Ai nostri, ca brazii! dec-ian-feb 05 (49)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Cind am avut criza asta (acum citiva ani), nu mai puteam nici sa respir, sa rid, (stii prea bine cum) durea cu tot cu mina stinga, asa ca am fost indrumata catre cardiolog. EKG mi-a iesit perfect si mi-a spus ca nu am nimic la inima. NU mai stiu cum si cine mi-a recomandat magne B6, dar stiu ca m-a reparat. totul era pe fond de stres; am mai facut ceva asemanator dar la mina dreapta in palma, ceva numnit "pana scriitorului" cred, de la condus masina, imagineaza-ti aceleasi junghiuri dar in palma, ca ramanea blocata si nu mai puteam face nimic, si tot magneziul m-a vindecat. cerd ca am luat la ince[ut cite 2/3ori zi.
Mult stres duce la asta, cel putin la mine.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Crinuta, ce nasol cu durerea asta...junghiuri intercostale am mai avut si eu, dar nu ma tineau decat o zi...incearca si cu magneB6, ca rau n-are ce sa-ti faca! Si eu sunt tare obosita, abia astept sa-mi iau program de 6 ore...mie imi convin mai mult turele de seara pt. ca nu ma scol dimineata si mai apuc sa fac una-alta pana la 12 cand plec. Dar daca incep la 7 sau 8 trebuie sa ma scol la 5 jum sau 6 jum si ma dispera trezitul asta.

Eu ma simt f. bine, nu am absolut nimic, nici o greata, nici o ameteala si am impresia ca incepe sa creasca burtica Ma duc peste o saptamana jumate la control, sper sa nu mai stau decat o ora maxim pe-acolo si sa intreb daca poate sa-mi dea program redus.

Azi am fost cu sotul pe la piata, am inceput sa-mi umplu iar camara pt. iarna , noroc ca am concediu 6 zile si stau linistita.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Tomasa, nu se vad pozele.

Crinuta, sfatul meu este sa mergi la doctor. La mama s-au manifestat cam la fel durerile si ea a incercat cu tot felul de pastile insa durerile o lasau si o luau iar pana s-a dovedit ca facuse zona zoster pe fond de oboseala puternica...si de la asta a tras luni in sir fiindca a ajuns la doctor abia dupa vreo luna.

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Patricia, exact asa am si eu. Acum nu am probleme cand respir normal ( atunci da), insa cand rad e jale.
Acum am luat 2 Diclofenac si e ceva mai bine, dar inca nu a trecut.
Si eu am facut atunci investigatii, EKG, si la fel ca la tine nu a iesit nimic la inimia.
Amaya, stiu deja ce am, am fost deja la medic. Nu are ce sa imi spuna ceva nou.
E foarte posibil sa fie de la stres, oboseala, mai ales ca eu nu sunt o persoana foarte rezistenta.
Daca stau sa ma gandesc, si gelul ala cred ca m-a ajutat. M-a masat mama pe spate cu gelul recomandat de farmacista, si vad ca e mult mai bine.
Mi-a recomandat sotul un medicament care din pacate nu se gaseste aici.
Trebuie sa aflu compozitia, poate totusi gasesc ceva asemanator.

Bubu, e bine ca nu ai greturi.
In ceea ce priveste programul, te inteleg ca preferi sa lucrezi seara.
Si eu sunt o persoana care sufera daca trebuie trezita devreme.
Nu numai ca nu sunt eficienta dimineata, dar sunt si intoarsa, din cauza oboselii si a starii de ameteala.
Daca dorm putin mai mult e deja alta situatie.

Ai vostri mai beau lapte praf? Rayan nu vrea sa renunte la Milumil 3. Sa nu vada laptele de vaca.
E bine ca l-a baut pana la varsta asta, dar dupa 3 ani o sa bea tot Milumil? Eu tot speram ca va accepta in timp laptele de vaca, dar nu-i place.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Crinuta, acum am vazut ca nici tu nu te simti bine...ma speriasem, ma gandeam ca a sunat aiurea ce am scris. Si eu sunt racita cobza, asta-mi lipsea tocmai acum. Sanatate multa, bucura-te ca macar tu te poti trata. In legatura cu castingurile cica n-ar fi prea mici, desi si eu credeam, la varsta asta ii invata si sa defileze pe podium la prezentarile de moda, totul e sa le placa si sa coopereze. Hai ca mai vb. noi despre asta cand se apropie targul. Bine ca te-ai interesat si e serioasa firma respectiva.
Amaya, acum se vad? Cred ca nu le facusem publice...
http://www.flickr.com/photos/12251753@N08/1255487967/in/set-72157601719238349/

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
37+Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Tudor nu mai bea lapte deloc. Nici praf, nici de vaca...

37+Maria

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Amaya

Tomasa, nu se vad pozele.

