Alaptatul - Help Line (6)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Multumesc pentru sfaturi paulush

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by dianocica

lavinia am deschis un subiect nou pt mamici care alapteaza bb peste 1 an. daca vrei, te astept acolo

sau la fulguleti de nov-dec, ca vad ca si bebelina ta e de o seama cu d al meu

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

L-am vazut azi! Merci!(sunt mai uituca)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by paulush
[
Mie mi s-au cam terminat parerile despre ce-i poti face lui bebe ca sa suga iar, si aici primesti destule sfaturi utile din cate vad.

Ce ti-as propune e altceva: sa cauti IN TINE cauza acestei greve a foamei pe care o face fetita ta. Caci tu singura stii foarte bine ce se intampla, asa ai si inceput mesajul: "am (avut) o perioada foarte stresanta si obositoare, de o luna fetita mea a inceput sa refuze sanul tot timpul, era foarte agitata (din cauza mea, bineinteles), in timpul zilei zici ca-i dau otrava..."

Si inca: "Imi vine sa plang cand vad ca nu mai vrea sa suga iar eu pierd laptele."

Imi permit sa-ti spun: Permite-ti luxul sa plangi, sa-ti plangi amarul, sa-ti exprimi necazul, sa versi afara "otrava" asta pe care simti ca parca i-ai da-o ei sa o bea, dupa cum reactioneaza.

Imi inchipui ca nu e o perioada deloc usoara pentru tine, esti dublu stresata de situatia obositoare si stresanta de care zici la inceput si pe de alta parte esti stresata de efectul ei la copila ta.

Ca sa poti intelege si apoi rezolva un refuz din partea ei trebuie mai intai sa fii linistita cu tine. Incearca sa vezi inlauntrul tau cum poti linisti cauza stresului si oboselii tale, cum poti sa le indepartezi de relatia cu fata ta.

Incearca sa-ti simplifici viata: in conditiile astea delicate nu e important cat galactogil iei, nu e important sa bei 2 sau 4 l de ceai de anason sau de fenic, nici daca ai scos 120 sau 280 ml cu pompa, ci important e sa o vezi pe fata ta la piept, ca noaptea cand suge prin somn, linistita, asa-i??

Atunci uita-te la voi doua si dati-va timp, bucurie, calm impreuna: ia-o mult in brate, vorbeste-i cum te simti, spune-i cum ai vrea sa te simti cu ea, danseaza cu ea, faceti o baie calda impreuna, iti recomand MULT contact piele cu piele, si mai ales liniste.

In situatii atat de ostile, de o luna de greva foamei mama si bebe intra intr-un stres mecanic tare delicat: mama devine nervoasa numai la gandul ca iar va refuza copilul sanul, iar bebe nu mai suporta ca mama sa-l impinga inversunata spre sanul pe care din motivele lui foarte clare nu-l mai vrea.

Poti fi sigura ca stie ea bine DE CE nu vrea la san. Nu e vorba sa o amagesti ca sa o obisnuiesti din nou, ci ar trebui sa o impaci sa vrea din nou.

Pare aiurea, dar crede-ma ca ceea ce da cu adevarat rezultate in cazuri ca al tau e contactul piele cu piele, sa-ti spuna si mamele de bebe prematuri, ca ele stiu tare bine. Pune-te cu ea in pat, in camera incalzita, goala pana la brau, si ea la fel.
Dati-va timp, multe multe mangaieri si multa iubire, e ca o recucerire amoroasa, nu stiu daca ma intelegi, asta poate veni doar din sufletul tau de mama, nici un medicament nu iti poate intoarce copilul la san daca tu nu ii vei explica (cu cuvine sau cu gesturi) fetei tale cat de mult vrei sa repari ce s-a stricat.
E greu, dar se poate, mame au reusit ca tine sa-si intoarca copilul la san dupa o luna.
Trebuie timp si ochii sufletului deschisi, si multa intelegere pentru bebe, caci are dreptul sa fie suparata. Stie ea de ce. Acum e treaba ta de mama sa o impaci, sa o linistesti. Spune-i cum te simti, de ce te simti asa, cum ai vrea sa fie intre voi.

Sper sa fie bine, iti doresc multa iubire sa puteti trece peste asta!

