mincare second hand-freegans

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

quote:
Initial creeata de Ramona J
[ Tipa asta locuieste la NY si organizeaza "trash tours" in care ii invata pe oameni cum sa gaseasca mincare la gunoi. Pina acum 14000 de oameni au facut turul asta.

io nu inteleg, sorry... cum adica sa -i invete sa manance din gunoi?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Si mai zic unii de mine ca as fi ciudata...Pai altii sunt muuuult mai ciudati....

Mi-e draga planeta, da' la mancat din gunoi nu ma bag...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Mincarea freegans e mai safe decit pare la prima vedere. Majoritatea vine ambalata din gunoaiele restaurantelor sau supermanagzinelor.
De ex Panera in US sau Pret in UK deja incearca sa doneze mincarea care le ramine la sfirsitul zilei (au cumparat truckuri speciale) si te roaga sa anunti daca organizatia ta are nevoie de mincare free. Citeva alte restaurante urmeaza modelul.
In Franta desi nu se face asa tam-tam ca in UK sau US, munca de caritate include prepararea resturilor bune de la restaurante in mincare buna pentru cei care au nevoie. Si aici participa de la prof universitari la batrineii din bloc (nu sint organizati doar se duc si muncesc unde e nevoie).
Multi freegans protesteaza in felul asta taxelor care sint folosite pentru razboaie, distrugerea economiei locale...etc.
In UK, Franta si Germania (desi nu am citit concret in ziar ptr ultimele doua) anunta in fiecare ziar unde sa te duci sa maninci gratis si o poti face si daca esti student flamind si daca esti pe strada.

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Andrada, si in Bucuresti erau doua femei care duceau mincare gatita in Piata Amzei. Desigur ca le-am vazut la tv la o ora tirzie pe cine stie ce canal obscur... Poate nici nu mai fac chestia asta, dar am fost impresionata la vremea respectiva.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si nu zice si cati din ei au hepatita acum???

Cand am citit titlul m am gandit ca a fost odata mancata mancarea asta apoi( sa mai zic?!) vomitata si apoi papata ...

si eu fraiera cheltuiesc o gramada pe papa....

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ideea e cu totul alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Oricare este ideea eu una nu as putea face asa ceva...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mie nu mi se pare prea ingrozitoare mancarea aia. Supermarketurile arunca painea si alte produse care sunt ambalate. Eu am auzit despre chestiile astea in primul meu an de America, de la niste romani care povesteau ca au facut asa cand au emigrat initial si erau f. saraci. Si aia cu reducerea poluarii am facut-o io neavand masina timp de un an jumate dupa venirea in America. Am mers cu bicicleta :)) Nu ca sa reduca waste :)) Oricum, e cam bullshit ce fac ei, dc. n-ar fi lanturile alea de magazine care fac profit, ei n-ar avea ce aduna dupa ei. Overall, freeganii astia sunt dusi cu pluta bine de tot. O fi de la stressul de pe vremea cand faceau six figure salaries.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Hihi, de la mine din gunoi ar muri freegani de foame ca io nu arunc nimic. Reconditionez toata mancarea, paine uscata, tot. Nu arunc decat ce e deja contaminat cu bacterii si neterminat, ex. o farfurie de supa neterminata si molfaita de copil.

Mai aveam si noi o quebecoisa p-aici prin nord care cica se sacrifica si traieste cu mai putin de 200$ pe luna mancand nu-s fasolici, radacinute si nedand drumul la caldura in casa. Nu o cunoaste ea pe mama din Ro, sa vada ca se poate trai si cu mai putini bani pe luna..

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by ocebine

quote:
Originally posted by Ramona J

Pentru fetele sensibile, ce ziceti de o femeie care a renuntat la o slujba care platea peste suta de mii de dolari si a devenit "freegan"?
Freegans sint persoane care maninca de la gunoi. Cauta in gunoiul nostru si mai ales al magazinelor (unele cu alimente organice). Scopul este de a nu sustine corporatiile si sa minimalizeze impactul fiecarei persoane asupra planetei.
Am citit duminica un articol pe tema asta, in ziarul local. Din pacate nu gasesc link. Tipa asta locuieste la NY si organizeaza "trash tours" in care ii invata pe oameni cum sa gaseasca mincare la gunoi. Pina acum 14000 de oameni au facut turul asta.

Io cred ca din cauza slujbeia aia de sute de mii i-a venit "ideea"...probabil daca in copilarie/tinerete ar fi avut doar o coaja de piine ar fi gasit alternative pentru a trai (mai) ecologic. Nu vad in asta decit o manifestare extrema...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

...sau o dovada de prostie!?

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Pana acum n-au postat la subiect decat fetele din America
Dar nu-i totul pierdut si noi in Romania avem ,,free nostrii .
Unii care rascolesc tot tomberonul si imprastie gunoiul peste tot .
Ba chiar pot sa spun ca fara metallic -free ( pot fi reparati usor , au carute cu cai slabanogi in capitala UE ) am fi avut o mare problema cu tevile aruncate de vecinu de 6 dupa ce si-a schimbat instalatiile sanitare
Vorbind serios , mie mi se pare o aberatie. Poate un mijloc extrem de subzistenta , nu un mod de a protesta impotriva cataclismelor, etc ( oare cine sunt mai mari poluatori UE sau America)
Ce-am demonstra daca toti am renunta la slujbe si-am manca resturile aruncate de altii , daca am fi -oricum o iei numai ,,consumatori ?
Astea sunt ,,extremismele din America cel putin de aici eu asa le vad , nu se poate compara cu cantinele sociale din Europa , e alta conceptie .

Mergi la inceput