Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (100)
Raspunsuri - Pagina 18
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Laura13
dandusapai cu ou, adica si albus? e voie?
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
iti raspund cu o intrebare...
ii dai biscuiti lui Daniel?de care...
hai,fie,doua intrebari...
Faceti ceva...orice/oricit
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
Laura13 spune:
dandusa....petit beurre. n-au ou, multe e-uri, cred
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
almo spune:
buna fetelor,
subiectul deschis de dianocicae "hot" si la noi in casa asa ca m-am gandit sa intervin si eu putin. mi-a placut cum incearca sa rezolve dia1609 problemele de acest gen. nici mie nu-mi place formularea "nu-i voie" si incerc sa ii explic de fiecare data de ce nu e voie sau sa-i atrag atentia cu altceva. si eu am observat ca daca o las sa se joace la locul interzis sub suprveghere dupa scurt timp se plicti. la dulapurile de bucatarie am cumparat o chestie din plastic care le blocheaza. tre' sa fie ceva asemanator si in ro.
lui nicole ii place f mult sa stea la laptop si atunci cand il vede deschis nu mai scapi de ea. noi de obicei cand voia la laptop ii puneam repede desene animate si normal ca fetii ii placea. vina noastra nu? acum sotul meu a gasit o metoda. ii desneaza ceva intr-un soft de desenat si sa vedeti ce repede se plicti. bine asta e o solutie de moment ca in curand o sa-i placa.
dar ce zice-ti de asta "culaca-te ca vine pasaroiu sau veveritoiu la geam" ?(ca aici veveritele sunt la tot pasul) E singura metoda care functioneaza, inventata de mama mea, ca sa stea in pat seara dupa ce ne inebuneste de plimbat prin toata casa. la ficare tentativa de a se ridica din pat sa plece iar la cutreierat casa, cand aude de pasaroi se pune iar in fund si se opreste din urlat. Eu ma opun acestei solutii pt ca Nicole pare f fricoasa si nu vreau sa ii amplific aceasta frica, ca mai tarziu sa am un copil timorat. Uneori insa de oboseala ma complac situatiei...
Voi ce ma sfatuiti sau ce metode folositi voi?
cat despre mancatul de pe jos nu ai cum sa te opui de fiecare data. o gasesc de multe ori pe nicole ca ia pantofii ei, cu care umbla pe afara, la ros.
Album
sau
http://picasaweb.google.com/adrian.alb
If you are having problems viewing this email, copy and paste the following into your browser:
http://picasaweb.google.com/adrian.alb/7Saptamani?authkey=rBhwKTcjFhM
dandusa spune:
Ramsan,
am vazut poze cu tine graviduta chiar ieri...si ma gindeam...,ce-o mai face...?,ma bucur ca ai revenit
Kokorina,
fata esti sexoasa tare...,imi place de tine,arati superrrrr,copii sint minunatii,amindoi...,ce-am mai ris la faza cu lantisorul...
sa-ti mai zic ca am deschis albumul cu pozele voastre si am vazut-o pe Sofiuta in prim plan tinuta de minute de catre o silueta mai rotunjoara...,crede-ma ca m-am speriat..,zic mamaaaa,s-a ingrasat Koko...si dau sa vad mai departe...,apoi m-am linistit...
Laura,
iarta-ma cu "reteta"...,dar trebuie sa fi fost de mult,asa-i?...,ca intre timp fata mea s-a gindit ca vrea sa-si lase unghiile sa creasca pentru french...,asa ca astept si eu reteta...
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
bamboletta spune:
Cum mesteca bebelusii mancarea?
Bebelusii nu isi folosesc dintii pentru a mesteca mancarea, ci o zdrobesc cu gingiile. Molarii sunt dintii cu care noi mestecam alimentele. Primii dintisori care vor incepe sa-i creasca unui copil mic vor fi molarii, si asta se va intampla cel mai probabil in jurul varstei de 10-16 luni sau mai mult. Ultimul set de molari va creste, in mod normal, in jurul varstei de 2 ani. Poti sa-i oferi copilului tau “finger food”, atata timp cat este usor de zdrobit între gingii. Ca sa te asiguri ca e totul in regula, fa un mic test. Incearca sa strangi mancarea pe care doresti sa i-o oferi între degetul mare si aratator sau incearca sa zdrobesti si sa dizolvi mancarea in gura fara a mesteca sau musca. Daca tu poti face asta, cu siguranta va putea si el.
Majoritatea copiilor au toti cei 20 de dinti de lapte pana la varsta de doi ani si jumatate – trei ani. Dintii definitivi continua sa creasc#259; in maxilar. Dintii de lapte erup in perechi in partea dreapta si stanga a gurii, alternand intre maxilarele inferioare si superioare si incepand din fata in spate.
Cei 20 de dinti temporari erup de obicei in urmatoarea ordine:
patru dinti din fata sau incisivi centrali, mai intai in maxilarul inferior si apoi in maxilarul superior,
patru incisivi laterali, de fiecare parte a dintilor din fata, superiori si inferiori,
patru primi molari, mai intai cei superiori,
patru canini, intre incisivii laterali si primii molari, de obicei cei superiori inaintea celor inferiori.
BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 12
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
aka spune:
acum pe euforia este Oana, mama Sosonicai.