M-ai emotionat la maxim!Offf daca aveam internet acum 4 ani si daca va aveam pe voi, ce-o mai alptam pe Maria.Voi recupera cu Cristina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Amethyst,

De fapt as vrea sa mai spun ceva practic, poate simti ca e total inutil ce ti-am spus, poate suna prea aerian si poetic in timp ce tu esti terorizata ca ti se duce laptele: nu te ingrijora, mecanismul de producere a laptelui e mult prea strans legat de sufletul feminin ca sa se duca asa usor, oricat de logic pare sa dispara daca bebe nu suge ziua.

Sa stii ca sunt mame care dau piept copilului adoptat, da, e adevarat, au avut multa multa rabdare pentru a putea obtine sa iasa lapte, dar se poate.

Eu insami simt cum "vine" laptele in sani uneori cand vad un copil plangand pe strada sau la tv, tocmai fiindca partea cu alaptatul nu tine doar de pompa si galactogil, ci de dorinta de a alapta si de convingerea interioara ca poti sa faci asta.

Si inca ceva, foarte important in situatia ta: daca asa cum ai spus fata accepta pieptul noaptea, e extraordinar de bine: nici sa nu-ti treaca prin cap sa nu ii usurezi situatia dormind langa ea pe cat posibil, ca sa poata manca intr-adevar la cerere. Dormiti una langa alta, in pat, e bun pentru ea si bun pentru tine.

Noaptea se produce laptele mai usor si e practic pentru amandoua, dormiti si tu si ea mai bine. In lupta ta cu teama de a nu pierde laptele, tine cont ca ceea ce suge ea noaptea te mentine sa poti alapta. Si intr-un fel ea e mai putin suparata noaptea, caci te iubeste pe tine, asa cum esti tu, mamica ei nestresata. Ea te vrea asa, si tu trebuie sa obtii sa fii si ziua la fel de relaxata ca atunci cand dormi....Mult curaj, si chiar daca simti uneori ca totul e inutil, sa stii ca simplul fapt ca incerci sa iesi din impasul asta e mare lucru.

Nu stiu cum trebuie sa fie in sufletul tau, dar tot ce ai de spus spune-i fetei tale. Copiii sunt mici dar deloc prostuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

buna fetelor,
ce pilule se pot lua in timpul alaptarii?
stiu ca trebuie sa contina doar progesteron, dar vreau denumirile pleeeease.
si nu vreau injectii, am facut dupa prima printesa si nu am fost deloc multumita de ele.
merci si spor la alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

paulush, inca o data multumesc. Sunt perfect constienta de cat de mult pot sa inteleaga niste bebelusi la nivel emotional si psihic, chiar daca nu inteleg efectiv limbajul. Eu vorbesc orice si foarte mult cu fetita mea. Intotdeauna i-am dat la cerere.
De fiecare data o pun la san ziua cand ii e foame si ia vreo cateva guri dupa care refuza total sanul. Eu ma bucur si pentru acelea cateva guri si o pun la ambii sani.
Problema a fost de la inceput, dinainte sa nasc ca am avut o sarcina dificila, insomnie si cand am nascut deja eram extrem de obosita. In afara de sot nu am avut nici un ajutor, ea sugea din ora in ora in prima luna jumatate si apoi la 2h pana la 3 luni. In plus e un copil extrem de activ, vesel si curios care doarme putin. Deci eu nu mi-am mai revenit cu somnul din timpul sarcinii, doar acum e mai bine si incet incet incep sa nu mai fiu asa obosita.
Nu am renuntat la alaptat nici cand au fost rani cu sange, nici cand eram terminata de caldurile de asta vara si sanii erau super iritati si ea statea cat dorea la san, 1h la unul, jumate la celalalt, nu am dat inapoi.
Si faptul ca mi se intampla asta acum cand lucrurile merg mult mai bine este extrem de dureros.
Eu mai sper ca incet incet sa revenim...

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

O sa va reveniti!! E foarte bine ca trage chiar si de cateva ori de la san..Cu rabdare o sa te accepte din nou..
Te inteleg perfect..si eu am avut o sarcina toxica si "am dat la rate" pana in luna 9. Cand am ajuns acasa nu am acceptat ajutor de la nimeni doar un pic de la sotul meu. primele nopti am stat efectiv in fund (un pic pe o parte ca ma necajea rau epiziectomia) cu copilul in brate la san. Facea pauze de 5-10 minute intre sedintele de alaptat.. si nici macar nu stiam ca asta e un comportament normal la bebelusi. Am cedat nervos dupa cateva zile cand am avut niste musafiri galagiosi si nu puteam sa-l pun la san pe copil deloc (cand aveam musafiri nu puteamm deloc alapta plus ca ma chinuiam si cu sfarcuri de silicon) iar el incepea sa tipe din ce in ce mai rau de foame. Am pus mana pe pompa, m-am muls si i-am dat din biberon... asa am creat un precedent..(la fel am facut si cand mi-au intrat alti musafiri etc etc).A papat pe nerasuflate 80 ml atunci si-a dormit 4 ore iar eu am bocit intr-una realizand ca de fapt copilului ii era foarte foame.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Amethyst

paulush, inca o data multumesc. Sunt perfect constienta de cat de mult pot sa inteleaga niste bebelusi la nivel emotional si psihic, chiar daca nu inteleg efectiv limbajul. Eu vorbesc orice si foarte mult cu fetita mea. Intotdeauna i-am dat la cerere.
De fiecare data o pun la san ziua cand ii e foame si ia vreo cateva guri dupa care refuza total sanul. Eu ma bucur si pentru acelea cateva guri si o pun la ambii sani.
Problema a fost de la inceput, dinainte sa nasc ca am avut o sarcina dificila, insomnie si cand am nascut deja eram extrem de obosita. In afara de sot nu am avut nici un ajutor, ea sugea din ora in ora in prima luna jumatate si apoi la 2h pana la 3 luni. In plus e un copil extrem de activ, vesel si curios care doarme putin. Deci eu nu mi-am mai revenit cu somnul din timpul sarcinii, doar acum e mai bine si incet incet incep sa nu mai fiu asa obosita.
Nu am renuntat la alaptat nici cand au fost rani cu sange, nici cand eram terminata de caldurile de asta vara si sanii erau super iritati si ea statea cat dorea la san, 1h la unul, jumate la celalalt, nu am dat inapoi.
Si faptul ca mi se intampla asta acum cand lucrurile merg mult mai bine este extrem de dureros.
Eu mai sper ca incet incet sa revenim...

Sigur ca o sa va reveniti!Pune-o la san cit mai des si unge-te cu garmastan(e scump dar merita)ca sa nu faci rani.Spor la alaptat!Si oboseala trece, imp e sa dormi de cite ori ai ocazia, si 20-30 de min daca poti.Eu asa am scapat de ea.E greu, dar nu imposibil!
Sa ne dai vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Fetelor help! Am o fetita de 3 luni pe care o alaptez exclusiv. De obicei ii dau sa suga dintr-un singur san la o masa pana il goleste de tot si seara inainte de culcare ii dau ambii sani. De aseara am simtit o usoara durere la sanul drept, am zis ca m-o fi apucat asta mica mai tare, dar azi dimineata am vazut ca sanul este putin, f. putin rosu intr-o zona de langa mamelon si simt durere in san daca apas sau cand merg si o usoara presiune in axila. Cred ca am un inceput de mastita/duct blocat, mi-am pus compresa rece. Am sunat si doctorita ginecoloaga, mi-a zis sa ii dau copilului sa suga si sa ma mulg si intre supturi sa devina sanul moale ca o carpa, sa nu iau deocamdata medicament ca scade secretia. V-ati mai confruntat cu asa ceva?

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by mandarinutza

Fetelor help! Am o fetita de 3 luni pe care o alaptez exclusiv. De obicei ii dau sa suga dintr-un singur san la o masa pana il goleste de tot si seara inainte de culcare ii dau ambii sani. De aseara am simtit o usoara durere la sanul drept, am zis ca m-o fi apucat asta mica mai tare, dar azi dimineata am vazut ca sanul este putin, f. putin rosu intr-o zona de langa mamelon si simt durere in san daca apas sau cand merg si o usoara presiune in axila. Cred ca am un inceput de mastita/duct blocat, mi-am pus compresa rece. Am sunat si doctorita ginecoloaga, mi-a zis sa ii dau copilului sa suga si sa ma mulg si intre supturi sa devina sanul moale ca o carpa, sa nu iau deocamdata medicament ca scade secretia. V-ati mai confruntat cu asa ceva?
fa exact cum ti-a spus dr. e perfect asa.

anticonceptionale in alaptat=exluton

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput