Strumfi de iulie-august 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 17
samadhi spune:
HALLO!
Nu am mai reusit sa intru pe forum din pacate.... am reluat din urma la citit niste pagini, dar nu pe toate... din criza de timp.
AYLIN_TARCCAN: este foarte frumoasa ALMA! Pui sa nu o deochi! Si pozele sunt foarte frumoase.
Eu ieri am tras o mare panica.... Merwana s-a inecat cu lapte si la vomat totul afara, in timp ce voma am vrut sa-l sterg si s-a dus pe toata fata, s-a innecat, nu mai putea sa respire... o bateam la spate sa-si revina... si-a revenit cu greu dar am crezut ca fac infarct pe loc. Si faza a doua a fost ca dupa mult timp cu greu am pus-o in pat ca sa merg si eu la toaleta si de acolo a inceput sa urle iar a dat afara, cu toate ca era pe o parte, pentru ca numai asa o pun sa doarma iar se innecase, si aceiasi poveste si-a revenit cu greu dupa ce repede o ridicasem din pat si o bateam la spate sa regurgiteze... si uite asa s-a dus toata seara cu teama de a dormi... nici de mancare nu i-am mai dat de frica sa nu vomeze iar....Este asa de lacoma si nu se mai satura mananca pe nesaturate...mi-a dormit de aseara de la 21 pana la ora 5 dimineata, dar eu tot nu m-am putut odihni dupa o asemenea intamplare.Experienta de ieri nu am sa o uit niciodata, m-a speriat de moarte si acum la fiecare planset sar in sus, sa vad ce e cu ea.
De data asta am vazut ca un copil se poate ineca si pe o parte nu doar pe spate, asa ca sunt de 100 de ori mai atenta sa nu se mai intample ce a fost ieri.
Aveti grija de strumfii vostri !
Iar urla....plec.
Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007
liadorian spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
am reusit sa pun si eu niste poze. in sfarsit.
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/13757856@N04/sets/72157602056713130/detail/?page=2" target="_blank">broscuta gargarita
Am vazut pozele!!!
Despre gaza asta dulce si blondina spui tu ca-ti face nervii ferfenitza?? Va pup pe amandoua si va urez sa cresteti mari si frumoase impreuna!
Mami Lia si
domnita Miruna Demetra (8 august 2007)
mychydutza spune:
quote:
Originally posted by mamii
fetelor am si eu o intrebare.. nu stiu daca s.a mai discutat cel putin nu imi amintesc.La 2 luni bbii vostri de cate ori fac pe zi pipi??Sau cam care e normalul??ca al meu vad ca e cam foarte pishacios..
al meu umple pampersu la refuz de cateva ori pe zi.........cred ca depinde de cat de mult manca.
voi il tineti pe bebe in casa cu ceva pe cap?????????/
mihaela
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY
mamii spune:
eu schimb foarte multi pampersi pe zi si ma intrebam daca e normal sa faca atata pipi..Mai astept pareri :(
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank">
Alex 13.07.07
povestea lui
Alex
samadhi spune:
I_ULIA: Aici se fac vaccinele de la 2 luni incepand, prima serie, apoi cu luna a 4a incepand altele... le scrie pe un caiet galben al copilului, care il primesti de la spital sau il vei primi aici de la medicul pediatru.
Mai multe nu pot scrie ca o am pe Merwana la san, dar daca mai ai intrebari... voi incerca sa le raspund. Oricum ce vaccinuri faci in Romania nu le mai faci aici sau daca vrei incepi sa le faci toate aici, nu cred ca e vreo problema, doar sa ai asigurare ca altfel te costa...
samadhi spune:
MAMII: si eu cred ca e in functie de cat bea... la noi uneori e plin de trebuie mai urgent sa-l schimb sau alteori mai putin plin si il schimb inainte sa-i dau sa pape....
nikole spune:
quote:
Originally posted by samadhi
HALLO!
Nu am mai reusit sa intru pe forum din pacate.... am reluat din urma la citit niste pagini, dar nu pe toate... din criza de timp.
AYLIN_TARCCAN: este foarte frumoasa ALMA! Pui sa nu o deochi! Si pozele sunt foarte frumoase.
Eu ieri am tras o mare panica.... Merwana s-a inecat cu lapte si la vomat totul afara, in timp ce voma am vrut sa-l sterg si s-a dus pe toata fata, s-a innecat, nu mai putea sa respire... o bateam la spate sa-si revina... si-a revenit cu greu dar am crezut ca fac infarct pe loc. Si faza a doua a fost ca dupa mult timp cu greu am pus-o in pat ca sa merg si eu la toaleta si de acolo a inceput sa urle iar a dat afara, cu toate ca era pe o parte, pentru ca numai asa o pun sa doarma iar se innecase, si aceiasi poveste si-a revenit cu greu dupa ce repede o ridicasem din pat si o bateam la spate sa regurgiteze... si uite asa s-a dus toata seara cu teama de a dormi... nici de mancare nu i-am mai dat de frica sa nu vomeze iar....Este asa de lacoma si nu se mai satura mananca pe nesaturate...mi-a dormit de aseara de la 21 pana la ora 5 dimineata, dar eu tot nu m-am putut odihni dupa o asemenea intamplare.Experienta de ieri nu am sa o uit niciodata, m-a speriat de moarte si acum la fiecare planset sar in sus, sa vad ce e cu ea.
De data asta am vazut ca un copil se poate ineca si pe o parte nu doar pe spate, asa ca sunt de 100 de ori mai atenta sa nu se mai intample ce a fost ieri.
Aveti grija de strumfii vostri !
Iar urla....plec.
OFFFFF draga de tine, te sperii groaznic cand se intampla episoade de astea...
iti spusei ca am patit-o si eu de doua ori intr-o zi, de nu il mai scap acum nici un minut din ochi, am devenit paranoica, si la wc daca merg, tarai cateodata leganatoarea in care sta pana in usa sa il vad...
Kevin mi se inecase oodat, se inrosise ochisorii, nu mai respira am zis ca inebunesc instantaneu ,ce m-am speriat, dar in atfel de momente trebuie sa-ti pastrezi calmu, nu poti intra in panica, ptr ca daca tu te pierzi deja situatia scapa de sub control...
o ridici sus pe umar si o bati usor(nu puternic!!!) pe spate, stai calma ca isi revin, chiar daca noua ni se pare ca dureaza pana isi capata respiratia...de multe ori , ei sunt mai puternici decat noi adultii!
daca vezi ca nu isi revine repede, o iei de picioare si o intorci cu caputu' in jos, isi revine imediat...
Doamne fere' ptr linistea si sanatatea inimii noastre sa se ajunga pana acolo, insa in caz extrem asa se face!
Uite de asta eu acum sunt mai multumita cand il asez pe burta , ragaie aproape de fiecare data, chiar daca ulterior scosese aerul, si adoarme de fiecare data linistit.
Nu il las singur niciodata, insa sunt mai linistita asa decat inainte cand il puneam pe o parte, sau chiar pe spate...asa era cand s-a inecat prin somn,nici macar nu se trezise , noroc ca eram langa el la capul lui , dar daca eram pe undeva prin casa, ca al meu nici nu l-a auzit desi dormea alaturi cu ebbe...
ei mananca lacom si inghit mult aer,al meu se ineaca cand regurgiteaza cu aerul, chiar fara sa vomite, indiferent cum il asez...
de asta acum stau cu el o ora dupa ce papa in brate, pe umar, pe burta, pana il vad eu ca e linistit si consider ca nu mai are aer, nimic in stomac , care ar putea duce la eventuale neplaceri...
incearca sa te linistesti, se intampla des, copii se ineaca, chiar de se zice ca daca sunt pe o parte nu exista pericolul asta, indraznesc din pacate sa contrazic teoria...
poate mai vin fete cu sfaturi, sugestii sa ne ajute sa scapam de acest stress...te pup cu drag!!!
poze Kevinutz
mychydutza spune:
Nikole binevenite sfaturile tale. e bine de stiut, just in case!
eu cred ca am sa renunt sa-l ridik pe umar si am sa-l "regurgitez" pe burta, pt ca de multe ori a varsat cand il ridikam pe umar...........
mihaela
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY
www.flickr.com/photos/mychydutza/sets/72157601777053940/" target="_blank">poze bebe
Luna1 spune:
Mychydutza aici se recomanda sa nu acoperi niciodata capul copilului in interior. Eu nu o acopar inca nici afara si avem 17 grade.
Despre conjunctivita si ochisori lipiti: noua ne-au dat picaturi ceva cu C dar nu mai stiu, insa ce a ajutat enorm a fost asa (dr mi-a zis sa fac) daca aveti Johnson in casa sampon sau gel de baie (eu am acela pt tot corp[ul) puneti intr-o cana doar putin cat sa faca spuma, adaugati apa calduta si luati spuma aceea si curatati ochiul. Ochiul mi-a zis sa-l curat ori de langa nas spre exterior ori in jos ca sa inlatur secretia. Am facut asa doar o data si a trecut.
Si aici se recomanda laptele matern in ochisor.
Revin ca am ceva treaba
Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!
nikole spune:
quote:
Originally posted by mychydutza
Nikole binevenite sfaturile tale. e bine de stiut, just in case!
eu cred ca am sa renunt sa-l ridik pe umar si am sa-l "regurgitez" pe burta, pt ca de multe ori a varsat cand il ridikam pe umar...........
mihaela
www.flickr.com/photos/mychydutza/sets/72157601777053940/" target="_blank">poze bebe
Draga mea, eu sper din suflet ca nu aberez, din documentatiile mele, asa am aflat ca se face, insa daca fetele stiu si alte trucuri, le rog sa ni le impartaseasca, sanatatea strumfeilor nostri e cea mai importanta!
Si KEvin imi voma daca manca lacom si mult(inainte statea o ora la tzitzi)si daca il asezam imediat dupa ce manca pe umar...
acum il las asa in brate 5-10 minute, sa "ii se aseze mancarea" si abia apoi il ridic usor pe umar si mai mult il mangai pe spate decat il bat.Asa nu imi vomita mai niciodata,si scoatesi aerul(cam greu ce-i drept)
I l-am dat odat' lui al meu sa-i scoata aerul, si cum il batea el pe spate(cam puternic) a vomat bietul copil in jet de a sarit si pe perete si pe dulap, nu mi-a venit a crede.
Eu cand ii scot aerul, rar imi vomita asa serios, mai mult ragaie si regurgiteaza cu f putin lapte.
No...complicat sa fii mama, mai ales ptr prima oara, stiti cum e se naste un copil si o proaspata mama in acelasi minut...e greu, dar datorita solidaritatii umanesi ajutorului lui D-zeu o scoatem la capat.
pupici la toata lumea!
poze Kevinutz