mincare second hand-freegans

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Sint si aici cantine sociale - da, e alta conceptie.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Nu stiu daca a observat cineva, au un dumpster directory, adica pe la ce magazine mergi si ce se gaseste.
Nu poti sa nu te gindesti ca unii mor de foame in timp ce altii arunca saci intregi de piine, la Barnes & Noble sint cutii sigilate pline cu carti si intr-un loc erau aruncate scutece (de ce, expira?!!).
A fost interesant sa citesc ce arunca magazine/restaurante pe unde am cumparat una-alta la un moment dat. Macar citind aici stii ca dai banul pe produse proaspete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Mi se pare aberant sa mananci din gunoaie. De ce sa nu folosim si urina sa ne spalam cu ea pe fatza, ca adeptii lui Bivolaru? Multi sariti de pe fix sunt pe planeta asta, Doamne...

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Stiti de ce in Romania nu vor exita prea curand free d-satia ,adevarati ?
Pentru ca sunt patronii de magazine mai free ca toti . Spala crenwurstii , din carnea usor alteranata se face carne congelata sau si mai bine se da cu condimente si se mareste pretul , trece la sortimentul ,,pastrama
Painea veche devine pesmet , iar legumele si frucytele depreciate se vand la juma de pret in timp record .
Pai n-ai fii atunci farier sa mai arunci ceva la gunoi ?

Mergi la inceput

Si aici am vazut ca reduc pretul carnii pe masura ce se apropie termenul de expirare. Tocmai aflai la alt subiect cum e cu carnea fezandata, fibrele de colagen se desfac, carnea e mai frageda etc. Daca o iau si la reducere si e si delicatesa... wow!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Am vazut si eu un reportaj despre Freegans, erau un grup la New-York, si aveau o seara pe saptamana in care plecau la cutreierat prin oras. Apoi se strangeau la unul dintre ei acasa si pregateau o masa mare cu tot ce culesesera din tomberoane. Cei pe care i-am vazut eu spuneau ca nu iau nimic care e deja stricat sau cu ambalajul deschis.

Eu una nu as putea sa traiesc asa, dar ce nu imi puteam inchipuii este ca se arunca atata mancare " comestibila ", asa ca intr-un fel eu le inteleg protestul. Propirietarii magazinelor explicau ca atata vreme cat lor le vine un stoc nou de produse mai proaspete, el trebuie sa le faca loc pe rafturi, si deci arunca stocul vechi care desi nu e deja expirat e mai putin proaspat decat cel nou.

Am vazut si unii mai extremisti care nu mai cumparau absolut nimic si strangeau tot de pe strada o saltea veche in loc de pat, un scaun pe care il reparau...

Pe de alta parte, in Franta aveam un prieten care lucra pe un post de conducere la Mc Donald. Ei arunca hamburgheri dupa nu mai stiu cate minute de la preparare daca nu sunt vanduti, si deci seara scoteau afara tomberoane pline cu hamburgheri impachetati ( exact ca cei de pe tavile clientilor ) insa care nu mai corespundeau standardelor de vanzare. Si atunci veneau seara cersetori si vagabonzi sa culeaga mancarea din gunoi.
Ei bine conducerea le-a cerut angajatilor sa toarne clor peste mancarea aruncata in gunoi ca sa nu mai vina cersetori, ca deranja ca se aciuasera in zona. Chestia asta mi s-a parut extrem de cruela.

Mergi la inceput

Mie nu mi se pare cruda deloc. In general MD sunt deschise nonstop si vezi ca cum ar arata o mare de cersetori -daca sunt ca aia din intersectii de la noi -gramada pe tomberoane .
Nu zic ca nu s-ar putea face ceva dar nu e treaba magazinelor sau a fast-foodurilor ci mai degraba a organizatiilor de caritate sau a ONG -urilor sa faca un sistem de colectare .
Dar asa e mai simplu -arunci cu piatra in ala care ,,e imbuibat , plezneste de atata mancat in timp ce oamenii saraci mananca din gunoaie .
In plus americanii -iar e o parere subiectiva dintotdeauna s-au dat in vant dupa actiuni demonstrative de genul-,,mancam din gunoaie , ne legam cu lanturi de copaci , etc . Nu zic , intr-o lume egoista si focusat pe proprille nevoi , poate sunt gesturi extreme de atragere a atentiei , dar eu cred ca adevaratele probleme globale ca - eradicarea saraciei , a bolilor endemice , etc se rezolva la alt nivel de discutii si atitudini

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ligeea
Nu zic , intr-o lume egoista si focusat pe proprille nevoi , poate sunt gesturi extreme de atragere a atentiei , dar eu cred ca adevaratele probleme globale ca - eradicarea saraciei , a bolilor endemice , etc se rezolva la alt nivel de discutii si atitudini

ligeea

Da - la prima parte a afirmatiei si nu - la a doua (doar teoretic, ca practic...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Da, nici eu nu prea pricep efectul de protest... Si-a inchis vreun producator fabrica din pricina lor? Mie mi se pare ca vor sa rezolve intr-un mod dezorganizat problema lipsei de organizare a societatilor caritabile (care ar trebui sa colecteze mincarea comestibila) sau a sistemului de reciclare a resturilor organice.
Adica de ce sa am numai eu ca persoana particulara 4 (patru) containere diferite pentru diversele feluri de gunoaie? (3 sint de reciclabile - hirtie, sticle si borcane , si resturi organice)

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme

Mergi la inceput

Off topic -scuze
4 cosuri ?Dar asta-i adevarat lux , la noi e unul si bun , urat misrositor si plin de zoaie . Dar locatia , e centrala sa ca se compenseaza ...

Mergi la inceput