Albinutze si bondari de martie-aprilie '07 (39)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Buna seara,

Am trecut sa va salut.
De cand a inceput sa ia vitamine a inceput printesa mea sa pape mai bine,cu mancarea nu se impaca chiar asa de bine dar mananca bine struguri,mar cu biscuiti,biscuiti simplii ii adora cel mai mult si laptele cu biscuit pe care il soarbe imediat.In rest mai slabut cu restul mancarurilor,este dupa pofte si chefuri.
S-a schimbat asa de mult,este asa de vioaie,face diferenta acum intre multe lucruri,nu-mi vine sa cred cat a crescut.A inceput sa mearga deabuselea dar oboseste repede,vrea sa stea in picioare o gramada si sa faca pasi,daca o pui sa se tina cu manutele de ceva si sa stea in picioare sta singura,in fundulet nu sta prea mult ca se indreapta intr-o parte ca sa se aseze pe burta.E un zambet toata.

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Multumim pentru aprecierile legate de masa de azi sper sa fie cel putin la fel de bine si in continuare.

Si sa ma laud si eu: am facut chec, si a iesit . Sa nu radeti, de obicei sunt dezastru la prajituri

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Kmi m-ai distrat cu pestele proaspat... Ati vrut sa fiti siguri ca e proaspat
Acu' despre mancat... Elena a mancat bine cu iaurt... si apoi cu putin unt Poate merge si la voi... Acu' nu mai stiu cand a avut voie unt... am uitat sa intreb pediatrul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Seara buna!
Da' ce spor aveti la scris! Am citit ceva, dar nu chiar tot.
Sa zic si eu de temele zilei.
Cu borcanasele sunt de acord, fiica-mea mai putin. I-am dat legume de la Hipp si nu le-a acceptat, doar perele de azi dar cu rugaminti.
Adormitul...fara san mai greu. Inainte o mai lasam sa chitaie in pat si adormea si singura, acum nu mai pot pentru ca se ridica in picioare, sta agatata de gratii si scanceste pana vine cineva la ea. De cateva zile se trezeste iar des noaptea si nu pentru poapa neaparat; am mai reusit sa o adorm leganand zeci de elefanti, pe soptite.
Nasterea-mie mi s-a potrivit cea naturala. Imi era groaza de operatie...mie si o zgarietura imi trece extrem de greu, dar o taietura. Am avut noroc de travaliu scurt si doar jumatate de ora de dureri mari, din alea de zici ca mori. Cea mai urata parte a fost dupa, cu hemoroizi, oase care dureau, epiziotomia prost cusuta. Dar a trecut. La a doua nastere tot pe natural as merge.
Suptul degetelului la bebelus-e motivul pentru care i-am dat Mayei suzeta. Ca e mai greu sa-l dezveti de degetel decat de suzi. Iar acum dumneaei nu mai accepta nici suzeta, asa ca am scapat de amandoua grijile. Mai duce ea degetele la gura cand ii e foame, dar ii dau repede ceva de ros...o jucarie, inelul de dentitie.
Felicitari Alex (diana_jors) care promite sa fie un mare mancacios!

Acu despre zgatia mea...la fel ca Timeea de kmi, nu vrea altceva decat sa se ridice agatata de orice... Iar daca nu se ridica, o ia de-a busilea exact spre locurile din camera unde nu are voie...la cabluri, la prize. Si pe zi ce trece are viteza tot mai mare. Azi amancat prost si fost si mataita pe langa toate cele. M-am uitat in gura ei, gingia de sus parca e umflata, dar e posibil sa ii apara dintii de sus la o saptamana-doua dupa cei de jos?

Am facut pauza de scris ca iar s-a trezit, a treia sau a patra oara de la 8.30 de cand a adormit.
Plec si eu la somn, ca maine imi trebuie energie pentru Duracell.

arissa - mami de Maya(18.03.2007)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Uitasem.
Bine ai revenit, Mihaelaaa!

La multi ani fericiti, diana69! Mai vino sa ne povestesti de micuta Cezara.

arissa - mami de Maya(18.03.2007)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Pe la 17-17.30 cand vrusai eu sa trimit mesajul asta nu mai era net, asa ca trimit acu' si citesc dupa. Acuma nu mai am somn, din diverse motive, asa ca bantui p-aci.

Radcarmen.... a mea mananca, in medie, 200 g de legume sau fructe la o masa. Nu prea conteaza cu ce le amestec eu, ca ei tot maxim 4 ore ii tin de foame. Asa e ea, n-am ce-i face. Daca va spun de cate ori papam noi, o sa ziceti ca suntem "razna".Dar ce sa fac? Eu ii dau ceai si ea, peste o ora cere papa. Cica o pacalesc! As! E mai tare ea ca mine, asa ca n-am sanse. Bag papa la copil cand cere, adica din 4 in patru ore si odata noaptea, total 5 mese pe 24 de ore, dar mai avem si scapari la 6-7 mese, da rar.

Iunia... esti o comoara la casa omului. O sa ma inspir din retetele tale ca tare bune par.

Io fug sa votez pitici-vedete, ca ieri n-am avut timp.

