Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (46)
Raspunsuri - Pagina 11
riloasa spune:
Roxanici, ce iaurt cu fructe ii dai? Ca eu tare ma chinui sa gasesc totul cat mai natural. Nu stiu de unde sa cumpar carne de vitel ca nu stiu ce a mancat vitelul. Sursa de zarzavaturi, pui de casa si oua am gasit.
Mihaita 31 Martie
roxanici spune:
quote:
Originally posted by riloasa
Roxanici, ce iaurt cu fructe ii dai? Ca eu tare ma chinui sa gasesc totul cat mai natural. Nu stiu de unde sa cumpar carne de vitel ca nu stiu ce a mancat vitelul. Sursa de zarzavaturi, pui de casa si oua am gasit.
Mihaita 31 Martie
io nu dau iaurt si nici nu fac in casa deocamdata ptr ca nu am introdus lactatele
ma refeream la iaurt simplu in care pui tu fructe, daca ii place mai mult asa.
un motiv ptr care ai face iaurt in casa e ca ai evita putin ce pun astia in iaurturile din comert ca sa arate asa cremoase...stabilizatori si alte cele
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
roxanici spune:
quote:
Originally posted by absoluta
Iaurt? De care iaurt? Iaurt din comert?
de care vrei, ori faci tu ori cumperi. unele mamici dau din comert, altele prefera sa faca, your choice.
riloasa spune:
Pai eu fac iaurt din lapte dulce si lapte acru, practic nu vad care este diferenta. Tu de ce nu ai introdus lactatele? Te intreb pentru ca ai nostri sunt apropiati de varsta.
Eu stiu ce am patit cand mi-au zis ca are splina marita. Am crezut ca mor. Si mi-a facut la spital o ecografie de abdomen, ecograful nu era bun si nici medicul si imi spuse-se niste aberatii. Oricum am trait clipe de cosmar. Am zis ca inebunesc.
Mihaita 31 Martie
roxanici spune:
quote:
Originally posted by riloasa
Pai eu fac iaurt din lapte dulce si lapte acru, practic nu vad care este diferenta. Tu de ce nu ai introdus lactatele? Te intreb pentru ca ai nostri sunt apropiati de varsta.
Eu stiu ce am patit cand mi-au zis ca are splina marita. Am crezut ca mor. Si mi-a facut la spital o ecografie de abdomen, ecograful nu era bun si nici medicul si imi spuse-se niste aberatii. Oricum am trait clipe de cosmar. Am zis ca inebunesc.
Mihaita 31 Martie
pai ptr ca la noi inca nu a sosit timpul pur si simplu. ne-am miscat destul de lent cu diversificarea, ne-am chinuit o gramada la legume si abia apoi am trecut la celalalte categorii, acu ma chinui cu fructele si apoi daca mai am nervi, ma lupt si cu lactatele.
diana_jors spune:
riloasa: daca vrei sa pun pe comanda mea, va trebui sa mai astepti putin pana in noiembrie pana mai dau comanda. Marime 71 am pus in cos. Marimi mai mari de 74 nu sunt pe stoc acuma... Posibil sa apara pana pun comanda...
Ca sa vezi produsele de bebei, intri pe www.laredoute.fr -> Enfant, si ai acolo Bebe fille 0-4 si Bebe garcon 0-4 - astea sunt haine de bebe fata respectiv baiat 0-4 ani.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
gabi78 spune:
Buna tuturor.
De abia acum am terminat de citit capitolul anterior si nu mai pot! Am vazut poze, filme, aparate, copaci, copii, blocuri..ma dor si ochii si am si ametit.
De raspuns...nu respund..ca am uitat daca am ceva de spus.
Daca aveti timp am pus citeva filmulete cu piticul meu incapind de aici.
Sunt cam lungi deci numai pt cind veti avea rabdare sa le vizionati...
Noi va multumim de pe acum pentru rabdare.
O sa mai citesc si o sa mai si scriu. Va pup pe toate mamicile si uite ca asa vreau eu azi pup Bondareiiii!!!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
BiancaM spune:
Buna stup!!!
Mai scriem si noi cate ceva, ca de citit tre sa recunosc citesc zilnic.
GATA, e oficial, de sambata nu mai pompez!!! E bine sa am iar sanii doar ai mei... Mi se intinsese pielea pe ai de se vedeau toate vinisoarele.
Amalia mea e bine, am inceput sa o fortez sa doarma seara mai tarziu pentru ca in felul asta cand s-o schimba ora saptamana viitoare sa nu am surprize cu ea la 5-6 dimineata. PAna acum merge treaba
.
Cu mancatul, e cum zicea Aliona, cand o pun in scaun stie ca trebuie sa vina mancarea si daca nu ii dau sa te tii urlete. LA fel s-a invatat sa doarma ziua in patut. In alte locuri nu vrea nici sa stea linistita, dar sa mai si doarma...
Ce papa ea: la 12.30-13.00 fructe cu cereale(mere, pere, prune, avocado, mango, nectarine, banane) urmate de iaurt cu fructe(cumparat)
Urmatoarea masa e la 17.30-18.00 legume (yam, diferite soiuri de dovleac si dovlecel, mazare, morcov...) si desert restul de iaurt cu fructe.
Dimineata la 8(zilele astea) 200ml de lapte si seara la 9.30 250ml lapte.
Peste zi mai papa cam 100ml lapte si tot atat suc de prune combinat cu apa.
Sunt zile in are nu-i dau cereale pentru ca o constipa, iar cand dau leguma constipacioasa o amestec cu iaurt simlu sau cu un fruct.
De la 7 luni introduc si eu carnita, sa vedem daca i-o place...
HA, sa va zic o faza, o prietena de a mea se chinuia sa-i dea copilului carne. Nu-i placea decat in piftele prajite in ulei sau in perisoare. Si cum ea nu-i dadea prajeli, ramaneau doar perisoarele.In rest sa nu vada carne.... Dupa vreo juma' de an o intreb, cum e cu carnea? Si zice: 'pai nu mananca pui, dar mananca chicken
'
Sper Amalia sa nu fie vreo mofturoasa ca tati, care nu mananca lapte, oua, branza de vaci, cas,iaurt, smantana, si alte derivate, pe motiv de culoare
. DAca fac mancare trebuie sa pun neaparat bulion sa o colorez. Singura albitura e cartoful frantuzesc, care desi e cu smantana il haleste(explicatia, telemeaua se simte mai tare decat smantana).Telemeaua si cascavalul le devoreaza
.
Ieri am fost in IKEA si am gasit bavetele cum are Raresica, dar fara desene, si am dat $4 pe 2 bucati. Ma gandesc ca merita sa incercati si acolo daca aveti drum, ca au chestii faine www.ikea.com/us/en/catalog/products/50096905" target="_blank">castronele, www.ikea.com/us/en/catalog/products/90096908" target="_blank">farfurioare, si www.ikea.com/us/en/catalog/products/10121520" target="_blank">bavetele...
Gata ca a venit Ovi si are de lucru la calculator...
VA pupaaam!
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
ddana spune:
Multumesc mult tuturor fetelor care mi-au raspuns la intrebari si care si-au dat cu presupusul.Nici azi nu au mers mai bine lucrurile. Am decis sa nu mai gatesc, si am cumparat un borcanas de orez cu morcovi si carne de vitel de la Hipp. M-am gandit ca poate talentele mele culinare il impiedica sa manance. Nici poveste. Aceeasi treaba: a gustat, s-a strambat de numa-numa, s-a foit, a scremut, a icnit, si in final a pus botul si s-a dat pe plans. Doar ca nu l-am mai lasat asa de usor si ne-am luptat. La propriu. Poate ca am gresit, dar adevarul e ca pur si simplu nu mai am rabdare. Asta e. Macar asa cu forta a inghitit cateva lingurite. Si nu i-am mai dat laptic!!! Nu pentru ca m-as fi suparat pe el, dar cu siguranta ca nu va muri de inanitie pana la urmatoarea masa si vreaau sa incerc si asta: poate ca incet incet se invata sa manance si el ca ceilalti bebei.
"Politicians and diapers should be changed regularly, and both for the same reason."
Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
Cum mi-am petrecut inceputul lumii