si tare mult ii place, ca asa isi verifica si el cei doi dintisori. Si am uitat sa va spun ca de la 6 luni l-am pus in premergator, iar acum merge tinut de manute. Nu va spun lucrurile astea sa ma laud, dar prea exagerati, unele dintre voi. Ia mai intrebati-va mamicile, ca sa nu spun bunicile, ca o sa-mi sariti in cap, cum numarau ele zilele pana cand sa va dea sa mancati mai stiu eu ce... Si pana la urma tot voi va stresati mai mult, apoi pe bietii copii ca nu respecta "planul" ori "calendarul" diversificarii. Sper sa-mi dati macar putina dreptate.
Noi ti-am da cu mare placere dar OMS si restul oamenilor de stiinta care se ocupa de studierea sanatatii si PREVENIRII bolilor au hotarat, dupa cercetari riguroase, ca unele lucruri pe care le faceau mamele si bunicile noastre nu sunt bune ba chiar pot fi daunatoare acum sau mai tarziu. Iar acest daunator nu poate fi reparat....
Dar tu poti sa te lauzi in continuare....e destula lume inclusiv aici pe forum care prefera sa faca la fel decat sa asculte de indicatiile medicale.....
Sanatate multa!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Amethyst spune:
iula78 ca faci tu asa pentru copilul tau nu te poate acuza nimeni. Insa pentru copilul meu vreau sa fac tot ce e mai bun si sa respect ce spune OMS, nu sa fac ce facea bunica acum nu stiu cati ani. De aia suntem oameni, sa gandim, sa evoluam, sa descoperim lucruri noi si sanatoase pe care sa le aplicam in viata noastra, nu sa ramanem la nivelul de acum 100 de ani.
Mie imi pasa de prevenire. Pun pe asta cel mai mare accent. Doresc sa previn, nu sa tratez peste cativa ani gafele pe care acum le pot evita asa usor.
Nu am sa inteleg niciodata ce e graba asta cu diversificarea si inca fetita mea e slabuta, are reflux si vomita dupa fiecare masa si chiar daca as avea "acoperire" sa incep diversificarea inainte de 6 luni, nu o voi face, pentru binele ei viitor. Cum am rezistat atat, se mai poate inca putin pentru ca ea a luat in greutate, chiar daca nu foarte bine.
De aceea nu iti pot da deloc dreptate pentru ca tu nu stii ce probleme pot aparea mai tarziu, nu acum.
www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
iula78 spune:
Intentia mea nu a fost sa ma laud, ci doar sa subliniez ca, uneori, in ideea de a face totul cat mai bine si a-i da copilului nostru ce-i mai bun, tindem sa ne indepartam de naturalul si firescul vietii si ne "artificializam" viata noastra si a copiilor nostri. Nu neg ca si eu mai exagerez cu excesul de zel. De asemenea, insusi faptul ca sunt membru activ al acestui forum inseamna ca IMI PASA SI MA INTERESEAZA. Am invatat multe lucruri utile din sfaturile sau experientele altor mamici, carora le multumesc, desi nici ele si nici eu nu as putea sa le nominalizez.
Sanatate tuturor si sa aveti parte de copiii vostri!
Bic spune:
Ceea ce nu isi dau seama multe mamici este ca efectele diversificarii premature (3-4 luni) se pot vedea in timp nu acum. Cu siguranta nu o sa pateasca nimic dramatic un bebelus caruie i se vira pe git suc sau supa la 3 luni, dar efectele acestei diversificari precoce este posibil sa se vada la maturitate.
Inlocuirea unei mese de lapte cu suc diminueaza grav aportul de subsante nutritive pe care si le ia un bebelus din lapte, chiar si cel artifical. Iar introducerea cerealelor in lapte nu are absolut nici un rost, ba mai mult va contribui la dezvoltarea cariilor mai incolo, daca asa se obisnuieste. Din biberon se bea lapte si atita. Cerealele sint o mincare solida cu care bebelusul poate fi servit cu lingurita.
Despre ordinea introducerii, eu una nu mai stiu pentru ca am auzit mai multe teorii. Noi am mers dupa principiul cereale-banane-legume-restul si nu ne-a fost rau.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
andicu spune:
Am si eu o problema si sper sa gasesc rezolvarea sfatuindu-ma cu voi:
Bebe Filip are acum 5 luni si aproape 3 saptamani, e pe lapte formula din a2a luna, am inceput diversificarea la 4 luni 1/2, e grasan, dar nu obez, in sensul ca are aproape 10 kg si vreo 74 cm, adica e mare cu totul; am inceput cu suc de morcov si mar si apoi cu sucuri/piureuri de fructe ( explicatia data a fost ca e mai grasun si e bine sa incep cu fructele si dupa legumele)dimineata,pe la 9-10, dupa lapticul de dimineata de la 6-7; dupa vreo 3 saptamani , am inceput cu supa( am intarziat pt ca intre timp a racit si apoi i-am schimbat laptele formula si stiam ca nu trebuie sa-i ba aliment nou); la inceput a mancat, morcov, cartof, dovlecel, piure , nu supa, ca a refuzat-o lichid din start! chestia e ca a vrut cateva zile, dupa care a inceput sa refuze legumele! in orice forma, piure, lichida, cu laptele lui, cu un pic de mar..cum am fost sfatuita! nu vrea neam! se stramba, se scutura si la a2a lingurita incepe sa urle! desi ii este foame, pt ca apoi ii fac bibe de lapte si il mananca! saptamana asta am incercat sa-i introduc si carnita de pui, mixata, 2 lingurite in piure, nimic, a scuipat tot! am inteles ca mai pot astepta cu carnita, dar cu legumele ?...
Mi-e teama ca s-a obisnit cu piureul de fructe ( linge tot) cu branzica sau fara in el, dulce cum e , si de-aia refuza altceva!
Ce ma fac?? cum sa fac?!
Andicu mami deFilip la 5 luni(27iunie 2007)
Cum crestem noi
doxinu spune:
Ftelor incepem si noi diversificarea dar schema noastra nu am vazut-o la nimeni!
Cica incepem cu supita de legume clara si teptat bagam si leumele pasate,cate o lingura in fiecare zi,sa se obisnuiasca.De fapt asa a zis sa fac si cu supa de legume clara.Sa bag in fiecare zi cate o lingura pana ajungem la o masa! apoi carnita si rstul!pe langa toate astea tot acum la inceput cica si suc de morcov apoi cand bag legumele pasate, piureul de fructe.Pai mai fetelor dr asta nu se grabeste?Nu se ia mai uasor ca doar nu ne fugareste nimeni.Io stau 2 ani acasa si am timp sa le bag pe rand nu pe fuga asta!Sunt putin cam mult revoltata.
Am uitata sa specific ca azi facem 6 luni deci nu suntem chiar niste pitici!
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty
tudorcatalin spune:
fetelor, copilasul meu este paranormal, i-au iesit 2 dintisori sus si eu n-am stiut.astazi, cand am fost la vaccin, cantarit si masurat l-a vazut doctorita pediatra.eu habar nu aveam, fara febra fara plansete de durere, eu il controlam in partea de jos, dar mi-a explicat ca nu este obligatoriu sa apara intai dintisorii jos .
noi nu prea avem cu ce sa ne laidam, suntem mai micuti, 7 kg si 64 cm (avand 6 luni pe 17.12.2007).pe langa ce mancam noi, cereale si piure de legume, ne-a mai spus sa adaugam branza calcica( cu mar sau piure de legume), supa de legume si 1/2 pulpita de pui. in apa unde a fiert pulpita de pui, sa punem legumele la fiert , in continuare, si asta sa fie masa de la 12(sau 13).
o zi buna fetelor, si pupici pt capsunele si capsunici.
magda ,mama lui tudor catalin (17.06.2007)