Si, apropo de intrebarea ta, Tzuna. Scrisesem ieri mesajul, dar a fost o cadere de tensiune si nu l-am putut trimite ca s-a restartat calculatorul, asa ca reiau. Eu una nu am inima sa votez cu o steluta nicun copilas. Cand dau click pe poze si le vad fatucile, i-as manca pe toti, chiar daca habar nu am care cine e. Asa ca eu dau 10 stgelute si la ce fete imi sar mie in ochi in perindarile mele. Numai ca, nu toata lumea are o asa inima larga sau e cineva anume care trebuie sa castige premiul ala. De ce zic asta? Pt ca am observat ca la FiberLink de la RDS, de cate ori te deconectezi si reconectezi la internet, dai refresh la pagina si mai poti vota odata. Asa ca ori cineva se ocupa in mod special cu scaderea notelor piticilor, ori eu nu mai stiu ce sa zic. Nu ca mi-ar pasa prea tare, dar nu e corect. Mai ales ca se zice 1 data la 24 de ore de la acelasi calculator. De unde? E vorba de acelasi IP. Asta e! Asa ca daca aveti RDS si timp, votati-va puiutii si de n-shpe ori pe zi , ca oricum are cineva grija sa le scada nota. Am probat chestia asta. Oricum , nu-mi pasa prea tare. Am inscris-o acolo de distractie.

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

quote:
Originally posted by RaisaFudulu

Cine credeti ca este aici

Avem poze aici

Diana Mamica fericita de RAISA-MARIA

Esti tu cand erai mica, nu?

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Venim acasa in decembrie ,sunt atat de bucuroasa ,in sfarsit plec din tara asta ca m-am saturat,asa ca o sa facem craciunul in Romania.

Mersi fetelor pt. raspunsuri ma gandeam eu ca nu se da crud dar la cate ciudatenii aud am vrut sa fiu sigura.

Branzica nu am facut inca ,nu am tifon sau este si o alta metoda de a face???

si noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Mai dragelor, nu e cine stie ce minunata de ,,reteta"...

5 luni si 2 saptamani: suc de fructe: mar, para, piersica, nectarina, portocala, morcov - de la cateva lingurite pana la 100-120 ml/zi in diverse combinatii ( Luca prefera mix de mar/morcov/portocala)

6 luni - pulpa de fruct (cele de mai sus) cu biscuite, pot sa adaug si putina banana

piure de legume - morcov, telina, pastarnac, patrunjel, dovlecel, ardei gras (cartof si ceapa doar la fiert ptr gust), fara sare, doar cu 1-2 lingurite ulei de masline la fiert.
- se paseaza si daca vreau sa le dau mai zeama pot si cu biberonul dar de preferat mai solide cu lingurita.

Faza 2: daca nu ii place sa incerc sa-i scot cate o leguma pana aflu ce nu ii place (asta mi se pare complicat!)

Faza 3: tot nu ii place bag niste lapte cand le mixez

Faza 4: tot scalambaiala si ajung aproape de 7 luni - piept de pui fiert odata cu legumele, pasat odata cu ele

7 luni: branza de vaci degresata (facuta in casa 1 l lapte + 8 pastile calciu lactic) daca nu ii place pot sa ii cumpar si din comert (recomandarea lui - Mili degresata)

8 luni : iaurt simplu degresat (a zis sa exclud Danone ca are termenul de valabilitate prea mare in comparatie cu alte iaurturi)

si oricum dupa 7 luni mai discutam ptr alte chestii (ou,cartof)!

Sfaturi:
- sa nu ii dau sub 600 ml formula/zi
- o singura masa sa fie de legume sau fructe/zi, de preferat cea la care mananca cel mai putin (la noi masa de la 9,30 -10 cand refuza laptele ca bea noaptea)
-suc de fructe sa ii dau intre mese
-sa nu-l fortez daca nu ii place si nu vrea
-sa o iau incet ca oricum tot din lapte isi ia ce ii trebuie
Si cam atat.

- hemograma la 7 luni sa vedem daca e nevoie de fier si calciu + decalotat!

Cam asta e. Bineinteles ca voi adapta si eu dupa cum se comporta Luca. Nu e prea mancacios si probabil voi avea de furca cu 'mnealui...

Luca, dragostea mea

Luca luna IV
Luca luna V
Luca luna VI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biky spune:

Roxanici...ciorbita este supa acrita indiferent daca dai legumele prin razatoare sau le tai cubulete mici, patrate, trinughiuri sau hexagoane...asa e la noi in Moldova....
Tzuna.....si Caterina are 4 mese...de ex. ieri...7.30 (170ml lapte cu cereale), 12.30(~50 ml supa , 50gr iaurt cu biscuiti), 15.00 san, 19.30(160ml lapte cu cereale). Intre mese suc de portocale (chipurile pt cresterea poftei de mancare), sau apa.
Iunita....belita forumului....Iote ca nu-ti spun cum fac taiteii...ca au ou cu albumina si faina cu gluten, ok?
Ii pun taitei in supa, in loc de orez si ca... “perioada de trecere”... la paine. Deci cativa taitei din aia facuti normal, in casa (ca pentru noi) rataciti intr-o oala cu supa am zis ca nu-i un capat de tara. Dintr-un ou ies o multime...deci, in cativa taitei, se regaseste o particica infima de albus, tu poti sa-i faci doar cu galbenus (eu nu am incercat!).
Referitor la biscuiti....eu i-am dat biscuiti (petit beurre, zeo) pe la 4 ˝ -5 luni cu piersica ca asa ii dadusem si Andrei...apoi am citit la voi de chestia cu glutenul si am alergat la doctor si i-am povestit de biscuiti,.... ca i-am dat ........si ca valeeeeeeeu ......ce pateste fata mea....... !!!!A zis ca daca nu a avut nici un fel de manifestari “neplacute” in 24 de ore, inseamna ca nu a facut intoleranta la gluten, si ca nici nu o sa faca, si pot continua sa-i dau in continuare. Aaaa.....si mi-a mai zis ca sunt rare cazurile de intoleranta, si ca cei care sunt sensibili la gluten, si la 8 luni poate sa faca intoleranta. De aceea ii dau si taitei...ca e imuna la gluten!

O mamicutza cu 2 fetizte cu fitze : Andra(20.11.1995) si Caterina(22.03.2007)

Mergi la inceput