Monica de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru inima Soniei
dianocica spune:
mancatul de pe jos se mai intampla. l am lasat sa guste si un pic nisip, o crenguta, o frunza. cu metoda..m am facut ca nu vad. evident ca nu i a placut..cand chipurile l am vazut, i am spus ca eu nu mananc de pe jos, mi se pare bleaaah, si a decis ca si lui la fel
almo singurul mod de a l face sa adoarma atunci cand ii e somn, seara ma refer, a fost sa stingem absolut tot in casa, bagat toata lumea in pat, si stat cu ochii inchisi sa vada ca efectiv nu mai e nimic interesant de facut...jucariile se duc la nani, ursuletii (de la lampa care proiecteaza) se duc si ei la nani, mami si david si tati fac si ei nani...asta a durat vreo 1-2 saptamani. apoi adormea singur la ora cu pricina. mai putin in perioada cu dintii dar aia se scuza...
laura intr un timp incepuse si el sa tipe cand nu obtinea ce vrea. doua zile a tinut. i am explicat si eu si alex, de foecare data cand o facea. nu tipam! cald, calm si ferm. daca vrei ceva, ii arati lui mami sau tati cu degetelul, spui ba (asta i iese cel mai bine) si mergem acolo. il vedeam ca se uita la clanta, de ex, si incepe sa tipe. ii spuneam...si mergeam la clanta. si bravo de fiecare data cand in loc sa tipe arata. 2 zile. pe cuvant. a inteles cam din a doua, a treia, si atat a durat pana a retinut. si niciodata in astea 2 zile nu l am ignorat. chiar daca voia la priza, de ex, unde chiar nu e voie, mergeam impreuna acolo, i o aratam, ii spuneam ca putem sa ne uitam dar nu e voie sa atingem. chiar se poate
albus i am dat fara sa stiu cand i am dat biscuitii de la nestle. dupa ce m am prins i am dat si clatite si pandispan. cu ou intreg. cred ca pe la 10 luni.
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Laura13
dandusa....petit beurre. n-au ou, multe e-uri, cred
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
eheee,tu ai fost mai isteata...,eu i-am dai biscuiti de la Nestle mult timp...,ca-mi placea pt ca nu era risc de inec cu ei...,erau mai tari si ii sugea practic...,dar nu mi-a trecut prin bibilica sa ma uit la ingrediente...,am zis ca-s special de bebei,na...eee si cind m-am uitat...,stupoare...,au ou...si inca un procent ft mare...,deci...,ce rost mai avea stresul vis a vis de albus?
bine...,acum nu te gindi ca-i fac bezele...,nuuu,dar daca vrea placinta care are albus...,ii dau...,daca vrea pandispan care are albus ,ii dau...
oricum dpadv,am mai progresat putin...,in sensul ca am mincat cascaval,care teoretic nu era voie pina la 1 an...,am mincat gris cu lapte...,citeva lingurite...,dar am mincat...,asa ca intelegi tu,cum sta treaba cu pandispanul...
asiza spune:
Dolores si la mine s-au vazut cam intunecate pozele vostre...David e un dulcic! Lumineaza el toata poza ...
Bambo, am vazut-o si pe frumoasa Antonia! Imi plac tare mult pijamalele ei si costumasul de iarna!!! Pupici
Nu-i voie ii spun si eu, cu explicatia de rigoare...dar nu-i voie doar la prize...insa cu priza de la telefon avem noi o problema, ca oricat i-as explica de ce nu e voie, el hop acolo...si cu asta m-am cam saturat de explicat si ii spun intr-adevar simplu "nu e voie"...in rest e voie cam oriunde in casa, doar in baie nu-i dau acces.
Mancatul de pe jos...mucuri de tigara clar nu-l las. nu ni s-a intamplat, dar ii voi distrage atentia daca va fi sa fie...daca nu-l vad asta e, desi ma indoiesc ca-l scap din ochi deocamdata...Nisip il voi lasa sa guste, frunze la fel, dar azi mi-a fost frica sa-l las sa bage in gura pietricele...pe motivul ca erau mici si chiar ar fi putut inghiti sau s-ar fi putut ineca...
Pandispan cu albus de ou...hmmmm...nu, nu...mai asteptam, desi ma arde la degete sa-i pregatesc si ceva dulciuri, dar NU INCA...
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
dandusa spune:
quote:
Originally posted by marani
Lipsa somnului ingrasa si urateste
Simptome ale unui somn de proasta calitate:
· adormi greu seara si te trezesti inainte sa sune ceasul
· simti oboseala cronica
· digestia este mai greoaie
· daca tendinta corpului tau e de a slabi, lipsa unui somn de calitate te face sa pierzi kilograme, chiar daca mananci mult
· obosesti mai mult decat de obicei
· te simti tentat de alimente sarace in nutrienti, cum ar fi dulciurile sau cartofii prajiti
· te enervezi din orice si alterneaza perioade de depresie cu perioade de anxietate
· uiti lucruri importante
· aspectul fizic se inrautateste pe zi ce trece, ai cearcane, pielea e palida sau iti cade parul
,m-ai luminat putin...,citind aceste rinduri, am aflat raspuns la citeva nedumeriri de-ale mele...