Alaptatul - Help Line (6)
Raspunsuri - Pagina 18
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by herra
multumesc pentru raspuns, emaaimee!
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
cu mare placere, herra. oricand ai nevoie suntem aici. uneori sunt f telegrafica(si mananc litere), asta inseamna ca sunt in pauza si mai am doar 1-2 minute sa raspund.
ai bb mic? zi-ne si noua
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
adra_bell spune:
Buna!
Neonatalogul de la maternitate, mi-a spus sa alaptez la cerere, fara sa-i fac copilului program, si am luat-o ca atare. Apoi am citit peste tot, ca nu se alapteaza mai des de 2-3 ore deoarece laptele semidigerat se amestece cu cel proaspat, si apar durerile colicative (de care fetita mea are parte din plin). Am incercat sa ii dau sa suga la 2 ore, desi ea cere mai des. In medie sta 15-20 min la un san. Uneori nu mai apuc sa o pun si la celalat deoarece adoarme.
Cum sa procedez?
O alta idee ar fi sa nu las copilul sa doarma mai mult de 5 ore, sa o trezesc sa manance. Am incercat si asta sperand ca asa o sa doarma noaptea, dar este foarte greu sa o trezesc. Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa doarma noaptea neintoarsa, dar ea doarme maxim 2 ore pe noapte.
Poate ma puteti ajuta... Oare sa nu fie laptele suficient de hranitor? Gresesc eu undeva?
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
paulush spune:
quote:
Originally posted by adra_bell
Buna!
Neonatalogul de la maternitate, mi-a spus sa alaptez la cerere, fara sa-i fac copilului program, si am luat-o ca atare. Apoi am citit peste tot, ca nu se alapteaza mai des de 2-3 ore deoarece laptele semidigerat se amestece cu cel proaspat, si apar durerile colicative (de care fetita mea are parte din plin). Am incercat sa ii dau sa suga la 2 ore, desi ea cere mai des. In medie sta 15-20 min la un san. Uneori nu mai apuc sa o pun si la celalat deoarece adoarme.
Cum sa procedez?
O alta idee ar fi sa nu las copilul sa doarma mai mult de 5 ore, sa o trezesc sa manance. Am incercat si asta sperand ca asa o sa doarma noaptea, dar este foarte greu sa o trezesc. Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa doarma noaptea neintoarsa, dar ea doarme maxim 2 ore pe noapte.
Poate ma puteti ajuta... Oare sa nu fie laptele suficient de hranitor? Gresesc eu undeva?
Buna venit mamica noua si zana mica!
Neonatologul avea dreptate: nu-i fa orar, ar fi o mare greseala. Da-i oricand vezi un semn de neliniste, foame sau orice alt semn din partea bebelusului. Colicii (in cazul in care ar avea, caci cica doar 4% din bebei au de-adevaratelea)se calmeaza cu ceva cald care cade in burtica= lapte de mama ideal.
Da-i sa suga des, nu te uita pe ceas cat sta la san, da-i dintr-un san singur, pana adoarme si daca vezi ca suge prin somn e ok, las-o, ca ii face bine.
E normal sa se trezeasca des noaptea. Nu o trezi tu daca nu a avut probleme cu greutatea, daca nu s-a nascut cu greutate mica sau daca nu a pierdut mai mult decat e normal (10%): Intr-un cuvant, daca nu exista nici un pericol in momentul de fata de a nu fi destul hranita, las-o sa te trezeasca ea noaptea sa ceara.
Cand spui ca doarme 2 ore pe noapte presupun ca vrei sa spui in continuu, nu? Bebeii mici se trezesc des sa manance, e normal.
TE descurci foarte bine, nu gresesti nimic, incearca s ate odihnesti si ziua cand ea doarme, sa dormiti impreuna, ca sa-i poti da la cerere cu adevarat. Cel mai important e sa uiti de ceas, de 2 ore, de mai putin de 15 minute, toate astea sunt prostii, zana ta e mai inteligenta decat orice ceas.
Sheannamp spune:
Offf, unde mai scrie asemenea erori! da-ne si noua un link sau un titlu.
S-au facut o gramada de studii, cercetari si chestia asta cu laptele semidigerat care da colici este o mare prostie, inventata probabil de cei care au interes in a promova formula.
Laptele de mama se digera MUUUUUULT mai repede si mai usor in stomacel decat orice alt aliment sau formula, de aceea si senzatia de fomita apare asa de repede (comparativ cu cei hraniti artificial).
In primele 3 luni copilul trebuie sa suga la intervale de 1-3 ore, asta pentru ca vrei cifre. Iar 15-20 minute e o durata foarte buna pentru un supt eficient la varsta asta.
Alta gugumanie este chestia cu laptele de mama care nu este hranitor. Prin definitie, laptele mamei este cel mai bun, sanatos si complet aliment in primele 6 luni si apoi chiar pana la 2 ani. Este clar stabilit acest fapt!
Pe masura ce creste secretia lactata se modifica atat din punct de vedere cantitativ cat si calitativ ca sa se potriveasca nevoilor bebelusului.
Daca ii dai sa suga la cerere, il tii cat si de cate ori vrea, o sa vezi ca in timp o sa ai un bebe sanatos si fericit care isi va face propriul program.
Lasa te rog sfaturile babesti sau ale persoanelor rau-voitoare si invidioase pe faptul ca tu poti alapta si bucura-te de aceste momente. Nu le vai mai intalni niciodata si trec asa repede......
khrisu spune:
Mitul asta al laptelui slab chiar nu inteleg cine si de ce l-a promovat!!
Din pacate a trebuit sa ma mulg destul de mult timp (chiar si acum) si am vazut "pe pielea mea" cum sta treaba. Cam prima jumatate din cantitatea de lapte dintr-un san e de culoare albastruie (ar spune unii slab) iar dupa 6 luni al meu devenise un pic verzui . Apoi incet incepe sa i se intensifice culoarea in alb spre final galbui (lapte gras). Dupa cateva ore de stat in frigider se separa "smantana" in care plutesc cateva bucatele, granule de grasime foarte asemanatoare untului. Dupa parerea mea laptele matern are continut de grasimi mult mai ridicat ca cel de vaca.
Consider ca e cel mai indicat ca o masa a copilului sa fie doar un san astfel ca bebelusul sa ajunga sa traga si laptele acela galbui care e cel mai consistent.
O ruda de-a mea care are copil de 7 ani la cateva zile dupa ce am ajuns acasa cu bebelusul m-a sunat sa ma intrebe daca sunt SIGURA ca laptele meu ESTE BUN!!! ca ea nu a alaptat decat 2 saptamani pentru ca desi avea f mult lapte acesta era "albastru" iar bebele il voma!! Ca solutie medicul i-a spus sa-l intarce ca nu lua in greutate!! Va dati seama ce incompetent!!
quote:
Daca ii dai sa suga la cerere, il tii cat si de cate ori vrea, o sa vezi ca in timp o sa ai un bebe sanatos si fericit care isi va face propriul program.
Lasa te rog sfaturile babesti sau ale persoanelor rau-voitoare si invidioase pe faptul ca tu poti alapta si bucura-te de aceste momente. Nu le vai mai intalni niciodata si trec asa repede......
Cata dreptate ai!!! Dorinta mea de a-mi alapta copilul pana pe la 2-3 ani s-a naruit tocmai din pricina sfaturilor rau voitoare adunate la problema mea cu sfarcurile... Am fost la un pas de depresie cand bebele a refuzat saptamani la rand sanul..nici acum nu m-am consolat... continui sa-l pun la san desi nu face decat sa ma muste bine
adra_bell asculta-ti instinctul de mama si lasa sfaturile babelor. Dumnezeu ne-a dat sani ca sa PUTEM SA NE HRANIM COPII fara exceptie, cu lapte cat se poate de bun, CEL MAI BUN..N-o lasa sa planga de foame.. Tine-o la san cat vrea ea si o sa vezi ca o sa scape si de "colici"!!
Ce-i faci bebelusului cand ii este foame si nu au trecut inca cela 2 ore????? Sper ca nu-i dai ceai...
TOMALAVINIA spune:
adra_bell, bine ai venit pe DC!Sa-ti traiasca minunea!
Ti-a argumentat deja celelalte mamici de ce buuunn laptele de mama.Asa ca spor la alapat.(Nu cumva in revista mami citisesi despre amestecarea laptelui si producerea de colici?)
Nu mai da crezare ci intra mai bine p-aci pe la alptatul helpline, fetee te vor lamuri, asa cum m-au lamurit si pe mine.
TOMALAVINIA spune:
Dragi mamici, nu doresc sa deschid un subiect nou, de aceea astept ideile voastre.
Asa cum bine stiti alaptez de aproape un an(da! pe 14 dec Cristina implineste un anisor).Problema e ca e tare indragostita de tzitzi.Cum o iau in bratze cum imi cauta sanul sub bluza, ba chiar si pronuntza TZTZZTZ.Si cind se joaca si ii e dor de tzitzi vine la mine. Si face un scandal monstruos daca nu ii indeplinesc dorintza.Chiar nu stiu ce sa mai fac cu ea!De intzarcat nici nu vrea sa aud pina dupa 2 ani.dar totusi ce sa ma fac?
De mincat maninca bine, dupa ce maninca nu mai vrea completarea de la san dupa mincare.
Astept ideile voastre!
adra_bell spune:
Multumesc pentru raspunsuri si incurajari fetelor!
Varianta cu laptele semidigerat care se amesteca cu lapticul proapat supt si provoaca dureri bebelushului, daca suge mai des de 2-3 ore, am auzit-o si eu de la alte mamici care au auzit-o si ele de la pediatrii copiilor. Nah, cum fata nu mi-a dormit cateva nopti la rand, am zis sa incerc macar o zi cu mesele la 2 ore sa vad cum merge. Intamplator a dormit mai bine azi-noapte, dar nu conteaza, azi suntem la program de voie, papa atat de des cat vrea ea, adica la o ora, o ora si jumatate.
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIA
Dragi mamici, nu doresc sa deschid un subiect nou, de aceea astept ideile voastre.
Asa cum bine stiti alaptez de aproape un an(da! pe 14 dec Cristina implineste un anisor).Problema e ca e tare indragostita de tzitzi.Cum o iau in bratze cum imi cauta sanul sub bluza, ba chiar si pronuntza TZTZZTZ.Si cind se joaca si ii e dor de tzitzi vine la mine. Si face un scandal monstruos daca nu ii indeplinesc dorintza.Chiar nu stiu ce sa mai fac cu ea!De intzarcat nici nu vrea sa aud pina dupa 2 ani.dar totusi ce sa ma fac?
De mincat maninca bine, dupa ce maninca nu mai vrea completarea de la san dupa mincare.
Astept ideile voastre!
Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)
Lavinia, e f normala fata. nu ai nici o problema.e bun sanul si de sete un picutz. si a mea facea la fel. cerea san intre mese chiar daca papa solide.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII