Diversificarea (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Doxinu, mie nu mi se pare grabita schema ta, cite o lingurita pe zi. Au i-am dat supa de morcovi cu sticluta, vreo 40 ml prima data. SI pireu i-am dat mai mult de o lingurita dupa citeva zile de la supica. Oricum, pireul mai bine il maninca decit supa lichida.
Andicu, si al meu era marisor si ii dau numai naturale( adica fara cereale si borcanele) si a incetinit din cresterea in greautate. Avea la 4 luni 8 kg si acum, la 6 jumate are 9,5. SA nu fie prea sec pireul de legume...poate sa pui ulei de masline... nu stiu ce sa zic, al meu a fost mincacios de mic si acum maninca foarte bine. Nu a refuzat nici un aliment pina acum... numa apa.

Ioana mama de bebe
Patrick (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Merci de raspuns, Ioana. Intre timp l-am cantarit si se pare ca are la 5 luni si aproape 3 saptamani, 9,300 kg. Deci in ultima luna a pus doar 400 gr.
Cat despre piureu, eu ii pun o lungurita de ulei de masline in supa, deci asta nu ar fi problema. Si nici nu mai e asa mancacios! nici laptele nu-l mai mananca tot, ziua manca cam 210 ml, acum are mese de maxim 170-180 ml, doar la culcare mananca tot si la masa de noapte cateodata .

Andicu mami deFilip la 5 luni(27iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

nu am inceput inca diversificarea.
avem 3 luni si 3 saptamani.

ieri am fost la medic si ne-a spus sa-i introduc cereale.

am luat de la milupa.
imi spune si mie cineva cum sa i le dau?

le-am preparat asa cum scrie pe cutie insa tot imi da afara,
nu stie sa pape cu lingurita.

sa i le pun in laptic?

am vrut sa mai astept macar o luna cu diversificarea insa nu a luat in greutate decat 100 de grame intr-o luna.

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Afibebe, daca ii dai Milumil poti sa i le pui in laptic.N-ai spus daca inca il alaptezi sau ii dai lapte formula. vezi ca la Milupa sunt cereale cu si fara lapte, depinde de cum mananca de fel! daca le refuza pe alea din castronel, i-ai fara lapte si pune-i-le in bibe cu laptele tau sau laptele formula, 2-3 masuri, dar ar trebui sa scrie si pe cutie! Eu ii dau de la Nestle si i le pun in Nan, la noi scrie ca in lapticul din biberon se pun maxim 3 masuri, iar pe zi se dau maxim 5 masuri. Eu ii pun doar 2 masuri in biberonul de seara, la voi poate e nevoie de mai mult, daca e bebe slabut, noi suntem cam grasani si de-aia nu-i dau mai mult.
Succes si sa fiti sanatosi! sfatul meu: chiar daca nu ia mult in greutate, mai asteapta cu diversificarea (fructe, legume) macar pana la 4 luni, e mai bine pt stomacelul lui!

Andicu mami deFilip la 5 luni(27iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

Andicu multumesc mult pt raspuns.

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flufy spune:

Ma bucur sa vad cat de mult s-a discutat pe acest subiect ,de cand nu am mai fost pe aici.
Tocmai am terminat de citit mesajele voastre si vad ca fiecare face cum crede ca e mai bine pentru bebelus.
Si fetita mea are 4 luni jumate si tocmai ne-am batut de o problema.Nu se mai satura cu tzatza.I-am dat lapte praf si mi l-a vomitat tot si toate tipurile pe care le-am incercat.Neavand ce face, i-am dat putine cereale cu lingurita,si se pare ca-i plac.
I-am pregatit si putina supica si nu a refuzat-o.
Asta e.
Salutari la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudorcatalin spune:

ieri la ora 4 am papat 1/2 copanel de pui fiert si mixat cu blender-ul , la care am adaugat putina conopida fiarta si 1 morcovel.a iesit o combinatie moale, dar cam mult.nu i-am dat decat jumatate de bol, putin ceai in loc de apa si bineinteles, lapte de la san.astazi incercam si putina branzica calcica, tot asa mixat cu blender-ul impreuna cu un piure de cartofi. sa vedem daca ii place.
o zi buna fetelor, si pupici pt capsunele si capsunici.
magda ,mama lui tudor catalin (17.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lascu spune:

Buna fetelor!Va spuneam la inceputul lunii ca incepem diversifecarea.Am inceput cu cereale apoi cu mar cu biscuite si de 2ori pe sapt morcov,ultima introdusa a fost brinzica .le-a acceptat pe toate(s-a instrimbat putin la morcov si brinzica).Problema este ca de ceva timp nu mai maninca f bine.Ma intreb care este problema,la 4luni si 3sapt avem 7kg.Alte mamici ma sfatuie sa il las in pace ,sa manince cit vrea dar nu pot oare gresesc ca il fortez.Problema este ca simt ca innebunesc cind vad ca nu maninca.NU VAD UNDE ESTE GRESEALA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

lascu daca bea lapte nu te nelinisti. Am citit ca e bine sa mai faci, la inceputul diversificarii, pauza, adica o zi sa ii dai numai lapte. Poate dupa aceea accepta. Poate i se pregatesc dintisorii.. si asta e un motiv pt care refuza sa manince.
Tudor Catalin ce ceai ii dai? Il indulcesti? Ca nici al meu nu bea nimic in afara de lapte! Bea suc de portocale, dar si de ala numai citeodata si citeodata il vomita...

Ioana mama de bebe
Patrick (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lascu spune:

Ioana 13 problema este ca lapte nu vrea sa bea,ma chinui cu un biberon(150m) si o ora sa il bea.La lingurita maninca f bine.joi mergem la pediatru sa ne cintarim si sa vedem ce mai introducem in alimentatie.La cintar am emotii FOARTE MARI.Multumesc pentru mesaj

Mergi la inceput