Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (31)
Raspunsuri - Pagina 10
carmenefr spune:
felicitari pt dintisor!!!
imi dau seama ca esti fericita Roxana, eu de o sapt de-abia astept sa deschida gura sa-i vad dintisoriiOm nebun, ce mai...
Lumi_Nag spune:
Feteleee, am observat pe limbuta ca are o ciupercuta...stiti cumva de la ce ar putea sa faca si cu ce se trateaza???Va rog cine stie sa imi raspunda.Mersic.
George Catalin
tzuna spune:
Suntem bine. Maria e deja in pat si-si "canta" sa se culce. E obosita mititica. A facut ceva nazuri azi. A speriat-o pe bona ca a incercat sa-i dea sa pape la 5 ore dupa masa de dimineata si Maria a facut un circ...asa cum numai ea stie. Nici sa doarma n-a vrut... A scos-o afara si a fost cuminte. Cand am venit eu a mai stat 1 ora (timp in care i-am facut repede carnita si legumele) si apoi a papat cat de cat. Eu eram obosita, n-aveam chef de nimic asa ca de la ora 15.30 la 18.00 am fost in parcul de la Policlinica. Din pacate Elyanne n-a fost.
INTALNIRE- eu as veni maine in Cismigiu daca e vreme frumoasa. Desi numai cand ma gandesc la toate scarile alea de la metrou ma apuca groaza.
MENIU- 6.00 - 190 ml fructe (nectarina si mar), branza calcica, 1 masura cereale, lapte de san pentru a subtia amestecul
11.00- 70 ml lapte Humana 2
14.30 - 130 ml supa crema ( morcov, pastarnac, telina, ardei, cartof, ceapa), piept de pui, ulei de masline, lapte de san
19.00 - 170 ml lapte Humana (trebuia sa fie cu cereale dar credeam ca nu va manca asa ca i l-am facut simplu si surpriza- a mancat tot. I-a priit plimbarea)
Cu putin noroc se va trezi pe la ora 1am sa pape si-i fac atunci cu cereale.
ULEIUL- eu i-am dat numai de masline presat la rece. Pentru mancarea noastra folosim si de porumb si am vazut ca unele puneti si la bebe. E mai bun decat ala de masline? Nu schimba prea mult gustul mancarii? Iar legat de unt... Nu i-am pus niciodata. Dar ma gandeam sa incerc intr-o zi sa-i fac piure de cartofi cu carne si sa-i pun si unt. Sa vedem daca-i va placea. Maria are o saptamana de cand nu mai mananca deloc cu lingurita. ar fi cazul sa reincep sau sa o mai las o vreme sa pape din sticluta?
Ce fructe mai dati copiilor? Cele care ati dat banana a fost ok? A facut vreun bebe alergie la banana?Initial ati scos partea din mijloc cu semintele alea mici negre sau nu? Parca i-as da banana. Sau sa mai astept... Nici nu stiu.
Sa va hotarati din timp daca ne vedem maine. Eu trebuie sa stiu pana la ora 11-12 ca sa ma organizez cu masa Mariei.
tzuna spune:
Il felicit si eu pe Rares pentru dintisor. Roxanici , trebuie sa fii foarte bucuroasa mai ales ca Rares a fost un copil f cumintel in perioada asta.
OLITA- eu stiu ca nu-i bine sa-i punem pe copii prea devreme pe olita. Si oricum e contraindicat sa tii copilul prea muult pe olita asa cum se facea inainte in caminele de copii, crese, gradinite. Stiu ca in unele cazuri aveau probleme cei mici in sensul ca le iesea anusul mai in afara. Eu o voi pune pe Maria pe olita pe la vreo 9-10 luni si initial numai pt kk atunci cand stiu eu ca sigur ar face.
Apropo de olita, o prietena (fost au - pair in Anglia) mi-a povestit de baiatul care-l ingrijea acolo si care la 2 ani si jumatate facea tot in pampers. Familia lui s-a tot mutat in ultimul an si cum se spune ca nu trebuie sa incepi sa pui copilul pe olita cand au loc schimbari de astea ei s-au conformat si nu l-au pus deloc. Si asa a juns baiatul la 2 ani si jumatate fara sa stea o clipa pe olita. Cand au incercat esec total. Asa ca parintii s-au gandit ca baiatul e mare si trebuie tratata altfel problema: s-au asezat cu randul pe olita toti cei din casa. Sa-i arate baiatului cum trebuie sa stea. Il luau in baie cu ei s avada ca mami si tati fac acolo ce-i de facut... Si in final i-au cumparat o olita care canta intr-un fel cand face pp si in alt fel cand a facut kk. Si-l aplaudau si-l recompensau toti cei din casa daca reusea sa faca ceva la olita. Din pacate nu va pot spune daca a invatat si in cat timp ca prietena mea a venit in tara dupa 3 luni. Asa ca in materie de olite sunt de aceeasi parere cu Elyanne- una normala, nu cu jucarii etc. sa stie ca-i pt kk/ pp si gata.
O seara buna tuturor.
ioanaradu spune:
Lumi noi tocmai ce am terminat cu niste afte-ciuperci. cica se fac in special de la lapte si derivate. noi ne-am tratat cu glicerina cu nistatin si anestezin. am mai avut si antibiotic-ospamox, pt ca i se intinsesera si in gat. plus dupa fiecare masa spray cu tantum verde - bun dezinfectant. in 2 zile am scapt.
mami de Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
roxanici spune:
Lumi, esti sigura ca e ciupercuta?
daca da, glicerina boraxata, sters in gurita si sterilizat o perioada (pana ii trece) suzete si biberoane sau numai suzete ca parca voi erati numai pe titi(poti sa te dai si tu pe titi inainte sa incepi sa il alaptezi)
Multumim la toata lumea ptr urarile ptr coltzosu. Sincer nici nu stiu cand i-a iesit, duminica i l-am vazut in gingiuta dar am pipait si nu era iesit. Azi intr-o doara i-am bagat dej'tu in gura sa vad daca e mai umflat ca duminica nici umflat nu mi se parea ca e. Va doresc la toate sa le iasa dintisorii cum i-au iesit lu Rares, adica usor (zic io ca el ma maraie toata ziua deci daca a marait candva mai tare nu am zis ca e de la dinti )
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
Val_ spune:
Kitty m-am distrat copios de Giulia. Cam asa o sa stea situatia si la mine. Apropo de unde ai luat babetica? Tare utila.
Roxanici felicitari pentru dintisorul lui Raresu.
Absoluta daca iti place de tipa care vine la curatenie te rooog frumos recomanda-ma si pe mine ca nu se mai poate. Ca ma bazez pe parerea ta 100%. Daca ai sti cat o regret pe Toni. Apropo mai stii ceva despre ea?
Am reusit si eu sa mai pun ceva poze cu Mariuca. Sper.
Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)
"Am invatat ca un om are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus doar cind trebuie sa-l ajute sa se ridice" - Johnny Welch - ''Marioneta''
Mariuca in prima luna
www.sonia.as.ro" target="_blank">Pentru inima Soniei
Sa il ajutam pe Marian
riloasa spune:
Sa stiti ca eu am luat o dat ulei de porumb. Are un gust groaznic si miroase foarte urat. Nu l-am putut folosi, l-am aruncat. Si pretul e cam scumpicel, din ce imi aduc eu aminte.
Mihaita 31 Martie
ghibuadina spune:
Eu am scris mai devreme despre uleiul de porumb ca produce botulismul ca si mierea de altfel, n-ati prea citit din urma asa?
VOI CUM STAI LA CAPITOLUL DURERI DE SPATE???Pe mine ma rupe Alexia si n-are decat 8 kile, da pai mai incolo???
MADA ROZZ, sa stii ca si la noi a fost tot asa.Am plecat in concediu o sapt tp in care Alexiei i-au iesit cei 2 incisivi de jos.Si mama nici nu observase.Credca a cam fost in aceeasi perioada ca ai nostrii sunt cam de-o seama, nu????
AIIA, da, asa e, acum are 8 kile, si cd te gandeti ce mica era, 2, 300 la nastere????E un copil care se incadreaza in limitele normale, dr e multumita de evolutia ei, la fel si eu.Si sa stiiu ca nu vreau s-o ingras, dc nu vrea nu vrea, insa incerc s-o fac sa pape ca sa-si ia toate cele necesare.Nu insist cu cereale, cartof, biscuiti, etc.
AM primit rezultatul testului Papanicolau.E bine e de tip II.Am primit si-un tratament cu ovule si spalaturi pt vechea mea cervicita.
Azi a mancat cu succes o nectarina, un mar, branzica calcica si cereale de la milubrei.Imi venea sa pap si io de bun ce era.Dar Alexia fetita draguta i-a lasat si lu' mami cateva lingurite.
La capitolul piure de kegume stam ff prost.N-a vrut si gata.O sa incerc totusi de maine incolo sa-i pitesc carnita, ousorul in ceea ce prefera ea ca sa le ia ca laolalta cu legumele astea nici o sansa....
ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-