Crinuta, sfatul meu este sa mergi la doctor. La mama s-au manifestat cam la fel durerile si ea a incercat cu tot felul de pastile insa durerile o lasau si o luau iar pana s-a dovedit ca facuse zona zoster pe fond de oboseala puternica...si de la asta a tras luni in sir fiindca a ajuns la doctor abia dupa vreo luna.

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Uite, ce am gasit: "Ce este Zona Zoster?

Zona Zoster, sau mai corect, 'zona' sau 'herpes zoster' este rezultatul infectiei cu virusul varicelo-zosterian, acelasi care produce varicela. Visrusul ramane in ganglionii neurali si se reactiveaza atunci cind imunitatea este scazuta: dupa infectii cu alte virusuri, dupa sau in timpul anumitor boli care afecteaza capacitatea de aparare a prganismului ca de exemplu: diabetul zaharat, neoplasme, SIDA), in timpul unor tratamente cu substante imunosupresoare, in perioade de stres sau deprimare.

Cum debuteaza Zona Zoster?

De obicei, boala debuteaza printr-o durere foarte puternica pe traseul unui nerv, cel mai adesea pe nervii intercostali toracali sau lombari. In aceasta faza nu se poate pune diagnosticul de Zona Zoster si se pot face confuzii cu alte afectiuni.

Diagnostic

Cand durerea este toracica, va trebui facut un diagnostic diferential cu boli pulmonare (de controlat pneumonii, pleurite) sau cu dureti de origine cardiaca - atunci cind durerea este in semi-toracele stang.

Pentru localizarea durerii de sub diafragma, se iau in considerare afectiunile biliare: colica biliara, afectiunile renale: colica renala sau cele ale coloanei vertbrale: lumbago acut.

Cel mai ades, zona zoster se confunda cu o nevralgie intercostala, avand in vedere ca au caracteristici asemanatoare. Le diferentiaza insa aparitia, in decurs de doua-trei zile a eruptiei caracteristice pe directia nervului afectat: vezicule pe o zona iritata, rosie.

De abia in aceasta faza eruptiva se poate pune diagnosticul cu certitudine de Zona Zoster. Veziculele dispar dupa aproximativ patru-cinci zile.

Tratamentul Zonei Zoster

Tratamentul se face cu antialgice (paracetamol) care combat durerea si cu medicamente antivirale".

Oricum, daca se va mai repeta, e posibil sa ma mai duc la un medic.
Eu nu am nici un fel de eruptie, deci ma indoiesc ca ar fi Zona Zoster.
Eu zic ca e nevralgie intercostala.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tomasa

Tudor nu mai bea lapte deloc. Nici praf, nici de vaca...

37+Maria

Serios? De cand il refuza? Si macar mananca lactate?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tomasa

Crinuta, acum am vazut ca nici tu nu te simti bine...ma speriasem, ma gandeam ca a sunat aiurea ce am scris. Si eu sunt racita cobza, asta-mi lipsea tocmai acum. Sanatate multa, bucura-te ca macar tu te poti trata. In legatura cu castingurile cica n-ar fi prea mici, desi si eu credeam, la varsta asta ii invata si sa defileze pe podium la prezentarile de moda, totul e sa le placa si sa coopereze. Hai ca mai vb. noi despre asta cand se apropie targul. Bine ca te-ai interesat si e serioasa firma respectiva.
Amaya, acum se vad? Cred ca nu le facusem publice...
http://www.flickr.com/photos/12251753@N08/1255487967/in/set-72157601719238349/

37+Maria

Exact asa ma gandeam si eu, ca fiind prea mic, si neastamparat, e cam devreme. De aceea nici nu am facut vreun demers in acest sens.
Nu stiu cum de nu mi-a trecut prin cap sa te intreb pe tine, cu toate ca stiam ca te ocupi de organizari de evenimente ce au legatura cu asa ceva.
In ceea ce priveste firma respectiva, am intrat pe site-ul lor ( am luat adresa de pe cartea de vizita), si cel putin la prima vedere pare ok.

Imi pare rau ca nici tu nu esti ok. Multa lume se plange de oboseala, dureri de cap, ameteli, raceli.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

cris a fost racit,dar a scapat fara antibiotic,acum ii mai curge doar nasul.in schimb,eu si sotul ne am molipsit de la cris si eu am ramas cu o tuse urata....,simt ca nu mai pot sa respir,exact ca in copilarie,cand faceam in fiecare noapte crize de astm.azi noapte am tusit pana am vomat si cred ca asta ma asteapta si in noaptea asta...plus ca simt ca nu mai am aer....am luat niste prospan,pe care il aveam de cand a racit odata cris,insa se pare ca nu are efect.crinuta si tomasa,multa sanatate!tomasa,nastere usoara!eu nici luna asta n am ramas gravida,dar ma bucur,pt ca raceala asta nu ar fi fost buna.

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput