Cirese de Mai-Iunie 2006 la licitatie(61)
Raspunsuri - Pagina 4
wapi spune:
Vad ca toata lumea a trecut printr-o mica raceala acum.
La noi a inceput scandalul : seara cand vreau sa il iau de afara si sa mergem acasa se contorsioneaza si urla de zici ca-l duc la tortura - nu vrea sa mearga de bunavoie nicicum ; vrea doar jucariile altor copii
si iar se lasa cu urlete pentru ca bineinteles ca ceilalti au un simt al proprietatii intensificat cand le solicita cineva o jucarie;
I-am cumparat o tartacuta si e foarte incantat de ea, nu stiu cat o sa reziste ca o tranteste non-stop. Stie sa urce singur canapeaua iar acum face exercitii sa intre in masina de spalat :)
O zi linistita !
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
adib spune:
punem de o carantina?
ce se intimpla prin livada? tot mai multi bolnaviori?
si Raluca e cu temperatura de azi-noapte. de dimineata a inceput si cu kk moale. inca dam vina pe dinti.
acum am vorbit acasa. temperatura 39,3.
sanatate dorim tuturor.
OanaRusu spune:
Of-of!!
la pui bolnavi - Alex, Petra, Raluca, si Gongutzei lui Bogdana 
Sanatate la puiutzi!
Oana Rusu - mamica de
Paul-Victor, din 21 iunie 2006
Am implinit un an
LYLY809 spune:
Buna ziua...daca poate fi numita buna
Cred ca ne-a prins pe toti viroza...
Ieri dimineata avea Alec 38,6 dupa o noapte cu urlete si febra la limita, adica 38,5
Azi noapte iar, febra mare, antitermice... nu am vrut sa-i dau antibiotic fara sa fie vazut de pediatru, desi acesta mi-a spus sa-i dau![]()
La 12 noaptea Razacila a vomat tot ce se putea voma prin casa, in pat, pe mine( din cap pana in picioare) si, in final, pe sot. Am umplut masina de spalat intr-o clipa... apoi i-a scazut si a ramas intre 37 si 38, pus supozitor novocalmin si stabilizat temperatura pana adineaudri
Dupa ora 12 ale noptii s-a gandit dl. Moaca sa nu mai doarma pana spre dimineata, timp in care a urlat aproape non-stop! A adormit cu chiu si vai si m-a trezit la 8.30 ...nu-l gaseam, cazuse din pat, se rostogolise SUB PAT si urla acolo...va dati seama ce buimaceala pe capul meu, ia copilul de unde nu-i...
Acum asteptam medicul. Eu am 3 ore dormite doar.
Sanatate tuturor!
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006
adib spune:
sint foarte curios care poate fi cauza problemelor.
acum o luna (eram in concediu) au fost aceleasi manifestari. temperatura si scaune moi. atunci dr ne-a asigurat ca e de la dinti. intr-adevar au aparut doua masele simultan. acum parca nici nu maninca. dar e plina de energie. eu la 39,3 grade as fi lesinat in pat. ea alearga cit e casa de lunga.
Lyly, la noi pauza de somn a fost de la 1,30 la 6. la ora aia eu am plecat la servici iar Raluca a dormit pina pe la 10. de la 10 la 12 a baut cca 300 ml ceai de menta. plus ceva mincare, inghitita cu sila dupa insistente.
asta e.![]()
sanatate.
26octombrie spune:
uff, ce-mi citesc ochii....
cine-o fi lasat poarta deschisa de-a dat iama virusu'n livada?...
sanatate tuturor!
cred ca varianta de a da copacii cu var sa nu mai urce microbu nu merge, nu? intreb si io..
fiica-mea are laringo-traheita-nu-stiu-mai-cum, da suna pretty scary! am ajuns si noi la spital, la gomoiu, ca tusea de mi se rupea sufletul. nici noaptea nu mai reusea sa doarma, dupa humex si peritol, tot degeaba.
am dat de o doamna medic f misto, mirela furir. ne-a dat tratament cu antibiotic, antitusiv, antialergic(s-o calmeze seara) si antitermic. ata ete. dam tot ce trebe. deja astazi e mai bine, tuseste temperat. uff, o fi ceva mai rau decat sa ai copilul bolnav????
boghi, noi mergem la cresa ciobanasului, cea plina de zine bune.
ma bucur ca nu sunt singura codasa si sunt chiar incantata ca am pe cine sa trag de urechi: pai pozele alea? s-a pus praful pe ele, pana si eu am poze mai recente! se poate?! ia treci la pus poze!
o fi ceva cu mamicile de 14 mai, cineva le fura tot timpul...
inca odata, sarcina: sa va faceti bine copii! pe mine tot ma bate gandul sa-ncerc s-o dau cu var, daca-i cires...
am vazut o faza ieri in spital de mi s-a blocat creierul. iesea o mama, cu un baietel de max trei ani, care plangea rau, se tavalea, se agata de fusta ei si nu voia sa mearga. din spate a venit tatal, un nenorocit cum n-am vazut, care.... i-a f.. un picior copilului in spate de am crezut ca i-a frant coloana in doua. nimeni n-a comentat, liniste si pace. mie mi s-a facut rau, fizic, aproape un minut n-am putut sa reactionez, altfel banui ca m-as fi napustit la el, chit ca imi tragea si mie una. le-am povestit si asistentei si dnei doctor si au ridicat din umeri, au zic ca da, sunt multi nenorociti...
cred ca tara asta ar trebui sa treaca printr-o bomba atomica, pentru a fi, mai apoi, repopulata; poate asa s-ar mai schimba ceva
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
vivighe spune:
Ufff Doamne!...toata lumea are cate ceva...nasol.Nu pot decat sa le urez tuturor sanatate multa.
Pentru ca acum am putin timp la dispozitie vreau sa fac niste precizari.
Adriana...ce mi-ai descris tu(parca tu erai
) suna a carii incipiente...asa...pe NeVe.Faza cu pastilutele salvatoare cu fluor pe acre o spunea cineva ulterior(mii de scuze...chiar nu mai stiu cine) e cam asa:fratzilor fluorul inghitzit nu are nici un efect asupra dintzilor deja prezentzi in gura...doar daca copchilul ar fi ceva mai mare si ar suge pastilutza,astfel fluorul s-ar dizolva in saliva si plimbandu-se el prin gura pana sa fie inghitzit ar avea si un efect local asupra dintilor existenti.Probabil ca efectul favorabil constatat in urma administrarii acestor pastile este doar o coincidentza provenita din faptul ca,doctorul precis a mai facut si alte recomandari:spalat pe dintzi,dieta saraca in dulcegarii(bomboane,sucuri,ceaiuri indulcite si mai stiu eu ce),mese regulate si nu rontzaiala toata ziua buna ziua,recomandari care au fost respectate.
Deci Adriana draga mea...da fuga cu fetitza la un stomatolog sa-si dea cu parerea ce vede el acolo.Daca zice si el ca mine...adik,carii incipiente mare lucru nu ai de facut decat ce am inshirat si mai sus:spalat pe dintzi,mai ales seara dupa ultima masa.In timpul noptii nu i se mai da sa bea decat apa plata...si intre mese,de sete tot apa plata.Sucuri,ceaiuri indulcite,dulciuri se dau in cadrul meselor...intre mese nu se rontzaie nimik.Dupa chestii foarte dulci ar fi bine sa mai tragi o spalare pe dinti(daca poti...si eu ma lupt din greu
).Fara adormit cu biberon in gura.Hrana cat mai naturala(mai bine fructe decat prajiturici).Si inca ceva...daca tu sau sotzul tau sau alte persoane din anturaj au probleme cu dantura(carii active netratate,parodontoza) nu folositzi aceeasi linguritza,nu-i datzi sa bea dupa voi.Poate ca multora dintre voi vi se par exagerate aceste masuri dar credetzi-ma ca daca le respectatzi dintzii aia vor rezista mai mult timp...macar pana poate coopera la un tratament.Daca dintzishorii ei deja au tendintza sa se carieze in maxim 2 ani se fac praf fara aceste masuri de prevenire.Altceva chiar nu ai ce sa faci si nici v-un doctor n-are ce sa-i faca la varsta asta.Nu te sfatuiesc sa folosesti pasta de dinti cu fluor decat dupa ce a invatzat sa scuipe pentru ca altfel o inghite si poate face fluoroza la dintzii definitivi.
Cam asta...nu stiu cine mai are chef sa asculte toate astea in pline viroze,dar poate totushi...
Eu spre exemplu o chinuiam pe Ingrid foarte tare cu spalatul pe dintzi pentru ca-i dadeam laptele pe la 9.30-10 seara si apoi ea adormea...Io ca o mama constiincioasa stricam tot somnul copilului ca deh bagam repede peria de dintzi in gura sa nu acre-cumva sa faca vo acrie tocmai ea...Eh...acum ce m-am gandit eu...De cand cu stomatita ei nu mai bea deloc lapte seara...sau foarte putin...asa ca am mutat ultima masa pe la 8.30-9.00 si ii dau cereale cu lapte cu linguritza...dupa care mergem frumos la baie...o urcam pe un scaunel sa se vada in oglinda si toata familia se spala pe dinti...Parca am fi in reclama de la Aquafresh...dar vad ca asa ii place mai mult,nu mai urla si nu se mai enerveaza fix inainte de culcare.
amiss_zip spune:
Dianar azi m-am tot gandit la tine si mi-am adus aminte ca nu ti-am rapuns la ultima postare
. Tocmai in ziua cu intalnirea am vorbit cu Luana si tare as fi vrut sa vin sa va cunosc! Am ramas in schimb in acea zi incuiata in casa pentru ca deh...imi pierdusem cheia iar cipi a plecat la serviciu fara sa stie de pozna mea si a incuiat usa dupa el. Cand am fost eliberate era deja prea tarziu sa ajungem in timp util. Poate se mai iveste o ocazie. Mi-ar parea tare bine! Va pupam!
ILDI25 spune:
Salutare
Off ce de cirese bolnavioare,din pacate si David face parte dintre ei.
.Febra nu are decat muci la greu de se ineaca saracutul. Azi noapte a fost tare greu n-am dormit mai nimic cum punea capul jos se ineca si se trezea urland si-a tinut-o intr-o urlatura toata noaptea si ziua a fost indispus si miorlait
SANATATE BOLNAVIORILOR 
Ildi si
David (2 mai 2006 )
adriana spune:
Vivi, cum sa nu citesc? am citit totul.. multumesc ca ti-ai facut timp sa raspunzi.. Sper sa nu fie carii.. asa de mica? am si alaptat-o, partea proasta e ca amandoi parintii avem dantura ferfenita... o fi mostenire.. Ceilalti copii vad ca sunt bine..
Poate o sa ma duc la dentis, aici e mai greu ca nu am cu cine-i lasa..
Sanatate copilasilor, m-am ingrozit.. ce de bolnaviori, si spitalele.. vai de mine, mi-e groaza de ele..
Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006