mincare second hand-freegans

mincare second hand-freegans | Autor: Ramona J

Link direct la acest mesaj

Pentru fetele sensibile, ce ziceti de o femeie care a renuntat la o slujba care platea peste suta de mii de dolari si a devenit "freegan"?
Freegans sint persoane care maninca de la gunoi. Cauta in gunoiul nostru si mai ales al magazinelor (unele cu alimente organice). Scopul este de a nu sustine corporatiile si sa minimalizeze impactul fiecarei persoane asupra planetei.
Am citit duminica un articol pe tema asta, in ziarul local. Din pacate nu gasesc link. Tipa asta locuieste la NY si organizeaza "trash tours" in care ii invata pe oameni cum sa gaseasca mincare la gunoi. Pina acum 14000 de oameni au facut turul asta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Pentru fetele sensibile, ce ziceti de o femeie care a renuntat la o slujba care platea peste suta de mii de dolari si a devenit "freegan"?
Freegans sint persoane care maninca de la gunoi. Cauta in gunoiul nostru si mai ales al magazinelor (unele cu alimente organice). Scopul este de a nu sustine corporatiile si sa minimalizeze impactul fiecarei persoane asupra planetei.
Am citit duminica un articol pe tema asta, in ziarul local. Din pacate nu gasesc link. Tipa asta locuieste la NY si organizeaza "trash tours" in care ii invata pe oameni cum sa gaseasca mincare la gunoi. Pina acum 14000 de oameni au facut turul asta.

Io cred ca din cauza slujbeia aia de sute de mii i-a venit "ideea"...probabil daca in copilarie/tinerete ar fi avut doar o coaja de piine ar fi gasit alternative pentru a trai (mai) ecologic. Nu vad in asta decit o manifestare extrema...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Articolul nu era foarte detaliat. Pe mine m-a contrariat, m-a uimit si pe undeva chiar am admirat-o. Nu ca as putea trai asa!
Tipa a fost Communications Director la Barnes & Noble. Salariul era mentionat ca "six figure".
Mi s-a parut interesant, oricum. Am mai auzit de freegans astia cu ceva timp in urma, dar uitasem cu totul. Au si website, chiar sint curioasa sa vad ce zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Personal cred ca ar fi putut face mult mai mult cu excedentul pe care il avea la salariu (donatii catre fundatii/societati de binafecere, copii care necesita operatii chirurgicale de zeci si sute de mii $ ). Intre timp putea sa manance clasica paine cu apa ori sa scormoneasca in gunoi in weekend pentru tot restul saptamanii.
Nu ii tin socoteala ce si cum si-ar fi cheltuit banii, ci teoretic ma gandesc ca ar fi putut ajuta mai mult daca chiar voia asta.

In afara de faptul ca se expune la tot felul de boli nu vad relevanta renuntarii la job si apoi cautatul in gunoi. Ce si cui demonstreaza asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Carolyne

Ce si cui demonstreaza asta?

O fi vrut ca tipu din American Beauty sa scape de toate cele...
Un salariu de 6 figures vine cu o gramada de responsabilitati.
La mine in departament o gramada erau (declarati) pe antidepresante.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Scuze pt. deviere de la subiect, dar e prima data cand am auzit de mancatorii din gunoi
Adica inveti atatia ani si apoi renunti la job ca sa mananci din gunoi?

Cat despre medicamente daca te uiti in US la TV 50% din reclame sunt despre medicamente. Deja este un cult in US. Personal consider ca sunt indoctrinati efectiv (cu cat mai multe medicamente cu atat mai bine).
Cunosc o farmacista (americanca get beget) care a avut niste dureri de spate, ceva la coloana. Imagineaza-ti ca a ajuns sa faca epidurala de 2 ori, apoi din cauza durerilor a luat narcotice, prescrise de dr normal, si in final a facut si atacuri de panica.
Am avut si eu dureri de spate in tinerete de nu ma puteam misca sau merge la toaleta. Am luat chlorzoxazona si facut gimnastica medicala la greu. Stiu ca nu toate cazurile sunt la fel, dar cum spuneam medicamentele sunt un cult in US.
Nu vreau sa ofensez pe nimeni, scuze.

Legat de magazinele SH nu pot sa ma declar mare fan. Mi-a ramas in cap un caz cu o tipa care a purtat nu-s ce haine SH, spalate si dezinfectate de ea si totusi a facut o boala de piele de care nu mai scapa nicicum. Mi-a ramas incap si nu pot sa cumpar de la SH.

Mergi la inceput

Tot io: prima data cand am auzit de mancatorii de gunoi care fac asta deliberat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Carolyne

Personal cred ca ar fi putut face mult mai mult cu excedentul pe care il avea la salariu (donatii catre fundatii/societati de binafecere, copii care necesita operatii chirurgicale de zeci si sute de mii $ ). Intre timp putea sa manance clasica paine cu apa ori sa scormoneasca in gunoi in weekend pentru tot restul saptamanii.
Nu ii tin socoteala ce si cum si-ar fi cheltuit banii, ci teoretic ma gandesc ca ar fi putut ajuta mai mult daca chiar voia asta.

In afara de faptul ca se expune la tot felul de boli nu vad relevanta renuntarii la job si apoi cautatul in gunoi. Ce si cui demonstreaza asta?

Ce spui tu nu se potriveste cu teoria lor. Uitindu-ma pe site, e mai mult decit mincatul din gunoaie... Uite aici www.freegan.info

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Am ramas paf la ce am citit si vazut pe site-ul ala cu freegans. Din poze se poate vedea mizeria din dumpstere. Ce mincare si altele curate? Cum adica sa maninci din microbii aia?! Mi s-a intors stomacul pe dos numai vazind pozele. Si nu inteleg ce fel de protest este asta, cind - ca sa existe gunoaie din care sa manince ei - trebuie ca altii sa le produca. Deci, daca toti ne-am repezi la gunoi sa mincam si sa ne imbracam de acolo, in scurt timp ar disparea orice urma de gunoaie, pentru ca nu ar mai fi cine sa le produca. E un paradox, dar este adevarul.

Scuze, stiu ca sint off-topic, dar mi s-a parut ingrozitor.

Mergi la inceput

M-am uitat si eu...scary!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Mincarea freegans e mai safe decit pare la prima vedere. Majoritatea vine ambalata din gunoaiele restaurantelor sau supermanagzinelor.
De ex Panera in US sau Pret in UK deja incearca sa doneze mincarea care le ramine la sfirsitul zilei (au cumparat truckuri speciale) si te roaga sa anunti daca organizatia ta are nevoie de mincare free. Citeva alte restaurante urmeaza modelul.
In Franta desi nu se face asa tam-tam ca in UK sau US, munca de caritate include prepararea resturilor bune de la restaurante in mincare buna pentru cei care au nevoie. Si aici participa de la prof universitari la batrineii din bloc (nu sint organizati doar se duc si muncesc unde e nevoie).
Multi freegans protesteaza in felul asta taxelor care sint folosite pentru razboaie, distrugerea economiei locale...etc.
In UK, Franta si Germania (desi nu am citit concret in ziar ptr ultimele doua) anunta in fiecare ziar unde sa te duci sa maninci gratis si o poti face si daca esti student flamind si daca esti pe strada.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput