Alaptatul - Help Line (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

paulush,

nu trebuie neaparat sa fii deacord cu sfaturile mele ,si nici DARLENA sa le puna in aplicatie.

natura nu ne impiedica sa alapatam,dar uneori poate ingreuna alaptarea,si daca s-au inventat anumite artificii care ne pot face viata mai usoara,nu vad de ce sa nu ma folosesc de aceste avansuri.?nu vad de ce sa-mi chinui copilul,bineinteles nu generalizez si nu fac lege din experientele mele.pot sa spun ca am folosit chiar si pompa avent cu care m-am muls si am facut banca de lapte,banca de colostru,poate ca tu ai spune la ce bun?eu pot sa spun din proprie experienta ,si chiar si alatora ca nu am avut pb-me cu protectoarele,si nici nu am avut pb sa renuntam la ele.
totusi mai facut curioasa sa stiu care sunt situatiile iremediabile produse de protectoare?
Eu am fost pacient si "elev" intr-o clinica "Lapte si Miere",clinica specializata in alaptare si nutritie infantila(multe din fetele de pe aceast forum ma cunosc)am scris pe aceast forum tot ce m-au invatat,nu sunt sfaturi neprofesionale adunate in parc ,ci sunt sfaturi medicale si notiuni despre anatomia si fiziologiea mamara,compozitia chimica si nutritionala a laptelui de mama,si multe alte notiuni care sunt bine de stiut.am scris mult la acest subiect la inceputul acestuia,atat din invataturile primite cat si din experientele proprii de mama,daaaaar,cred ca am obosit sa repet aceleasi postari.intervin doar cand apar probleme care nu au fost dezbatute,sau mamica este in mare criza.de ce ?fiindca in materie de alapatare cred ca s-a spus aproape tot.

Si ma bucur din tot sufletul cand mamicile, care acum ceva timp au cerut sfaturi,acum le intalnesc ajutand la randul lor alte mamici cu aceleasi sfaturi care le-au primit, de la mine sau alte mamici pro alaptare.

Si mai ma bucur ca si tu esti o mamica pro alaptare si incurajezi alaptatul natural.

este adevarat ce spui ca leziunile mamelonului apar si datorita pozitiei incorecte a bb-ului pus la san,insa, exista si leziunile provocate de descuamarea mameloanelor care pot fi insotite chiar de sangerare, provocata de timpul indelungat petrecut de bb la san.

rolul aureolei este de natura senzitiva.in aureola se gasesc o serie de receptori care recepteaza senzatiile produse de catre gurita bb-ului.acesti receptori sunt stimulati prin supt ,fapt care produce declansarea productiei de lapte.

aureola,linia alba,linia care contureaza buzele,petele pe fata,sunt datorate cresterii cantitatii de melanina,pigment ce are rolul, printrea altele, de a proteja mama de razele uv.bb-ul nu se ghideaza spre piept dupa culoare ci din instinct,chiar nu distinge culorile.

Darlena,

scuze ca-ti raspund tarziu.eu cum spuneam aveam mamelonul spre inauntru,doar la un san.mamelonul a devenit perfect proeminent cam la o saptamana,era mai mic ca celalalt,cam dupa o luna cand bb sugea cu mai multa putere ,si-a marit dimensiunea.acum am proeminente amandaua mameloanele.am renuntat pe la 3-4 luni la protectoare fara nici o greutate,nu le foloseam in mod permanent,mai ales dupa ce mamelonul stang s-a pronuntat.
un alt mod de ajutor ptru pronuntarea mamaelonului este masajul acestuia.
prinzi mamaelonul, dupa ce il ungi cu vaselina neutra sau crema de galbenele,intre degetele indice si cel gros si-l freci ca si cum ai face un cocolos de hairtie, de 100 de ori,inainte ca bb sa suga.
bafta!

editez ca sa adaug ca dupa ce faci masaj mamelonului ,trebuie sa speli sanul bine ,sa nu ramana resturi de crema.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

din pacate nu am stiut ce sfaturi sa-i dau darleenei tocmai pentru ca si eu am trecut prin aceeasi situatie. si am procedat cred ca gresit... adunat probabil cu mai multe greseli bebele meu s-a intarcat definitiv pe la 7 luni.
In maternitate mi s-a spus ca nu pot alapta decat folosind mameloane artificiale..m-am conformat imediat..dar nu am putut scapa de ele pentru ca bebele s-a obisnuit..am fost la un pas de depresie din cauza asta pentru ca simteam ca alaptez artificial fara sa fiu aproape de copilul meu. Daca ar fi sa dau timpul inapoi cred ca m-as chiunui mai mult inainte sa mi le 'montez'...Totusi imi amintesc ca erau necesare cel putin pana a inceput sa suga viguros..cand mi se umpleau sanii cu lapte (si erau tari ca bolovanii) aveam 2 gaurele in loc de sfarcuri...iar expresia "ca si cum ar incerca sa suga din minge" imi suna tare cunoscut. Stiti cum e la inceput..bebele mai motaie mai trage un pic iar mai motaie..ei in pauzele lui sfarcurile mi se retrageau de tot din gurita si cand dadea sa suga din nou nu avea ce sa prinda (nici aoreola pentru ca sanul era cum spuneam foarte rotund si tensionat)Nu stiam ca ar trebui sa-l golesc un pic..(sunt pareri impartite cu referire la chestia asta cu mulsul..cel mai natural mi se pare sa nu se practice deloc "sportul")
Ca si concluzie pe mine m-au ajutat si nu m-au ajutat mameloanele artificiale... Daca nu ar fi inventate ar fi existat sanse mari sa-mi intarc copilul mult prea devreme dar folosindu-le am fost destul de frustrata deprimata etc stari pe cere le transmiteam copilului in timpul alaptatului si mi-am ingreunat tare mult situatia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Buna seara,

khrisu, imi pare rau ca tu ai trecut prin aceasta situatie de nereparat cauzata de protectoare.

Personal inca nu am cunoscut nici o mama care sa dea piept la copil timp de 2 ani CU protectoare, in schimb am cunoscut destule care au incercat sa "scape" de ele, dupa ce au primit sfaturi binevoitoare de genul celui primit de catre tine inca din maternitate...

Ce spui aici rezuma excelent ceea ce darleena cauta poate: o solutie eficienta:

"Ca si concluzie pe mine m-au ajutat si nu m-au ajutat mameloanele artificiale... Daca nu ar fi inventate ar fi existat sanse mari sa-mi intarc copilul mult prea devreme dar folosindu-le am fost destul de frustrata deprimata etc stari pe cere le transmiteam copilului in timpul alaptatului si mi-am ingreunat tare mult situatia"...

Pentru mine, ajutorul aparent al protectoarelor e ca si cum ai ascunde sub pres/protector problema. Tu aveai nevoie de ajutor, sfat practic pentru a putea pune bine bebe la san. Protectorul a disimulat doar problema, anuntand intarcatul.

Sunt ferm convinsa ca protectoarele de silicon nu sunt un avans tehnic, ci un artificiu cu totul innecesar (si mentionez ca sunt fan Avent, Medela, care au unele produse excelente pentru a ajuta alaptatul).
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by paulush

Buna seara,

khrisu, imi pare rau ca tu ai trecut prin aceasta situatie de nereparat cauzata de protectoare.

Personal inca nu am cunoscut nici o mama care sa dea piept la copil timp de 2 ani CU protectoare, in schimb am cunoscut destule care au incercat sa "scape" de ele, dupa ce au primit sfaturi binevoitoare de genul celui primit de catre tine inca din maternitate...

Ce spui aici rezuma excelent ceea ce darleena cauta poate: o solutie eficienta:

"Ca si concluzie pe mine m-au ajutat si nu m-au ajutat mameloanele artificiale... Daca nu ar fi inventate ar fi existat sanse mari sa-mi intarc copilul mult prea devreme dar folosindu-le am fost destul de frustrata deprimata etc stari pe cere le transmiteam copilului in timpul alaptatului si mi-am ingreunat tare mult situatia"...

Pentru mine, ajutorul aparent al protectoarelor e ca si cum ai ascunde sub pres/protector problema. Tu aveai nevoie de ajutor, sfat practic pentru a putea pune bine bebe la san. Protectorul a disimulat doar problema, anuntand intarcatul.

Sunt ferm convinsa ca protectoarele de silicon nu sunt un avans tehnic, ci un artificiu cu totul innecesar (si mentionez ca sunt fan Avent, Medela, care au unele produse excelente pentru a ajuta alaptatul).
Numai bine!

Paulush ,mai citeste odata mesajul lui khrisu...este contrariul la ce sustii tu in acest mesaj.se pare ca ai modificat nuanta celor spuse de khrisu.
spui ca nu este folositor protectorul dar nu dai nici o alta solutie ..desi,spui ca,cunosti produse de la avent folositoare alaptatului dar nu le dezvalui,spui ca khris sigur nu a folosit o pozitie corecta la alaptat ,dar nu spui care sunt pozitiile corecte.

de ce crezi tu ca sfaturile medicilor sunt mai prejos decat ale tale sau ale altor persoane care nu au argumente si nici cunostinte medicale ??

http://www.lecheymiel.org/contenido.php

ptru cine stie spaniola...am pus pagina organizatiei proalactanta materna"LECHEYMIEL" din ve.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

buna, am si eu o intrebare:

exista un subiect separat, cu ce este permis si ce nu in alimentatia mamei care alapteaza?

multumesc anticipat!

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Herra,nu stiu sa fie vreun subiect cu alim mamei care alapteaza.si la orele antenatale si dupa ce am nascut, consultantul de lactatie ne-a spus ca poti manca absolut orice.
meniul meu din spital,in prima zi de viata e fetei: piure de cartofi, pui, cu garnitura de legume fierte(conopida)&salata verde cu ceapa si rosii.
ce as evita eu: fasole uscata, am mancat cateva guri de pofta, apoi la 5 luni ale fetei am mancat si de aia. si daca observi tu ca un anume aliment il deranjeaza pe bb, il scoti din dieta ta.
mananca fructe si legume, crude sau preparate. mananca sanatos. iti face bine si tie si bebelui. fara restrictii ca e frustrant si mai ales inutil.

edit:scuze de greseli de spelling, am editat
ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMI_P spune:

Buna tuturor!Baietelul meu are 5 luni si pana acum l-am alaptat exclusiv.Sunt cam ingrijorata caci luna aceasta a luat f putin in greutate.Stiu ca este normal sa ia din ce in ce mai putin dar 200gr mi se pare prea putin comparativ cu lunile trecute cand a luat peste 900g pe luna.Acum are 7kg.Oare laptele meu nu mai este consistent?Sa incerc un supliment?Va salut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Nu exista lapte consistent sau mai putin consistent. Pe parcursul unei "sedinte" de alaptat consistenta laptelui este in continua schimbare si anume: primul lapte e mai apos si bogat in glucoza ca sa-i potoleasca setea bebelusului urmand spre final sa i se ingroase continutul in substante nutritive astfel ca cel de pe urma este cel mai consistent. Asigura-te ca iti goleste bine sanul inainte sa-l pui la celalat (daca nu-i ajunge un san la o masa)
Si copilul meu a luat sub 200 g de la 6 la 7 luni si a fost suspecat de infectie urinara care cica nu da nici un semn (nici macar febra). Nu a avut infectie urinara deci asa a fost ritmul lui de crestere. Trebuie sa discuti cu medicul poate e cazul sa incepi diversificarea avand in vedere ca se apropie de varsta de 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

quote:
Originally posted by CAMI_P

Buna tuturor!Baietelul meu are 5 luni si pana acum l-am alaptat exclusiv.Sunt cam ingrijorata caci luna aceasta a luat f putin in greutate.Stiu ca este normal sa ia din ce in ce mai putin dar 200gr mi se pare prea putin comparativ cu lunile trecute cand a luat peste 900g pe luna.Acum are 7kg.Oare laptele meu nu mai este consistent?Sa incerc un supliment?Va salut.

daca copilul e multumit si fericit il lasi in pace. daca da semne ca nu se satura, eu as incepe diversificarea.
si copilul meu de la 4-5 luni a luat vreo 300 g. dupa 5 luni nu se mai satura doar cu tzitzi, asa ca am inceput diversificarea.

Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

multumesc pentru raspuns, emaaimee!

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput