Strumfi de iulie-august 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 18
samadhi spune:
NIKOLE: nu am avut niciodata probleme cu regurgitarea, se innecase din baut, asta e chestia, ca trage lacoma si deabia isi mai ea o gura de aer intre a trage laptele... si se innecase in timp ce bea... nu ma asteptam, am stat eu calma dar intrasem in panica cu nervii pentru ca simti cum timpul se comprima si fiecare secunda devine o eternitate... al meu era jos in pivnita sa duca ceva si Maxima ma tot batea la cap cu nu stiu ce... ei cand s-a intamplat am strigat la ea sa-mi aduca ceva sa o sterg si a fugit in camera ei... desigur ca nu a mai contat ca eram plina toata de lapte peste tot si eu si Merwana, am ridicat-o si o bateam sa isi revina desigur ca nu tare, dar vedeam cum parca nu primea aer.... si tocmai ca imi iau timp si stau cu ea pe umar sa regurgiteze, sau o pun pe burta tocmai ca sa evit astfel de situatii .... uite ca mi s-a intamplat, si am scris intamplarea pentru ca nu e de gluma, si cum zici si tu se poate intampla si in somn... si eu stiu mai cum... Doamne fereste si atunci ..... nu mai vreau sa adaug nimic, dar situatia te duce in panica...
Nu stiam insa de faptul ca daca ii intorci cu picioarele in sus isi revin, merci de explicatii......!!!
Oricum cand treci prin asa ceva esti mai prevazator ca niciodata!!!

Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007
i_ulia spune:
samadhi, multumesc de raspuns. ma interesa mai ales ce vaccin se face, adica c se injecteaza. dar poate o sa scriu un mail unui pediatru, sa vad poate imi raspunde.
groaznic cu inecatul merwanei. sper din tot sufletul sa nu trebuiasca sa mai treci prin asa ceva.
mamii, iris are cam 7 pampersi full de pipi pe zi. dar e clar in functie de cat lapte bea.
aylin, foarte frumoasa alma! sa va traiasca!
mychy, NU ii pun nimic pe cap in casa. nici eu nu port caciula in casa. de altfel nici afara nu ii pun caciula, ca in bucuresti nu cred ca am avut inca vreo zi sub 23 de grade. poate asa pe la 15 grade sa incep sa ma gandesc la o tichiuta.
nikole spune:
quote:
Originally posted by samadhi
NIKOLE: nu am avut niciodata probleme cu regurgitarea, se innecase din baut, asta e chestia, ca trage lacoma si deabia isi mai ea o gura de aer intre a trage laptele... si se innecase in timp ce bea... nu ma asteptam, am stat eu calma dar intrasem in panica cu nervii pentru ca simti cum timpul se comprima si fiecare secunda devine o eternitate... al meu era jos in pivnita sa duca ceva si Maxima ma tot batea la cap cu nu stiu ce... ei cand s-a intamplat am strigat la ea sa-mi aduca ceva sa o sterg si a fugit in camera ei... desigur ca nu a mai contat ca eram plina toata de lapte peste tot si eu si Merwana, am ridicat-o si o bateam sa isi revina desigur ca nu tare, dar vedeam cum parca nu primea aer.... si tocmai ca imi iau timp si stau cu ea pe umar sa regurgiteze, sau o pun pe burta tocmai ca sa evit astfel de situatii .... uite ca mi s-a intamplat, si am scris intamplarea pentru ca nu e de gluma, si cum zici si tu se poate intampla si in somn... si eu stiu mai cum... Doamne fereste si atunci ..... nu mai vreau sa adaug nimic, dar situatia te duce in panica...
Nu stiam insa de faptul ca daca ii intorci cu picioarele in sus isi revin, merci de explicatii......!!!
Oricum cand treci prin asa ceva esti mai prevazator ca niciodata!!!
Da Smadhi, si al meu inainte , ca manca ca nesatulul e ineca des cand sugea(mai ales dupa ce nu i-am mai dat biberon si i-am dat tzitzi), ma speriam groaznic...
acum nu stiu cum e mai rau, cand se ineaca cand suge, sau dupa...oricum e intr-adevar o situatie ce te baga in toti speretii, dar CALM CALM CALM, de cele mai multe ori bebeii isi revin, stiu cum e...
am trait de multe ori panica asta pe pielea mea, numai eu stiu, unde mai pui ca eram o data cu soacra-mea si se inecase la fel, isi revenise cam greu, si deodata o aud pe soacra-mea ca intrase intr-o panica si incepuse aproape sa tipe si se albise toata...
am zis ca o bat efectiv, am fost ptr prima oara in viata mea needucata si am tipat la ea sa se controleze sa nu mai tipe, ca ma sperie si pe mine...nu zic ce rau mi-a parut si ce vinovata m-am simtit ca am tipat la biata femeie

asa e, sunt bebei care scot greu aerul, desi ii tii si in brate si pe sus si pe jos, tot ar mai avea ceva de ragait...hai ca dupa 3 luni scot singurei aerul fara ajutor...
eu va spun ca nu pot sa adorm decat cam dupa o ora dupa ce adoarme el, am eu ideea ca daca e sa vomite sau regurgiteze o va face imediat ce adoarme si nu in plin somn...
poze Kevinutz
samadhi spune:
NIKOLE: asa e cum zici, eu intrasem in panica dupa intamplare ca am realizat si mai mult daca Doamne fereste nu mai reusea sa respire, dar al meu m-a calmat ca nu stia ce s-a intamplat .... il speriasem si pe el, ca am fugit cu a mica la baie sa o pregatesc pentru baie ca era plina si uda... Situatiile astea te duc la extreme... sper sa nu mai trec prin asa ceva niciodata!
I_ULIA:uite eu ti le scriu aici exact cum sunt scrie pe caietul ei de copil, dar sunt in germana sper sa le intelegi: de la a 2-a luna se face: Diphtherie-Pertussis-Tetanus/HIB/Polio/Hepatitis B.
De la a 3a luna se fac:Diphtherie-Pertussis-Tetanus/HIB/Polio.
De la a 4-a luna se fac: Diphtherie-Pertussis-Tetanus/HIB/Polio/Hepatitis B.
Asa scrie pe caiet sper sa le intelegi.
Maria1111 spune:
quote:
Originally posted by mamii
fetelor am si eu o intrebare.. nu stiu daca s.a mai discutat cel putin nu imi amintesc.La 2 luni bbii vostri de cate ori fac pe zi pipi??Sau cam care e normalul??ca al meu vad ca e cam foarte pishacios..
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank">Alex 13.07.07
povestea luiAlex
Eu nu am numarat exact, ca de multe ori se amesteca cu kk si nu mai stiu care-i care, dar cred ca de minim 6 ori in 24 ore.Oricum, prea des nu am auzit sa fie vreo problema; daca face prea rar atunci ar putea fi semn de dezhdratare, deci nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Maria1111 spune:
quote:
Originally posted by mychydutza
voi il tineti pe bebe in casa cu ceva pe cap?????????/
mihaela
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY
Doar dupa baita, ca sunt 22-24 grade in casa si nu cred sa aiba nevoie.
nikole spune:
Pe mine vad ca ma incearca o gripa, ma sageata prin cerebel, ma dor ochii in cap si carnea pe mine si-s moale ca untul la soare....
parca era vorba ca o sarcina te intareste,de unde atat...o ce rau imi e...
va pup merg si eu langa fiu-meu in pat!
poze Kevinutz
nikole spune:
Mi-am amintit:soacra-mea m-a invatat, ca atunci cand bebe din anumite motive isi pierde respiratia(se intampla de plange pana se invineteste si nu mai respira, plans de ala isteric) , sau se ineaca , sa ii suflu usor pe frunte, il ajuta sa isi revina, si sa stiti ca am incercat si intr-adevar si-a revenit imediat...
cam asta stiu eu ca ar ajuta in caz de innecat, faza cu picioarele in sus e din pacate singura manevra care ajuta in astfel de situatii, tocmai ptr ca impiedica laptele sa ajunga in plaman.
Eu ma mai storceam inainte sa-l pun la san, sa nu-i vina mare rau de lapte, c si al meu abia mai respira intre doua guri, avea ochii rosiori de atat efort, dar nici ca s-ar fi oprit din supt sa respire...
la toata lumea...
poze Kevinutz
first_carmen spune:
Buna fetelor!
Sunt o mamica fericita de Petru si Stefan. Va citesc, dar mai am din urma de multe rinduri de recuperat.Le fac printre picaturi cind este ceva liniste prin casa.Ma mai linisteste faptul ca mai sunt mamici care s-au confruntat cu situatii prin care am trecut si eu. Incerc sa nu ma plig prea tare...
Eu am problema ca fac comparatii ... Petru face asta si nu face Stefan sau Stefan are nu stiu ce si Petru nu are ... oare sunt bolnavi? Chestii de-astea care ma streseaza putin.
raspund si eu la ultimele teme:
suzeta o folosim cu succes inca de la iestirea din spital pentru Petru ... fara ea cred ca ne-ar da vecinii afara (oricum si asa nu cred ca le este bine, in ultimile seri au fot cite o repriza buna de plins pe care nu am putut s-o domolim), Stefan nu o poate suferi
La baita ne place la amindoi ... mai putin parea de sfirsit cind se pun picaturi in nas. Amindoi sunt fornaiti dar nu sunt raciti.
De dormit ... capusorul cind pe o parte cind pe alta ... mai mult pe partea pe care o vor ei. Oricum si daca ii pun intr-o parte cu tot corpul in urmatoarele 2 munute sunt tot pe spate.
Despre port bebe eu intelesesem ca de la 3 luni sa se foloseasca, ca sira spinarii sa se mai maturizeze. Oricum atunci o sa ne rupa spatele cu kg lor :)
Cum nu am alt copilas mai mare nu pot sa-mi dau cu parerea ...
Petru a trecut (si se pare inca mai are) printr-o dermatita seboreica. Si de acees dupa baita (in apa de clatit are un gel)) ii dau cu o crema hidratanta, plus de doua ori pe zi uns cu alta crema (Cicalfate) plus inca una facuta la farmacie. Cremele sunt la de Avene trecusera acum citeva zile si ii dadeam numai cu crema hidratanta dar azi vad ca au revenit...
Am nevoie de sfatul vostru , in cazul in are vreuna din voi hraneste exclusiv lapte pref. De 2 zile Petru (se pare a el are cele mai multe probleme) nu mai maninca ca pina acum . Maninca 40 ml si gata; daca ii dau mai mult cind rigiie si da afara si o graza de laptic. Ii hranesc pe amindoi cu Humama 1 , fara nic un pic de lapte de mama .. ca nu a mai fost. Ca sa compesez incerc sa-i dau mai des ... nu la 3 ore cunt vor ei, ci la o ora jumatate si vad ca maninca ... dar e normal?
Ma opresc aici ca s-a trezit ... Petru
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
http://www.dropshots.com/first_carmen#albums/Luna%20a%20doua
mamii spune:
carmen din pacate nu stiu sa reaspund la problema ta dar vroiam sa zic ca baietii tai sunt suuuuuuuuuuuper dulci
si sa te si intreb de unde ai luat cadita aia.unde pot gasi si eu o asemenea cadita?§?:stie careva??
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank">
Alex 13.07.07
povestea lui
Alex