Alaptatul - Help Line (6)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

lavinia am deschis un subiect nou pt mamici care alapteaza bb peste 1 an. daca vrei, te astept acolo

sau la fulguleti de nov-dec, ca vad ca si bebelina ta e de o seama cu d al meu

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Am nevoie de ajutor va rog. Situatia sta in felul urmator: am (avut) o perioada foarte stresanta si obositoare (chiar daca am scris pe forum mai mult in ultimul timp), de o luna fetita mea a inceput sa refuze sanul tot timpul, era foarte agitata (din cauza mea, bineinteles), cantitatea de lapte s-a diminuat iar eu i-am dat completare pana la urma.
Acum ma straduiesc sa fac in asa fel incat sa revina laptele dar nu stiu daca nu cumva e prea tarziu. Doar noaptea suge bine la ambii sani, in timpul zilei zici ca-i dau otrava. Am cumparat pompa sa stimulez lactatia dar scot foarte putin, 40ml din ambii. Beau ceai de lactatie, iau galactogil dar nimic. A fost o imbunatatire a situatiei saptamana trecuta cand ea a fost in toane bune si a supt mai mult dar acum e din ce in ce mai rau.
Imi vine sa plang cand vad ca nu mai vrea sa suga iar eu pierd laptele. Nu stiu ce sa fac, ea e foarte mancacioasa, nu sta mai mult de 3h nemancata ziua si nu o pot lasa mai mult cu gand ca va accepta sanul. Din luna a treia pana intr-a 4 a luat doar 400gr. S-a nascut cu 3.100 si 52cm. La 4 luni avea 6.100 si 68cm.
In afara de asta, are reflux si vomita foarte mult din ceea ce suge si mai ales cand da laptele meu afara sunt tare mahnita.
Mai este vreo sansa sa alaptez in continuare?

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

parerea mea ca da! Ascunde biberoanele din casa sa nu le vada bebele. Daca spui ca noaptea suge bine (adica e mai mult adormita) incerca si ziua s-o pui la san cand e foarte calma, canta-i, sopteste-i vorbe dulci si aseaz-o langa san.. cand isi va gasi linistea va prinde sanul. Daca nu da rezultate adoarme-o si da-i in somn. Eu ii scoteam in somn usurel suzeta si ii bagam sfarcul. Daca reusesti cateva zile va uita de biberon. Pentru stimularea lactatie trage mult cu pompa si 20 de minute daca ai timp chiar daca nu iese nimic.
400 grame intr-o luna e foarte bine. Eu am avut momente cand a luat si sub 200 de grame si n-avea nimic (adica nu era bolnav) dupa 2 luni a recuperat pt ca a luat 550g in luna 9. plus ca fiecare bebelus are ritmul sau de dezvoltare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

khrisu, am facut deja tot ce ai spus cu cantat, linistit, alea alea. Ea a inceput sa refuze sanul cu mult inainte de a-i baga biberon, deci nu se poate ca e din cauza biberonului.
Ea nu sta cu suzeta, deci nu pot sa fac ce ai zis. Si pentru mine nu e o solutie sa o las infometata :(
Am sa incerc mai mult cu pompa daca zici ca are efecte in timp.

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Imi pare rau... eu zic sa nu renunti sa o pui si in timpul zilei la san..daca nu vrea apoi ii da-i bibe.. Bebele meu mi-a refuzat sanul serios cand i-am mai dat biberon dar l-am dezvatat de el. Apoi a refuzat categoric cam la 2 saptamani dupa ce-mi venise menstruatia asociat cu caldura ingrozitoare care era afara si in casa, si se sufoca practic la san plus ca transpira leoarca (asa explicatie am gasit eu) Am mai chinuit-o noi cam o luna jumate si apoi n-am mai avut ce face. n-a mai vrut si gata. Primul pas gresit a fost ca am folosit aparatoare de san din lipsa totala de sfarcuri care au dat dependenta, frustrare din partea mea transmisa bebelusului. Adica din greseala in greseala.. offff daca eram forumista inainte sa nasc era alta treaba...

Mergi la inceput

khrisu si d a stat nemancat vreo 7 ore odata. tot pe caldurile alea insuportabile. transpira in continuu. totul a fost ok dupa ce i am dat apa. nu cred ca are ce cauta apa in alimentatia unui bb, dar la zile intregi de 40 de grade...cu aerul conditionat din masina care nu mai facea fata...copilul murea de deshidratare si eu ziceam ca nu are nevoie de apa,,, noroc ca am vazut pipiul f inchis la culoare...la timp..

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

quote:
khrisu si d a stat nemancat vreo 7 ore odata. tot pe caldurile alea insuportabile. transpira in continuu. totul a fost ok dupa ce i am dat apa. nu cred ca are ce cauta apa in alimentatia unui bb, dar la zile intregi de 40 de grade...cu aerul conditionat din masina care nu mai facea fata...copilul murea de deshidratare si eu ziceam ca nu are nevoie de apa,,, noroc ca am vazut pipiul f inchis la culoare...la timp..

offff. la chestia asta chiar nu m-am gandit..eu constatasem doar ca refuza sanul si nu intelegeam DE CE??? oare asta sa fie explicatia??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

Am nevoie de ajutor va rog. Situatia sta in felul urmator: am (avut) o perioada foarte stresanta si obositoare (chiar daca am scris pe forum mai mult in ultimul timp), de o luna fetita mea a inceput sa refuze sanul tot timpul, era foarte agitata (din cauza mea, bineinteles), cantitatea de lapte s-a diminuat iar eu i-am dat completare pana la urma.
Acum ma straduiesc sa fac in asa fel incat sa revina laptele dar nu stiu daca nu cumva e prea tarziu. Doar noaptea suge bine la ambii sani, in timpul zilei zici ca-i dau otrava. Am cumparat pompa sa stimulez lactatia dar scot foarte putin, 40ml din ambii. Beau ceai de lactatie, iau galactogil dar nimic. A fost o imbunatatire a situatiei saptamana trecuta cand ea a fost in toane bune si a supt mai mult dar acum e din ce in ce mai rau.
Imi vine sa plang cand vad ca nu mai vrea sa suga iar eu pierd laptele. Nu stiu ce sa fac, ea e foarte mancacioasa, nu sta mai mult de 3h nemancata ziua si nu o pot lasa mai mult cu gand ca va accepta sanul. Din luna a treia pana intr-a 4 a luat doar 400gr. S-a nascut cu 3.100 si 52cm. La 4 luni avea 6.100 si 68cm.
In afara de asta, are reflux si vomita foarte mult din ceea ce suge si mai ales cand da laptele meu afara sunt tare mahnita.
Mai este vreo sansa sa alaptez in continuare?

Mie mi s-au cam terminat parerile despre ce-i poti face lui bebe ca sa suga iar, si aici primesti destule sfaturi utile din cate vad.

Ce ti-as propune e altceva: sa cauti IN TINE cauza acestei greve a foamei pe care o face fetita ta. Caci tu singura stii foarte bine ce se intampla, asa ai si inceput mesajul: "am (avut) o perioada foarte stresanta si obositoare, de o luna fetita mea a inceput sa refuze sanul tot timpul, era foarte agitata (din cauza mea, bineinteles), in timpul zilei zici ca-i dau otrava..."

Si inca: "Imi vine sa plang cand vad ca nu mai vrea sa suga iar eu pierd laptele."

Imi permit sa-ti spun: Permite-ti luxul sa plangi, sa-ti plangi amarul, sa-ti exprimi necazul, sa versi afara "otrava" asta pe care simti ca parca i-ai da-o ei sa o bea, dupa cum reactioneaza.

Imi inchipui ca nu e o perioada deloc usoara pentru tine, esti dublu stresata de situatia obositoare si stresanta de care zici la inceput si pe de alta parte esti stresata de efectul ei la copila ta.

Ca sa poti intelege si apoi rezolva un refuz din partea ei trebuie mai intai sa fii linistita cu tine. Incearca sa vezi inlauntrul tau cum poti linisti cauza stresului si oboselii tale, cum poti sa le indepartezi de relatia cu fata ta.

Incearca sa-ti simplifici viata: in conditiile astea delicate nu e important cat galactogil iei, nu e important sa bei 2 sau 4 l de ceai de anason sau de fenic, nici daca ai scos 120 sau 280 ml cu pompa, ci important e sa o vezi pe fata ta la piept, ca noaptea cand suge prin somn, linistita, asa-i??

Atunci uita-te la voi doua si dati-va timp, bucurie, calm impreuna: ia-o mult in brate, vorbeste-i cum te simti, spune-i cum ai vrea sa te simti cu ea, danseaza cu ea, faceti o baie calda impreuna, iti recomand MULT contact piele cu piele, si mai ales liniste.

In situatii atat de ostile, de o luna de greva foamei mama si bebe intra intr-un stres mecanic tare delicat: mama devine nervoasa numai la gandul ca iar va refuza copilul sanul, iar bebe nu mai suporta ca mama sa-l impinga inversunata spre sanul pe care din motivele lui foarte clare nu-l mai vrea.

Poti fi sigura ca stie ea bine DE CE nu vrea la san. Nu e vorba sa o amagesti ca sa o obisnuiesti din nou, ci ar trebui sa o impaci sa vrea din nou.

Pare aiurea, dar crede-ma ca ceea ce da cu adevarat rezultate in cazuri ca al tau e contactul piele cu piele, sa-ti spuna si mamele de bebe prematuri, ca ele stiu tare bine. Pune-te cu ea in pat, in camera incalzita, goala pana la brau, si ea la fel.
Dati-va timp, multe multe mangaieri si multa iubire, e ca o recucerire amoroasa, nu stiu daca ma intelegi, asta poate veni doar din sufletul tau de mama, nici un medicament nu iti poate intoarce copilul la san daca tu nu ii vei explica (cu cuvine sau cu gesturi) fetei tale cat de mult vrei sa repari ce s-a stricat.
E greu, dar se poate, mame au reusit ca tine sa-si intoarca copilul la san dupa o luna.
Trebuie timp si ochii sufletului deschisi, si multa intelegere pentru bebe, caci are dreptul sa fie suparata. Stie ea de ce. Acum e treaba ta de mama sa o impaci, sa o linistesti. Spune-i cum te simti, de ce te simti asa, cum ai vrea sa fie intre voi.

Sper sa fie bine, iti doresc multa iubire sa puteti trece peste asta!

Mergi la inceput

Mult adevar spui tu aici paulush. Echilibrul de care amintesti s-a stricat si la mine inainte sa se formeze, tocmai din cauza nelinistii, frustrarilor mele. Mi s-a spus inca de la inceput ca nu pot alapta din cauza sfarcurilor, iar fraza asta mi-a sunat in minte mult si bine pana si copilul a auzit si simtit si-a inceput sa-mi refuze sanul...

Mergi la inceput

paulush minunat.

diana si david 03.12.06

Mergi la inceput