Albinutze si bondari de martie-aprilie '07 (39)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biky spune:

NASTEREA...pai eu le-am "experimentat" pe amandoua....pe Andra am nascut-o normal si pe Caterina cu cezariana

Nasterea Andrei .....Am ramas insarcinata la 28 ani (fara 3 luni) si aveam 48 kg. Am avut o burtica mica si pusesem vreo16 kg.....pe vremea aia nu erau ecografe si se asculta copilul cu o trompetutza si ginecologul iti facea un control cu mana ca sa vada pozitia copilului. Mi s-a spus ca voi avea un copil micut si ca voi naste normal foarte usor...dar nu a fost sa fie asa! Dupa 24 ore de asa zise “contractii false” urmate de 5 ore de travaliu, cu dureri de iti luau respiratia....am nascut-o....am auzit un “valeuuuu ce cap mare a mai avut copilul asta ....cred ca are 4 kg ...” si am lesinat!!!! Mi-am revenit din lesin.....eram uda toata, tremuram.... cu hemoragie interna, si in decor era o doctorita cu ochii albastri, care m-a cusut (aproape pe viu) cam o ora, de am zis ca face goblen la curu meu! Pe masa alaturata o mamica nascuse un copil mort..... Finalul: aveam ochii rosii de la scremut, ruptura de col, vagin, perineu pana la anus.......dureri insuportabile de la aceste rupturi, disperata, si cu imaginea pe retina a copilului mort.....Am fost dusa la reanimare 1 1/2 zile si am vazut copilul dupa 3 zile. Atunci, am jurat ca nu imi mai trebuie copii toata viata mea....De aici se trage si intarzierea pentru al doilea copil.
Sarcina cu Caterina....Am ramas insarcinata la 39 ani (si o luna) si aveam 57 kg. La 34 de luni era sa o nasc...dar cu tratament am mai harait-o o luna. Am avut o burta maricica si am pus 21 kg. Din cauza complicatiilor de la prima nastere...la care s-a adaugat si varsta ne-am hotarat (eu, sotul si ginecoloaga) ca cel mai bine ar fi cezariana.....Totul a durat juma de ora....copilul l-am vazut dupa vreo 2 ore...totul ok....M-am refacut cu mult mai greu....si nu suportam durerile de la burta.... parca imi cadea burta in jos (si acu atarna ca naiba).....si nema efort (dar am facut si ca atare mi-a supurat operatia)....iar depresia post natala se instalase si eram daramata. Caterina mi s-a parut mica, neagra si urata....lucru pe care l-am exprimat si in fata pediatrei ...la care i-a mi-a zis ca “nu vad inca bine din cauza anesteziei”. Plecasem de casa cu gandul ca-i vom da numele Delia- Medeea....insa atunci, cand o vazusem, am zis ca nu i se potriveste numele.... avea o figura dura...aspra...sau poate asa mi s-a parut, si m-am gandit la un nume de luptatoare, ceva istoric... (mama nebuna ce eram...)....gata, zic,.... o va chema Ecaterina.....iar sotul a venit cu ideea ca fara “e” suna mai bine.....si asa i-a ramas numele!
Acu’ nu stiu daca a fost vorba de varsta sau am uitat cum am nascut natural.....dar cred ca refacerea este mult mai usoara atunci cand nasti natural, ........chiar daca la mine, as putea spune, ca fost ca o cezariana pe viu la primul copil!!!

O mamicutza cu 2 fetizte cu fitze : Andra(20.11.1995) si Caterina(22.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

karla32 - total de acord cu indicatile medicului tau.asa mi se pare corect. nu trebuie sa ne grabim cu diversificarea.
Eu fiind la al doilea copil nu ma mai crizez ca prima data ca nu mananca copilul.Pana la urma toti copii vor manca, toti vor merge, toti isi vor lua adio de la scutece.Am invatat din experienta anterioara ca fiecare copil isi are proriul bioritm si oricat ai incerca sa schimbi asta nu vei reusi. Toate auzim de super copii mancaciosi, mergareti, vorbareti si vrem sa ne laudam si noi doar ca sa fim in ton, da nu e bine.

biki - bine spus ca cezariana inseamna operatie si refacerera este mai grea si de lunga durata ca dupa orice taietura.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

quote:
Originally posted by Selene

[quote]Originally posted by doina.todor

selene eu am mai spus ca vin la intalneala cand puteti si voi cu cea mai mare placere. Tu in ce zona stai in Tm ? Eu stau langa sala Olimpia (Complexul studentesc)

Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu

Varsta lui Radu

Doina, eu stau in Calea Girocului (aproape de str. Salcamilor, daca stii cumva care este ). Asa ca nu suntem la mare distanta. Putem sa ne intalnim in parcul de langa McDrive sau este un parc mai frumos pe linia tramvaiului 8; sau in parcul cel mare de pe Lidia, dar poate e cam departe de tine. Sau daca e mai urat afara chiar la McDrive, ca acolo nu se fumeaza inauntru din cate stiu. Tie unde ti-ar conveni? Si cand? Eu as putea dimineata dupa 11 sau dupa-masa dupa 3.
Karra, va inscrieti?

Si ca sa nu ma apuc inca de treaba prin casa (ca de, doarme copilul si as mai putea face cate ceva), sa va 'citez' ceva dintr-o carte ce se numeste "Bun venit bebelusului"

STII CA ESTI PARINTE ATUNCI CAND ...
- a iesi in oras o zi intreaga presupune la fel de multe complicatii ca traversarea Saharei
- cand descoperi ca intreaga lume este o capcana mortala pentru copilul nestiutor
- cand orice tragedie legata de copii, oriunde in lume, iti strapunge inima
- cand dureaza 10 minute sa cobori din masina
- cand incetezi sa te mai uiti la vitrine cu haine, pantofi, farduri si esti uimit de hainute minuscule si ursuleti uriasi de plus
- cand descoperi ca un copilas ocupa 9/10 din patul pe care il imparti cu el
- cand descoperi ce talent ai sa faci sunete de animale
- cand masina de spalat nu se mai opreste
- cand o baie in doi nu te duce cu gandul la ceva sexi, ci la cantitati uriase de apa si stropi, balonase si rasete

si pentru mamicile ale caror pui se trezesc inca noaptea....
Sunetele 'micute' incep. Fornaiala, plescaitul din buze. Poate ca este doar un vis. Poate ca sunetele vor inceta si va fi liniste din nou. Poate.... Un scancet subtire, insistent.
Bine.
Un parinte coboara impiedicandu-se din pat. Hranit, schimbat.
Capsorul micut se intoarce intr-o parter, ochii se inchid usor, parca se aude un usor sforait.
Ridca-l incet acum.
Incet.
Incet.
Acum doarme, inapoi in patutul sau.
Dar ochii albastri se deschid. Si apare un zambet. Spune 'Ce mult ma bucur sa te vad'.
E timpul sa ne imbratisam.
E timpul sa stam putin de vorba.
E timpul pentru un cantec.
La ora trei dimineata? Ce inseamna timpul pentru prieteni? ....

Sper ca am rausit sa va fac sa zambiti putin....

Anca, de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

neata stup

nasterea: 2 naturale fara anestezie, prima spontana, a doua indusa,
la Silviu la 3 noaptea am mers la camera de garda si mia zis tanti"he he astea nu-s contractii( erau niste intepaturi ca de tantar dar regulate la 7 min), mergi acasa nu nasti azi, maine daca e vi la dr cutare, luni la cutare si daca nu marti vi la mine si provocam ca esti in termen", mam dus acasa man culcat ma=m trezit la 7 ma durea parca mai atre dar imi ziceam ca daca femei a zis ca nu nasc nu nasc ce naiba, stie ea ce vorbeste, pe la 11 sotul ca hai la dr hai la dr, eu nu ca nu nasc, si eu nu merg sa ma tina aia in spital pana marti, pana la urma de gura lui si cu bagaj lasat in masina , cu promisiuni solemne ca nu ii lasa sa ma interneze dacanu nasc azi, la 11.30 eram la spital, concluzia dilatatie 7 membrane nerupte, direct in sala de nasteri, mia rupt apa , iar dr cand a urcat a apucat sa puna halatul dar ce inchis, sterilizat,etc nu a mai avut timp, la 12 sa nascut silviu, era alllb, buflei si fin, cusatura a fost mai urata si a durat de mai aveam putin sa il omor
iar la delia, stiam clat cand voi naste , dr era de garda marti pe 13 sau pe 17, dar riscam sa nu apuc 17 si atunci ca sa fiu sigura ca nu patesc ca la prima sarcina cand am aflat la 3 dimi ca dr care ma vazut toata sarcina nu face nasteri ci cel mult asista, am decis cu dr si in ciuda sotului care este un mare superstitios, ca 13 va fi data
mia dat o pastiluta sa o iau la 12 dar doar jumatate supta pana se topeste invelisul, si la 3 sa vin la spital, ma internat la 3jumate cu contractii nedureroase, dilatatie manuala 2, iar dilata manual, rupt membrane , dureri nasoale, tipete caci altfel nu ma baga nimeni in seama , si eram singura intrun salon sinistru, pretravaliu sau asa ceva, mau mutat in sala miau facut o injectie cu scobutil, sau asa ceva, mau suit pe masa, bb e mic , bbe mic si la echo, si la mana, e mic, la 6 sa nascut , a socat dr care ar fi preferat cezariana daca sarea de 3000( ajunse de mine la 3200 cu insistente caci fimiu avusese 3500 si lam nascut usor) mare neagra bruneta grasuta si uraticaaa, la doar 3630, a urmat o cusatura in aer caci eu nu mai atingeam cu fundul masa nici tinuta de 2 asistente, 2 zile de internare spre deosebire de silviu la care am stat 3 , iar de atunci a inceput potopul

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Neatza' buna!

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Stau si imi savurez . Mai vine cineva? Citeam de unde am ramas ieri. Se pare ca numai eu si inca o mamica am avut o experienta de cezariana super ok. Sincer pentru mine a fost foarte usor, desi m-am temut tare. Dureri suportabile dupa, vindecare super rapida, ridicat din pat a doua zi si facut pasi pe hol de ma intrebau asistentele ca nu am facut cezariana de umblu asa dreapta. Dar eu vroiam sa fiu apta pentru puiul meu pentru ca stiam ca urmeaza sa merg acasa si acolo eram doar noi doi. Era necesar sa-l ridic eu, sa ma aplec. Mi-as fi dorit sa nasc natural si cu toate ca stiu ca nu e usor deloc, eu cred ca altfel simti ca devii mama cand nasti vaginal. Asta zic eu, nu e neaparat sa simta toata lumea la fel.

Va dorim o zi buna si ne mai "auzim".

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Buna dimineata stup!

Frumoase si adevarate randuri ai mai scris Selene, m-au emotionat, mai ales partea a 2 a, cea cu trezitul noaptea

Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Aici poze
Vârsta Adita;
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Cand mai ai ocazia mai "citeaza" de acolo, ca mi-a placut...
Intrebare: care ati dat la bb Tantum Verde spray pentru rosu in gat?o fi bine la varsta lor?

Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Aici poze
Vârsta Adita;
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

quote:
Originally posted by lauramar

Venim acasa in decembrie ,sunt atat de bucuroasa ,in sfarsit plec din tara asta ca m-am saturat,asa ca o sa facem craciunul in Romania.

Mersi fetelor pt. raspunsuri ma gandeam eu ca nu se da crud dar la cate ciudatenii aud am vrut sa fiu sigura.

Branzica nu am facut inca ,nu am tifon sau este si o alta metoda de a face???

si noapte buna

POZE

Si veniti la Timisoara?

daca da da-mi un Pm iti dau nr meu si sa ma suni sa ne vedem...de Craciun ramanem si noi la Tm abia dupa plecam din oras.

Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007

Luna 8

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Winnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

La Multi Ani Paula75!!!

La Multi Ani Oana_Stefana!!!

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Paula75
Oana.Stefana

Vreau si eu o cafea mareee de tot ca a mea nu prea a dormit azi noapte...si binenteles nici eu....o apucase a foiala de nu isi mai gasea locul...nici nu stiu ce avea ca de plans nu plangea

KMI carnitza nici a mea nu a vrut-o la inceput, ii dadusem piept de pui, apoi cand i-am dat pulpita si aripioara a acceptat-o usor....facuta praf si cu mult dovlecel....la noi nici o masa fara dovlecel pentru Timi

Avem poze aici

Diana Mamica fericita de RAISA-MARIA

Mergi la inceput