Strumfi de iulie-august 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 6

arhdy spune:
Buna fetelor.
Nu ma simnt deloc bine. De ieri am facut temperatura. Ma doare o amigdala cu ureche cu tot. Am facut aseara o baie fierbinte si am luat un paracetamol. Am luat unul si in dimineata asta. Imi este frica sa nu raceasca si asta mica de la mine. Si apropo de asta mica, parca a stiut ca mama nu se simnte bine si nu s-a mai trezit sa ia masa de la 12 noaptea. S-a trezit direct la cea de 4 dimineata. A dormit dusa de la 8 seara (ora ei de culcare) pana la masa de dimineata. M-am trezit eu obisnuita sa-i dau masa de 12 noaptea.
In legatura cu cojile de pe cap, m-am confruntat si eu cu asta. Si rau de tot, adica am avut strat, ca o a doua piele. Si fetel m-au sfatuit sa-i dau cu ulei de masline si sa o spal si dispare in timp. Asa incat o dadeam cu o jumatate de ora inainte de baie cu tamponul cu ulei de masline pe toata zona pana vedeam ca s-au imbibat bine si apoi o spalam cu sampon pe cap la baie. dupa baie o pieptanam usor, repetand si a doua zi de dimineata. Am avut rezultate notabile din prima seara.
loredana, deja m-ai bagat in ceata. Si cand ziceam ca deja am lamurit ce-mi trebuie. Adica mai trebuie un formular? Sau este posibil eu sa am formularul si sa nu am adeverinta.
Vreau si eu parola la mailul comun pe PM. Multumesc.
pupici.
Diana si Cristiana Maria (30.07.07)

diane_dun spune:
aly, bun venit. Sper ca baietelul tau a avut la nastere 3,300 kg, nu?
Anto, drum bun spre Bucuresti!
mamii, multumim de cafea!
mychydutza, daca dr suspecteaza ca are canalul lacrimal infundat, cel mai bine (zic eu) ar fi sa-i stergi ochisorul cu ser fiziologic si sa-i faci masaj. Zicea cineva ca antibioticele pt ochi se administreaza numai dupa analiza secretiei, targetat. A avut si fie-mea in prima saptamana de viata si pediatra mi-a dat unguent cu kanamicina si pe vremea aia, cu familia pe cap, toti uitandu-se urat la mine ca de ce nu fac cum a zis pediatra, i-am dat, dar cred ca de la masaj i-a trecut, nu de la antibiotic.
arhdy, e posibil sa ai o nevralgie. Sfatul meu e sa bei ceaiuri calde cu miere si lamaie si sa-ti pui niste vata in urechea care te doare, rau n-au ce sa-ti faca.
Multa sanatate tuturor!
Mami de Dani (1 august 2007)

lorinaoo1 spune:
Hello!
quote:
Originally posted by i_ulia
andraz, si eu o alaptez pe iris doar la orizontala. asa s-a obisnuit in prima luna, cand a fost foarte cald si nu o puteam tine in brate, pentru ca transpira foarte tare. acum nu mai vrea sa manance altfel decat daca ii este foarte foame. eu, ca sa mai omor timpul, citesc in timpul alaptatului. pe mine chiar ma ajuta sa nu mai am senzatia de timp mort pe care o aveam la inceput.
Iulia, mama lui Iris Maria (7.8.2007)
Iulia, exact asa am reusit si eu o perioada sa simt ca fac ceva util (desi alaptatul zic eu ca este cel mai util lucru pe care il putem face acum), adica citeam, cred ca tot dupa ideea ta. Asta pana cand strumfita mea a devenit brusc interesata de carti si se opreste din supt cand ma vede ca citesc si chiar chiuie de zici ca ii arat cine stie ce vrajeala. Sper sa nu ajunga profa ca mine

Lavi -

lorinaoo1 spune:
AndraZ piciulica mea mananca asa des de cand am venit de la maternitate. Acum m-am resemnat, ca doar sunt mama, ce am de facut ? Si apoi ma gandesc ca n-o s-o mai tina mult, ca deja e mai linistita, si mai reuseste sa manance si la 2-3 ore, daca nu o doare nimic. E un test de rabdare, asta e. Am incercat sa ii fac un program de masa, adica sa prelungesc intervalul dintre alaptari, dar m-am trezit cu un strumfulica nervos tare si am lasat-o balta, ca tot eu imi faceam de lucru. Duminica trecuta m-a apucat bocitul de suparare, ca pitica, desi hranita si acasa si in masina, era nervoasa de somn (si totusi trasese un puiut de somn in carucior) si tot a trebuit sa plecam acasa fulger. Eu sunt sigura ca va trece si perioada asta si vor veni alte greutati. Asa e sa fii mama, probabil...
Lavi - fericita de
Lorina Maria (5 iulie 2007)

lorinaoo1 spune:
Aly2007 bine ai venit printre noi si sa fie sanatos strumful si cuminte la increstinare.
Cristina e superba Ingrid si fotografiile sunt excelente. Inteleg ca la voi se obisnuieste sa se faca poze la fotograf profesionist
, vreau si eu
Luna e delicioasa Cezara cu caciulita rosie
Deni pupici la niste baietei scumpi tare.
Anto calatorie lina pana la Bucuresti, ce aiurea ca nu sunt din capitala, poate ne pove fetele de intalneala pe care o planuiti
Sanatate multa bebeilor si mamicilor racite
Lavi - fericita de

lorinaoo1 spune:
M-ati lasat singurica aici cu limbarita mea... Oana unde esti?
Noi ieri am facut 3 lunisoare si suntem din ce in ce mai voioase si cred ca limbarita se mosteneste
Lorinuta a descoperit ca are o manuta, stanga, si o tot tocaie de zor si o intinde si se uita la ea. Tot cu stanga prinde jucariile si e foarte fericita si hlizita cand ii dau cateii aia de spanzurat la carucior. Acum faza e ca s-a obisnuit sa actioneze cu stanga, din cauza ca stau eu mai mult in stanga eu, asa mi-e mai comod, si cu dreapta nu face mai nimic. O ramane stangace?
La multe lunisoare pt ieri si Olgutei, Mirunei Andreea, lui Andrei Robert si lui Denis Mironel, iar pe azi
lui Luca Serban, Dariei si lui Tiberiu, Mariei Ioana si Ilincai.
Lavi - fericita de

brazuca25 spune:
Am lipsit ceva vreme dar chiar ca motivat.
Dupa muuuulte certuri cu iubita mea soacra am ajuns in situatia sa plec cu copilul si momentan sunt la parintii mei. A fost o saptamana foarte stresanta si bebe din pacate m-a cam simtit si e si ea cam agitata. Sper ca macar zilele astea sa ne mai linistim si eu si ea. Oricum, ea e o dulce si o cuminte si parca ma intelege ca sufar si asa rade si intinde manutele la mine ca parca imi sterge orice suparare cu buretele.
La fel ca multe dintre voi am reusit si eu sa racesc! Deocamdata doar nas infundat si sper sa ma limitez la asta. Am inceput deja cu ceaiurile si o sa iau si un paracetamol pana la urma desi am evitat sa iau medicamente in perioada asta a alaptarii. Denisa stranuta si ea de zor si are nasucul infundat dar a vazut-o pediatra si a spus ca nu e racita deci nu ii dau nimic. Doar desfundam nasucul cu apa de mare si pompita.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

mamii spune:
oooff brazuca firar ale naibi de soacre!!!
si a mea tre sa se intoarca..
.Sper sa ti se rezolve necazurile
cea mai imp ramene gogosica bucura.te de ea kt mai mult!si trimite.o si p soacrata p insula socrosheniilor:)
de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank">
Alex 13.07.07

brazuca25 spune:
mamii incerc sa privesc partea buna din toata povestea asta si anume ca macar si-a dat aratat adevarata fata si acum nu mai e nevoie sa o suport zilnic. Dupa ce circ am avut cu ea, nu o sa ma mai vada la ea in casa cate zile o sa mai aiba.
Cine o sa inventeze insula asta a socrosheniilor o sa se imbogateasca rapid. Il depaseste pe Bill Gates in mai putin de un an garantat!
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

diane_dun spune:
Nu sunt genul care se panicheaza usor, dar fie-mea tocmai a facut o chestie care m-a pus pe ganduri. Tocmai o alaptasem la orizontala si ea statea in continuare intinsa pe o parte, cand o vad ca incepe sa scoata lapte si pe gura si pe NAS! O iau eu repede, o pun cu burta pe genunchii mei in asa fel incat sa aiba capul mai jos decat corpul si o bat usor intre omoplati. Nu parea sa respire prea bine, dar nu s-a agitat si nici nu s-a invinetit / inrosit. Dupa manevra asta, pare sa-i fi trecut. Bine, faptul ca ea nu s-a panicat nu cred ca spune mare lucru, pt ca ea e foarte linistita de felul ei. Ea nu se agita prea tare nici macar cand ii curat nasucul cu pompita...
Fetelor, spuneti-mi va rog daca vi s-a intamplat asa ceva si care ar putea sa fie cauza si modalitatea de evitare a acestei situatii. Multumesc.
Mami de Dani (1 august 2007)